20.10.2017

Kurkista Luther-matkojemme maisemiin tv-dokumentissa

Naulasiko Luther koskaan teesejään? Oliko hän evankeliumin kirkkaan valon sytyttäjä vai harhaoppinen kirkon hajoittaja?

Tv-dokumentti Martti ja minä – reformaattorin tarina kulkee Lutherin jalanjäljillä ja kertoo hänen tarinastaan myös tuntemattomaksi jääneitä osia. Dokumentti vierailee samoilla aluille, joissa Lomalinjankin Luther-matkoilla kuljetaan. Sitä on ollut organisoimassa pidetty asiantuntijaoppaamme Sirkka-Liisa Aalto.

Kurkista Lutherin elämään sunnuntaina 22.10. klo 10 tv ykkösellä ja lähde sen jälkeen kokemaan kaikki itse paikan päälle!

Tutustu Luther-matkoihimme:

Pääsiäismatka Lutherin ja Bachin jalanjäljillä

Martti Lutherin jalanjäljillä Luther-kaupungeissa

Ohjelma tulee uusinta maanantaina 23.10. Löydät sen esitysten jälkeen myös Yle Areenasta.

05.10.2017

Hyväntekeväisyyskohteeksi valittiin Suomen Punaisen Ristin katastrofirahasto

Päätimme 40-vuotisjuhlien järjestämisen sijaan tehdä 1000 euron lahjoituksen hyväntekeväisyyteen. Pyysimme apua kohteen valinnassa Facebook-kampanjassamme. Saimme valtavan paljon kommentteja ja niiden pohjalta lahjoitus päätettiin kohdistaa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastolle. 

Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon tehtyjen lahjoitusten avulla autetaan sekä luonnonmullistusten ja sotien uhreja ympäri maailmaa, että Suomessa äkillisen onnettomuuden kohdanneita. Katastrofirahastosta annetaan apua nopeasti ja tehokkaasti vuosittain kymmeniin maihin.

Kiitämme kaikkia kohteen valinnassa auttaneita, teimme yhdessä hyvää! 

29.09.2017

”Kuubassa ovat asiat hyvällä mallilla” – asiantuntijaopas Folke Westin terveiset

Viime viikkojen hirmumyrskyuutiset ovat takanapäin ja tuli aika kysyä, mitä Kuubaan kuuluu.

”Kuuban hurrikaanitorjunta on vailla vertaa, sanoisinko jopa maailman parasta”, kertoo asiantuntijaoppaamme Folke West. Pahimmat vauriot kärsi Dominikaaninen Tasavalta ja Puerto Rico. Kuubassa rajuilma koetteli pääosin saaren pohjoisosaa, Cayon kolmea saariryhmää. Havannassa myrsky näkyi paikoittain rajuna veden pinnan nousuna ja Varaderossa kovana tuulena. Folke West kiteyttää Kuubassa olevan kaiken hyvällä mallilla ja toteaa ettei mitään syytä huoleen ole.

”Back to normal”

Jälleenrakentamisohjelma Cayot-saarilla on jo täysillä käynnissä ja saariryhmät avataan 1. marraskuuta. Havanna oli jo kahden viikon jälkeen kuivatettu. Varaderossa myrskytuulen kuljettamaa irtaimistoa on siivottu. Asukkaiden omaisuutta on suojeltu evakuoinnin aikana ja kotiin paluuta tuetaan valtion taholta. 

”Kuubassa nämä asiat todellakin toimii” 

Kuubassa sääilmiöiden ennakointi ja niihin reagointi sekä evakuointiohjelma ovat tarkoin harkittuja kokonaisuuksia, joissa huomioidaan niin saaren asukkaat kuin matkailijat. Hurrikaanitorjunta on järjestäytynyttä ja muutoksiin reagointi nopeaa. West toteaa, että harvinaisen sääilmiön sattuessa kaikki tietävät miten toimia ja minne mennä. "Nyt Kuuba jälleenrakentaa sujuvasti ja matkailu jatkuu", toteaa Folke West iloisesti. 

28.09.2017

Tehdään yhdessä hyvää!

Vietämme 40-vuotisjuhlia koko vuoden matkoilla asiakkaidemme ja asiantuntijoidemme kanssa. Juhlien järjestämisen sijaan olemme päättäneet tehdä 1000€ lahjoituksen hyväntekeväisyyteen. Toivomme, että autat meitä hyväntekeväisyyskohteen valinnassa. Äänestä tai ehdota oma kohteesi Facebook sivuillamme. Päätämme kohteen lokakuun ensimmäisellä viikolla. 

Moron kanssa yhteistyössä järjestetty Matkahuutokauppa tuotti hyväntekeväisyyteen yhteensä 785€. Varat lahjoitettiin Tampereella toimivan RuokaNyssen tukemiseksi.

18.09.2017

Kiitos kaikille matkahuutokauppaan osallistuneille!

Moron syksyinen peräkonttikirppis keräsi Tampereen keskustorille jälleen satoja myyjiä ja tuhansia ostajia. Samalla juhlistettiin Lomalinjan 40-vuotista taivalta matkahuutokaupalla klo 11 ja 14. Kehitysjohtaja Sari Mäkinen kertoi tilaisuuden aluksi Lomalinjan syksyn kuulumiset ja toivotti väen tervetulleeksi.

matkahuutokauppa2017.jpg

Huutokaupan avasi Saku Kuosmasen sairastuttua tamperelainen muusikko, lauluntekijä Janne Viitaniemi, joka ehti lyhyellä aikataululla tehdä teemaan mainiosti sopivan laulun. Viitaniemi on monille tuttu myös Moron lukijamatkoilta. Moro-soussa hän viihdytti väkeä bussissa laulaen ja sanaillen Tampereesta, ihmisistä ja menneisyydestä.

Pienen alkulämmittelyn sekä äänenavauksen jälkeen meklari Kimmo Oksanen huudatti matkoja sujuvaan tahtiin ja ne tekivät hyvin kauppansa. Erityisesti Rooman joulumatka ja ihana Toscana herättivät kiinnostusta.

Lomalinja lahjoittaa tapahtumasta saadun tuoton peräkonttikirppiksen tapaan Tampereen RuokaNyssen hyväksi.

Lämmin kiitos yhteistyökumppaneillemme sekä kaikille osallistujille ja hyvää matkaa voittavan huudon tehneille!

Yhteistyössä

Moro-logo   Tallink Silja Line -logo    Icelandair logo      Turkish Airlines -logo    JetSetClub-logo    Länsilinjat-logo

12.09.2017

Lomalinja juhlistaa 40-vuotista taivaltaan matkahuutokaupalla 17.9.

Kaupunkilehti MOROn syksyisen peräkonttikirppiksen yhteydessä järjestettävän matkahuutokaupan päräyttää komeasti käyntiin Saku Kuosmasen Finlandia. Tarjolla matkoja huippuhintaan - huutokauppa Tampereen keskustorilla klo 11 ja 14. Matkojen tarkemmat tiedot julkaistaan torstaina 14.9. 

Siirry tarkastelemaan matkahuutokaupan kohteita ›

Huutokaupan lisäksi sinulla on nyt mahdollisuus osallistua Saku, Juice ja Klaani -kierrokselle samana päivänä. Hyppää taiteilijan ja muusikon Saku Kuosmasen kanssa Länsilinjojen bussiin ja osallistu ainutkertaiselle kaupunkikierrokselle! Aikamatka lähimenneisyyteen päättyy Sakun ja Upi Heikkisen pieneen konserttiin. Tutustu ja varaa paikkasi nyt!

06.09.2017

Lomalinja vahvistaa Asiantuntijan matkassa® -tuotantoaan

Sari Mäkinen siirtyy kehitysjohtajaksi ja Anu Piiroinen myyntijohtajaksi
Laura Grönmark-Simula jatkaa tuotantopäällikkönä

Matkatoimisto Lomalinja vahvistaa Asiantuntijan matkassa® -tuotantoaan sisäisin järjestelyin. Uudeksi myyntijohtajaksi toimistossa siirtyy Anu Piiroinen ja hänen työparinaan toimistossa jatkaa tuotantopäällikkö Laura Grönmark-Simula. Osa-aikaiseksi kehitysjohtajaksi siirtyy pitkään myyntijohtajana toiminut, osaomistaja Sari Mäkinen, joka on jäämässä eläkkeelle ensi vuoden puolella.

Lomalinjan johtoryhmä jatkaa tehtäväänsä ja siihen kuuluvat edellä mainittujen matkailun ammattilaisten lisäksi Lomalinja Oy:n ja sen emoyhtiön, Länsilinjat Oy:n toimitusjohtaja Terhi Penttilä. Hän tuo ryhmään nimenomaan liiketoiminnan asiantuntemusta.

- Asiantuntijan matkassa on luova ja luotettava konsepti. 40 vuottaan juhliva Lomalinja on aina ollut rohkea uudistuja ja tällä tiellä se myös jatkaa. Uudistunut tiimi tulee kehittämään konseptia entisestäänkin asiakkaitamme ja asiantuntijaoppaitamme kuuntelemalla. Me haluamme vastata niin nykyisten kuin uusienkin asiakkaittemme odotuksiin. Kanta-asiakkaiden rinnalle tulee koko ajan uusia asiakkaita ja myös sukupolvia”, toteaa Sari Mäkinen.

- Matkailualalla seurataan koko ajan asiakkaitten valintoja ohjaavia trendejä ja olemassa olevaa tarjontaa. Tässä turbulentissa kentässä täysin kotimainen perheyritys Lomalinja on ollut tasaisen vahva ja nykyisin myös alan yksi edelläkävijöistä. Uudistuksilla luomme jatkuvuutta Lomalinjan toimintaan”, vahvistaa Terhi Penttilä.

 

Lisätietoja:

Sari Mäkinen, kehitysjohtaja, Lomalinja Oy,
puh. 050 301 0354, sari.makinen@lomalinja.fi

Anu Piiroinen, myyntijohtaja, Lomalinja Oy
puh. 010 289 8110, anu.piiroinen@lomalinja.fi

Terhi Penttilä, toimitusjohtaja, Lomalinja Oy ja Länsilinjat Oy,
puh. 050 5320 711, terhi.penttila@lansilinjat.fi

07.08.2017

Lomalinjan emoyhtiö Länsilinjat tuo 5 upouutta designbussia Hämeenlinnan liikenteeseen

Kaikkiaan Länsilinjat tuo liikenteeseen 8 uutta bussia.

Lomalinjabussi_HML.jpeg


Hämeenlinnassa kesällä liikennöinnin aloittanut Länsilinjat tuo maanantaina 7.8. alkaen kaupungin liikenteeseen kahdeksan uutta bussia, joista viisi on upouutta designbussia. Kaikki kahdeksan bussia liikennöivät tulevan talvikauden linjoilla 5, 14, 16 ja 17. Länsilinjat tuo kyseiset autot liikenteeseen neljä päivää ennen talvikauden virallista aloituspäivää, joka on torstai 10.8.

Uusien designautojen sisustuksen Länsilinjat on tehnyt yhteistyössä Finlaysonin kanssa. Penkeissä on käytetty Finlaysonin Pesue-kuosia, jonka on suunnitellut Sami Vulli. Kuosin siniset sävyt toistuvat myös bussien muussa sisustuksessa. ”Olemme saaneet designbusseista hyvää palautetta, joten haluamme jatkaa tällä linjalla ja tuoda matkustajien arkeen kauneutta ja miksei myös iloa hauskalla Pesue-kuosilla”, toteaa Länsilinjojen toimitusjohtaja Terhi Penttilä.

Suoraan tehtaalta ajoon tulevat tuliterät autot ovat ympäristöystävällisiä Volvo 890RLE -mallisia matalalattiabusseja, jotka täyttävät tiukimmat Euro 6 -päästörajat.

Ulkopuolelta kaikki uudet bussit tunnistaa muun muassa Lomalinjan mainoksista. Länsilinjat-konserniin kuuluva erikoismatkatoimisto Lomalinja täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Toimiston valikoimassa on lähes 400 erilaista asiantuntijan opastamaa teemamatkaa eri puolille maailmaa. Osa asiantuntijaoppaista esittäytyy myös uusien bussien kyljissä. Länsilinjat on 77-vuotias suomalainen perheyritys.

16.01.2017

Lomalinja Matka 2017 -messuilla

Tervetuloa Lomalinjan messuosastolle Helsingin messukeskukseen! Mukana asiantuntijaoppaita, alennuksia ja arvontaa. Pääpalkintona Pariisin matka! Löydät meidät osastolta 6m70!

OHJELMA LOMALINJAN MESSUOSASTOLLA

Torstai 19.1.
Klo 11, 14 ja 16 Tule pyöräyttämään Onnenpyörää ja voita pikapalkintoja!
Klo 13.30 Lomalinjan Sari Mäkinen mukana Mondon asiantuntijapaneelissa, paikka: TUI Inspiration Stage, "5 kiinnostavinta matkailuilmiötä juuri nyt"

Perjantai 20.1.
Klo 11, 14 ja 16 Tule pyöräyttämään Onnenpyörää ja voita pikapalkintoja!

Lauantai 21.1.
Klo 11, 14 ja 16 Tule pyöräyttämään Onnenpyörää ja voita pikapalkintoja!
Klo 12-13 Royal Caribbeanin ja Celebrity Cruisesin edustaja Mari Suihko osastollamme.
Tervetuloa tutustumaan Lomalinjan risteilyihin!
Klo 12-14 Asiantuntijaopas Marja Rantanen osastollamme. Marja kertoo Hurtigrutenin Norjan vuonoristeilyistä ja Antarktiksen risteilystä. Tervetuloa tapaamaan!
Klo 14-18 Asiantuntijaopas Liisa Hämäläinen osastollamme. Tule juttelemaan Liisan kanssa Intian ja Portugalin matkoista!

Sunnuntai 22.1.
Klo 11, 14 ja 16 Tule pyöräyttämään Onnenpyörää ja voita pikapalkintoja!
Klo 12-13 Royal Caribbeanin ja Celebrity Cruisesin edustaja Mari Suihko osastollamme.
Tervetuloa tutustumaan Lomalinjan risteilyihin!
Klo 12-14 Asiantuntijaopas Martti Turtola signeeraa Mannerheim-kirjaansa.
Kirja on myynnissä osastollamme hintaan 25 € (käteinen, varaa tasaraha).
Klo 14-16 Asiantuntijaopas Rauli Virtanen signeeraa Reissukirjaansa.
Kirja on myynnissä osastollamme hintaan 12 € (käteinen, varaa tasaraha).
Sunnuntaina osastollamme tavattavissa myös Kiinan asiantuntijaopas Marja-Leena Tiensuu ja aktiivimatkojen asiantuntijaopas Pekka Katainen.

« Edelliset 10

Lomalinjan uutuudet ja suosikit

Uutuudet, suosituimmat matkat ja kohteet!
Tutustu kaikkiin uutuuksiin