Ainutlaatuinen Madeiran saari - kulttuuria ja patikointia 17.-24.9.2018

Funchal - Levada do Norte - Nunnien laakso - Levada do Furadoa - saarikierros - Levada das 25 fontes

Madeiran vehreä saari on yksi suosituimmista lomakohteista. Idyllinen saari tarjoaa paljon vaihtoehtoja lomanviettoon. Levadakävelyillä on mukava ihastella saaren luontoa, pääkaupunki Funchalin vanhankaupungin kujilla aistii historian. Tämä on erinomainen kohde luontomatkaajille ja liikunnalliseen lomanviettoon. Matka soveltuu hyvin peruskuntoiselle.

Asiantuntijan matkassa 

Kemppainen Arja

Kemppainen Arja , Asiantuntijaopas

Ainoa Madeiralla asuva suomenkielinen opas, joka on suorittanut saaren virallisen opastutkinnon. Arja on myös kirjoittanut matkaoppaan Madeiran ja Porto Santon saarille.  ...

Hintaan sisältyy

• Finnairin reittilennot turistiluokassa Helsinki - Funchal – Helsinki
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset retket
• ohjelman mukaiset bussikuljetukset
• ohjelman mukaiset ateriat ( 7 x aamiainen, 7 x illallinen, 1 x lounas)
• asiantuntijaopas Arja Kemppaisen opastukset

 1 498 € 

 

 

1.päivä
Funchal
Finnairin suora lento Funchalin kentälle, josta kuljetus hotelliin. Tervetulotilaisuus ja illallinen hotellissa.

2. päivä
Funchalin kaupunkikierros ja Monten retki
Aamiainen hotellissa. Lähtö bussilla keskustaan, jossa tutustutaan värikkääseen kauppahalliin ja sen ympärillä olevaan vanhaan- kaupunkiin. Noustaan köysiradalla ylös Monten kylään, missä on saaren pyhimyksen Nossa Senhora do Monten  kirkko. Paluumatkalla pysähdytään madeiraviinikellarissa, jossa halukkaat voivat maistaa saaren omaa nimikkoviiniä. Illallinen hotellissa.

3. päivä
Levada do Norte 7 km
Aamiainen hotellissa. Lähtö hotellista bussilla Levada do Norten alkupisteelle. Tämä polku kulkee saaren eteläosassa n. 7 km matkan. Kävely on vaikeusasteeltaan helppo. Paluumatkalla lounastauko Camara de Lobosissa. Paluu hotelliin. Illallinen.

4. päivä
Iltapäiväretki Nunnien laaksoon
Aamiainen majoituspaikassa, aamupäivä vapaa. Nunnien laakson kylä sijaitsee vaikeakulkuisessa maastossa laakson pohjalla. Ajetaan Eira do Serradon näköalapaikalle ihailemaan vuorenhuippuja ja laskeudutaan idyllisenä ja hiljaisena säilyneeseen pikkukylään. Paluumatkalla illallinen Miradouro-maalaisravintolassa, missä nautitaan saaren perinteisintä grilliruokaa, piri-pirikanaa.

5. päivä
Levada 11 km
Aamiainen hotellissa. Kävellään maisemiltaan kaunis ja monipuolinen osuus Levada do Furadoa, Ribeiro Friosta Portelaan. Reitti kulkee 520–870 metrin korkeudessa, vaellusaika on noin 4 tuntia. Bussi noutaa ryhmän Portelasta. Lounas Machiossa, paluu hotelliin. Illallinen hotellissa.

6. päivä
Aamiainen ja illallinen hotellissa. Vapaapäivä.

7. päivä
Levada das 25 fontes
Aamiainen hotellissa. Kuljetus bussilla hotellista Paul da Serran ylänköalueelle, josta vaelletaan 5 kilometrin mittainen Levada das 25 Fontes. Tämän reitin varteen tulee 25 lähdettä ja vesiputousta, ja se on maisemiltaan kaunis ja erilainen. Paluu takaisin hotelliin Funchaliin, yhteinen illallinen.

8. päivä
Aamiainen hotellissa. Aikaa tehdä vaikkapa viimeisiä tuliaisostoksia. Kuljetus kentälle, lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Funchal 08.55 – 12.40
Funchal – Helsinki 13.40 – 21.15


Hotelli
Raga
Perinteikäs hotelli, joka sijaitsee pääkadun varrella rinteessä. Lomalinjan asiakkaat majoittuvat kahden hengen remontoituihin huoneisiin, joissa on kylpyhuone ja parveke. Hotellissa on ravintola, uima-allas ja kaunis piha-alue. Jyrkkä mäki tieltä hotelliin, tullessa ja lähdettäessä matkatavarakuljetus.

 


Lisämaksusta:
• yhden hengen huone 169 €

Huom! varaamme mahdollisuuden vaihtaa ohjelmassa olevia levadareittejä mm. vallitsevan säätilan mukaan.