Camino del Norte - Irunista Bilbaoon 17. - 25.9.2017

Bilbao - San Sebastian - Zarautz - Deba - Markina - Xemein - Guernika - Lezema - Bilbao

 

Näe Baskimaan helmet - kauneimmat maisemat ja kaupungit

Vaellus pohjoista vanhaa pyhiinvaellusreittiä “Camino Nortea” pitkin Baskimaalla Irunista Bilbaoon. Jokaisen tottuneen vaeltajan ja luonnossa liikkujan unelmareitti Baskimaan upeissa kumpuilevissa maisemissa. Vihreät kukkulat, vuoret ja toinen toistaan vihreämmät laaksot seuraavat toisiaan. Baskimaan ilmasto on yleensä ottaen miellyttävä ja leuto ympäri vuoden. Reitin vaativuutta korostavat päivittäiset nousut vuorille ja laskut kauniisiin kyliin.

Asiantuntijan matkassa 

Lipasti Ulla

Lipasti Ulla, Asiantuntijaopas

Ulla Lipasti on Madridissa asuva pitkän linjan matkailun ammattilainen. Hän on vaeltanut useita kymmeniä kertoja eri reittejä Santiago de Compostelaan. ...

Hintaan sisältyy

• Lufthansan reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat ( 8 x aamiainen, 8 x illallinen)
• ohjelman mukaiset kuljetukset
• bussi vaelluksen aikana matkatavaroille
• Ulla Lipastin opastus matkalla

 1 598 €

Lukuvinkkejä

Cees Nooteboom: Roads to Santiago, Paolo Coelho: Pyhiinvaellus, Frédéric Gros: Kävelyn filosofiaa

''Tässä maailmassa jokainen ihminen on pyhiinvaeltaja, sanovat kirkkoisät: kaikkien elämä kokonaisuudessaan on maanpakolaisuutta, sillä oikeaa kotia ei löydy eikä sitä voi tästä maailmasta koskaan löträäkään. Ja koko Maa on tilapäinen suoja. Kristitty kulkee elämän läpi niin kuin kävelijä missä-lie-maassa, pysähtymättä.''

''Käveleminen on kääntymys, kutsumus. Kävelemme myös päästäksemme eroon ja juuriaksemme itsemme maailman melskeestä, tehtävien kasautumisesta, kuluttavuudesta. Eikä mikään auta unohtamaan ja olemaan muualla kuin täällä yhtä hyvin.''

1. päivä
Bilbao
Lento Bilbaoon, josta kuljetus Iruniin Ranskan ja Espanjan rajan tuntumaan, majoittuminen hotelliin Irunin keskustassa, yhteinen illallinen.

2. päivä
Vaellus Irun – San Sebastián (24km)
Aamiaisen jälkeen aloitetaan yksi koko pohjoisen reitin kauneimmista vaellusosuuksista. Vaellus alkaa nousulla Guadalupen 1500-luvulta peräisin olevalle luostarille, josta jatketaan Jaitzkibelin vuoren rinnettä. Vuorelta laskeutuu polku viehättävään Pasajes de San Juan kalastajakylään, josta yhteysalus kuljettaa vaeltajat merenlahden toiselle puolelle San Pedroon, josta jälleen noustaan rantapolkua Biskajanlahden reunaa pitkin ylös vuoriniitylle. Reitti laskeutuu San Sebastianin kaupunkiin, jota pitkin jatketaan hotellille. Majoittuminen ja illallinen San Sebastianissa.

3. päivä
Vaellus San Sebastián – Zarautz (21km)
Aamiainen hotellissa. Toisena vaelluspäivänä ihaillaan henkeäsalpaavia merimaisemia. Reitti San Sebastianista nousee Igueldo vuorelle, jonka jälkeen kulku jatkuu ensin tasaisena Igueldon kaupunginosan kautta, sitten niittyjen, mäntymetsiköiden ja laidunmaiden halki. Ennen Orion kalastajakylään laskeutumista ohitetaan Pyhän Martin romaaninen kappeli. Zarautzia lähestyttäessä kuljetaan laajojen viiniviljelysten ohi. Zarautzin merenrantakaupunki on yksi Guipuzcoan rannikon suosituista kohteista. Majoittuminen ja illallinen Zarautzissa.

4. päivä
Vaellus Zarautz – Deba 21km
Aamiaisen jälkeen vaelletaan Zarautzin kaupungin läpi ja ohitetaan Pyhän Marian kirkko. Zarautzista Getariaan seurataan vanhaa keskiaikaista reittiä. Getaria on yksi rannikon historiallisista satamista, vanha merenkulkukaupunki. Getariasta reitti jatkuu sisämaahan, metsien halki ylittäen kukkuloita, vuoristopuroja palaten Itziarin huipun (320 m) jälkeen rantaan Deban kaupunkiin. Majoittuminen ja yhteinen illallinen.

5. päivä
Vaellus Deba – Markina-Xemein 20km
Aamiainen hotellissa. Deban kaupungista reitti nousee Calvario kappelille, josta pienen laskun jälkeen nousu vaellusreitin korkeimmalle kohdalle, Collado de Arnolle (500 m). Merimaisemat jäävät taakse ja vaellus jatkuu sisämaassa mänty- ja eukalyptus metsikköjen, niittyjen ja kukkuloiden kautta Markina-Xemeiniin. Majoittuminen ja yhteinen illallinen.

6. päivä
Vaellus Markina-Xemein – Guernica 24 km
Aamiainen hotellissa. Markina-Xemeinin kaupungista reitti jatkuu historiallisen Bolibarin ja Zenarruzan keskiaikaisen luostarin ohi nousten päivän korkeimmalle kohdalle, Alto de Gontzegaraille (400 m). Vaellusreitti seuraa metsäpolkuja, kulkee laidunmaitten läpi ja laskeutuu lopulta Guernican kaupunkiin. Guernican historian synkkä hetki koettiin vuonna 1937. Espanjan sisällissodassa pommitukset tuhosivat lähes koko kaupungin. Majoittuminen ja yhteinen illallinen hotellissa.

7. päivä
Guernica – Lezama – Bilbao 20 km
Aamiaisen jälkeen jatketaan vaellusta nousemalla pinjametsien läpi Morganin vuorelle (250m) ja sieltä edelleen aina 400 metrin korkeuteen vuorelle, josta laskeudutaan määränpäähän Lezaman kaupunkiin. Lezamasta jatketaan bussilla Bilbaoon, pysähtyen ennen kaupunkia Avril-kukkulalle ihailemaan maisemia. Bilbaossa sijaitsee pohjoisen vaellusreitin toinen apostoli Jaakobille omistettu katedraali. Majoittuminen ja illallinen Bilbaossa.

8. päivä
Bilbao
Aamiainen hotellissa. Päivä Bilbaon kaupungissa, tutustuminen kaupunkiin omatoimisesti. Yhteinen illallinen.

9. päivä
Aamiainen hotellissa. Kuljetus lentokentälle, josta lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu Lufthansa (sitoumuksetta)
Helsinki – Munchen   12.35 – 14.10
Munchen – Bilbao     15.40 - 17.50
Bilbao – Munchen     11.40 – 13.50
Munchen – Helsinki   15.20 – 18.45


Majoitus
Siisteissä **–*** tähden hotelleissa, joissa mukavuudet (suihku/kylpy ja wc).


Lisämaksusta
• yhden hengen huone (saatavilla rajoitetusti) 250 €