Joogaa ja ayurvedaa Sri Lankalla 23.3. - 3.4.2018

Chilaw - Kandy - Nuwara Eliya - Adam's Peak - Wadduwa

Monipuolinen Sri Lankan kiertomatka pääsiäislomalla!

Jooga- ja hyvinvointilomalla Sri Lankalla nautitaan valosta ja lämmöstä, kauniista maisemista, päivittäisistä joogaharjoituksista, rauhoittumisesta, rentouttavista ja puhdistavista ayurveda-hoidoista ja samanhenkisestä seurasta! Joogan lisäksi matkalla tutustutaan monipuolisesti Sri Lankan nähtävyyksiin, luontoon ja kulttuuriin. Matkalle ovat tervetulleita kaikki joogasta kiinnostuneet, niin vanhat kuin aloittelevatkin joogaharrastajat.

Matka tehdään yhteistyössä Gaia Vallila -joogastudion kanssa.

Asiantuntijan matkassa 

Ulmanen Minna

Ulmanen Minna, Joogaopettaja

Joogaopettaja, 36-vuotias positiivinen ja empaattinen, rauhallinen ihminen. Minna on ohjannut aktiivisesti joogaa ja pilatesta usean vuoden ajan. Opettajana hän haluaa tarjota ...

Hintaan sisältyy

  • Qatar Airwaysin lennot Helsinki - Colombo - Helsinki Dohan kautta
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat (9 x aamiainen, 5 x lounas, 9 x illallinen)
  • Minna Ulmasen ohjaamat joogatunnit päivittäin
  • ayurveda-hoidot Siddhalepassa (3 vrk, 2,5 h päivittäin)
  • englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
  • Sri Lankan matkustuslupa ETA

2 459 €

1. päivä  Helsinki - Doha - Colombo
Qatar Airwaysin lento Helsingistä Dohaan lähtee illalla. Koneenvaihto Dohassa.

2. päivä  Lepopäivä rantahotellissa
Saapuminen Colomboon aamulla. Kuljetus rantahotelliin ja majoittuminen. Yhteisen lounaan jälkeen lepoaikaa pitkästä lennosta palautumiseen. Illalla kokoonnutaan rannalla tai uima-altaalla, Minna ohjaa kevyen yinjoogaharjoituksen ennen yhteistä illallista.

3. päivä  Kohti Kandya, vierailu yrttitarhalla
Aamiaisen jälkeen jatketaan matkaa bussilla kohti Kandya. Matkan varrella Mawanellassa tutustutaan yrttitarhaan ja vieraillaan mielenkiintoisessa rautatiemuseossa Kadugannawassa. Majoittuminen seuraaviksi kolmeksi yöksi hotelliin Kandyn kaupungin ulkopuolella. Kevyt joogaharjoitus ennen illallista.

4. päivä  Kulttuurikaupunki Kandy, Pyhän hampaan temppeli
Aamu aloitetaan lempeällä, mutta virkistävällä joogaharjoituksella. Aamiaisen jälkeen lähdetään retkelle Kandyn kulttuurikaupunkiin. Kaupunki on tärkeä pyhiinvaelluskohde buddhalaisille, sillä täällä sijaitsee kuuluisa Pyhän hampaan temppeli, jossa säilytetään Buddhan hammasta. Tutustutaan temppeliin ja muihin Kandyn nähtävyyksiin. Käydään myös batiikkikangasvärjäämöllä sekä puunveistopajalla. Paluu hotellille, iltajooga ja illallinen.

5. päivä  Leppoisaa lomailua, patikkaretki
Aamujooga ja aamiainen. Päivä on varattu rentoutumiseen ja hotellin palveluista nauttimiseen. Halukkaat voivat lähteä patikkaretkelle Simpson Trail -reitille sademetsäalueelle, jossa nähdään paljon lintuja ja apinoita. Patikkareitti kulkee ylös kukkulalle, missä päästään ihailemaan upeita näkymiä. Reitin varrella on myös pieni hindutemppeli sekä entisen brittiviljelijän villan rauniot. Hotellilla joogaharjoitus ennen illallista.

6. päivä  Nuwara Eliyan vihreät teerinteet
Aamujoogan ja aamiaisen jälkeen lähtö kohti Nuwara Eliyan kumpuilevia teerinteitä. Nuwara Eliya tunnetaan myös nimellä "Pikku-Englanti" viileämmän ilmastonsa ja brittivaikutteisten maalaistalojen ja kartanojen johdosta. Matkan varrella pysähdytään Gampolassa, jossa tehdään puutarhakierros, tutustutaan srilankalaisen ruoan valmistamiseen ja erilaisiin mausteisiin, ja tietysti syödään maittava lounas. Ennen Nuwara Eliyaan saapumista vieraillaan teeviljelmillä ja -tehtaalla, missä päästään seuraamaan kuuluisan Ceylonin teen valmistuksen vaiheita. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

7. päivä  Matkapäivä, kohti Aataminhuippua
Aamujoogan ja aamiaisen jälkeen lähtö bussilla kohti Aataminhuippua (Adam's Peak tai Sri Pada). Majoittuminen hotelliin. Minna ohjaa vuorelle kiipeämiseen valmistavan joogaharjoituksen. Illallinen.

8. päivä  Buddhan jäljillä Aataminhuipulla, ayurveda-hoitolaan
Aamuyön pimeydessä lähdetään nousemaan portaita vuoren huipulle, aina 2 243 metriin. Kiivetään 5000 porrasta ylös hitaasti, mutta varmasti, noin 3-4 tuntia. Kiivetessä nähdään pyhiinvaeltajia, muistoesineitä myyviä kojuja, buddhalaisia lippusiimoja, ruoka- ja teekojuja. Osa matkasta taittuu meditatiivisissa tunnelmissa. Vihdoin päästään huipulle - auringonnousun aikaan avautuva maisema vuoren huipulta on sanoinkuvaamattoman kaunis! Ylhäällä on paikka, jossa kerrotaan olevan Buddhan jalanjälki. Kristityille se on Aatamin jalanjälki, hinduille Shivan. Aamulla laskeudutaan portaita takaisin hotellille aamiaiselle. On myös mahdollista nousta vuorelle vain osan matkasta. Bussimatka jatkuu aamiaisen jälkeen kohti läntistä rannikkoa Wadduwaan viimeiseen kohteeseemme, ayurveda-hoitolaan (lue lisätiedot). Majoittumisen jälkeen ayurveda-lääkärin konsultointi ja Minnan ohjaama päivän kiipeämisestä palauttava joogaharjoitus. Illallinen.

9. ja 10. päivä  Ayurveda - elämän tiede
Joogaa, yksilöllisiä ayurveda-hoitoja ja rentoutumista. Kolmen vuorokauden ayurveda-hoitopaketti sisältää mm. päähierontaa, kokovartalohierontaa, kuorintaa, naamioita ja yrttikylpyjä, lääkäri määrää kaikki hoidot yksilöllisesti. Lisäksi päivien aikana jokainen saa omat yrttilääkkeet ja -liuokset (esimerkiksi aineenvaihdunnan parantamiseksi). Hoitosessiot kestävät 2,5 h/päivä ja ovat erittäin rentouttavia. Päivien aikana aamiainen, lounas ja illallinen ayurveda-hoitolan rantaravintolassa.

11. päivä  Ayurvedaa, lähtö kotimatkalle
Aamiaisen jälkeen vielä viimeiset ayurveda-hoidot ja lounas ennen kuljetusta lentokentälle. Lento Dohaan.

12. päivä  Doha - Helsinki
Koneenvaihto Dohassa ja lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
23.3.  Helsinki - Doha    16.55 - 23.40
24.3.  Doha - Colombo  02.10 - 09.20
2.4.    Colombo - Doha  21.20 - 23.40
3.4.    Doha - Helsinki    02.15 - 08.10 
 


Hotellit

Chilaw, 1 yö: Anantaya Chilaw

www.anantaya.lk/chilaw

Kandy/Elkaduwa, 3 yötä: Amaya Hunas Falls (Deluxe)
www.amayaresorts.com/amayahunasfalls

Nuwara Eliya, 1 yö: Heaven Seven Hotel (Deluxe)
www.heavensevenhotels.com/nuwara-eliya-hotel

Adam's Peak, 1 yö: Wathsala Inn (Standard)
www.adamspeakhotels.com

Wadduwa, 3 yötä: Siddhalepa Ayurveda Health Resort (Deluxe Suite)
www.siddhaleparesort.com/ayurvedaresortwadduwa


Lisämaksusta
- yhden hengen huone 370 € (2 829 €)*
- patikkaretki Simpson Trail 15 €/hlö
- matkavakuutus

*) Siddhalepassa Deluxe Room (ei Deluxe Suite)

Alennukset
- kolmen hengen huone -140 €/hlö (2 319 €/hlö)

Joogaopettaja Minna Ulmanen
Minna on 36-vuotias positiivinen ja empaattinen, rauhallinen ihminen. Hän on ohjannut aktiivisesti joogaa ja pilatesta usean vuoden ajan. Opettajana hän haluaa tarjota jokaiselle sopivan, omaa kehoa kunnioittavan ja kuullostelevan harjoituksen. Minna haluaa rohkaista jokaista tutustumaan joogaan, viettämään aikaa oman kehon äärellä. Minna saa voimaa ja energiaa joogan lisäksi luonnosta, toisista ihmisistä sekä matkustamisesta.

Esimerkkejä matkan joogatunneista
Gaia Grounding Yin
-harjoituksessa keskitymme huoltamaan ja hoitamaan kehoa monipuolisesti sekä saamaan uutta energiaa. Asanat ovat hyvin rentouttavia ja niissä viivytään hieman tavallista yin-tuntia pidempään (noin 5 min >). Akupisteiden ja niihin liittyvien energiakanavien käsittely kevyesti painellen sekä hieroen yhdistettynä yinjoogan asanoihin aktivoi ja tehostaa energiakiertoa kehossa monipuolisesti. Ohjaaja kiertää käsittelemässä jokaisen asanan aikana kaikkia halukkaita.

Gaia lempeä Flow
-tunnilla edetään rauhalliseen tahtiin, tutustutaan hengityksen sekä liikkeen yhdistämiseen toisiinsa. Tunti koostuu mm. hathajoogan perusasanoista, joissa viivytään hetki niihin tutustuen. Tunti sopii kaikille – aikaisempaa kokemusta joogasta et tarvitse. Lempeä Flow on loistava harjoitus aamuun herättelemään kehoa uuteen päivään!

Ayurveda
Ayurveda tarkoittaa elämän tiedettä (ayus = elämä, veda = tieto). Se on luonnonmukaisen terveydenhoidon kokonaisvaltainen järjestelmä, joka juontaa juurensa Intiaan (ja Sri Lankaan) yli viiden tuhannen vuoden taakse. Ayurveda sisältää niin ruokavalioita kunkin ihmisen yksilöllisen kehotyypin mukaan kuin myös ohjeita liikuntaan, meditaatioon ja elämänrytmiin. Ayurvedan avulla puhdistetaan ja tasapainotetaan kehoa ja mieltä - ja näin ehkäistään sairauksia.

Lue blogikirjoitus ayurveda-hoitokokemuksesta Siddhalepassa