Vaellus Kiinan muurilla 4.-12.5. ja 10.-18.10.2018

Kiinalle ei varmastikaan voi löytää selkeämpää maamerkkiä kuin Kiinan muuri. Tämä massiivinen, yli 2000-vuotinen rakennelma on vaatinut uskomattomia määriä resursseja ja työvoimaa. Tärkeimpiä muurialueita löytyy luonnollisesti Pekingin läheltä, jonne matka sijoittuu. Matkalla pääsee nauttimaan henkeäsalpaavista maisemista vaeltaessa vuoria pitkin kulkevaa muuria ja tutustumaan Kiinan historiaan asiantuntevan paikallisoppaan avulla. Alueen maaseudun arkeen voi tutustua maalaiskylissä, joissa majoitutaan tai kotikeittiöissä, joissa majatalojen emännät valmistavat perinteistä kiinalaista ruokaa. Muurilla vaeltamisen lisäksi tutustutaan Pekingin tärkeimpiin nähtävyyksiin.

 Asiantuntijan matkassa 

Simula Kristoffer

Simula Kristoffer, Asiantuntijaopas

Aalto-yliopistossa teknillistä fysiikkaa opiskeleva Kristoffer on innokas Kiinan matkaaja. Monissa saatto- ja opastehtävissä Kiinaan hän on saanut läheisen ...

Asiakkaamme suosittelevat

Matka oli kaikinpuolin erittäin onnistunut. Pekingin nähtävyyksiin kerkesi tutustua hyvin. Myös shoppailulle jäi riittävästi aikaa. Oppaat olivat asiantuntevia ja kaikki sujui hyvin. Vaellus Kiinan muureilla oli unohtumaton. Kuntoa se vaati mutta maisemat korvasivat uurastukset. Kuitenkin kannattaisi mainita esitteessä ettei rapakuntoisena kannata lähteä kyseiselle matkalle. Nousut ovat jyrkkiä ja matkat päivittäin suht pitkiä. Kaikki ruokailu ja muut järjestelyt oli loistavasti hoidettu. Myös bussikuljetukset. Majoitukset olivat vaihtelevia ja siistejä. Varsinkin majatalossa yöpyminen oli mieleenpainuva. Olen erittäin tyytyväinen matkasta ja suosittelen sitä muillekin. Tämä reissu meni tekemistäni matkoista kärkikolmikkoon.

Hintaan sisältyy

• Finnairin suorat lennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat (7 x aamiainen, 5 x lounas, 1 x eväspaketti, 5 x illallinen)
• ohjelman mukaiset retket
• paikallisten kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi
• asiantuntijaoppaan palvelut


1 678 €

1. päivä
Lento yön yli Pekingiin.

2. päivä
Saapuminen Pekingiin
Ennen majoittumista hotelliin tutustutaan Taivaan temppeliin, jonne keisarit ennen vanhaan matkustivat Kielletystä kaupungista uhratakseen jumalille. Temppeli sijaitsee 267 hehtaarin kiinalaistyylisessä puutarhassa. Temppeliin tutustumisen jälkeen syödään lounas ja majoitutaan hotelliin Pekingin keskustassa.

3. päivä
Kielletty kaupunki ja kesäpalatsi, kaupunkivaellusta 8 km
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla Taivaallisen rauhan aukiolle. Maailman suurimmalla julkisella aukiolla voi nähdä Maon mausoleumin, kansallismuseon, Suuren kansanpalatsin sekä Kielletyn kaupungin eteläportin. Aukiolta jatketaan Kiellettyyn kaupunkiin, jossa tutustutaan keisareiden arkeen ja vapaa-aikaan. Kielletystä kaupungista lähdetään bussilla lounaan jälkeen Kesäpalatsiin. Suuri ja kaunis palatsi on toiminut keisareiden kesäasumuksena.

4. päivä
Kiinanmuuri, Badaling, vaellusta 11 km
Aamiaisen jälkeen Kiinan muuriin erikoistunut opas hakee ryhmän bussilla muurille. Perillä vaelletaan aluksi Badaling-alueen alkuperäinen osa muuria, joka on hiljainen vähäisen turistimäärän vuoksi. Vaelluksen jälkeen on lounas, jonka jälkeen vaelletaan kuuluisin Badaling-alueen muurikaistale. Iltapäivällä majoitutaan hotelliin muurin kupeeseen ja nautitaan illallinen.

5. päivä
Kiinan muuri, Mutianyu, vaellusta 7 km
Aamiainen. Aamupäivällä on mahdollisuus tutustua hotellin vieressä olevaan Juyongguan osaan muuria, jonka jälkeen ajetaan bussilla lounaalle. Lounaspaikan vierestä aloitetaan kapuaminen Mutianyu-muuria pitkin. Raskas nousu palkitaan uskomattoman kauniilla maisemilla muurin molemmilla puolilla. Lähellä muuriosan korkeinta kohtaa poistutaan muurilta ja kuljetaan metsäpolkua alas kohti paikallista maalaiskylää. Yöpyminen paikallisessa kastanjanviljelijän majatalossa, jossa nautitaan grillijuhlien merkeissä perinteistä kiinalaista kotiruokaa.

6. päivä
Gubeikou ja Jinshanling, vaellusta 12 km
Majatalon kiinalainen aamiainen on suomalaiselle erikoinen, mutta täyttävä. Tarjolla on muun muassa höyrytettyä leipää ja punaviinimarinoitua tofua. Päivän vaellus alkaa remontoimattomasta osasta muuria. Muurilla kävellessä näkee, kuinka vanhasta rakennelmasta on kyse. Vahtitornit ovat osittain sortuneita ja kasvillisuus on levinnyt muurin laelle. Vaellusmatkan aikana laskeudutaan muurilta ja etsitään edessä avautuvan laakson toiselta puolelta sortuneen muurin toinen ehjä pää. Majatalosta saadaan lounaaksi eväspaketti. Iltapäivällä saavutaan Jinshanlingin muurille, josta voi joko siirtyä vieressä olevaan hotelliin tai jatkaa vaellusta muuria pitkin kiertomatkan kautta hotellille. Kiertomatkaa suositellaan, sillä täältä avautuvat varmasti koko matkan kauneimmat näkymät. Illalla tutustuminen paikallisen kyläläisen majataloon. Täällä opitaan valmistamaan kiinalaisia dumplingeja. Illallinen ennen hotelliin paluuta.

7. päivä
Paluu Pekingiin
Aamiainen. Aamulla voi tutustua maalaisympäristöön hotellin lähistöllä. Keskipäivällä lähdetään bussilla lounaalle, jonka jälkeen jatketaan Pekingiin. Käydään teenmaistajaisissa ja silkkitehtaalla, jossa ostosmahdollisuuksien lisäksi tutustutaan silkinvalmistuksen vaiheisiin. Illalla matkaajilla on mahdollisuus palautua vaelluksesta jalkahieronnassa (lisämaksullinen). Illalla syödään kuuluisaa Pekingin ankkaa.

8. päivä
Peking, vapaapäivä
Aamiainen. Viimeisenä päivänä voi tutustua Pekingin ostosmahdollisuuksiin.

9. päivä
Lento Helsinkiin
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Lentotiedot (sitoumuksetta)
Helsinki – Peking 18.05 – 06.55 +1
Peking – Helsinki 10.55 – 14.25


Majoitus
Sunworld-hotel, Peking****
Dongcheng-Wangfujing kaupunginosassa sijaitseva hotelli. Hotellissa on 2 ravintolaa, ympärivuorokautinen vastaanotto, ilmastointi,
kuntokeskus ja hieronta. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti-tv, puhelin, minibaari, kylpyhuone ja hiustenkuivain sekä langaton internet-yhteys (ilmainen).

Muurilla yksinkertaiset ja siistit majatalot. Jokaisessa huoneessa on wc ja suihku.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 290 €

Huomioitavaa muurilla:
Yövymme joka yö majoituspaikoissa, joissa meillä on mahdollisuus syödä ja saada juomavettä. Joka aamu meille tarjotaan aamiainen, jonka jälkeen lähdemme bussilla kohti vaellusosuuksia muurilla. Meillä on matkan aikana pari vaellusosuutta, joihin menee todennäköisesti koko päivä, mutta muuten meillä on lähes jatkuvasti lähettyvillä bussi, jolla matkustamme syömään ja majapaikkoihin. Niinä päivinä, joina matkustamme bussilla vaellusosuuksien välissä tai vaellusosuudet ovat muutenkin lyhyitä, voi varautua huolettomammin. Omat tavarat voi jättää joka päivä bussiin, ja mukaan vaelluksille voi ottaa vain päivän aikana tarpeelliset tavarat. Toisin sanoen matkalle voi pakata täysin normaalin lomavarustuksen, eikä sitä tarvitse raahata vaelluspäivinä mukana.

Pääasiassa vaellusosuudet eivät ole hirveän haastavia. Parina päivänä voi kuitenkin tulla vastaan sekä pitkiä kävelymatkoja että jyrkkiä mäkiä, joita on raskas nousta ja laskeutua. Jalat olivat meillä kyllä kipeät muutaman vaelluspäivän jälkeen. Onneksi pahimmat vaellukset tulevat viimeisinä päivinä, jolloin ne, jotka ovat kokeneet vaellukset erittäin raskaiksi voivat jättäytyä niistä. Toivottavasti tätä ei tapahdu, mutta tällöinkin bussi vie halukkaat odottamaan määränpäähän, missä sitten voi pienemmällä kävelyllä tutustua muuriin.

Kristoffer Simula