Vaellus Piemonten viinirinteillä ja Italian Alpeilla 28.8. - 2.9.2018

Rennolla vaellusmatkalla tulevat tutuksi niin Piemonten viinikukkulat pienine kylineen kuin Aostan mahtipontiset valkohuippuiset Alpit.  Rauhallisten kävelylenkkien aikana nautitaan kauniista maisemista ja tutustutaan samalla paikallisten elämään ja ruokakulttuuriin. Aostan vuoristomaakunnassa käydään ihastelemassa Alppeja, Matterhornin juurella jalkaisin ja Mont Blancilla köysiradalla.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, Asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Hintaan sisältyy

• Finnairin suorat reittilennot
• majoitus kahden hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset ateriat (5 x aamiainen, 1 x lounas, 3 x päivällinen)
• ruokajuomina 1/3 plo/hlö viiniä sekä mineraalivesi
• viininmaistajaiset, tryffelinetsintä maistatuksineen
• ohjelman mukaiset kuljetukset
• Skyway-köysihissi (sään salliessa)
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Milanosta alkaen
• vaellusopas Matternhornilla

1 498 €

 

1.päivä
Helsinki-Milano-Piemonte
Aamulento Helsingistä Milanoon. Matkanjohtaja ja linja-auto ovat vastassa lentokentällä. Piemontessa majoittuminen Alban lähelle. Pienen lepohetken jälkeen tehdään kevyt kävelylenkki hasselpähkinälehdossa ja tutustutaan paremmin Piemonten alueen kuohuviineihin sekä ruokatarjontaan buffet-tarjoilun merkeissä. Päivän ajomatka noin 185 km.

2.päivä
Tryffelien etsintää ja vaellusta Barolon viinirinteillä
Aamiaisen jälkeen tehdään kävelylenkki pähkinälehdossa yhdessä tryffelikoiran kanssa ja etsitään tryffeli- eli multasieniä. Matka jatkuu kauniin La Morran kukkulan huipulle, jossa vaelletaan Barolon alueen viinirinteiden välistä viinilaaksoon ja viinitilalle. Kevyt lounas ja tutustuminen piemontelaiseen maalaiskeittiöön sekä tilan viineihin. Iltapäivällä paluu majoitukseen ja vapaailta.  Päivän vaellus n. 10 km – nousuja ja laskuja n. 250 m.
Päivän ajomatka noin 25 km.

3.päivä
Barbarescon viinirinteiden vaellus
Aamiaisen jälkeen vaellus Treison viininviljelysalueelta Barbarescon viinikylään. Lepotauko viininmaistelun yhteydessä ja tutustuminen viinitilan toimintaan. Paluu majoitukseen iltapäivällä ja juustoihin perustuva buffetpäivällinen hotellissa. Päivän vaellus n. 12 km – nousuja ja laskuja n. 450 m. Päivän ajomatka noin 25 km.

4.päivä
Torino
Aamiaisen jälkeen bussimatka Piemonten maakunnan pääkaupunkiin Torinoon, jossa tehdään kaupunkivaellus San Valentinon näyttävässä puistossa sekä sen keskiaikaisessa kylässä. Torinon keskustassa on mahdollisuus tutustua upeaan museotarjontaan tai tehdä ostoksia keskustan putiikeissa. Iltapäivällä majoittuminen Aostan maakunnassa ja kevyt kävelylenkki kaupungin yläpuoliselle rinteelle. Ilta vapaa. Päivän vaellus n. 7 km – nousuja ja laskuja n. 100 m. Päivän ajomatka noin 154 km.

5.päivä
Matterhorn–vaellus
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla kohti Valtournachen laaksoa ja Matterhorn-Cervino vuorta. Vaellus alkaa n. 2 km korkeudesta. Tehdään lenkki vuoren juurella ja palataan takaisin La Bleun eli Sinisen järven maisemiin. Paluu hotelliin iltapäivällä, mahdollisuus rentoutua ja pehmittää rasittuneita lihaksia saunassa. Jäähyväispäivällinen ruokajuomineen. Päivän vaellus n. 12 km – nousuja ja laskuja n. 650 m. Päivän ajomatka noin 154 km.

6.päivä
Skyway - Aosta - Malpensan lentokenttä
Aamiainen hotellissa. Bussimatka kohti Italian rajaa ja nousu ylös aina 3462 metriin, jossa avautuu maisema yli Alppien. Paluu takaisin alas ja ajo Aostan kaupunkiin, jossa mahdollisuus nauttia lounasta tai tehdä viimeiset ostokset. Iltapäivällä jatketaan lentokentälle, josta Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 259 km.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Milano 08.00 – 10.05
Milano – Helsinki 19.00 – 22.55


Hotellit
Relais Montemarino***, Piemonte, Borgomale
Hyvän palvelun pienhotelli Piemonten pähkinälehdossa. Perheomistuksessa oleva hotelli on rakennettu ja täysin kunnostettu vanhaan maatilaan. Huoneissa on laattalattiat ja tv. Huoneet on sisustettu yksilöllisesti ja ne ovat keskenään erilaisia. Sisätiloissa lämmitetty uima-allas.

Hotel Elena***, Aosta, Saint Vincent
44 huoneen kaupunkihotelli, jossa on suomalainen sauna. Viisi kerrosta, hissi. Huoneissa on minibaari, tallelokero ja tv, kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja. Asiakkaiden käytössä on ilmainen langaton internetyhteys.

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 155 €

Hyvä tietää vaelluksella
• Matkanjohtajana on suomalainen auktorisoitu matkanjohtaja, joka toimii myös vaellusoppaana Piemonten osuudella. Matterhornin vaelluksella mukana auktorisoitu luonto- ja vaellusopas.
• Kävelyosuudet tehdään säätilanteen sen salliessa.
• Huom! Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Myös reittien päiväjärjestys saattaa muuttua.
• Vaeltajan tulee olla hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Reitit ovat keskitasoisista helppoihin, mutta joukossa saattaa olla satunnaisia jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä rappusia, jotka suoritamme rauhallisesti. Reitit kulkevat suurimmaksi osaksi kukkulaisessa maastossa, johon on tehty kävelypolkuja - kapeimmillaan yhden kävelijän levyisiä. Reitit kulkevat myös rinteensuuntaisesti, joten suuria pudotuksia saattaa olla reittien sivulla. Kaikkialla ei ole kaiteita.
• Vaeltajalla tulee olla asiaankuuluvat varusteet: hyvät, sisäänajetut vaelluskengät, vaihtosukat ja –paita, lämmin vaatekerta, sadevarusteet tai –viitta, tukeva reppu, hiertymälaastaria, särkylääkettä, wc-paperia, aurinkosuojavoidetta, hattu ja aurinkolasit, käsineet ja halutessasi sauvat.
• Köysiradan pääteasemalla on usein pakkasasteita, joten lämmin vaatekerta.