Vaellus Pohjois-Italian suurilla järvillä 9.-15.4.2018

Gardajärvi – Iseojärvi – Comojärvi – Maggiorejärvi - Ortajärvi

Leppoisa vaellusmatka vehreänä kukkivaan keväiseen Pohjois-Italiaan ja sen upeisiin järvialueisiin. Järvinäkymät avautuvat parhaiten korkeuksista, ja niinpä noustaan ylös köysiratojen ja –vaunujen avulla aina jopa 1760 metrin korkeuteen ihailemaan maisemia ja vaeltamaan. Lisäksi tutustutaan alueen tärkeimpiin kaupunkeihin kuten Gardaan, Comoon, Bellagioon ja Stresaan sekä käydään Sveitsin puolella Luganon ja Locarnon kaupungeissa ja vieraillaan Mont’Isolan ja Borromeon saarilla.

Majoituskohteiksi ja ruokapaikoiksi on valittu autenttisia perhehotelleja, maaseutumajoituksia ja ravintoloita. Matkan aikana nautitaan terveellistä ja maistuvaa lähiruokaa ruokajuomina paikalliset viinit.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, Asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Hintaan sisältyy

• Finnairin suorat reittilennot
• majoitus kahden hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset ateriat (6 x aamiainen, 2 x lounas, 4 x päivällinen, 2 x piknik)
• ruokajuomina 1/3 plo/hlö viiniä sekä mineraalivesi
• viininmaistajaiset
• ohjelman mukaiset kuljetukset
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Milanosta alkaen
• vaellusopas Monte Baldon, Comojärven ja Mottaronen vaelluksilla

1 598 €

 

1. päivä
Garda
Finnairin suora lento Helsingistä Milanoon. Kuljetus Gardan kaupunkiin, jossa majoittuminen hotelliin ja pieni
tutustumisvaellus piknikin kera. Lepohetki hotellissa. Tervetulopäivällinen ruokajuomineen, käydään myös läpi
vaellusohjelma. Päivän vaellus n. 3 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 250 m.

2. päivä
Gardajärvi, Monte Baldo -vuoristo, Malcesine
Aamiaisen jälkeen kuljetus Malcesineen, josta jatketaan köysiradalla aina Monte Baldo -vuoriston huipulle 1760 m korkeuteen. Vaelluksen aikana nähdään järvialue koko pituudeltaan. Lounas ruokajuomineen ylhäällä paikallisessa baita-ravintolassa. Paluu majoitukseen. Ilta vapaa. Päivän vaellus n. 10 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 450 m.

3. päivä
Iseojärvi
Aamiaisen jälkeen siirrytään länteen kohti Iseojärveä, jossa vieraillaan Mont’Isolan saarella. Kevyt kävely ja piknik. Siirrytään Comojärven eteläpuolelle, jossa majoitutaan maaseutumajoitukseen. Yhteinen päivällinen ruokajuomineen. Päivän vaellus n. 4 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 250 m.

4. päivä
Comojärvi – Bellagio ja Como
Aamiaisen jälkeen tehdään vaellus Comojärven länsirannikon huikaisevissa maisemissa. Iltapäivä Bellagion romanttisessa pikkukaupungissa, josta siirrytään Comon kaupunkiin. Illansuussa paluu majoitukseen ja yhteinen päivällinen ruokajuomineen. Päivän vaellus n. 10 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 450 m.

5. päivä
Sveitsi – Lugano ja Locarno - Maggiorejärvi
Aamiaisen jälkeen siirrytään Sveitsin puolelle, jossa vieraillaan Luganon ja Locarnon kaupungeissa. Iltapäivällä saavutaan Maggiorejärven rannalla sijaitsevaan huvilahotelliin. Yhteinen päivällinen ruokajuomineen hotellissa.

6. päivä
Maggiorejärvi, Mottarone-vuori, Stresa ja Borromeon saaret
Aamiaisen jälkeen noustaan köysiradalla ylös Mottarone-vuorelle. Tehdään vaellus laskeutuen alas järven rannalle, jossa vieraillaan Stresan kaupungissa. Veneretki Borromeon saarille ja paluu iltapäivällä takaisin hotelliin.
Päivän vaellus n. 10 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 950.

7. päivä
Ortajärvi
Aamiaisen jälkeen pakataan tavarat ja siirrytään Ortajärvelle, joka on tunnettu Sacra Monte -kukkulastaan. Leppoisa aamukävely ja lounas, jonka aikana maistellaan vielä erilaisia viinejä ja tutustutaan grappan valmistukseen. Paluu Malpensan kentälle ja lento Suomeen.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Milano 08.00 - 10.05
Milano - Helsinki 19.00 - 22.55

 


Majoitus

Hotel Alessandra**+, Gardajärvi
Perheomisteinen hotelli rauhallisella paikalla Gardan keskustan tuntumassa. Hotellissa on 19 huonetta, joissa on parveke, ilmastointi, jääkaappi, TV ja tallelokero. Hotellin yleisiin tiloihin kuuluu baari, oleskelutilat, uima-allas ja puutarha. 

Agriturismo Cassinazza***, Comojärvi
Rauhallinen ja viehättävä maatilahotelli luonnon helmassa Comojärven eteläpuolella. Tilalla on kotieläimiä, ja ravintola tarjoaa tuoreita paikallisia tuotteita. Hotellissa on 15 huonetta, joissa on TV, minibaari ja Wi-Fi.

Grandhotel Majestic****, Maggiojärvi
Elegantti hotelli tarjoaa historiallista charmia nykyajan mukavuuksilla. Hotelli sijaitsee Verbaniassa kauniin Borromeolahden rannalla. Hotellirakennus on peräisin 1870-luvulta, ja se on restauroitu klassiseen tyyliin. Huoneissa on TV, tallelokero, ilmastointi, minibaari ja ilmainen Wi-Fi.
 

 

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 195 €