Vaellus Sorrenton niemimaalla, lumoavat Amalfi ja Caprin saari 4.-10.3.* ja 11.–17.3.2018

Koe kuuluisa lomakohde korkeammalta ilman kesän turistimassoja. Kohteina Vesuviuksen kraaterialue, Amalfin rannikkopolku, Caprin Monte Solaro-vuori ja Pompeji. Lumoavat kohteet näyttävät kauneimmat puolensa raikkaassa kevätsäässä, jolloin vehreys ja kukkatarjonta ovat parhaimmillaan ja kohteessa on vielä rauhallista ja ruuhkatonta. Matkalla tutustutaan alueen historiaan, kulttuuriin, luontoon ja enogastronomiaan leppoisasti vaellellen.

 

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, Asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lukijamatka

Oma aika

Oma aika

Oma Aika on lehti aikuiselle! Oma aika tarjoaa laadukasta ja kiinnostavaa luettavaa, koskettavia tarinoita, opastaa elämän haasteissa ja vie elämyksiin ympäri m ...

Hintaan sisältyy

• Finnairin suorat reittilennot
• majoitus kahden hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset ateriat (6 x aamiainen, 2 x päivällinen, 4 x lounas ruokajuomineen)
• ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja vaellukset
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut Roomasta alkaen koko matkan ajan
• vaellusopas Sorrentossa ja paikallisoppaat Vesuviuksella ja Pompejissa

1 585 €/hlö

* Lähtö on Oma Aika -lehden lukijamatka

1.päivä
Majoittuminen hotelliin Frascatin alueelle
Finnairin iltapäivälento Roomaan, josta kuljetus hotelliin ja reittiesittely sekä tervetulopäivällinen ruokajuomineen.

2.päivä
Vesuvius, viinitila ja Sorrento
Aamiaisen jälkeen siirrytään kohti etelää ja saavutaan Vesuviuksen rinteelle, jossa tehdään ensimmäinen vaellus paikallisoppaan kanssa. Reitti nousee tulivuoren seinämää kohti kraateria ja maisema avautuu yli Napolin aina Caprin saarelle saakka. Päivän aikana pysähdytään tulivuoren alueelle viinitilalle maistelemaan paikallistuotteita. Iltapäivällä saavutaan Sorrenton keskustaan, jossa tehdään pieni tutustumisvaellus ja majoitutaan hotelliin. Päivän vaellus n. 8 km kukkulaisessa maastossa – korkeuseroa n. 600 m.

3.päivä
Massa Lubrense ja Termini - pizzanpaistoa
Aamiaisen jälkeen tehdään vaellus Sorrenton niemellä tutustuen paikalliskulttuuriin kevyen vaelluksen  merkeissä Napolinlahden upeissa maisemissa. Lounaaksi paistellaan pizzaa ja lepuutellaan jalkoja. Ilta vapaa. Päivän vaellus n. 6 km kukkulaisessa maastossa – korkeuseroa n. 350 m.

4.päivä
Caprin saari
Aikaisen aamiaisen jälkeen matkataan Sorrenton satamaan, josta jatketaan laivalla ihanalle Caprin saarelle. Tutustutaan saaren kauneimpiin nähtävyyksiin kävellen ja paikallisbussilla. Halukkaille vierailu myös Monte Solaron köysiradalla. Päivän aikana kevyt lounas. Paluu Sorrentoon iltapäivällä. Ilta vapaa. Päivän vaellus n. 10 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuseroa n. 450 m.

5. päivä
Valle delle Ferreira ja Amalfi
Aamiaisen jälkeen siirrytään bussilla Amalfin rannikkotielle, joka on kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintöluettelossa. Vaelluksen aikana tulee tutuksi niin maisemat jylhästä Ravellosta kuin Amalfin kaupungista. Vieraillaan pienessä paperimuseossa ja maistellaan limoncelloa. Paluu illansuussa  Sorrentoon. Ilta vapaa. Päivän vaellus n. 9 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuseroa n. 550 m.

6. päivä
Pompeji
Aamiaisen jälkeen pakataan matkatavarat ja siirrytään Pompejin arkeologiselle kaivausalueelle, jossa paikallisopas johdattaa 2000 vuoden takaiseen roomalaiseen elämänmenoon. Nautitaan lounas ja siirrytään lähemmäksi Roomaa Villa Graziolin hurmaavaan palatsiin. Jäähyväispäivällinen ruokajuomineen. Päivän vaellus n. 4 km tasaisessa maastossa – ei nousuja ja laskuja - korkeuseroa n. 50 m.

7. päivä
Aamiaisen jälkeen kuljetus Rooman lentokentälle, josta Finnairin suora lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Rooma 16.30 – 18.50
Rooma – Helsinki 10.55 – 15.20


Hotellit
Villa Mercede ****, Frascati
Hiljattain uudistettu hotelli Castelli Romanin alueen rinteillä. Huoneissa on ilmastointi ja oma kylpyhuone, jossa on kylpyamme tai suihku,  ilmainen Wi-Fi ja LCD-tv satelliittikanavilla. Hotellissa on sauna, spa ja lämmitetty ulkouima-allas.

Hotel Central ****, Sorrento
Hyvä sijainti kävelymatkan päässä rannalta ja keskustasta. Hotellin kattoterassilta on upeat näkymät Napolinlahdelle ja Vesuviukselle. Huoneissa sat-tv, Wi-Fi, ilmastointi, minibaari ja hiustenkuivaaja.

Park Hotel Villa Grazioli ****, Grottaferrata
Kaunis 1500-luvun rakennus panoraamapaikalla Rooman yläpuolisilla kukkuloilla. Majoitusta kolmessa eri rakennuksessa, jotka on yhdistetty toisiinsa käytävällä. Huoneissa on sat-tv, Wi-Fi ja ilmastointi.
Päävillassa on oleskelutiloja ja baareja, jotka on sisustettu freskoilla, italialaisten taiteilijoiden maalauksilla sekä antiikkihuonekaluilla.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 €

Huomioitavaa:

Kävelyosuudet tehdään säätilanteen sen salliessa.
Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Myös reittien päiväjärjestys saattaa muuttua mm. paikallisliikenteen aikataulujen mukaan.
Vaeltajan tulee olle hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Reitit ovat keskitasoista helppoihin, mutta joukossa saattaa olla satunnaisia jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä rappusia, jotka suoritetaan rauhallisesti. Reitit kulkevat suurimmaksi osaksi kukkulaisessa maastossa, johon on tehty kävelypolkuja - kapeimmillaan yhden kävelijän levyisiä. Reitit kulkevat myös rinteensuuntaisesti, joten suuria pudotuksia saattaa olla reittien sivulla. Kaikkialla ei ole kaiteita.
Vaeltajalla tulee olla asiaankuuluvat varusteet: hyvät, sisäänajetut, tukevat ja liukumattomat vaelluskengät, vaihtosukat ja –paita, lämmin vaatekerta, sadevarusteet tai –viitta, tukeva reppu, hiertymälaastaria, särkylääkettä, wc-paperia, aurinkosuojavoidetta, hattu ja aurinkolasit, käsineet ja halutessasi sauvat. Keväällä siitepölyn määrä voi olla runsas, joten allergisten on hyvä varata mukaan henkilökohtainen lääkitys.