Järviradion kuuntelijamatka: Budapestin joulumatka 23. - 27.12.2017

Matkan kruunaa Tšaikovskin Pähkinänsärkijä -baletti Budapestin Erkel-teatterissa. Jouluinen Budapest hurmaa joulutoreillaan, jouluvalaistuksellaan ja huumaavilla tuoksuillaan. Ihaile kaupungin upeita historiallisia näkymiä sekä parhailta näköalapaikoilta että joelta käsin illallisristeilyllä. Koe perinteisten joulumarkkinoiden tuoksut ja maut, nauti musiikista ja suomenkielisen jouluaaton jumalanpalveluksen rauhoittavasta tunnelmasta. Retkellä tutustutaan viininvalmistukseen Etyekissa, jossa maistellaan viinejä ja unkarilaisia herkkuja.

Asiantuntijan matkassa 

Jakus Monika

Jakus Monika, Asiantuntijaopas

Budapestissa jo yli 20 vuotta oppaana toiminut Monika Jakus on turismin ammattilainen. Hän on toiminut kääntäjänä mm. Suomen Budapestin suurlähet ...

Lukijamatka

Järviradio

Järviradio

Finnpanelin tutkimuksen mukaan Järviradio on Suomen kuunnelluin alueradio! Kuuntelijaluvut ovat nousseet ennätyslukemiin - vuoden 2015 mittauksessa Järviradiolla oli ...

Hintaan sisältyy

• Finnairin reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• ohjelman mukaiset ateriat (4 x aamiainen, 2 x lounas, 2 x illallinen, 1 x hehkuviini tai tee)
• Järviradion matkanjohtajan palvelut matkan aikana
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä

1 198 €

1. päivä
Budapestin kaupunkikierros ja illallisristeily Tonavalla
Lento Helsingistä Budapestiin, jossa on suomenkielinen opas vastassa. Suoraan lentokentältä lähdetään Budapestin kaupunkikierrokselle, joka kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet. Pysähdytään kuuluisalla Sankarten aukiolla, ajetaan ohi merkittävien nähtävyyksien, kuten Oopperatalon ja Pyhän Tapanin Basilikan. Jatketaan Tonavan yli Budan puolelle, kaupungin vanhimmalle alueelle, Linnavuorelle ja Budan kuninkaanlinnalle. Kierrosta jatketaan Gellértinvuorelle, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin. Kiertoajelun aikana lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä majoitutaan hotelliin ja vapaa-aikaa. Illalla kävellään satamaan, josta lähdetään illallisristeilylle Tonavalle. Risteilyn aikana avautuvat mahtavat näkymät upeasti valaistusta Budapestista ja sen monista kiehtovista historiallisista rakennuksista.

2. päivä, Jouluaatto
Keskustan kävelykierros joulumarkkinoilla, suomenkielinen jumalanpalvelus ja jouluillallinen
Aamiaisen jälkeen lähdetään kävellen Vörösmartyn aukion ja tuomiokirkon joulumarkkinoille sekä vieraillaan Pyhän Tapanin tuomiokirkossa. Mahdollisuus nauttia markkinoiden herkuista omakustanteisella lounaalla. Päivän aikana nautitaan lasi hehkuviiniä tai teetä. Kierroksen jälkeen vapaa-aikaa. Iltapäivällä käydään suomenkielisessä jumalanpalveluksessa paikallisessa kirkossa. Illalla kävellään jouluillalliselle yhteen Budapestin vanhimmista ravintoloista, Hotelli Astorian Mirror-ravintolaan.

3. päivä, Joulupäivä
Pähkinänsärkijä -baletti Erkel-teatterissa
Aamiaisen jälkeen lähdetään metrolla Erkel-teatteriin. Aamupäiväesityksenä nähdään Tšaikovskin Pähkinänsärkijä -baletti. Esityksen jälkeen palataan metrolla takaisin hotellille. Loppupäivä vapaa-aikaa.

4. päivä, Tapaninpäivä
Viini- ja suklaamaistajaiset Hernyákin viinitilalla Etyekissä
Aamiainen hotellissa. Aamupäivä vapaa-aikaa. Puolenpäivän aikaan lähdetään bussilla Etyekiin, jonka alueella on vanhat viininkasvatus ja -valmistusperinteet. Viini- ja suklaamaistajaiset sekä gulassikeittolounas Hernyákin viinitilalla. Retken jälkeen palataan hotellille.

5. päivä
Kotimatka

Aamiainen hotellissa. Kuljetus Budapestin lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Budapest 09.30 – 10.50
Budapest – Helsinki 11.35 – 14.55


Hotelli
La Prima Fashion Hotel Budapest Hyvätasoinen hotelli, joka on avattu keväällä 2011. Sijaitsee ydinkeskustassa, tärkeimmät nähtävyydet, kuten kuuluisat Vaci kävelykatu ja Vörösmarty aukio kävelyetäisyydellä. Hotellissa on 80 huonetta, ravintola, baari, kuntosali. Viihtyisissä huoneissa on kylpyhuone, puhelin, tallelokero, taulu-TV, WiFi, hiustenkuivain, ilmastointi, minibaari.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 190 €