Brasilian, Chilen ja Argentiinan kiertomatka 14.-30.3.2018

Rio de Janeiro - Santiago de Chile - Vina del Mar - Valparaiso - Buenos Aires - Iguassu

Pihviä, viiniä ja tangoa. Kulttuuria, historiaa ja jalkapalloa.

Koe Etelä-Amerikan kolmen kulttuuriltaan niin erilaisen maan huippunähtävyydet ruuasta, juomista ja musiikista nauttien. Matkaseurana ovat nyt rautaiset, kielitaitoiset, suomalaiset paikallisten olojen asiantuntijat, jotka paitsi jakavat arvokasta tietoa niin myös viihdyttävät.

Asiantuntijan matkassa 

Virtanen Rauli

Virtanen Rauli, Asiantuntijaluennoitsija

Rauli Virtanen on maailman kaikissa itsenäisissä valtioissa (194) käynyt ulkomaantoimittaja. Hän on kirjoittanut kuusi tietokirjaa ja toiminut Tampereen yliopis ...

Kuosmanen Sakari

Kuosmanen Sakari, muusikko

Sakari Kuosmasella on soittajan sielu, suuren laulajan ääni ja pienen ihmisen nöyrä asenne elämään. Hän on saanut toteuttaa itseää ...

Martikainen Jonna

Martikainen Jonna, Asiantuntijaopas

Rio de Janeiroon asettunut matkailualan monitoimija, jolle historia, luonto sekä gastronomia ovat lähellä sydäntä. Jonna tuntee Rion läpikotaisin ja v ...

Vuorila Elina

Vuorila Elina, Asiantuntijaopas

Tangoa tanssiva kauppatieteiden maisteri. Kansainvälistä liiketoimintaa opiskellut ja paljon matkannut Elina löysi Buenos Airesista toisen kotinsa vuonna 2010. L&aum ...

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, Asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Hintaan sisältyy

• lennot Helsinki – Rio de Janeiro/ Buenos Aires – Helsinki
• Etelä-Amerikan sisäiset lennot
• majoitukset kahden hengen huoneissa
• ateriat 15 x aamiainen, 11 x lounas, 8 x illallinen
• kaikki retket ja sisäänpääsymaksut
• asiantuntijaoppaiden palvelut kohteessa

5 898 €

1.päivä
Rio de Janeiroon

Päivälento Suomesta Rio de Janeiroon. Kävelykierros kuuluisalla Copacabanalla ennen kevyttä illallista.

2.päivä
Rio de Janeiro, maailman kaunein kaupunki

Aamupäivän kaupunkikierros tutustuttaa meidät ”maailman kauneimman kaupungin” nähtävyyksiin. Käymme tietenkin myös Corcovadon Kristuspatsaalla. Lounas paikallisittain Lapan kaupunginosassa.Illan suussa Brasiliassa vuosikymmenien aikana lukemattomia kertoja käynyt Rauli Virtanen pitää kuvaluennon matkoistaan ja maan kehityksestä.

3.päivä
Rio de Janeiro, upeat näkymät Rioon Pico da Tijucan huipulta

Ajamme aamupäivällä vajaan tunnin matkan päässä olevaan Tijucan kansallispuistoon, mistä patikoimme Pico da Tijucan huipulle, josta on upea näköala Rioon. Sitten pitkä lounas läheisellä grillipaikalla, missä ruuanlaitosta lähes kaiken tietävä Sakari Kuosmanen viihdyttää meitä laulaen ja tarinoiden.

4.päivä
Rio de Janeiro, nähtävyyksiä, caipirinhaa ja elävää musiikkia

Aamupäivä rannalla tai vaihtoehtoisesti tutustuminen Riolle tyypilliseen köyhien asuinalueeseen, favelaan.  Lounaan jälkeen kävelykierros Lapassa ja viehättävässä Santa Teresassa. Sen jälkeen saamme ”kurssin” Brasilian tunnetuimman drinkin caipirinhan teosta. Illaksi on luvassa elävää musiikkia, jolta Riossa ei voi välttyä!

5.päivä
Rio de Janeiro, jalkapalloa, rentoutumista

Aamupäivä vapaata. Lounaan jälkeen jalkapallo-otteluun, jonka päivä, aika ja paikka täsmentyy lähempänä. Sakari Kuosmanen lisää samalla jalkapallokulttuurin tietämystämme.

6.päivä
Rio de Janeirosta Santiago de Chileen
Lähtö lentokentälle, josta lento Santiago de Chileen. Tervetuliaisillallinen hotellissa.

7.päivä
Santiago de Chile, kiertoajelu, maailman parhaat cevichet

Aamupäivällä lyhyt kierros Santiagon vanhassa keskustassa missä sijaitsee mm. surullisenkuuluisa presidentinpalatsi. Käymme myös hautausmaalla ex-presidentti Allenden ja laulaja-teatteriohjaaja Victor Jaran haudoilla sekä kadonneiden muistomerkillä. Lounas kalaravintolassa, missä kokit näyttävät kuinka maailman paras ceviche tehdään. Sakari Kuosmanen antaa omat vinkkinsä siika-cevichen valmistamiseen. Chileläinen baarimikko näyttää meille, miten maan tunnetuin drinkki pisco sour syntyy. Päivän päätteeksi Rauli Virtanen luennoi ja näyttää kuvia. Hän oli Chilessä mm. syyskuussa 1973 traagisen sotilasvallankaappauksen jälkeen.

8.päivä
Andien laaksosta rannikolle

Suuntaamme Santiagosta aamupäivällä viinitilalle, kuuluisassa viinimaassa kun ollaan. Lounas pienen kylän ravintolassa ja sieltä alpakkatilalle. Illan suussa saavumme Tyynenmeren rannalle viehättävään Vina del Marin kaupunkiin, jonne majoitumme.

 9.päivä
Vina del Mar ja Valparaiso
Aamupäivällä kierros Vina del Marissa ja sitten tutustuminen satamakaupunki Valparaisoon, missä lounastamme. Palaamme illaksi Vina del Mariin, missä valmistamme ja syömme yhdessä perinneruokaa eli empanadas-piiraita.

10.päivä
Nerudan koti ja folklore
Lähdemme aamusta Chilen kuuluisimman runoilijan Pablo Nerudan museoituun kotiin Isla Negralle. Myöhemmin päivällä tutustumme Casablanca-laaksoon ja siellä Chilen folklore-perinteeseen. Illaksi ajamme Santiagoon.

11.päivä
Buenos Airesiin
Aamupäivälento Buenos Airesiin, missä hotellimme sijaitsee Recoletan alueella. Päivän aikana Rauli Virtanen luennoi näyttäen kuvia vuodesta 1973 lähtien tekemiltään Argentiinan matkoilta. Illan suussa nautimme cocktailit paikallisen tangolaulajan ja bandoleon-soittajan kanssa. Illallisen syömme paikallisessa ravintolassa, jossa maailmalla ennenkin tangoa laulanut Sakari Kuosmanen viihdyttää meitä.

12.päivä
Buenos Airesin helmiä, jalkapalloa

Kokopäivän kiertoajelu kaupungilla: presidentinpalatsi Casa Rosada, Recoletan hautausmaa ja Evita Peronin hauta, diktatuurin aikana kadonneiden muistomerkki, maailman hienoimpiin kirjakauppoihin kuuluva El Ateneo ja kaupungin pohjoispuolen vihreät puistot. Lounas. Illallinen kuuluisassa parrilla-ravintolassa San Telmossa. Seinillä jalkapallojoukkueiden viirejä eri puolilta maailmaa, nuoren Messin pelipaita ja muuta rekvisiittaa. Ravintolassa käynyt Rauli Virtanen kertoo, että siellä mehukasta pihviä leikataan lusikalla eikä veitsellä. Tarjoamme jalkapallo-ottelua lisämaksulliseen hintaan heti sarjaohjelman ilmestyttyä.

   
13.päivä
Iguassun putoukset

Lennämme Argentiinan ja Brasilian rajalla oleville Iguassun putouksille. Pysymme Argentiinan puolella. Syömme lounaan puistossa, jonka jälkeen huikea veneretki. Illallinen hotellilla.

14.päivä
Paluu Buenos Airesiin, viininmaistajaiset

Vapaata oleskelua ennen paluulentoa Buenos Airesiin. Illallinen paikallisessa ravintolassa hotellin lähellä.

15.päivä
Maatilapäivä ja tangoillallinen

Aamusta suuntaamme Argentiinan pampan ehkä kauneimpaan kaupunkiin, 115 kilometrin päässä olevaan San Antonio de Arecoon. Paikallisella estancialla voi nauttia ulkoilmasta ja yhdessäolosta, ratsastaa, pyöräillä, pelata paikallista, petankkia muistuttavaa bochas-peliä tai vain nauttia uima-altaasta. Lounaaksi valmistuu paikallinen asado oman grillimestarimme ja Sakari Kuosmasen avustuksella, ja sitten argentiinalaista folklore-musiikkia livenä oman muusikkomme Sakarin kera. Lounaan jälkeen paikallinen gaucho-show. Paluu illaksi Buenos Airesiin, missä yhteinen tangoillallinen ja upea tangoshow.

16.päivä
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja paluulento alkaa.

17.päivä
Koneen vaihto Amsterdamissa. Myöhään iltapäivällä saavutaan Suomeen.

 

Lentotiedot (sitoumuksetta)
14.3 Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.50
14.3 Amsterdam - Rio 10.30 - 18:35
19.3 Rio - Santiago  13.30 - 18.10
24.03 Santiago - Buenos Aires 12.45 - 14.35

26.3 Buenos Aires – Iguazu 08.25 - 10.15
27.3 Iguazu - Buenos Aires 14.20 - 16.16

29.3 Buenos Aires - Amsterdam 15.45 - 10.05+1
30.3 Amsterdam - Helsinki 14.00 - 17.30


Majoitus
Rio de Janeiro: Golden Tulip Leme ***
Santiago: Hotel Manquehue ***
Vina del Mar: Cap Ducal ***
Buenos Aires Gran hotellissa****
Loi Suites Iguazú****


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 895 €