Etelä-Afrikan aarteet 16-26.2.2017

Matka monien erilaisten nähtävyyksien Etelä-Afrikkaan on ikimuistoinen kokemus. Runsaaseen matkaohjelmaan kuuluvat Kapkaupunki Pöytävuorineen, retki Hyväntoivonniemelle, Panorama Route-maisemareitti, Blyde River Canyon, Krügerin kansallispuisto ja huikeana elämyksenä, sokerina pohjalla safarit. Matkan monilla safareilla, niin päivällä kuin hämärän tullenkin, voi kohdata ja nähdä omin silmin savannin suuret nisäkkäät. Eläinkunnan kuninkaalliset ovat tietysti ns. Big Five eli norsu, sarvikuono, afrikanpuhveli, leijona ja leopardi. Niiden lisäksi savannilla voi nähdä hyvän joukon muita, pienempiä villieläimiä. Myös lintubongareilla riittää kiikaroitavaa!

Asiantuntijan matkassa 

Valtanen Juha

Valtanen Juha, Asiantuntijaopas

Monipuolinen Afrikka-asiantuntija. Hänen taustanaan on mm. historian, taidehistorian ja arkeologian opinnot sekä pitkä ura liiketoiminnan kehittäjänä. ...

Hintaan sisältyy

• reittilennot turistiluokassa Helsinki –Istanbul - Kapkaupunki/Johannesburg – Istanbul -  Helsinki
• South Africanin reittilennot Kapkaupunki – Nelspruit
• ohjelman mukaiset majoitukset kahden hengen huoneessa
• 3 yötä Kapkaupungissa, 3 yötä Hippo Hollow Lodge, 2 yötä Kapama River Lodge      
• ohjelman mukaiset ateriat (8 x aamiainen, 7 x lounas, 5 x illallinen)
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja opastetut retket
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa ja paikallisten englanninkielisten oppaiden palvelut
• palvelupalkkiot englanninkielisille safarioppaille ja kantajamaksut hotelleissa


3 386 € 16.2 lähtö

1. päivä
Lento Helsingistä Kapkaupunkiin, jossa on sama aika kun Suomessa.

2. päivä
Pöytävuori, kaupunkikiertoajelu
Kapkaupunkiin tultua tutustutaan yhteen maailman kauneimmista kaupungeista. Hollantilaiset perustivat vuonna 1652 ensimmäisen siirtokunnan Table Bayn lahteen, joka toimi laivoille tärkeänä ruoka- ja vesivarastojen täydennyspaikkana matkalla Intiaan. Ensimmäinen tutustumiskohde on Kapkaupungin kuuluisa Pöytävuori (säävaraus), jonka huipulta avautuu henkeäsalpaavan kaunis maisema yli Kapkaupungin ja kauas etelään Hyväntoivonniemelle. Retken jälkeen tehdään vielä lyhyt kiertoajelu aivan Kapkaupungin keskustassa. Yhteinen lounas.

3. päivä
Hyväntoivonniemi, Cape Point, Afrikan pingviiniyhdyskunta
Aamiaisen jälkeen lähdetään kokopäiväretkelle Hyväntoivonniemelle. Kierretään lähes 70 kilometriä kuvankaunista Atlantin valtameren rantaa aivan Hyväntoivonniemen kuuluisaan kärkeen Cape Pointiin asti, missä Atlantin ja Intian valtameri yhtyvät. Kapin alueen toisinaan karunkin maiseman kasvi- ja eläinkunta, on rikas. Lounas nautitaan Two Ocean -ravintolassa, josta avautuu upea näköala yli False Bayn lahden. Lounaan jälkeen tutustutaan Boulders Beachin suloiseen Afrikan pingviiniyhdyskuntaan, jonka puuhia päästään seuraamaan aivan läheltä. Kapkaupunkiin palataan myöhään iltapäivällä. Ilta vapaa.

4. päivä
Retki Etelä-Afrikan lähihistoriaan, Townshipit
Aamiaisen jälkeen retki Etelä-Afrikan lähihistoriaan. Nimitys ”kaikki sateenkaaren värit” eli Rainbow Nation syntyi anglikaanisen arkkipiispan Desmond Tutun sanoista apartheidin loppuvaiheessa. Väestöryhmien erot ovat paljon monimutkaisemmat kuin jako mustiin ja valkoisiin. Virallisen kieliaseman saaneita kieliä on 11 ja myös uskontoja on lukuisia. Rotumuurit on kaadettu ja monia ongelmia on voitettu, mutta köyhyys on edelleen suuri haaste. Vierailun aikana köyhissä hökkelikylissä ”townshipeissä” paikallinen opas kertoo kylien arjesta ja historiasta osittain myös oman kokemuksensa kautta. Matkalla vieraillaan mahdollisesti myös kylän koulussa tai päiväkodissa. Iltapäivä jatkuu valinnaisella lisämaksullisella retkellä joko kuuluisalle Stellenboschin viinialueelle tai Robben Island -vankilasaarelle, jossa myös Nelson Mandela oli vangittuna. (Retkellä on säävaraus)

5. päivä
Lento Nelspruitiin
Aikainen herätys. Aamiaisen jälkeen ajo Kapkaupungin lentokentälle ja kahden tunnin lento Nelspruitiin. Kevyt lounas ja majoittuminen Hippo Hollow Lodgeen. Majoittuminen Kruger puiston läheisyyteen, yhteinen illallinen.

6. päivä
Panorama Route -maisemareitti, Blyde River Canyon
Aamiaisen jälkeen ajetaan kuuluisaa Panorama Route -maisemareittiä Blyde River Canyonille, joka on yksi Etelä-Afrikan luonnonihmeistä ja maailman kolmanneksi suurin kanjoni. Ihmetellään myös Bourke Luck Potsholen luonnon muovaamia hiidenkirnuja. Retken aikana nautitaan lounas. Paluu hotelliin ja yhteinen Shangaan –illallinen värikkäine tanssiesityksineen. Shangaanit ovat afrikkalainen etninen ryhmä, jotka ovat perinteisesti olleet maanviljelijöitä.

7. päivä
Krugerin kansallispuiston eteläosa
Aamiaisen jälkeen kokopäiväretki Krugerin kansallispuistoon, joka kuuluu Afrikan tunnetuimpiin ja hyvin hoidettuihin puistoihin. Sen perusti Paul Kruger vuonna 1898. Päivän aikana saa ikimuistoisen kokemuksen afrikkalaisesta luonnosta ja eläimistä. Illan hämärtyessä palataan takaisin majoituspaikkaan ja nautitaan yhteinen illallinen.

8. päivä
Hoedspruit eläinten suojelukeskus, Kapama River Lodge
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti uusia huikeita safarielämyksiä. Matkalla yksityiselle safarialueelle, vieraillaan mielenkiintoisessa ja koskettavassa eläinten kuntoutuskeskuksessa (Hoedspruit Endangered Species Center), jossa hoidetaan loukkaantuneita villieläimiä. Lounaan jälkeen lähdetään noin kolmen tunnin safariajelulle avojeepeillä kokeneen safarioppaan seurassa. Akaasioita kasvavalla savannilla näkee komeita suurnisäkäslaumoja ja on mahdollista nähdä kaikki niin sanotut Big Five -eläimet ja suuri joukko lukemattomia muita pienempiä eläimiä. Myös lintuharrastajilla on runsaasti kiikaroitavaa. Safarin päätteeksi nautitaan pitkän pöydän ääressä yhteinen illallinen tähtitaivaan alla.

9. päivä
Safarit
Safarielämykset jatkuvat. Aamuvarhain rummutus herättää ja telttaan tarjoillaan kevyt aamiainen. Kahvin tai teen saa nauttia usean apinan seuratessa tarkkana, jääkö pöydälle mahdollisesti keksi, jonka voisi napata. Auringon noustessa ovat useimmat eläimet virkeimmillään, joten kiikarit ja kamerat mukaan! Aamusafarin jälkeen tarjoillaan runsas aamiainen. Päivän aikana voi rentoutua uima-altaalla, kuunnella luonnon ääniä tai vain nauttia afrikkalaisesta tunnelmasta tai kävellä safarioppaan kanssa lähiympäristössä. Lounaan jälkeen iltapäivällä lähdetään safarille ja palataan auringonlaskun jälkeen. Hämärässä liikkuu joukko virkeitä yösaalistajia, joita ei muuten kohtaa. Viimeinen yhteinen illallinen Afrikan tähtitaivaan alla.

10. päivä
Aamiaisen jälkeen ajo Johannesburgiin, josta aloitetaan kotimatka. Lounastauko matkan varrella. Illan suussa paluulento Suomeen.

11. päivä
Saavutaan Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) Turkish Airlines

Helsinki - Istanbul 18.10 - 21.45
Istanbul - Capetown 01.40 -13.00 +1

Johannesburg - Istanbul 19.25 - 05.05
Istanbul - Helsinki 08.50 - 12.20

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hotellit

Etelä-Afrikka, Kapkaupunki, Protea hotel Breakwater Lodge ***

Breakwater lodge on entinen vankila, josta on tehty tyylikäs hotelli, Kapkaupungin keskustan tuntumassa, sataman vieressä. Hotellista on näkymät Pöytävuorelle. Hotellissa on ilmainen Wi-Fi, Buffet-ravintola, kahvila, kuntosali, lounge-tila ja baari. Jokaisessa huoneessa on minijääkaappi, tv, radio ja suoravalintapuhelin. Pyydettäessä saa teen-/kahvinkeittimen.

Etelä-Afrikka, Kapama River Lodge  Lodge sijaitsee kauniissa ympäristössä lähellä Krügerin luonnonpuiston rajaa.  Yhteisissä oleskelutiloissa on mm. ravintola, baari, Spa ja uima-allas. Afrikkalaiseen tyyliin sisustetuissa lodgeissa on kylpyhuone.

Etelä-Afrikka, Hazywiew, Hippo Hollow. Sabijoen reunamilla vehreän metsän keskellä sijaitseva bungalow-alue.Alueella on kaksi uima-allasta, puutarha-alue. Olkikattoiset majoitusrakennukset sulautuvat vihreään maisemaan kauniisti. Huoneet, joissa kattotuuletin, kahvin- ja teenkeitin, tallelokero, maaterassi ja kylpyhuone.

 

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 375 €
• retki Stellenboschin viinialueelle 50 € (2 viininmaistajaiset, ruokailu) tai
• kansainvälinen (eng.) retki Robben Island -vankilasaarelle laivalla 30 € (säävaraus). Retki alkaa Waterfrontin satamasta, joulumatkalla risteilypaikat vahvistetaan retkivarauksen teon jälkeen.

Mikäli matkalle lähtee vain toinen vanhempi matkan aikana alaikäisten lastensa kanssa, pyydämme ottamaan yhteyttä toimistoomme heti varauksen teon jälkeen.