Etelä-Afrikan aarteet - Kapkaupunki ja safari 18.-28.12.2017

Kapkaupunki - Johannesburg - Pilanesbergin kansallispuisto

Lumoavan kaunis Kapkaupunki Pöytävuoren juurella. Tutustutaan kaupungin lisäksi Kapin niemimaahan, nautitaan Stellenboschin viinialueesta ja matkataan Pilanesbergin kansallispuistoon nauttimaan safariajeluista ja bongaamaan savannien ”Big Five”.

Asiantuntijan matkassa 

Helanen Topi

Helanen Topi, Asiantuntijaopas

Erittäin pidetty matkaopas, joka on opastanut jo vuosikymmeniä. Topi on ansioitunut erityisesti kaukomatkoilla. ...

Hintaan sisältyy

  • Qatar Airwaysin lennot turistiluokassa Helsinki – Kapkaupunki/Johannesburg – Helsinki
  • ohjelman mukaiset majoitukset kahden hengen huoneessa, 5 yötä Kapkaupungissa, 3 yötä safarilla
  • ohjelman mukaiset ateriat (8 x aamiainen, 6 x lounas, 4 x illallinen)
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja opastetut retket
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa ja paikallisten englanninkielisten oppaiden palvelut
  • juomarahat oppaille ja kuljettajille

3 196 € 19.11 lähtö
3 296 € 18.12 lähtö

1.päivä
Lähtö Kapkaupunkiin

2.päivä
Saapuminen Kapkaupunkiin.
Kuljetus hotelliin, majoittuminen. Yhteinen illallinen.

3.päivä
Kapkaupungin kiertoajelu

Aamiaisen jälkeen lähdetään ihailemaan upeita maisemia Pöytävuorelta (säävaraus) sekä tutustumaan kauniiseen ja värikkääseen Kapkaupunkiin ja sen historiaan. Retken aikana nähdään mm. Bo-Kaapin värikäs malaijilaiskaupunginosa, joka heijastaa entisten malaijiorjien elämäntapaa islamilaisine vaikutteineen.

4.päivä
Hyväntoivonniemi, Boulders Beachin pingviinit ja kasvitieteellinen puutarha
Aamiainen. Lähdetään kohti Hyväntoivonniemeä Chapman’s Peakin henkeäsalpaavan kaunista vuoristoreittiä pitkin. Hyväntoivonniemellä kohtaavat kaksi valtamerta, Atlantti ja Intian valtameri. Paluumatkalla nähdään Boulders Beach, joka on yksi Etelä-Afrikan kuuluisimmista rannoista ja koti reilulle kahdelletuhannelle Afrikan pingviinille. Lounas ravintolassa, josta upeat näkymät Faulse Bayn lahdelle. Lopuksi käydään ihailemassa tuhansia erilaisia kasveja Kirstenboschin kasvitieteellisessä puutarhassa.

5.päivä
Etelä-Afrikan juurilla, Nelson Mandelan vankilasaari
Aamiainen. Kierretään kaupungin ”Townshipeissä”, asuinalueilla, jotka oli varattu muille kuin maan valkoiselle väestölle. Tutustutaan alueen erilaisiin hyväntekeväisyysprojekteihin ja kouluihin. Lähtö Robben Islandille. Apartheidin aikana Etelä-Afrikan valkoinen sortovalta vangitsi satoja mustia ja värillisiä poliittisia vankeja saarelle. Saaren kuuluisin vanki, Nelson Mandela istui täällä vuodesta 1964 vuoteen 1982. Hänen numeronsa oli 466/64, mikä tarkoitti sitä, että hän oli 466. vuonna 1964 vankilaan tuotu vanki.

6.päivä
Stellenbosch, viiniä ja siirtomaa-ajan tyyliä
Aamiaisen jälkeen lähdetään Stellenboschiin, joka on siirtomaa-ajan tyyliin rakennettu rauhallinen kaupunki keskellä viinialueita. Vierailu viinitilalla maistelemassa alueen viinejä, jonka jälkeen retkilounas viinimaisemissa. Iltapäivällä vielä brandy-, suklaa- ja kahvimaistajaiset. Paluu Kapkaupunkiin.

7.päivä
Safari Pilanesbergin malariavapaassa kansallispuistossa
Aamiaisen jälkeen lento Johannesburgiin, josta ajetaan Etelä-Afrikan neljänneksi suurimpaan, Pilanesbergin kansallispuistoon. Täällä tehdään safareita eläinten ehdoilla, safariajelut ovat aamuisin ja iltaisin, jolloin eläimet ovat virkeimmillään. Päivisin voi nauttia safarialueen palveluista, auringosta, hyvästä ruuasta ja uima-altaasta. Lounas ja illallinen.

8.päivä
Safarielämää
Safariajelu ennen auringonnousua. Koko päivä aikaa nauttia alueen aktiviteeteistä ja uima-altaasta. Voi myös omatoimisesti tutustua lähellä sijaitsevaan  Sun Cityn fantasiamaailmaan. Siellä on mm. ravintoloita, kasinoita, huvittelupaikkoja, vesipuistoja, uima-altaita ja kaksi huippugolfkenttää. Asiantuntijaopas auttaa kuljetusten ja lippujen järjestämisessä. Aamiainen, lounas ja illallinen. Illalla lisämaksullinen safariajelu.

9.päivä
Safarielämää ja rentoutumista
Safariajelu ennen auringonnousua. Buffetaamiainen. Koko päivä aikaa nauttia alueen aktiviteeteistä ja uima-altaasta. Aamiainen, lounas ja illallinen. Illalla viimeinen safariajelu.

10.päivä
Kotiinlähtö
Aamiainen, lähtö Johannesburgin lentoasemalle, josta lento Suomeen.

11.päivä
Saapuminen Helsinkiin

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
18.12 Helsinki - Doha 16.50 - 23.40
19.12 Doha - Kapkaupunki 01.50 - 11.05
27.12 Johannesburg - Doha 19.30 - 05.45 +1
28.12 Doha - Helsinki 08.15 - 13.25Breakwater lodge*** Entinen vankila, josta on tehty tyylikäs hotelli, Kapkaupungin keskustan tuntumassa, sataman vieressä. Hotellista on näkymät Pöytävuorelle. Hotellissa on ilmainen Wi-Fi, Buffet-ravintola, kahvila, kuntosali, lounge-tila ja baari. Jokaisessa huoneessa on minijääkaappi, tv, radio ja suoravalintapuhelin. Pyydettäessä saa teen-/kahvinkeittimen.

Bakubung Bush Lodge****.  Bakubung Bush Lodge tarjoaa asiakkailleen vehreän kasvillisuuden ympäröimän hotellialueen. Hotellissa on uima-allas, hieroja ja tenniskenttä. Huoneissa tv, ilmastointi, kahvinkeitin, hiustenkuivaaja, piha tai parveke. Ravintolassa tarjoillaan joka päivä buffetaamiainen, lounas ja illallinen. Asiakkaiden käytettävissä on myös kahvila ja baari, 2 uima-allasta, 2 tenniskenttää, matkamuistomyymälä, lisämaksullista retkitarjontaa.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 475 €