Japanin ja Etelä-Korean kiertomatka

Koe elämyksiä nykyajasta menneisyyteen, modernista perinteiseen, pääkaupunkien Tokion ja Soulin hektisyydestä palatsien ja temppelien rauhaan. Unohtamatta kulinaarisia nautintoja, hurmaavia puutarhoja ja pysäyttävää Hiroshimaa -  Aasia kiehtoo.

 

Asiantuntijan matkassa 

Paltschik Rasmus

Paltschik Rasmus, Asiantuntijaopas

Helsingin yliopistolla Itä-Aasian valuuttayhteistyötä käsittelevää pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä japanintutkija, joka on omistanut el&au ...

Hintaan sisältyy

  • Finnairin suorat lennot
  • ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
  • ohjelman mukaiset ateriat (10 x aamiainen, 9 x lounas, 1 x illallinen)
  • paikallisten kantajien, kuljettajien ja oppaiden juomarahat
  • asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

4 496 €

 

1. päivä
Lento Tokioon

2. päivä
Asakusan Senso-ji-temppeli, Tokyo Tower
Saapuminen Tokioon. Lentokentältä lähdetään kiertoajelulle Tokion vanhalle Shitamachi-alueelle Asakusan suuntaan. Edo-kaudella alue tunnettiin erityisesti eläväisestä kulttuuristaan ja lukuisista huvituksistaan. Alue on vielä säilyttänyt rempseää luonnettaan, joka tulee parhaiten esille Senso-temppelin alueella ja sitä ympäröivällä Nakamisen ostoskadulla. Asakusan vilskeestä jatketaan matkaa vuonna 1958 rakennetulle Tokyo Towerille, joka pitkään oli symboli Japanin nousulle toisen maailmansodan tuhkista. Yli 300 metriä korkea torni on alun perin toiminut Tokion pääasiallisena radio- ja televisiotornina sekä kaupungin kansainvälisyyden symbolina. Lounas kiertoajelun aikana. Majoittuminen hotelliin.

3. päivä
Meiji-pyhättö, Keisarillinen palatsi, teeseremonia
Aamiaisen jälkeen vieraillaan Yoyogin puiston yhteyteen rakennetussa Meiji-pyhätössä. Vuonna 1920 rakennettu pyhättö on vihreä paratiisi suurkaupungin keskellä. Meiji-keisarille omistettu pyhättö on säilyttänyt sadan vuoden aikana suosionsa japanilaisten keskuudessa ja pyhätöllä järjestetään yhä mm. perinteisiä hääseremonioita. Pyhätöltä jatketaan matkaa Tokion keisarilliselle palatsille, jossa nykyinen keisari asuu. Aina vuoteen 1869 asti palatsi tunnettiin vielä shogunien hallitsemana Edon-linnana, mutta modernin Japanin kansallisvaltion perustamisen myötä linna siirtyi keisarille. Vieraillaan palatsin itäisessä puutarhassa, jonka säilyneistä rakennuksista pystyy aistimaan shogunien aikaisen Tokion loiston. Lounaan jälkeen osallistutaan perinteiseen japanilaiseen teeseremoniaan ja sovitetaan kimonoita yllemme. Päivän päätteeksi käydään Ginzalla, joka on tunnettu Tokion näyttävimpänä neonvalojen ja maailmankuulujen muotiliikkeiden glamour-alueena.

4. päivä
Luotijuna, Nijô-linna, Heian pyhättö
Aamiaisen jälkeen jatketaan kohti vanhaa pääkaupunkia Kiotoa. 500 km:n matka taittuu Shinkansen-luotijunalla reilussa kahdessa tunnissa. Lounaan jälkeen vieraillaan 1600-luvulta peräisin olevalta Nijo-linnalla, joka oli aikoinaan shogunien hallintolinna. Linnasta käsin shogunien edustajat pitivät silmällä niin aristokraattien kuin keisarin hovinkin toimia Kiotossa. Ehkä juuri tämän poliittisesti latautuneen tilanteen takia linnaan asennettiin poikkeuksellinen turvamekanismi: satakielilattia, joka nitisee aina, kun joku astuu lattialle. Linnalta jatketaan Heian-pyhätölle, joka rakennettiin 1894 juhlistamaan Kioton 1100-vuotista taipaletta. Pyhättö, joka on pienennetty kopio alkuperäisestä keisarin palatsista, on tunnettu erityisesti alueella sijaitsevasta puutarhasta, jossa vierailijat voivat nauttia vuodenaikojen mukaan vaihtuvien puiden, kasvien ja kukkien loistosta.

5. päivä
Kiyomizu-temppeli, Kioton Keisarillinen palatsi, kuumat lähteet
Aamiaisen jälkeen tutustutaan vuonna 778 perustettuun Kiyomizun temppeliin. 1600-luvulla nykyisen muotonsa saanut temppeli on rakennettu jyrkälle vuorenrinteelle ja on rakenteeltaan verantamainen. Hämmästyttävintä temppelissä on kuitenkin se, että temppelin tukirakenteessa, joka koostuu 139 puupilarista, ei ole käytetty yhtäkään naulaa. Temppeli on kauneimmillaan keväisin kirsikankukkien sekä syksyisin ruskan aikaan. Matka jatkuu temppelin vieressä sijaitsevalle Ninenzakan ja Sannenzakan alueelle. Alue on säilyttänyt erinomaisesti perinteisen kiotolaisen ilmapiirin: vanhat machiya-tyyliset talot pienine käsityöpuoteineen reunustavat vuoren rinteillä kiemurtelevia kujia tarjoten vierailijalle näkymän menneeseen Kiotoon. Lounaan jälkeen vieraillaan Kioton vanhalla keisarillisella palatsilla, jossa vierailijat voivat vielä aistia keisarillisen hovin menneiden vuosisatojen loiston. Päivän päätteeksi suunnataan Kuraman pieneen vuoristokylään, jossa voi pulahtaa kuumiin lähteisiin ja nauttia vuoristomaisemasta.

6. päivä
Luotijuna, Hiroshima, Miyajima
Aamiaisen jälkeen matkataan luotijunalla Kiotosta Hiroshimaan, jossa vieraillaan Hiroshiman Peace Memorial Parkissa ja sen yhteydessä olevassa museossa. Lounaan jälkeen jatketaan matkaa Hiroshiman ulkopuolella sijaitsevalle Miyajiman saarelle. Saari on tunnettu erityisesti Itsukushiman pyhätöstä ja pyhätön pääportista, joka seisoo saaren edustalla meressä. 1100-luvulla perustettu pyhättö on kauneutensa ohella myös rakenteellisesti kiinnostava: nousuveden aikaan pyhättö nousee kokonaisuutena paalutuksiltaan veden varaan kellumaan, ja laskuveden aikaan se laskeutuu takaisin paalutuksilleen kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pyhättö ei kuitenkaan ole saaren ainoa vetonaula. Saari on täynnä vanhoja pieniä taloja ja puoteja, jotka vetävät matkalaisia puoleensa. Lisäksi saari sijaitsee Japanin sisämerellä, ja näkymät saarella sijaitsevan vuoren huipulta ovat henkeäsalpaavat.

7. päivä
Lautta Busaniin
Aamiaisen jälkeen ajetaan bussilla Hiroshimasta Fukushimaan, josta matka jatkuu lautalla Etelä-Korean puolelle Busaniin. Illallinen ennen majoittumista hotelliin.

8. päivä
Taejongdae, Jagalchin kalamarkkinat, Gamcheon

Aamiaisen jälkeen vieraillaan Jagalchin kuhisevilla kalamarkkinoilla, jonne kaupungin kalastajat tuovat aamuvarhain saaliinsa myyntiin. Kalamarkkinoilta suunnataan Gamcheonin kulttuurikylään, joka sai alkunsa 1950-luvulla, kun Korean sodan pakolaiset rakensivat hökkelikylänsä Busanin vuorten juurelle. Etelä-Amerikan faveloita muistuttava kaupunginosa pysyi vähäosaisena aina 2000-luvulle asti, jolloin Etelä-Korean hallitus päätti lanseerata Gamcheonista “Busanin Machu Picchun”. Nykyään kylä tunnetaankin boheemista ilmapiiristään, jota koristavat lukuisat legomaiset värilliset talot ja seiniä koristavat muraalit. Gamcheonista suunnataan Busanin rannikolla sijaitsevalle Taejongdaen luonnonpuistoon, jossa voi ihailla niemimaan majesteetillisia rantakallioita. Lounas.

9. päivä
Andong, Hahoe village, Byeongsan Seowon
Aamiaisen jälkeen ajetaan Busanista Andongin idylliseen kaupunkiin, jossa käydään Hahoen folk-kylässä. Joenmutkan alavaan maastoon 1500-luvulla perustettu kylä on yksi harvoista alkuperäisessä kunnossa säilyneistä, perinteisistä korealaisista kylistä. Täällä vierailija voi kokea, minkälaista elämä oli muinaisessa Joseon-dynastiana aikaisessa Koreassa. Alunperin Andongin Kimien klaanikylänä toimineessa Hahoessa on säilynyt lukuisia rakennuksia alkuperäisessä kunnossaan. Hahoen kylän jälkeen vieraillaan viereisessä Byeongsan Seowonissa, joka on kylän yhteyteen rakennettu konfutselainen instituutti. Luonnon rauhassa sijaitseva akatemia oli ihanteellinen paikka nuorille opiskelijoille syventyä konfutselaisiin klassikkoteksteihin. Väsyttyään opintoihin he saattoivat nousta akatemian vilvoittelutasanteelle ihailemaan vastapäätä sijaitsevia Sermi-vuoria ja hiljaa virtaavaa jokea. Lounas.

10. päivä
Seoul, N Seoul Tower, Gyeongbokgung
Aamiaisen jälkeen suunnataan Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin, jossa vieraillaan ensimmäiseksi Namsan Seoul Towerissa, eli Soulin maisemaa hallitsevassa radio- ja näköalatornissa. Tornilta suunnataan Soulin vanhalle kuninkaalliselle palatsille, Gyeongbokgungille. Vuonna 1395 rakennettu palatsi toimi Koreaa hallinneen Joseon-dynastian hallintopalatsina sen alkuvuosina ja entiseen loistoonsa restauroituna jälleen 1800-luvun loppupuolella. Vaikka palatsi kärsikin mittavia vahinkoja japanilaisten miehityksen aikana 1900-luvun alkupuolella, Etelä-Korean hallitus on tehnyt vaikuttavaa työtä saattaakseen palatsin entiseen loistoonsa. Palatsin ohella käydään sen yhteydessä sijaitsevassa Korean kansanperinteen museossa, jonka näyttelyt tarjoavat vierailijalle mahdollisuuden perehtyä konkreettisesti siihen, kuinka korealaiset ovat eläneet ja asuneet vuosisatoja sitten. Lounas.

11. päivä
Demilitarisoitu raja-alue
Aamiaisen jälkeen vieraillaan yhdellä maailman tunnetuimmista rajalinjoista, Etelä- ja Pohjois-Korean demilitarisoidulla raja-alueella. 250 km pitkä ja 4 km leveä rajavyöhyke on jakanut Korean niemimaan kahtia aina perustamisestaan vuonna 1953 lähtien. Vierailun aikana päästään vilkaisemaan pohjoiselle puolelle Odusanin observatoriosta. Lisäksi nähdään 1970-luvulla kaivettuja vakoilutunneleita. Lounas.

12. päivä
Lento Suomeen
Aamiaisen jälkeen kuljetus hotellilta lentokentälle, josta paluu suoralla lennolla Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Tokio 16.45 - 08.55 +1
Seoul - Helsinki 10.20 - 13.55


Majoitus
Candeo Hotel Ueno Park***
Grand Prince hotel Kyoto, Kioto ****
Grand Prince hotel Hiroshima ****
Crown harbour hotel, Busan***
Andong Grand hotel ***
E Cotuard Marriot Seoul ****
Hotellitiedot alustavia, vahvistetaan lähempänä matkan ajankohtaa.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 500 €