Kiinan kultainen kolmio ja Pionifestivaali 8.-18.4. ja *15.-25.4.2018

Peking - Luoyang - Xian - Shanghai

Luoyangin pionien ja puutarhojen kaupungissa keväisin järjestettävä pionifestivaali on täynnä kukkaloistoa, värejä ja tuoksuja.Tutuiksi tulevat myös Pekingin maailmankuulut nähtävyydet Kiinan muurista Taivaallisen rauhan aukioon,  Xi’anin terrakotta-armeija ja Kiinan ”Pariisi” Shanghai - hurmaava sekoitus itää ja länttä.Asiantuntijaoppaana Marja-Leena Tiensuu, mukana kasviasiantuntijana Arno Kasvi.
* 15.-25.4 matkalla oppaana Pekingissä Pekka Vasara

Asiantuntijan matkassa 

Tiensuu Marja-Leena

Tiensuu Marja-Leena, Asiantuntijaopas

Opettaja ja matkanjohtaja, jolla on yli 40 vuoden kokemus matkailusta. Erityisalueena Kiina. ...

Kasvi Arno

Kasvi Arno, Asiantuntijaopas

Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ylipuutarhuri 1983 - 2009, tehnyt mittavan elämäntyön kasvitieteellisen puutarhan kehittämisessä. Tehnyt puuta ...

Asiakkaamme suosittelevat

Opas Marja-Leena Tiensuu, aivan vertaansa vailla. Tietävä, osaava, ystävällinen ja auttavainen - täyden 10:n opas. Arno Kasvi tiesi kaiken mahdollisen kasveista, ja oli muutenkin mukavaa seuraa.

Hintaan sisältyy

• Finnairin suorat lennot turistiluokassa
• Kiinan sisäiset junamatkat neljän hengen vaunuissa
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat (9 x aamiainen, 8 x lounas)
• ohjelman mukaiset retket
• paikallisten kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi
• asiantuntijaoppaiden palvelut

 1 896 €

1. päivä
Lento Helsingistä Pekingiin

2. päivä
Kielletty kaupunki ja Taivaallisen rauhan aukio
Vierailu suurella Taivaallisen rauhan aukiolla. Tutustutaan Kiellettyyn kaupunkiin, jonka nähtävyyksiin kuuluu mm. valtava Maon kuva. Kielletty kaupunki on yli 800 rakennuksen palatsialue, joka oli Ming- ja Qing-dynastioiden aikaan keisareiden asuinpaikka. Lounas retken aikana.

3. päivä
Kesäpalatsi, Taivaan temppeli ja silkkimarkkinat
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Kesäpalatsiin. Unescon maailmanperintölistalla oleva muinainen keisareiden kesänviettopaikka kattaa lähes 300 hehtaarin alueen. Lounas retken päätteeksi. Käydään Taivaan temppelissä, jossa Ming- ja Qing-dynastioiden aikana keisari kävi vuosittain uhraamassa taivaan jumalalle. Alueen tunnetuin rakennus on Hyvien satojen puolesta rukoilemisen halli, jota pidetään myös Pekingin symbolina. Käydään myös silkkimarkkinoilla.

4. päivä
Kiinan muuri
Aamiainen. Lähtö Kiinan muurille. Lounas, helmimarkkinat sekä Cloisonnen tehdas ja myymälä, jossa ihaillaan taidokasta emalitöiden valmistusta. Lähtö yöjunalla Zhengzhouhun.

5. päivä
Luoyang, Longmenin luolat
Aamiainen Zhengzhoussa, kuljetus Luoyangiin. Moderni miljoonakaupunki on yksi Kiinan vanhoista pääkaupungeista. Suunnataan Longmenin luoliin, jotka sijaitsevat Luoyangin eteläpuolella ja ovat Unescon maailmanperintökohde. Noin kilometrin matkalle on louhittu yli tuhat luolaa 1500 vuotta sitten. Luolissa on kymmeniä tuhansia veistoksia, patsaita ja muistokiviä, joiden ansiosta luolasto kuuluu Kiinan tärkeimpiin buddhalaisen taiteen keskuksiin. Lounas.

6. päivä
Pionien kukoistusta
Päivän ohjelmassa pionifestivaali. Tutustutaan kansalliseen pionipuutarhaan ja -festivaaleihin. Lounas.

7. päivä
Xianiin
Aamiaisen jälkeen lähdetään junalla Xianiin, jossa tutustutaan kaupungin vanhaan muuriin. Muuri on täydellisimpänä säilynyt kaupunginmuuri Kiinassa. Lounas ja majoittuminen Xianiin. Illalla lisämaksullinen Tang-show.

8. päivä
Terrakotta-armeija
Aamiaisen jälkeen lähdetään katsomaan terrakotta-armeijaa, joka sijaitsee noin 43 km:a Xianista. Alue löydettiin sattumalta vuonna 1974, kun maanviljelijä kaivoi pellollaan kaivoa. Lounas. Yöjuna Shanghaihin.

9. päivä
Shanghai
Saapuminen Shanghaihin, aamiainen. Lähtö kaupunkikiertoajelulle. Kierretään vanhaakaupunkia ja vieraillaan Yuyuanin vanhoissa puutarhoissa. Käydään myös Jade Buddhan temppelissä, jossa on kaksi erilaista buddhaveistosta: Lepäävä Buddha ja yhdestä jadekimpaleesta veistetty Istuva Buddha. Lopuksi käydään upeassa Shanghai-museossa. Päivän aikana lounas. Illalla lisämaksullinen akrobatia-show.

10. päivä
Vesikaupunki
Aamiaisen jälkeen lisämaksullinen retki Zhujiajiaon vesikaupunkiin. Tätä pientä kaupunkia kutsutaan Shanghain Venetsiaksi, ja sillä on yli 1700-vuotinen historia. Kaupungin kauniit sillat on rakennettu Ming- ja Qing-dynastioiden aikana ja ne on rakennettu puusta, kivestä tai marmorista. Lounas retken aikana.

11. päivä
Kotiinlähtö
Aamiainen. Lähtö lentokentälle, josta suora lento Shanghai - Helsinki.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Peking  18.20 - 6.55+1
Shanghai - Helsinki     10.35 - 14.15


Hotellit

Hotellit
Sunworld-hotel, Peking
Dongcheng-Wangfujing-kaupunginosassa sijaitseva keskitasoinen hotelli. Hotellissa on 2 ravintolaa, ympärivuorokautinen vastaanotto, ilmastointi, kuntokeskus ja hieronta. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti- tv, puhelin, minibaari, kylpyhuone ja hiustenkuivain. Langaton internet-yhteys aulassa ja useimmissa huoneissa.(Paikallinen luokitus ****)

Hotel Aurum, Xian

Hyvä keskitasoinen hotelli Xianin keskustassa. Hotellissa ravintola, ympärivuorokautinen vastaanotto, kuntokeskus. Huoneissa ilmastointi, satelliitti-TV, puhelin, minibaari ja hiustenkuivain. Ilmainen internet-yhteys aulassa, ja useimmissa huoneissa. (Paikallinen luokitus ****)

Riverview hotel Shanghai
Hyvä keskitasoinen hotelli rantakadulla hyvien yhteyksien päässä keskustasta(Nanjing Road) ja kiinalaisesta kaupunginosasta.
Hotellissa ravintola, ympärivuorokautinen vastaanotto, kuntokeskus. Huoneissa ilmastointi, satelliitti-TV, puhelin, minibaari ja hiustenkuivain. Ilmainen internet-yhteys aulassa, ja useimmissa huoneissa. (Paikallinen luokitus ****)

Friendship Hotel, Luoyang
Keskitasoinen hotelli Luoyangin keskustassa. Hotellissa ravintola. Huoneissa ilmastointi, TV, puhelina ja hiustenkuivaaja. Ilmainen internetyhteys aulassa. Paikallinen luokitus ***)Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €
• Tang-show ja illallinen 69 €
• kantajien palkkiot
• akrobatia-show 30 €

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille, koska matkalla on runsaasti kävelyä.

* 15.-25.4 matkalla oppaana Pekingissä Pekka Vasara