Kulttuuria ja balettia Kuubassa 24.10.-4.11.2016

Havannan 25. kansainvälinen balettifestivaali

Kuuba, La Isla Grande, on tanssin ja musiikin suurvalta. Havannan balettifestivaali järjestetään jo 25. kerran ja se herättää aina maailmanlaajuista huomiota. Tämän vuoden festivaali edustaa huippuesityksiä vuosikymmenten varrelta ja tapahtuman taiteellisena johtajana ja pääkoreografina toimii edelleen legendaarinen Alicia Alonso. Matkalla nähdään upean avajaisnäytöksen lisäksi neljä valinnanvaraista balettinäytöstä ja vieraillaan kansallisbaletin koululla tutustuen taiteilijoihin, opettajiin ja oppilaisiin. Unohtamatta kuubalaista taidetta ja musiikkia!

Asiantuntijan matkassa 

West Folke

West Folke, Asiantuntijaopas

TV:stä tuttu maailmanmatkaaja ja yli kolmensadan matkadokumentin tekijä, joka on käynyt 120 eri maassa. Kuuban vannoutunut ystävä ja Keski- ja Etelä-A ...

Ahjolinna Aku

Ahjolinna Aku, Asiantuntijaopas

Suomalainen tanssitaiteilija. Pitkä kiinnitys Kansallisbalettiin sekä lukuisia esiintymismatkoja eri puolille maailmaa. Opiskellut mm. Neuvostoliitossa, Englannissa, Rans ...

Hintaan sisältyy

• KLM:n lennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset, balettiesitykset ja retket
• ohjelman mukaiset ateriat (10 x aamiainen, 5 x lounas, 1 x illallinen, 1 x picnic)
• Kuuban turistikortti

3 096 €

1. päivä
Lentoon yli Atlantin
Aamulento Helsingistä koneenvaihdolla kohti Havannaa. Majoittuminen kaupunkihotelliin, tervetulomalja ja illallinen.

2. päivä
Havanna tutuksi
Aamiaisen jälkeen lähdetään kiertämään Havannaa vanhoilla 50‐luvun autoilla. Tutuiksi tulevat Miramarin huikeat palatsit, valtava Vallankumousaukio, uljas El Capitolio, vehreä keskuspuisto sekä Jeesus-patsaan näköalapaikka. Lounas nautitaan Unescon suojelemassa vanhassa kaupungissa ja sen  jälkeen seuraa kuuluisa kolmen torin kävely ‐ Katedraaliaukio, Aseiden aukio ja Vanha aukio.

3. päivä
Kappale kauneinta Kuubaa
Aamiainen. Matkataan länteen Pinar del Rion provinssiin, luonnonkauniiseen Viñalesin laaksoon.
Perehdytään yksityisellä sikarifarmilla sikarintuotannon salaisuuksiin, vieraillaan intiaanien jokiluolassa, jonne paenneet orjat aikanaan piiloutuivat, ja ihaillaan Frida Kahlon ja Diego Riveran ideoimaa kalliomaalausta, joka esittää ihmiskunnan syntyvaiheita. Lopuksi nautitaan kunnon maalaislounas ennen paluuta Havannaan.

4. päivä
Hemingwayn jalanjäljillä
Aamiainen. Ernest ”Papa” Hemingway rakasti Kuubaa ja asui siellä vakituisesti yli 20 vuotta. Seurataan Papan jalanjälkiä ympäri Havannaa. Tutuksi tulevat kotikartano Finca Vigia, Cojimarin kalastajakylä ja Ambos Mundos -hotelli. Nautitaan havannalainen lounas Papan tyyliin ja juodaan mojitot La Bodeguita del Mediossa ja daiquirit Floriditassa, aivan kuten Hemingway ystävineen teki aikoinaan.

5. päivä
Havannan balettifestivaalin avajaisgaala
Aamiaisen jälkeen aikaa nauttia Havannan ainutlaatuisesta ilmapiiristä. Yhteinen lounas, jonka aikana balettiasiantuntija Aku Ahjolinna kertoo festivaalin ohjelmistosta. Illalla ovat vuorossa festivaalin upeat avajaiset, joissa paikalla ovat myös Kuuban kulttuurieliitti ja arvokkaat kutsuvieraat ympäri maailmaa.

6.päivä
Kuuban kansallisbaletin koulu
Aamiainen. Alicia Alonso perusti Escuela de National Ballet de Cuban muuttaessaan takaisin Kuubaan vuonna 1948, ja siitä on tullut Amerikoiden kuuluisin balettitaiteen opinahjo. Vuosittain kouluun pyrkii lähes 50 000 uutta nuorta tanssijaa, joista vain 40 läpäisee pääsykokeet. Illalla nautitaan matkan ensimmäisestä valinnanvaraisesta balettiesityksestä.

7. päivä
Museo Nacional de Bellas Artes
Aamiaisen jälkeen tutustutaan kuubalaisen taiteen museoon, joka sijaitsee aivan keskustassa Vallankumousmuseon vieressä. Uusi museorakennus on valtavan upea ja siellä on esillä koko kuubalaisen taiteen kimara vanhoista mestareista modernin taiteen tekijöihin. Mahdollisuus tutustua omatoimisesti myös alueen taideateljeihin. Illalla toinen valinnanvarainen balettiesitys.

8. päivä
Vapaapäivä Havannassa
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Mielenkiintoiset museot ja taideaarteet, viihtyisät musiikkibaarit ja katukahvilat kutsuvat. Kenties käynti paikallisilla taidehalleilla ja vihannestorilla? Päivä on mahdollisuuksia täynnä! Illalla kolmas valinnanvarainen balettiesitys.

9. päivä
Playas del Este
Aamiainen. Playas del Este on Havannan salainen Riviera vain 15 kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Lähdetään rantapicnicille upeille hietikoille ja nautitaan merestä. Illalla matkan viimeinen valinnanvarainen balettiesitys.

10. päivä
Vapaapäivä Havannassa
Aamiaisen jälkeen aikaa tehdä tuliaisostoksia ja tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Illalla mahdollisuus nähdä lisämaksusta mahtava Tropicana-kabaree, joka on tanssittanut Kuubaa maailmankartalle vuodesta 1938 alkaen.

11 päivä  
Kaikki loppuu aikanaan
Aamiainen. Yhteisen jäähyväislounaan jälkeen siirtyminen Havannan kentälle kotimatkaa varten.

12. päivä
Kotiinpaluu
Koneenvaihto Amsterdamissa ja jatkolento iltapäivällä Helsinkiin. Matka on ohi, nyt on kuvien ja muistojen aika.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
24.10. Helsinki – Amsterdam 07.00 – 08.30
24.10. Amsterdam – Havanna 10.30 – 14.45
03.11. Havanna – Amsterdam 18.20 – 08.30 +1
04.11. Amsterdam – Helsinki 13.50 – 17.15


Hotelli (tiedot muuttuneet esitteen 1/2016 ilmestymisen jälkeen)
Quinta Avenida Viehättävä hotelli Miramarin alueella, lähellä ostoskeskusta, n. 20 minuutin ajomatkan päässä Havannan vanhasta kaupungista. 186 tilavaa huonetta, joissa ilmastointi, kylpy ja suihku, hiustenkuivain, satelliitti-tv, minibaari, tallelokero ja parveke (ei kalustettu). Suuri uima-allasalue, kylpyläosasto ja kuntosali, kaksi ravintolaa, aulabaari ja kahvila.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 360 €
• Tropicana-kabareen pääsylippu
• kuubalaisen henkilökunnan palvelurahat
• museoiden kuvausmaksut

Ohjelmaan ja majoituspaikkoihin saattaa tulla kuubalaisten viranomaisten ja järjestäjien tekemiä muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.