Kuubalainen serenadi 28.11.‐12.12.2016, 30.1.‐13.2.* ja 13.-27.2.2017

Havanna – Viñales – Holguin – Santiago – Bayamo – Camagüey – Santa Clara – Cienfuegos - Trinidad - Havanna

Koe alkuperäinen Kuuba tällä ainutlaatuisella unohtumattomalla kiertomatkalla. Kuuba‐asiantuntija Folke West selostaa maan kiehtovan historian ja orastavan tulevaisuuden mahdollisuudet. Näe Kuuban hienoimpia kaupunkeja, aitoa maaseutua, suurenmoista luontoa ja ennen kaikkea tutustu tähän iloiseen kansaan.

 

Asiantuntijan matkassa 

West Folke

West Folke, Asiantuntijaopas

TV:stä tuttu maailmanmatkaaja ja yli kolmensadan matkadokumentin tekijä, joka on käynyt 120 eri maassa. Kuuban vannoutunut ystävä ja Keski- ja Etelä-A ...

Lukijamatka

Oma aika

Oma aika

Oma Aika on lehti aikuiselle! Oma aika tarjoaa laadukasta ja kiinnostavaa luettavaa, koskettavia tarinoita, opastaa elämän haasteissa ja vie elämyksiin ympäri m ...

Hintaan sisältyy

• KLM:n lennot turistiluokassa Helsinki – Havanna – Helsinki, Cubanan lento Havanna - Holguin
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneissa
• puolihoito (13 x aamiainen, lounas tai illallinen päivittäin)
• ohjelman mukaiset retket ja pääsymaksut museoihin
• Kuuban turistikortti

3 349 € 28.11 lähtö
3 686 € 30.1.* ja 13.2. lähdöt

*Lähtö on Oma Aika -lehden lukijamatka. Matkalla mukana päätoimittaja Anna-Liisa Hämäläinen.

1. päivä
Lentoon kohti Karibiaa
Saavutaan Havannaan. Majoittuminen, matkainfo ja illallinen.

2. päivä
Jenkkiraudoilla Havannaa kiertämään
Aamiainen. Havannan kaupunkikierros tehdään komeasti 50‐luvun amerikanraudoilla. Kierroksen aikana nähdään mm. Vallankumousaukio ja El Capitolio. Lounas musiikin kera. Lopuksi tehdään legendaarinen kolmen torin kävely UNESCOn suojelemassa upeasti restauroidussa vanhassa kaupungissa.

3. päivä
Hemingwayn jalanjäljillä
Aamiainen. Kuuluisa kirjailija Ernest ”Papa” Hemingway rakasti Kuubaa ja asui täällä vakituisesti yli 20 vuotta. Seurataan Papan jalanjälkiä ympäri Havannaa. Tutuksi tulevat kotikartano Finca Vigia, Cojimarin kalastajakylä ja Ambos Mundos -hotelli. Nautitaan havannalainen lounas Papan tyyliin ja juodaan mojitot La Bodeguita del Mediossa sekä daiquirit Floriditassa, aivan kuten Hemingway ystävineen teki aikoinaan.

4. päivä
Kappale kauneinta Kuubaa
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Kuuban läntisintä provinssia Pinar del Rioa, Kuuban viljelyaittaa, jossa kasvatetaan Kuuban kuuluisten sikarien lehdet. Nähdään luonnonkaunis Viñalesin laakso
sokeritoppavuorineen. Käydään intiaanien jokiluolassa, ihaillaan jättimäistä kalliomaalausta ja
nautitaan paikallisten muusikoiden tahdittamana maalaishenkinen possulounas. Vierailu yksityisellä
ekomaatilalla ja sikarifarmilla. Retken päätteeksi kävellään läpi Viñalesin viehättävän maalaiskylän. Yöpyminen idyllisessä maalaishotellissa.

5. päivä
Castrojen kotikartano
Aamiaisen jälkeen lento Holguiniin, Itä‐Kuubaan. Tutustutaan tähän patsaiden kaupunkiin, joka on Kuuban kolmanneksi suurin. Jatketaan kohti Biranin kartanoa, jonka Angel Castro perusti 1910-luvulla. Nähdään komea kotitila, vanha koulu ja kaunis perhehauta. Matka jatkuu kohti Kuuban toiseksi suurinta kaupunkia Santiagoa, jonne saavutaan illansuussa. Illallinen hotellissa.

6. päivä
Sankareiden kaupunki
Aamiainen. Vuonna 1515 perustettua Santiagoa kutsutaan sankareiden kaupungiksi, sillä täällä ovat
perinteisesti syttyneet kaikki kapinat ja vapaussodat vuosisatojen varrella. Retkellä nähdään Santiagon tärkeimmät historialliset nähtävyydet: La Granjita Siboney, Moncadan parakit, Morron linna sekä vanhan keskustan Cespedes- ja Dolores-aukiot. Lounas kalastajasaaressa. lllalla mahdollisuus lisämaksusta lähteä kuuntelemaan perinteistä musiikkia Casa de la Trova –klubille.

7. päivä
Kuuban kansallispyhimys
Aamiainen. Toinen Santiagon retki alkaa Santa Ifigenian sankarihautausmaalta, mistä jatketaan Cobren vuoristokylään, jonka katedraali on omistettu Kuuban kansallispyhimykselle, Cobren Laupeuden pyhälle neitsyelle. Paluumatkalla tutustutaan San Juanin kukkulan komeaan kolmen armeijan muistomerkkiin, joka muistuttaa 1894‐1898 käydyn vapaussodan ratkaisevasta taistelusta, jonka tuloksena murtui Espanjan neljäsataa vuotta kestänyt valta Kuubassa. Lounas kaupungilla.  

8. päivä
Bayamo – vapauden kehto
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Sierra Maestran vuoristosolan kautta Kuuban toiseksi vanhimpaan kaupunkiin Bayamoon. Täältä on kotoisin Kuuban kansallislaulu ja urhea vapaustaistelija Carlos Manuel Cespedes. Tutustutaan kävellen historialliseen keskustaan ja nähdään Casa de la Trovassa paikallisten muusikoiden vauhdikas esitys. Jatketaan matkaa kohti länttä ja saavutaan illansuussa Camagüeyhin. Kävellään vanhaan kaupunkiin kuubalaisen musiikin tahdittamalle perinteiselle illalliselle. Majoittuminen keskustan boutiquehotelliin.  
 
9. päivä
Camagüey  - kirkkojen kaupunki
Aamiainen. Tutustutaan vuonna 1514 perustettuun, UNESCOn suojelemaan Camagüeyhin, joka tunnetaan kirkkojen kaupunkina. Vanhasta keskustasta löytyykin seitsemän suurenmoista pyhäkköä. Katuverkko on hyvin sokkeloinen, joten se toimi aikanaan oivana apuna kaupunkiin hyökkääviä merirosvoja vastaan. Nykyään kaupunki on Keski-Kuuban vireä kulttuurikeskus ja etenkin kuvataide ja baletti kukoistavat. Pistäydytään taiteilijakodeissa ja torilla, lounas kaupungilla.  
 
10. päivä
Vallankumoussankari Che Guevara
Aamiaisen jälkeen ajetaan läpi Kuuban keskitasangon maaseutukylien ja viljelysten Santa Claran kaupunkiin, jossa tutustutaan Che Guevaran mahtavaan monumenttiin, mausoleumiin ja museoon. Tämä argentiinalainen tohtori tuli maailmankuuluksi vallankumousfilosofina ja armottomana taistelijana. Santa Clarassa hän saavutti joulukuussa 1958 suurimman voittonsa, joka ratkaisi vallankumoussodan, ja sen vuoksi kaupunki tunnetaan Che Guevaran kaupunkina. Illallinen ja yöpyminen Santa Clarassa.

11. päivä
Ripaus Ranskaa
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Cienfuegosin kaupunkia, jonka upea keskustori tarjoaa ranskalaisvaikutteista 1800‐luvun arkkitehtuuria. Kaiken kruunaa Kuuban merkillisin rakennus, sokeriparoni El Vallen hämmästyttävä palatsi, jonka kattoterassilla ihaillaan näköalaa ja juodaan cocktailit. Komealla pursiseuralla nautitun lounaan jälkeen käydään Kuuban suurimmassa kasvitieteellisessä puutarhassa ihailemassa luonnon rikkautta ja vehreyttä. Jatketaan Trinidadiin, jonne saavutaan auringonlaskun aikaan. Majoittuminen Casa Particular –kotihotelliin suo  ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua kuubalaiseen perhe-elämään ja olosuhteisiin. Kotimajoitus on Trinidadissa tärkeä elinkeino, joka työllistää jo lähes tuhat perhettä. Ennen lähes salainen toiminta on nykyisin laillistettu ja matkailuviranomaiset tukevat toimintaa innokkaasti.

12. päivä
Trinidadin hurma
Aamiainen. Trinidadin kaupunki on eittämättä parhaiten säilynyt Espanjan siirtomaavallan kaupunkikokonaisuus Kuubassa. Pastellinsävyiset talot ja upea keskustori palatseineen heijastavat 1800‐luvun vaurautta, jolloin Trinidad oli maailman johtava sokerintuottaja. Tutustutaan mukulakivikujia kävellen idylliseen vanhaan kaupunkiin ja vieraillaan Museo Romanticassa. Värikkäiltä katumarkkinoilta löytyy edullisia tuliaisia ja Casa de la Trova -musiikkibaarissa soivat houkuttelevat sävelmät pitkin päivää. Lounas kaupungilla. Nyt on mahdollisuus rentoutua kukin omalla tavallaan: kävellen kaupungilla, patikoiden vuoristossa tai rentoutuen rannalla.

13. päivä
Sikojenlahti ja viimeinen ilta Havannassa
Aamiainen. Matka jatkuu kohti Sikojenlahtea, joka muistetaan vuoden 1961 taisteluista, jolloin vastavallankumoukselliset joukot yrittivät syöstä Castron hallitusta vallasta. Vierailu taistelutantereella ja mieleenpainuvassa museossa, joka kertoo Kuuban kohtalon hetkistä.Jatketaan kohti Havannaa, majoittuminen ja illallinen. Mahdollisuus lisämaksusta nähdä mahtava Tropicana-kabaree, joka on tanssittanut Kuubaa maailmankartalle vuodesta 1939.

14. päivä
Kaikki loppuu aikanaan
Aamiaisen jälkeen vieraillaan Havannan Artesania-taidehallissa, missä on tarjolla mittava valikoima taidetta, käsitöitä ja neuleita – tämä on loistava paikka hankkia viimeiset tuliaiset. Jäähyväislounas, jonka jälkeen siirtyminen Havannan lentokentälle.  

15. päivä
Paluu kotimaahan
Amsterdamin koneenvaihdon jälkeen matka jatkuu kohti Helsinkiä, jonne saavutaan illansuussa.Unohtumaton Kuubalainen serenadi on nähty ja kuultu ‐ nyt on muistojen ja kuvien aika.

Lentotiedot (sitoumuksetta)
Helsinki - Amsterdam 07.05 - 08.50
Amsterdam - Havanna 10.35 - 15.25
Havanna - Amsterdam 17.20 - 08.30 +1
Amsterdam - Helsinki 13.50 - 17.15


Hotellit
Päivät 1–4 ja 13-14 Havanna, 4 yötä, turistiluokan hotelli
Päivä 4-5 turistiluokan maalaishotelli, Viñales, 1 yö
Päivät 5–8 Melia Americas, Santiago de Cuba, 3 yötä
Päivä 8–10 turistiluokan kaupunkihotelli , Camagüey, 2 yötä
Päivä 10–11 Los Caneyes, Santa Clara, 1 yö
Päivä 11–13 Casa Particular –kotihotelli, Trinidad, 2 yötä


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 490 € (Lomalinjan esitteessä 1/2016 ollut tieto virheellinen)
• Tropicana-kabareen pääsylippu
• vierailu Casa de la Trova -musiikkiklubilla
• kuubalaisen henkilökunnan palvelurahat
• museoiden kuvausmaksut

Ohjelmaan ja majoituspaikkoihin saattaa tulla kuubalaisten viranomaisten ja järjestäjien tekemiä muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.