Peking - Xian - Shanghai - Kiinan kultainen kolmio 15.-24.9. ja 20.-29.10.2017 ja 23.3.-1.4. ja 31.3.-9.4.2018

Peking - Xian - Shanghai

Kolmen täysin erilaisen kaupungin upealla kiertomatkalla näet paljon. Pekingissä Kiinan muuri, Taivaallisen rauhan aukio ja Kesäpalatsi jaksavat kiinnostaa miljoonia turisteja joka vuosi. Xianissa maailman kahdeksanneksi ihmeeksi kutsuttu 8000-miehinen terrakotta-armeija ehti vartioida keisari Qin Shin Huangin hautaa yli kaksituhatta vuotta ennen löytymistään vuonna 1974. Shanghaissa taas pilvenpiirtäjät vallitsevat kaupungin yleisilmettä ja Bundin rantakadulla ja legendaarisessa Peace-hotellissa voi yhä aistia myös vanhan Shanghain tunnelmaa.

 

Asiantuntijan matkassa 

Tiensuu Marja-Leena

Tiensuu Marja-Leena, Asiantuntijaopas

Opettaja ja matkanjohtaja, jolla on yli 40 vuoden kokemus matkailusta. Erityisalueena Kiina. ...

Asiakkaamme suosittelevat

Matkalla nähtiin kaikki ne kohteet, jotka oli etukäteen luvattu. Hotellit olivat laadukkaita ja yhteiset, matkan hintaan kuuluvat ateriat maukkaita. Olo oli turvallinen, ja kaikki hoitui kätevästi. Matkaseurue oli sopivan kokoinen ja paikallisoppaat asiantuntevia.

Hintaan sisältyy

• Finnairin suorat lennot
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat (8 x aamiainen, 8 x lounas)
• ohjelman mukaiset retket
• ohjelman mukaiset junamatkat 4 hengen makuuvaunussa
• paikallisten kantajien, kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi
• asiantuntijaoppaan palvelut

1 865 €

 

1. päivä
Suora lento Helsinki – Peking


2. päivä
Taivaallisen rauhan aukio ja Kielletty kaupunki
Lentokentältä lähtö Taivaallisen rauhan aukiolle, jolle sanotaan mahtuvan kerralla miljoona ihmistä. Tutustutaan myös Kiellettyyn kaupunkiin, jonka kuuluisiin nähtävyyksiin kuuluu mm. käsittämättömän suuri Maon kuva. Kielletty kaupunki on yli 800 rakennuksesta koostuva palatsialue, joka toimi Ming- ja Qing-dynastioiden aikana keisareiden asuinpaikkana. Lounas retken aikana.

3. päivä
Kiinan muuri, jademyymälä  ja helmimarkkinat

Aamiainen. Lähtö Kiinan muurille, joka on yksi maailman kymmenestä ihmeestä. Muurin nykyinen muoto on Ming-dynastian ajalta 1400-luvulta. Käydään katsomassa jadekoruja, lounas, helmimarkkinat sekä Cloisonnen tehdas ja myymälä.

4. päivä
Taivaan temppeli ja silkkimarkkinat
Aamiainen. Tutustuminen Taivaan temppeliin. 1400 –luvun alussa Ming-dynastian aikaan rakennettiin keisareille Taivaan temppeli taivaan palvontaa ja uhrimenoja varten. Temppelin merkittävin rakennus pyöreä ”Hyvän sadon rukoilemisen sali” on hieno arkkitehtuurinen teos. Se on rakennettu kokonaan puusta ilman ainuttakaan naulaa. Tosin se on alkuperäisen salamaniskussa tuhoutuneen rakennuksen vuonna 1889 rakennettu täydellinen kopio. Käydään myös silkkimarkkinoilla. Lounas.

5. päivä
Xian
Aamiaisen jälkeen lähdetään junalla kohti Xiania. Xianissa vieraillaan kaupungin muurilla, jota on vielä jäljellä 14 km. Tutustutaan ainutlaatuiseen muslimikaupunginosaan ja moskeijaan ja käydään paikallisilla markkinoilla. Lounas. Illalla lisämaksullinen Tang-dynastian show ja illallinen.

6. päivä
Terrakotta-armeija
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti terrakotta-armeijaa, joka sijaitsee keskustasta noin 43 km päässä. Alue löydettiin sattumalta vuonna 1974, kun maanviljelijät kaivoivat pellollaan kaivoa. Käydään myös kaupungin museossa. Illalla lähdetään juna-asemalle, josta yöjuna Shanghaihin.

7. päivä
Shanghai

Lähtö aamulla hotelliin aamiaiselle. Käydään oppaan johdolla kuuluisalla rantakadulla, Bundilla, josta voi ihastella Shanghain kaupungin pilvenpiirtäjien hallitsemaa maisemaa. Käydään myös kuuluisalla ostoskadulla Nanjing Roadilla. Lounas. Illalla lisämaksullinen akrobatia-show.

8. päivä
Shanghain kierros
Aamiaisen jälkeen koko päivän kaupunkikiertoajelu. Kierretään vanhaakaupunkia ja vieraillaan Yuyuanin vanhoissa puutarhoissa. Käydään myös Jade Buddhan temppelissä, jossa on kaksi erilaista buddhaveistosta: Lepäävä Buddha ja yhdestä jadekimpaleesta veistetty Istuva Buddha. Lopuksi käydään upeassa Shanghai-museossa. Päivän aikana lounas.

9. päivä
Vesikaupunki
Aamiaisen jälkeen lisämaksullinen retki Zhujiajiaon vesikaupunkiin. Tätä pientä kaupunkia kutsutaan Shanghain Venetsiaksi, ja sillä on yli 1700-vuotinen historia. Kaupungin kauniit sillat on rakennettu Ming- ja Qing-dynastioiden aikana ja ne on rakennettu puusta, kivestä tai marmorista. Lounas retken aikana.

10. päivä
Kotiinlähtö
Aamiainen. Lähtö lentokentälle, josta suora lento Shanghai - Helsinki. 

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Peking     18.15 - 07.05 (+1)
Shanghai - Helsinki 10.05 - 14.20


Hotellit
Sunworld Hotel Peking ****
Bell Tower Hotel Xi’an ****
Riverview hotel Shanghai ****
Hotel Aurum, Xian ****kevään 2018 matkoilla


Lisämaksusta
• yhden hengen huone hotelleissa 450 €
• matkavakuutus
• matkalaukkujen kantopalkkiot
• Tang-show, sisältää illallisen 69 €
• akrobatia-show 30 €
• vesikaupunkiretki, sis. lounaan 55 €