Uuden - Seelannin kiertomatka 16.-29.1.2018

Auckland - Waitomo - Rotorua - Wellington - Picton - Christchurch - Mount Cook - Queenstown - Milford Sound - Auckland

 

Täällä on filmattu Tolkienin Taru Sormusten herrasta ja maisemat ovat sen arvoisia. Etelä-ja Pohjoissaarten hämmästyttävän kaunis luonto hakee maailmassa vertaistaan.  Vaihtelevat maisemat geisireistä viinitarhoihin ja lumihuippuisiin vuoristoihin seuraavat toisiaan.

Asiantuntijan matkassa 

Helanen Topi

Helanen Topi, Asiantuntijaopas

Erittäin pidetty matkaopas, joka on opastanut jo vuosikymmeniä. Topi on ansioitunut erityisesti kaukomatkoilla. ...

Hintaan sisältyy

  • lennot Qatar Airwaysin reittilennoilla
  • Uuden-Seelannin sisäiset lennot
  • yöpyminen Dohassa paluumatkalla
  • y.m ohjelma, viinitilamaistajaiset ja sisäänkäynnit
  • ateriat ( 11 x aamiainen, 4 x lounas, 6 x illallinen)
  • 1 x illallinen Dohassa, 1 x aamiainen Dohassa
  • asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

5 696 €

 

1.päivä
Doha 16.1 
Lento Dohaan, Qatarin pääkaupunkiin.
Pieni kierros Dohassa, jossa käynti paikallisilla markkinoilla. Illallinen. Paluu kentälle, josta jatkolento 17.1 klo 02.50 Aucklandiin.

2.päivä 17.1
Lento Aucklandiin
Lento Aucklandiin, jonne saavutaan 18.1 klo 5.00.

3.päivä 18.1
Auckland, hienoja kaupunkimaisemia ja historian havinaa
Ajetaan kentältä hotelliin, jossa lepohetki. Kiertoajelu "purjeiden kaupunkiin”, joka sijaitsee Tyynen valtameren ja Tasmanian meren välissä. Lounas ja illallinen. Majoittuminen.

4.päivä 19.1
Waitomo ja Rotorua (194 km)
Aamiaisen jälkeen ajetaan Waitomoon, jossa vieraillaan tippukiviluolissa.  Jokiveneestä voidaan ihailla pimeän kallioluolan tuhansia kiiltomatoja, jotka loistavat kilpaa keskenään. Lounas ennen saapumista Rotoruaan. Täällä kiehuvat muta-altaat, geotermiset lammet ja ryöppyävät kuumat geisirit houkuttelevat turisteja ympäri maailmaa. Ilta vapaa.

5.päivä
20.1
Rotorua
Aamiainen. Päivän aikana tutustutaan mineraalilähteisiin Whakarewarewan puistossa, jossa nähdään mm. vettä syökseviä geisirejä. Maorioppaan johdolla tutustutaan perinteisiin, tansseihin ja tapoihin. Käydään Rainbow Springs-puistossa ihailemassa kirkkaissa lähteissä uivia taimenia. Agrodomessa seurataan lampaiden keritsemisnäytöstä ja lammaskoirien taitavaa työskentelyä. Illalla nautitaan perinteinen maorien Hang-illallinen ja seurataan heidän tanssi- ja musiikkiesitystään.

6.päivä 21.1
Wellington, Uuden-Seelannin pääkaupunki (456 km)
Aamiainen. Ajo hienojen maisemien läpi Wellingtoniin, jossa kiertoajelu ja tutustuminen Te Papa Tongarewa-museossa. Ilta vapaa..

7.päivä 22.1
Wellington – Picton – Blenheim (157 km P-B)
Aamiainen. Kolmen tunnin laivamatkaa Cookinsalmen yli Wellingtonista Pictoniin kutsutaan yhdeksi maailman kauneimmista laivareiteistä. Pictonista jatketaan Blenheimiin, kuuluisalle viinialueelle. Nautitaan lounas viinitilalla ja maistellaan paikallisia viinejä. Käynti myös Omakan ilmailukeskuksessa. Majoitutaan hotelliin keskelle Marlborough´n viinialuetta.

8.päivä 23.1 (309 km)
Upeita meri-ja vuoristomaisemia, Christchurch

Aamiainen. Matkataan Marlborough´n viinialueiden läpi keskellä upeita vuoristo- ja merimaisemia. Vuorten huiput ovat lumen peittämiä suurimman osan vuodesta. Illaksi saavutaan Christchurchiin, jossa nautitaan neljän ruokalajin raitiovaunuillallinen. Mukava tapa nähdä kaupunkia! Majoittuminen.

9.päivä 24.1 (385km)
Mount Cookin kansallispuisto

Aamiaisen jälkeen lähdetään Mount Cookin kansallispuistoon. Aoraki Mount Cook, 3754m, on Uuden-Seelannin korkein vuori, ja luonnonpuisto on nimetty sen mukaan. Puistossa on myös viisi jäätikköä. Yövytään hotellissa, josta näkymä suoraan vuorelle, ja nautitaan buffetillallinen.

10.päivä 25.1 (206km)
Mount Cook – Queenstown

Aamiaisen jälkeen ajetaan Waktipujärven rannalla sijaitsevaan Queenstowniin. Matkalla ihaillaan vaihtuvia vuoristo-ja jokimaisemia. Perillä kiertoajelu tässä alppimaisemien ja -järvien tunnelmallisessa sekä hauskassa lomakaupungissa. Benjihyppy on lähtöisin läheiseltä Kawarau-sillalta, josta vieläkin tuhannet uskaliaat hyppäävät vuosittain. Illallinen 450 metriä korkealla kukkulalla sijaitsevassa näköalaravintolassa, johon mennään kaapelihissillä.

11.päivä 26.1 (263km)
Milford Soundin vuono

Aamiainen. Kokopäiväretki henkeäsalpaavan upeaa maisemareittiä pitkin Fiordlandin kansallispuiston kautta Milford Sound –vuonolle, jossa risteily. Milford Sound on epäilemättä yksi Uuden–Seelannin kauneimmista paikoista. Nautitaan risteilyllä lounas ennen paluuta Queenstowniin.

12.päivä 27.1
Auckland ja illallinen

Aamiaisen jälkeen lento Aucklandiin. Matkan viimeisenä iltana syödään merellinen illallinen satamaravintolassa.

13.päivä 28.1
Lento Dohaan jonne saavutaan klo 22.10. Yöpyminen.

14.päivä 29.1
Lähtö aamulla Helsinkiin, jonne saavutaan klo 13.55.

16.1 Helsinki - Doha 09.40 - 16.30
17.1 Doha - Auckland 02.25 - 05.00+1

28.1 Auckland - Doha 15.15 - 23.35
29.1 Doha - Helsinki  08.15 - 13.25


Auckland City Hotel ****
Novotel Rotorua Lakeside ****
Quality hotel Wellington ****
Scenic Hotel Marlborough, Blenheim ****
Rydges Latimer Christchurch ****
The Hermitage hotel, Mt Cook ***
Copthorne Lakefront Hotel, Queenstown ***


Lisämaksusta

  • matkavakuutus
  • yhden hengen huone 900 €

 

Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.