Downton Abbeyn idyllinen Englanti 4.–7.8.2017

Viehättävä, rauhallinen matka vehreisiin englantilaisiin maalaismaisemiin, idyllisiin pieniin kyliin ja upeisiin puutarhoihin, kartanoihin ja tv-sarjasta tuttuihin Downton Abbeyn kuvauskohteisiin.

Asiantuntijan matkassa 

Jukarainen Sirpa

Jukarainen Sirpa, Asiantuntijaopas

Lontoon kaupungin virallinen opas vuodesta 1999. Erityisalaa ovat Lontoon lisäksi opastetut kiertomatkat Englannissa, Walesissa, Skotlannissa ja Irlannissa. Lisämausteena ...

Hintaan sisältyy

• Finnairin suorat reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset majoitukset kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• ohjelman mukaiset ateriat (aamiainen x 3, lounas x 1, illallinen x 3)
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Lontoosta alkaen

 1 198 €

 

1. päivä
Greys Courtin kartanoalueen puutarhat, Downton Abbeyn kuvauskohteita, Burfordin pikkukylä – Unescon suojelukohde
Lento Lontooseen Heathrow´n lentokentälle, jossa on suomenkielinen opas vastassa. Ajo viehättävään Henley-on-Thames kaupunkiin, jonka lähellä on Greys Courtin kartanoalueen yksityisen perheen omistamat tiilimuuripuutarhat, joissa kasvaa perinneruusuja, pioneja, koristeellinen keittiöpuutarha ja 1800-luvun wisteriakuja. Täällä filmattiin muutama kuvauskohta tunnettuun Downton Abbey sarjaan. Matka jatkuu Cotswold -alueelle, joka tunnetaan lainehtivista kukkuloistaan ja kauniista pienistä kylistään. Poiketaan Bamptonin pikkukylään, jossa kuvattiin Downton Abbeyn kyläkohtauksia. Lisäksi vieraillaan idyllisessä Burfordin kylässä, joka on yksi Unescon suojelukohteista sekä poiketaan vielä Bourton-on-the-Waterin kylässä, jonka keskellä virtaa rauhallinen Windrushjoki. Majoittuminen The Mercure Walton maaseutuhotelliin. Illallinen hotellissa.

2. päivä
Hidcote Manorin ja Sudeleyn linnan puutarhat
Englantilaisen aamiaisen jälkeen noin tunnin ajomatka lainehtivien kukkuloitten keskellä olevaan Hidcote Manor puutarhaan, jossa on maan parhaimpana pidetty kartanopuutarha. Puutarhan on luonut Lawrence Johnston yli 70 vuotta sitten. Puutarha on jaettu “huoneisiin”, joissa kasvaa eri vuodenaikoina erilaiset kasvit, usein niin, että huoneet on jaettu väreittäin. Tämä puutarha on todellinen taiteellinen kokemus ja kiistämättä yksi maan vaikuttavimmista. Täällä on myös mielenkiintoinen Ha Ha –aita. Nykyinen omistaja on National Trust säätiö, joka jo itsessään on mielenkiintoinen aihe. Matka jatkuu Sudeleyn linnaan, jonka puutarhat ovat erityisen upeat. Linnan vanhaan kirkkoon on haudattu Henrik VIII:n viimeinen puoliso, Catharina Parr. Sudeleyn linnan puutarha on linnan 1000-vuotisen kuninkaallisen historian inspiroima. 10 pientä puutarhaa sulautuu saumattomasti yhteen tällä yli 5 hehtaarin alueella. Sudeley hoitaa puutarhansa luonnonmukaisilla tavoilla ja ottaa osaa tieteelliseen tutkimustyöhön. Linnan nykyinen omistajapari on Lord ja Lady Ashcombe. Iltapäivällä siirrytään Stratford-upon-Avoniin, jossa on omaa aikaa niin ostoksille kuin piipahtamiseen Shakespearen syntymäkotiin tämän pienen kaupungin keskustassa. Yhteinen illallinen.

3. päivä
Oxford, Newbury
Aamiaisen jälkeen ajo kohti Oxfordia, joka tunnetaan parhaiten komisario Morsen ja Lewisin televisiosarjoista. Tehdään kävelykierros kaupungin sydämessä ja kuullaan miten Oxfordin yliopisto toimii ja miksi se on vieläkin maan parhaimpia yliopistoja. Omatoiminen lounastauko. Matka jatkuu Laycockin kylään, jossa on filmattu ”Ylpeys ja ennakkoluulot” elokuvaa, samoin kuin osia Harry Pottereista. Kylän katulamputtomat kadut vievät satavuotta ajassa taaksepäin. Lähdetään kohti Newburya, jossa yövytään. Matkalla lyhyt jaloittelutauko Marlborough´n kylässä, joka tuli tunnetuksi siitä, että Cambridgen herttuatar Kate kävi koulua täällä. Majoittuminen ja yhteinen illallinen hotellissa.

4. päivä
Highclere Castle
Aamiaisen jälkeen pakataan laukut ja lähdetään lähellä olevalle Highcleren aateliskartanolle. Highclere Castle on kaunis ja lämpöisen ystävällinen koti, jonka omistaa Carnarvonin kreivi ja kreivitär. Linna on tullut maailmanlaajuisesti tunnetuksi siitä, että siellä filmattiin suosittu televisiosarja Downton Abbey. Monet huoneista, joita kierroksella nähdään, ovat tuttuja tästä sarjasta. Nimenomaan olohuone ja ruokahuone tuovat mieleen Maggie Smithin esittämän kreivitäräidin, kun hän narisevalla äänellään komentaa sukulaisiaan. Upeat maisemat alueella ovat maan parhaimpana pidetyn maisemapuutarhojen suunnittelijan Capability Brownin käsialaa. Tyypillinen englantilainen pubilounas, fish & chips, lähellä olevassa pubissa ennen bussikuljetusta lentokentälle. Lento Helsinkiin.

Highclere Castlen vierailu on vahvistunut.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Lontoo 08.00 – 09.10 Finnair
Lontoo – Helsinki 18.05 – 23.00 Finnair


Hotellit

kaksi ensimmäistä yötä:
The Mercure Walton hotel, Warwickshire. Maisemiin kauniisti sopeutettu moderni 4* hotelli. Huoneissa hiustenkuivaaja, teen- ja kahvinkeittovälineet, plasma-TV ja internet -yhteys. Kaikista huoneista on näkymät puistoon. Vapaa-ajankeskus uima-altaineen ja saunoineen. Baari ja ravintola.

Viimeinen yö:
The Mercure Newbury Elcot Park Hotel, Newbury
Moderni 4* maaseutuhotelli 1800-luvun rakennuksessa. Ympärillä 6 ha puisto. Talon alkuperäinen omistaja on tunnettu runoilija Percy Shelley. 73 huonetta, joissa TV, ilmainen WiFi, teen- ja kahvinkeittovälineet, hiustenkuivaaja. Huoneita on itse talossa sekä piha-alueella olevassa tallirakennuksessa. Hotellissa baari ja ravintola.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 140 €