Irlannin kiertomatka 9. - 16.6. ja 25.8. - 1.9.2018

Limerick - Galway - Westport - Sligo - Dublin

Vihreän saaren kierroksella matkataan kauniissa maisemissa, osin paljon kehuttua "Wild Atlantic Way" -reittiä pitkin. Matkan varrella nähdään luonnonihmeitä, ihastellaan värikkäitä kaupunkeja ja kuullaan tarinoita Irlannin historiasta.

Asiantuntijaopas Anu Vikevainen-O'Byrne
tai Sylvia McQuinn

Asiantuntijan matkassa 

Vikevainen-O'Byrne Anu

Vikevainen-O'Byrne Anu, Asiantuntijaopas

Opas, teologi ja uskonnon opettaja, jolla on yli 20 vuoden kokemus Irlannissa opastamisesta. Irlannin historian ja kirkkohistorian tuntija. ...

McQuinn Sylvia

McQuinn Sylvia, Asiantuntijaopas

Karismaattinen ja huumorintajuinen opas, joka on perehtynyt erityisesti Irlannin historiaan. Sylvia on asunut Irlannissa jo toista vuosikymmentä ja tuntee hyvin Irlannin tavat ...

Hintaan sisältyy

• lennot Finnairin reittivuoroilla
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• ohjelman mukaiset ateriat (7 x irlantilainen aamiainen, 1 x lounas, 6 x illallinen)
• asiantuntijaoppaan palvelut

1 678 €

Lukuvinkkejä

James Joyce: Dublinilaisia, Ulysses, Frank McCourt: Seitsemännen portaan enkeli, Roddy Doylen kirjat, Maeve Binchyn kirjat

1. päivä
Tervetuloa Irlantiin, Limerick
Suora lento Dubliniin. Perillä vastassa on suomenkielinen opas ja bussi, matka jatkuu kohti Limerickin kaupunkia (noin 2 h). Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

2. päivä
Limerickin kaupunkikierros, Moherin kalliot ja Galway
Aamiainen. Viikingit perustivat Limerickin kaupungin aikoinaan Shannonjoen suistoalueelle. Normannien ajoilta on peräisin kuningas Juhanan linna, joka oli Irlannin uskonsotien loppunäyttämönä 1600-luvun lopulla. Kaupunkikierroksella nähdään mm. Yrjöjen aikaisia kaupunkitaloja, joiden värikkäät ovet ovat tunnusomainen merkki aikakauden tyylistä. Monet tuntevat kaupungin Frank McCourtin ”Seitsemännen portaan enkeli” –kirjasta. Iltapäivällä retkeillään Burrenin alueella. Mahtavat Moherin kalliot ovat yksi matkan huippukohdista, korkeat jyrkänteet laskevat äkkijyrkästi mereen. Kallioilta on upeat näköalat Atlantille ja kirkkaalla säällä näkee Aranin saarille saakka. Illaksi saavutaan Galwayn kaupunkiin. Sen nähtävyyksiä ovat mm. Pyhän Nicholaksen katedraali, Lynch’s Castle kaupungintalo sekä kuuluisa Spanish Arch kauppakaari, josta espanjalaiset kauppiaat saapuivat kaupunkiin aikoinaan. Majoittuminen ja illallinen.

3. päivä
R
etki Aranin saarille
Aamiainen. Lähdetään bussilla ja lautalla iirinkieliselle Aranin saarten suurimmalle saarelle, Inis Mor. Kilronan on saaren viehättävä satamakylä, josta lähdetään minibussilla saaren ympäri ja vieraillaan Dun Aengus –kelttilinnoituksella. Upeat hiekkarannat, kiviaitojen reunustamat pikkutiet ja viehättävät olkikattoiset tuvat ovat näkemisen arvoiset! Vapaa iltapäivä Kilronanin kylässä, jossa on matkamuistomyymälöitä ja perinteisiä pubeja. Rohkeimmat voivat mennä vaikka Atlantin aaltoihin uimaretkelle ennen kuin lautta lähtee takaisin mantereelle. Illallinen ja yöpyminen jo tutussa hotellissa Galwayssa.

4. päivä
Connemara
Aamiainen. Tänään retkeillään Connemaran alueella, joka on tunnettu upeista suo- ja vuoristoalueista, päivän maisemat ovat kuvankauniit. Vieraillaan Kylemore Abbey –luostarissa. Sen alueella on upea puutarha ja kaunis goottilaiskirkko. Leenaun rannassa pysähdytään ihailemaan merimaisemia ja vieraillaan Joe Joycen lammaskoiratilalla. Joe Joycen maatilavierailun aikana tutustutaan lammaskoirien työskenteyyn ja koulutukseen ja Connemara Blackface lampaisiin, joita tavataan läntisessä Irlannissa. Joe Joyce esittelee lammaskoirien työskentelyä ja vierailun aikana nähdään mielenkiintoinen lammaskoirashow.Illaksi saavutaan Westportin pikkukaupunkiin. Majoittuminen ja illallinen.

5. päivä
Westport ja Sligon alue
Aamiainen. Tehdään kävelykierros Westportissa. Vilkas pikkukaupunki on tunnettu idyllisistä merimaisemistaan, perinteisistä irlantilaispubeistaan, värikkäistä taloistaan ja ystävällisistä ihmisistään. Matka jatkuu Sligon alueelle, matkan varrella vieraillaan maaseudun historiaan erikoistuvassa kansallismuseossa. Reitillä on mahtavat maisemat, pysähdytään Strandhill-hiekkarannalla ja Knocknarea-vuorella. Täältä jatketaan Drumcliffen kirkolle ja hautausmaalle ja kuullaan W.B. Yeats runoilijasta, joka on haudattu tänne. Yeatsin runoissa esiintyvät Sligon alueen luonto ja ympäristö vahvasti. Majoittuminen hotelliin Sligossa. Illallinen.

6. päivä
Kartanovierailu ja viskitislaamo
Aamiainen. Päivän aikana matkataan takaisin Dubliniin. Matkan varrella on vielä paljon nähtävää ja koettavaa. Aamupäivällä vieraillaan Strokestown Park House –kartanossa, joka on yksi Irlannin parhaiten säilyneistä aateliskartanoista. Kartanossa toimii tänä päivänä Irlannin suuresta 1840-luvun nälänhädästä kertova mielenkiintoinen museo. Yhteinen lounas kartanon kahvilassa. Iltapäivällä jatketaan Kilbegganissa sijaitsevaan viskitislaamoon, jossa tehdään kierros ja sen päätteeksi saadaan maistiaiset. Saapuminen Dubliniin ja majoittuminen hotelliin. Vapaa ilta.

7. päivä
Dublin
Aamiainen. Päivän aikana nähdään Dublin, Irlannin pääkaupunki. Kaupunkikierroksella tutustutaan kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksella nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka varrella on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park –puistot muistuttavat Dublinin 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Kierroksen aikana vieraillaan Guinnessin panimolla ja Trinity College –yliopiston vanhassa kirjastossa. Vapaa iltapäivä Dublinissa. Illalla lähdetään viettämään irlantilaista iltaa The Merry Ploughboy –pubiin. Ohjelmassa on kolmen ruokalajin illallinen ja irlantilainen show – musiikkia ja tanssia. Paluu hotellille.

8. päivä
Aamiainen. Vapaa aamupäivä Dublinissa. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Dublin 16.15 - 17.25
Dublin - Helsinki 18.05 - 23.05


Hotellit
9. - 16.6.2018
Limerick/Bunratty, 1 yö: Bunratty Castle Hotel ****
Galway, 2 yötä: Victoria Hotel ***
Westport, 1 yö: The Wyatt Hotel ***
Sligo, 1 yö: Sligo Park Hotel ****
Dublin, 2 yötä: Camden Court Hotel ****

25.8. - 1.9.2018
Limerick/Tipperary, 1 yö: Abbey Court Hotel ***
Galway, 2 yötä: Connact Hotel Galway ****
Westport, 1 yö: Westport Coast Hotel ****
Sligo, 1 yö: Sligo Park Hotel ****
Dublin, 2 yötä: Camden Court Hotel ****


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 280 €