Kulttuuria ja musiikkia Veronassa ja Venetsiassa 22. - 25.9.2017

Verona - Venetsia

Romeon ja Julian romanttinen kaupunki Verona!
Madama Butterfly –ooppera maailmankuulussa La Fenicessä!

Mukavan pieni Verona on kaunis kulttuurikaupunki, sen keskustaa hallitsee roomalainen amfiteatteri Arena. Laguunikaupunki Venetsia on musiikin ja taiteen ystävän unelmakohde. Venetsian sydämessä yöpyminen on elämys.

Musiikkiasiantuntija Aarno Cronvall
Italian asiantuntijaopas Eliisa Niinimäki

Asiantuntijan matkassa 

Cronvall Aarno

Cronvall Aarno, Asiantuntijaopas

Oopperaan ja muuhun klassiseen musiikkiin erikoistunut TV- ja radiotoimittaja, juontaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja. Pitkä ura Yleisradiossa. Sen jälkeen toiminut mm ...

Niinimäki Eliisa

Niinimäki Eliisa, Asiantuntijaopas

Yli 30 vuotta Italiassa asunut opas, joka on ollut koko elämänsä matkailualalla. Erinomainen italialaisen kulttuurin ja elämäntavan tuntemus. Eliisan syd&a ...

Hintaan sisältyy

  • lennot Lufthansan reittivuoroilla
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • oopperalippu Madama Butterfly La Fenice -teatterissa (A-kategorian permantopaikat)
  • ohjelman mukaiset ateriat (3 x aamiainen, 2 x lounas, 1 x illallinen)
  • suomalaisten asiantuntijaoppaitten palvelut

1 586 €

1. päivä
Kävelykierros Veronan sydämessä        
Lento yhdellä vaihdolla Veronaan, jossa on suomalainen opas vastassa. Kuljetus Veronan keskustaan ja majoittuminen. Kävellään Piazza Bran aukiolle kevyelle lounaalle. Kävelykierroksella kuullaan upean amfiteatterin tarina, kurkistetaan Julian parvekkeelle, tutustutaan antiikkisiin hallintoaukioihin Piazza Erbeen eli Yrttien aukioon ja Piazza dei Signoriin eli Herrojen aukioon. Vapaa-aikaa. Verona on täynnä tunnelmallisia pikkuravintoloita ja viinibaareja.

2. päivä
Omatoimista lomailua Veronassa
Aamiainen. Päivä aikaa tutustua Veronaan omatoimisesti, kaupunki tarjoaa matkailijalle paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Ydinkeskustassa on hyvät ostosmahdollisuudet, mukavia kahviloita on pilvin pimein ja myös kaupungin halkaiseva joki Adige sekä sen varrella sijaitseva linna Castelvecchio siltoineen kannattaa katsastaa. Alkuillasta Aarno Cronvallin musiikkiaiheinen tilaisuus hotellilla. Mahdollisuus konserttiin tai musikaaliin (tarkemmat tiedot Arenan ohjelmiston selvittyä). Upealla Veronan Arenalla järjestetään vuosittaisten oopperajuhlien lisäksi paljon myös kevyen musiikin konsertteja ja musikaaleja. Lisäys 2.8. Veronan Arenalla on 22.9. ja 23.9. Zuccheron konsertti. Liput ostettava etukäteen, konsertti on hyvin suosittu. Kysy lipuista toimistostamme!

3. päivä
Madama Butterfly Venetsiassa      
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla kohti Venetsiaa. Yksityisvenekuljetus laguunikaupungin keskustaan. Upea Venetsia lepää ympärillä, hotelli sijaitsee aivan Venetsian sydämessä Markuksen aukion takana. Aikaa omatoimiselle lounaalle. Aarno Cronvall alustaa päivän oopperan. Iltapäivällä kävellään yhdessä La Fenice -teatteriin, jossa klo 15.30 alkaen päästään nauttimaan Giacomo Puccinin Madama Butterfly -oopperasta. Illallinen Venetsian keskustassa.

4. päivä
Laguunikaupunki Venetsia    
Aamiainen. Kävelykierros Venetsian keskustassa. Käydään yhdessä maailman upeimmista kirkoista, Pyhän Markuksen basilikassa. Sen vieressä on herttuanpalatsi, jossa Venetsiaa miltei tuhat vuotta hallinneet ”doget” eli herttuat asuivat ja johtivat Venetsiaa. Pitsimäisen palatsin takana on Huokausten silta, jonka alta gondolit hiljalleen lipuvat. Torin laidalla valkoisten prokuraattirakennusten suojissa on historiallisesti maineikkaat kahvilat, Florian ja Quadri. Markuksen aukiota koristaa myös upea massiivinen kellotorni. Noin kahden tunnin kierroksen aikana käydään sisällä basilikassa, muut kohteet nähdään ulkoapäin. Kevyen lounaan jälkeen yksityisvenekuljetus lentokentälle.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – München  06.00 – 07.35
München – Verona   11.55 – 12.55
Venetsia – Frankfurt 18.25 – 19.50
Frankfurt – Helsinki  21.05 – 00.30


Hotellit
Verona, 2 yötä: Firenze ****
Sijainti Veronan keskustassa, noin 500 m Piazza Bra’lta. Viihtyisä, nykyaikainen hotelli, jossa vastaanotto, yleinen oleskelutila, internet-nurkkaus ja baari. Aamiaissali/runsas buffet-aamiainen. Hissi. Kokoustila. 45 huonetta, joissa ilmastointi, minibaari, TV, hiustenkuivaaja.

Venetsia, 1 yö: All’Angelo ****-
Historiallisessa palatsissa sijaitseva hotelli aivan Venetsian keskustassa. Pyhän Markuksen aukiolle on muutaman minuutin kävelymatka. Vastaanotto, hissi, aamiaissali. 40 tyypilliseen venetsialaistyyliin sisustettua huonetta, joissa kokolattiamatot.


Lisämaksusta
-
yhden hengen huone 220 €
- konsertti/musikaali Veronassa (tiedot Arenan ohjelmiston selvittyä)
- matkavakuutus

 

Huom! Matka ei sovi liikuntaesteisille, sillä Venetsiassa on paljon siltoja ja portaita.