Kulttuurin ja lasin löytöretki - Venetsia ja Murano 6.-9.10.2017

Kokonaan veden päälle rakennettu, romanttinen Venetsia huokuu ainutlaatuista viehätysvoimaa. Vanhat palatsit, kanavat ja kauniit sillat, kaupunki on täynnä mielenkiintoista nähtävää. Myös venetsilaisen keittiön herkut ovat tunnetusti maittavia. Yksi matkan kohokohdista on luonnollisesti taiteilija Markku Pirin näyttelyn avajaiset. Muranon saarella tavoittaa vielä aidon, kiireettömän Venetsian tunnelman.

 

Asiantuntijan matkassa 

Piri Markku

Piri Markku, taiteilija

Piri on taiteilijanlaadultaan poikkeuksellinen: hän on kokeilunhaluinen monitaituri, joka jo varhain ryhtyi laajentamaan alkuperäistä tekstiilitaiteilijan rooliaan u ...

Hintaan sisältyy

• Lufthansan reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat (3 x aamiainen, 1 x lounas, 1 x aperitiivi, 1 x illallinen, 1 x gaalaillallinen ruokajuomineen)
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
• asiantuntijaopas Anneli Koskisen opastus

1 698 € 

 

1.päivä
Muranon saari, Markku Pirin näyttelyn avajaiset, gaalaillallinen
Lento Helsingistä Frankfurtin kautta Venetsiaan. Asiantuntija Anneli Koskinen on ryhmää vastassa kotikaupunkinsa Venetsian lentokentällä. Laguunimaisemia ihaillen siirrytään taksiveneellä Muranoon, missä majoitutaan moderniin La Gare -boutiquehotelliin, joka on rakennettu vanhaan lasitehtaaseen. Anneli valaisee Muranon ja Venetsian taustoja ja elämää laguunin ääressä. Tutustutaan viereisen Museo del Vetron vastikään uusittuun historialliseen näyttelyyn lasin kehityksestä ja upeimmista saavutuksista. Kierroksen jälkeen on museossa Markku Pirin soolonäyttelyn avajaiset ja gaalaillallinen.

2.päivä
Lasinpuhallusta, Palazzo Mocenigo
Aamiaisen jälkeen kävelyretki Muranossa. Tutustutaan mestaripuhaltaja Simone Cenedesen lasistudioon, mahdollisuus seurata lasiteosten valmistusta ja tehdä ostoksia. Paluu hotellille ja lähtö yksityiskuljetuksella Venetsiaan. Kävelykierroksella tutustutaan suurenmoiseen Palazzo Papadopoliin ja nautitaan palatsin puutarhassa aperitiivit ja pikkusuolaista. Iltapäivällä vieraillaan herttua Alvise Mocenigon loisteliaassa palatsissa, joka on nykyään yksi Venetsian kiehtovimmista museoista ja kuuluisa tuoksuista sekä Venetsian parfyymien historiasta. Palatsi ja perhe Mocenigo kuuluvat hyvin voimakkaasti Venetsian Serenissiman historiaan. Nähdään suurenmoisia kankaita ja puvustoa eri aikakausilta, mahdollisuus ostaa tuoksuja. Päivän päätteeksi nautitaan kalaillallinen ravintola Hosteria al Vecio Bragossossa. Paluukuljetus hotellin yksityisveneillä.

3.päivä
Pyhän Markuksen aukio ja kirkko
Aamiaisen jälkeen lähdetään hotellista veneillä Venetsiaan keskukseen. Kävelykierroksen aikana tutustutaan Venetsian historiaan ja nykypäivään: Pyhän Markuksen aukioon ja kuuluisaan mosaiikkikoristeiseen Pyhän Markuksen kirkkoon sekä Dogen marmoriseen herttuapalatsiin. Kierros päättyy Rialton sillalle. Vapaa-aikaa tai omatoiminen tutustuminen Venetsian taidebiennaaliin, siirtyminen julkisella vesibussilla. Paluu hotellille omatoimisesti. 

4.päivä
Santa Maria e San Donaton kirkko
Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa Muranossa. Iltapäivällä yhteinen lounas Acqua Stanca -ravintolassa ja tutustuminen kävellen yhteen Venetsian laguunin vanhimmista kirkoista, Santa Maria e San Donatoon, joka on perustettu jo 600-luvulla. Paluu hotelliin, josta lähdetään yhdessä yksityisveneellä lentokentälle. Lento Frankfurtin kautta Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Frankfurt 06.30 - 08.10
Frankfurt - Venetsia 12.40 - 13.55
Venetsia - Frankfurt 18.25 - 19.50
Frankfurt - Helsinki 21.05 - 00.30 +1


Hotelli La Gare Murano****
Erittäin hyvätasoinen, moderni hotelli Muranon saarella. Hotellihuoneissa taulu-tv, kylpyhuone, minibaari, tallelokero, ilmainen wifi.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 395 €