Lontoon ja Pariisin kevät 19.-23.4.* ja 26.-30.4.2018

Lontoo - Pariisi

Koe samalla matkalla kaksi Euroopan metropolia. Lontoossa nähdään keväisiä puutarhoja ja risteillään Thamesjoella. Matka junalla Lontoosta Pariisiin on myös elämys. Keväisessä Pariisissa nautitaan kaupungin nähtävyyksistä ja tunnelmasta. Matkalla vierallaan kuuluisan impressionistin Claude Monet`n puutarhassa ja tutustutaan taiteilijakaupunginosa Montmartreen.

 

 

Asiantuntijan matkassa 

Cutler Minna

Cutler Minna, Asiantuntijaopas

Opas, jonka ura alkoi lähes kolmekymmentä vuotta sitten Lontoossa. Minna rakastui kaupunkiin ensisilmäyksellä. Hän on innostunut brittiläisestä k ...

Boncoeur Helena

Boncoeur Helena, Asiantuntijaopas

Helena on aito suomalainen ja pariisilainen jo vuodesta 1988, jolloin hän saapui opiskelemaan ranskaa ja italiaa Sorbonnen yliopistoon ja taidehistoriaa École du Louvre ...

Lukijamatka

Kotiliesi

Kotiliesi

Kaksi kertaa kuukaudessa ilmestyvä Kotiliesi on Suomen ensimmäinen naisten- ja kodin lehti; jo vuodesta 1922 se on tehnyt naisten arjesta parempaa. Monipuolisen ja laaduk ...

Hintaan sisältyy

• lennot Helsinki - Lontoo/Pariisi - Helsinki Finnairin reittilennoilla
• Eurostar-junamatka Lontoo - Pariisi
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset retket ja sisäänpääsymaksut
• ohjelman mukaiset ateriat (4 x aamiainen, 5 x lounas)
• asiantuntijaoppaiden palvelut ja opastukset kohteessa

1 396 €

*Lähtö on Kotilieden lukijamatka.

1. päivä
Holland Park ja Kensingtonin puisto

Finnairin aamulento Lontooseen. Ajo kentältä Lontoon keskustaan, jossa poiketaan ihailemaan kaunista japanilasta Kyoto-puistoa.Tämä rauhallinen puutarha sijaitsee keskellä Holland Parkia. Puiston vieressä on ultramoderni Design Museo, jonka ala-aula on hulppea! Jatketaan yhteiselle lounaalle, jonka jälkeen ihaillaan Kensingtonin palatsin edessä olevaa puutarhaa Kensington Gardensia. Kierretään vielä kaupungin keskustassa matkalla hotelliin Bloomsburyn alueella, joka tunnetaan kirjallisista yhteyksistään ja British Museumista. Ilta vapaa ostoksia ja museoita varten.

2. päivä
Greenwichin kaupunginosa ja risteily Thamesjoella

Aamiaisen jälkeen lähtö päiväretkelle meriaiheesta tunnettuun Greenwichin kaupunginosaan. Matkan varrella nähdään mahtava St Paulin katedraali sekä historiallinen Towerin linna. Greenwichissä sijaitsee nollameridiaani ja merimuseo sekä kuuluisa teeklipperi Cutty Sark. Yhteinen lounas Greenwichin keskustassa ennen paluuta Thamesjokea pitkin takaisin Lontoon keskustaan. Tunnin jokiristeily päättyy keskustaan Westminster-laituriin. Matkan varrelle jää paljon mielenkiintoisia rakennuksia ja nähtävyyksiä. Risteilyn jälkeen kävellään kuvaukselliselle Parlamenttiaukiolle, jossa on Parlamenttitalon lisäksi maan tärkein kirkko, Westminster Abbey. Lopuksi kävellään St Jamesin puiston läpi Buckinghamin palatsille, ja nähdään sen edessä keväinen kukkaloisto. Bussikuljetus hotelliin tai mahdollisuus jäädä kaupungille ostoksille. Ilta vapaa.

3. päivä*
Eurostar Pariisiin

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla St Pancrasin rautatieasemalle, josta Eurostar -juna vie seuraavaan kohteesen – Pariisiin. Kiertoajelu, jonka aikana nähdään väläyksiä kaupungin kuuluisimmista nähtävyyksistä, kuten Champs-Elysees, Riemukaari, Eiffel-torni ja Notre Dame. Lounas kiertoajelun päätteeksi Pariisin keskustassa ja majoittuminen hotelliin.

*21.4. (lähtö 19.4.) mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle April in Paris -illallisristeilylle Seinellä, jossa tunnelmaa luovat Mari Palo, Hannu Lehtonen ja Niko Kumpuvaara. 

4. päivä
Givernyn kylä ja Claude Monet`n kotitalo
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti kaunista Normandiaa, jossa pysähdytään Givernyn kylään ja tutustutaan Claude Monet´n taloon. Impressionisti Claude Monet asui Givernyssä vuodesta 1883. Hän rakennutti kotiinsa ihastuttavan japanilaisen vesipuutarhan, joka on yhä olemassa. Täällä hän maalasi kaikkein kuuluisimpia maalauksiaan, kuten Vesililjat-sarjan ja Sillan, joihin hän käytti mallina tätä omaa puutarhaansa. Kukoistava puutarha on todella tutustumisen arvoinen. Lounas Givernyssä.

5. päivä
Montmartre
Aamiainen. Aamupäivä vapaa. Iltapäivällä lähtö bussilla Montmartren kukkulalle. Siellä voi ihailla Sacre Coeurin basilikaa, jonka edestä avautuu henkeäsalpaavat maisemat Pariisiin. Place de Tertren aukiolla voi seurata taiteilijoita maalaamassa ja vaikka teettää itsestään muotokuvan. Kolmen ruokalajin lounas viineineen nautitaan Montmartrella ravintola La Cremailleressa. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Lontoo  08.00 - 09.10
Pariisi – Helsinki 19.00 - 22.55


Hotellit
Hotel Imperial, Lontoo Hyvä keskitason hotelli Bloomsburyn yliopistokaupunginosassa, muutaman minuutin kävelymatkan päässä Brittiläisestä Museosta ja alle 10 minuutin kävelymatkan päässä Oxford Streetin kaupoista.

Le Meridien Etoile Urban, Pariisi Hyvä keskitason hotelli Pariisin keskustassa, kilometrin päässä Riemukaaresta.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €
• April in Paris -illallisristeily 115 € vain 19.4. lähdöllä
Risteilyn aikana nautitaan kolmen ruokalajin illallinen viineineen ja katsellaan Pariisin maamerkkejä iltavalaistuksessa. Tunnelmaa Seinellä luovat Mari Palo, Hannu Lehtonen ja Niko Kumpuvaara.