Mainio Malta 16. - 21.10.2018

Jatka kesää Maltalla!

Tervetuloa Maltalle, missä riittää auringonvaloa ja lämpöä vielä lokakuussakin! Maltan pääkaupunki Valletta tunnetaan EU:n pienimpänä pääkaupunkina. Kolmen asutun saaren (Malta, Gozo ja Comino) valtiossa näkyy monien valloittajien vaikutus. Matkalla tutustutaan niin Maltan värikkääseen historiaan kuin luonnonnähtävyyksiin – rauhalliselta Gozon saarelta avautuvat huikeat näkymät kristallinkirkkaalle Välimerelle. Iltaisin rentoudutaan Välimeren ruokakulttuurin äärellä.

Asiantuntijan matkassa 

Laine Raila

Laine Raila, Asiantuntijaopas

Pitkän linjan matkailun ammattilainen, joka on opastanut lukuisissa maissa ja tulee toimeen kaikkialla maailmassa. Erityisalueena englanninkieliset maat. ...

Hintaan sisältyy

  • Finnairin suorat lennot
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • ohjelman mukaiset ateriat (5 x aamiainen, 1 x lounas ruokajuomineen, 1 x illallinen ruokajuomineen)
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 249 €

1. päivä Saapuminen Maltalle                
Finnairin suora lento Maltalle. Kuljetus St. Juliansiin. Opas vie aamupäivällä halukkaat kävelylle rantakadulle, jolta löytyy myös paljon hyviä lounaspaikkoja. Iltapäivä ja ilta vapaa-aikaa rentoutumiseen.

2. päivä Valletta – pala elävää historiaa
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Maltan pääkaupunkiin, Vallettaan. 1500-luvulla perustettu kaupunki on täynnä mielenkiintoista arkkitehtuuria. Sitä ovat hallinneet niin foinikialaiset, karthagolaiset, roomalaiset, bysanttilaiset, arabit, johanniitat kuin brititkin. Kaikki ovat jättäneet vaikutuksensa. Valletta ja sen 320 historiallista muistomerkkiä ovatkin Unescon maailmanperintöluettelossa. Vieraillaan Barrakka-puistoissa, vuodelta 1574 peräisin olevassa Suurmestarin palatsissa sekä Johannes Kastajalle omistetussa Pyhän Johanneksen katedraalissa. Barokkikatedraalin museossa nähdään Caravaggion mestariteos Johannes Kastajan mestaus.

3. päivä Leppoisaa lomailua, illallinen kalastajakylässä
Aamiainen. Omatoimista lomailua. Nauti leppoisista kävelyistä rantakadulla, joka jatkuu aina Sliemaan saakka, mistä löytyvät saaren parhaat ostospaikat. Bussillakin pääsee liikkeelle helposti. Iltaa vietetään kalastajakylässä merenherkkujen äärellä. Ajetaan Maltan saaren eteläosaan idylliseen Marsaxlokkin kalastajakylään, missä nähdään kalastajien värikkäästi maalattuja veneitä. Illallinen kalaravintolassa.

4. päivä Kaunis Mdina ja Rabat
Aamiainen. Lähtö retkelle Maltan entiseen pääkaupunkiin Mdinaan, "hiljaiseen kaupunkiin’’, joka on todellinen arkkitehtoninen helmi. Ehkä saaren kauneimmassa kaupungissa on tunnelmallisia kapeita katuja ja katedraali museoineen. Vieraillaan myös Wignacourtin museossa Rabatissa. Museon alakerrassa on Pyhän Paavalin luola, jossa apostoli Paavalin kerrotaan asuneen haaksirikkonsa jälkeen. Puolen päivän retki päättyy San Antonin kauniiseen kasvitieteelliseen puutarhaan. Maltalainen illanvietto lisämaksusta.

5. päivä Gozon saari
Aamiainen. Kokopäiväretki Gozon saarelle. Ajetaan Marfan satamaan, josta on 30 min. lauttamatka Mgarriin, Gozon pääsatamaan. Matkan varrella on pikkuruinen Cominon saari, pienin Maltan kolmesta asutusta saaresta. Gozolle saavuttua suunnataan Dwejranlahdelle, missä nähdään Fungus rock -kivi. Jatketaan Victoriaan, jossa vieraillaan Citadel-linnoituksella kaupungin yllä. Käydään myös yli 5500 vuotta sitten rakennetulla Ggantijan megaliittitemppelillä. Päivän lopuksi rentoudutaan viehättävässä Xlendissä merenrannalla. Lounas retken aikana.

6. päivä Kotimatka
Varhainen aamiainen ennen lentoa Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Malta  05.50 - 08.50
Malta - Helsinki  09.45 - 14.45


Hotelli
Golden Tulip Vivaldi ****
Hotelli sijaitsee meren äärellä St. Juliansin sydämessä. Hotellilta on upea panoramanäkymä Välimerelle. Katolla on uima-allasalue aurinkotuoleineen. Hotellissa on myös sisäuima-allas, sauna, poreallas ja kuntosali. Kaksi ravintolaa ja baari. Huoneissa on TV, minibaari, tallelokero, hiustenkuivaaja, ilmainen Wi-Fi, ranskalainen/pieni parveke. Merinäköala lisämaksusta. St. Juliansin palvelut ovat lyhyen kävelymatkan päässä.


Lisämaksusta
- yhden hengen huone 220 €
- merinäköala 80 €/hlö
- Maltalainen ilta (sis. illallisen) 55 €