Rauhanturvaajien Balkan 24.4.-1.5.2018

Tirana - Ohrid - Bitola - Negotino - Skopje - Kosovo - Tirana

Balkanin maat Albania, Makedonia ja Kosovo ovat harpanneet pitkän ja positiivisen askeleen 1990-luvulta. Albaniassa enää museoidut bunkkerit muistuttavat totaalikommunismin ajoista ja Kosovossa verinen sisällissota on enää pelkkä surullinen muisto. Albanian ja Kosovon lailla myös niiden naapurimaassa Makedoniassa on eletty vahvaa kehityksen ja yksityisen yrittämisen aikaa. Lomalinjan matkalla palataan nykyistä unohtamatta hetkeksi historiaan toimittaja Rauli Virtasen ja pitkään Balkanilla rauhanturvaajana palvelleen Asko Tanhuanpään johdolla. Matkalla ei unohdeta myöskään alueen rikasta kulttuuria, eikä maistuvia ruokia ja viinejä. Ohjelmassa on myös vierailuja suomalaisten rauhanturvaajien vanhoille palvelupaikoille sekä Makedoniassa että Kosovossa.

Asiantuntijan matkassa 

Tanhuanpää Asko

Tanhuanpää Asko, Päätoimittaja

Rauhanturvaaja-lehden raumalainen päätoimittaja, joka palveli Kosovossa rauhanturvatehtävissä vuosina 2001-2003. Työssään prikaatin viestintä ...

Virtanen Rauli

Virtanen Rauli, Asiantuntijaluennoitsija

Rauli Virtanen on maailman kaikissa itsenäisissä valtioissa (194) käynyt ulkomaantoimittaja. Hän on kirjoittanut kuusi tietokirjaa ja toiminut Tampereen yliopis ...

Gábor László

Gábor László, Asiantuntijaopas

Opas, joka tuntee Balkanin alueen Sloveniasta Albaniaan kuin omat taskunsa. Gabor on toiminut oppaana ja matkanjohtajana yli 15 vuoden ajan ja tuntee niin paikallisen historian kui ...

Lukijamatka

Rauhanturvaaja

Rauhanturvaaja

Rauhanturvaaja on ainoa suomalaiseen sotilaalliseen kriisinhallintaan keskittyvä julkaisu. Suomalaiset osallistuvat rauhanturvatoimintaan eri puolilla maailmaa. Rauhanturvaaji ...

Hintaan sisältyy

• Lufthansan reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat (7 x aamiainen, 3 x lounas, 4 x illallinen)
• asiantuntijaoppaiden ja suomea puhuvan paikallisoppaan palvelu
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja sisäänpääsymaksut

1 786 €

1.päivä
Saapuminen Tiranaan
Lento Frankfurtin kautta Tiranaan. Kuljetus keskustaan, jossa pieni lepotauko. Iltapäivällä kaupunkikierros Tiranan keskustassa. Illallinen paikallisessa ravintolassa.

2.päivä
Tirana-Ohrid
Aamiainen. Kuljetus Ohridiin. Saapumisen jälkeen lounas paikallisessa ravintolassa. Vapaa iltapäivä.

3.päivä
Ohrid
Aamiainen. Aamupäivällä kaupunkikierros Ohridissa, tutustuminen Unescon maailmanperintölistalla oleviin nähtävyyksiin. Illallinen paikallisessa kala-ravintolassa.

4.päivä
Ohrid-Bitola-Negotino-Skopje
Aamiaisen jälkeen ajo Bitolaan, joka on ollut merkittävä roomalainen kaupunki, ja siellä tutustuminen roomalaisaikaisiin raunioihin, sekä Kemal Ataturk museoon. Kuljetus Negotinoon, jossa Bovinin tilalla viininmaistajaiset ja lounas. Kuljetus Skopjeen, jossa majoittuminen hotelliin ja ilta vapaa.

5.päivä
Skopje-Pristina
Aamiainen. Aamupäivä vapaa Skopjessa omatoimiseen tutustumiseen ja ostoksiin. Seppeleenlasku helikopterionnettomuudessa kuolleiden suomalaisten muistokivelle, joka sijaitsee Makedonian armeijan alueella lähellä lentokenttää. Kuljetus Pristinaan, jossa majoittuminen ja illallinen.

6.päivä
Kosovo
Aamiainen. Vierailu Ljubjanassa Suomen pataljoonan alueella. Vieraillaan myös Gracanican luostarissa ennen lounasta. Iltapäivällä vierailu Mitrovicassa ja paluu Pristinaan.

7.päivä
Pristina-Prizren-Tirana
Aamiainen. Matkalla Tiranaan pysähdys Prizrenin kaupungissa. Saapuminen Tiranaan iltapäivällä, majoittuminen hotelliin. Läksiäisillallinen paikallisessa ravintolassa.

8.päivä
Kotiinlähtö
Aamisien jälkeen mahdollisuus käydä omakustanteisesti Krujassa tai tehdä viimeisiä ostoksia paikallisessa basaarissa. Kuljetus lentokentälle ja paluu Suomeen.

Lennot (sitoumuksetta)
Helsinki – Frankfurt 06.15 - 07.50
Frankfurt -Tirana 10.50 - 12.50
Tirana – Frankfurt 13.35 - 15.55
Frankfurt – Helsinki 21.25 - 00.50 +1


Majoitus:
Hotelli Tirana International 4*
Hotelli Royal View 4*
Hotelli Bushi 4*
Hotelli Parlament Pristina 4*


Lisämaksusta
• Yhden hengen huone 250 €