Sikke Sumarin matkassa - Ruokamatka keväiselle Gardajärvelle 7.-11.4. ja 11.-15.4.2018

Italialaista ruokaa rakkaudella

Ruokamatkalle Sikke Sumarin kanssa!

Gardajärven lumoavat maisemat, kuvankauniit kylät, pienet putiikit, italialaiset juustot, viinit, oliiviöljyt, pasta, risotto, limoncello, tiramisu... Siinä monta syytä lähteä keväiselle ruokamatkalle, joka haastaa kaikki aistit! Siken kokkikoulussa opitaan italialaisen ruoanvalmistuksen saloja, saadaan kallisarvoisia vinkkejä ja käydään intohimoisia keskusteluja niin ruoasta kuin italialaisesta kulttuurista, aina suurella rakkaudella.

Asiantuntijan matkassa 

Sumari Sikke

Sumari Sikke, TV-kokki, ruokakirjailija

Televisiosta tuttu kokki on suuri Italian ja italialaisen ruoan ystävä. ...

Nakari Jaana

Nakari Jaana, Asiantuntijaopas

Gardajärvellä sijaitsevan Villa Arcadion omistaja ja emäntä, joka on asunut Italiassa 40 vuotta toimien matkailualalla, ja vuodesta 2006 Villa Arcadiossa. ...

Asiakkaamme suosittelevat

Portesen kalastajakylän pizzeriassa selviää, mikä on venytetty pizza! -Sikke Sumari

Hintaan sisältyy

  • lennot Finnairin reittivuoroilla
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
  • ohjelman mukaiset ateriat ilman ruokajuomia (4 x aamiainen, 3 x lounas, 3 x illallinen)
  • ruoanvalmistusta Sikke Sumarin opastuksella
  • Villa Arcadion omistaja Jaana Nakarin opastus

1 398 €

1. päivä
Franciacortan viinit, saapuminen Gardajärvelle
Finnairin lento Milanoon. Sikke tai Jaana on vastassa Malpensan lentoasemalla. Bussikuljetus kohti Gardajärveä. Matkan varrella vieraillaan yksityisellä viinitilalla Franciacortan alueella, maistellaan tilan viinejä ja nautitaan lounas. Iltapäivällä majoittuminen Villa Arcadioon. Tervetulomaljat ja illallinen.

2. päivä
Risoton valmistusta Siken kanssa, oliiviöljytila- ja viinitilavierailu
Monipuolisen aamiaisen jälkeen tutustutaan Siken kanssa risoton valmistuksen saloihin ja syödään yhdessä lounas Villa Arcadion kauniilla terassilla. Iltapäivällä kävellään Comiciolin tilalle maistelemaan maailman parhaimmiksi valittuja oliiviöljyjä ja viinejä pienen suolaisen kera. Illalla halukkaat lähtevät Siken ja Jaanan kanssa paikalliseen Portesen kalastajakylään nauttimaan erinomaista ohueksi ja rapeaksi "venytettyä" pizzaa.

3. päivä
Veneretki Gargnanoon, sitruunatilavierailu ja tutustuminen paikallisiin juustoihin
Villan terassilla nautittu runsas aamiainen sulatellaan kävelemällä Gardajärven rantaan Salòn kaupunkiin, josta jatketaan matkaa veneellä Gargnanon kauniiseen kaupunkiin. Vieraillaan Giuseppen sitruunatilalla ja juustolassa. Nähdään aidon italialaisen juuston valmistusta ja saadaan maistiaisia. Paluumatkalla tutustutaan Salòn uskomattoman kauniiseen vanhaankaupunkiin, jossa on monia ihania pieniä liikkeitä. Illalla keskustellaan yhdessä päivän kokemuksista maukkaan illallisen parissa.

4. päivä
Vapaa-aikaa omille retkille, pastan valmistusta Siken kanssa
Aamiaisen jälkeen on aikaa omille tutkimusretkille Gardajärven ympäristöön ja Salòn houkutteleviin putiikkeihin, joista löytyy tuliaisiksi vaikkapa kengät, laukku tai kashmirneule. Lounas omatoimisesti jossakin kaupungin pienistä trattorioista. Iltapäivällä ratkaistaan Siken kanssa pastan keittämisen mysteeri ja valmistetaan makoisa kastike paikallisista aineksista. Jälkiruoaksi tehdään tietysti tiramisua aidoista aineksista. Illalla nautitaan runsas italialainen illallinen, jonka valmistamiseen olemme itse osallistuneet.

5. päivä
Elegantti Bergamo, kotimatka
Aamiaisen jälkeen lähtö kohti Bergamon kaupunkia, johon tutustutaan kävellen. Kaunis Piazza Vecchia on vanhankaupungin historiallinen sydän. Yhteinen läksiäislounas ennen Malpensan lentokentälle ajoa. Iltalento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Milano  08.00 - 10.05
Milano - Helsinki  19.00 - 22.55


Hotelli
Hotel Villa Arcadio ****
Oliivipuiden, metsien ja kukkien ympäröimä Villa Arcadio sijaitsee ihastuttavalla Salòn kukkulalla, 2,5 km päässä Salòn keskustasta. Hotellilta, joka aikoinaan oli luostari, on näköala Gardajärvelle. Huoneissa on TV, langaton internet, kylpytakit ja tossut. Hotellissa on uima-allas ja sauna.


Lisämaksusta
- yhden hengen huone 230 €
- pizzaillallinen 2. päivänä