Skotlannin kiertomatka 9.-13.5., 5.-9.9. ja 19.-23.9.2018

SKOTLANTI - EDINBURGH – YLÄMAA
Upea matka Skotlannin huikeisiin maisemiin kaupunkeja katsellen, tarinoita kuunnellen ja viskiä maistellen.

Asiantuntijan matkassa 

Jukarainen Sirpa

Jukarainen Sirpa, Asiantuntijaopas

Lontoon kaupungin virallinen opas vuodesta 1999. Erityisalaa ovat Lontoon lisäksi opastetut kiertomatkat Englannissa, Walesissa, Skotlannissa ja Irlannissa. Lisämausteena ...

Hintaan sisältyy

• Finnairin suorat reittilennot
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• ohjelma mukaiset ateriat (4 x aamiainen, 4 x illallinen)
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Edinburghista alkaen

1 386 €

 

1.päivä Edinburghin kaupunki ja linna
Lento Edinburghiin, jossa suomenkielinen opas on ryhmää vastassa. Jatketaan lentokentältä suoraan Edinburghin kaupunkiin, jossa tehdään kaupunkikierros. Edinburgh on jaettu keskiaikaiseen vanhaankaupunkiin ja kauniiseen, 1700-luvun uuteen kaupunkiin, jotka molemmat kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Kaupunki on rakennettu Ateenan ja Rooman tapaan monen kukkulan kupeeseen, ja yhdellä niistä seisoo vuosisatoja kaupungin turvallisuudesta huolehtinut Edinburghin linna. Tutustuminen  mahtavaan  Edinburghin linnaan. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen.

2.päivä Rosslyn kappeli
Aamiaisen jälkeen puolipäiväretki Edinburghin lähellä olevaan pikkukylään, jossa on Da Vinci koodin tunnetuksi tekemä Rosslyn kappeli. Kirjan mukaan Pyhä Malja oli jossain vaiheessa piilotettuna tähän kappeliin. Jotkut ovat sita mieltä, että näin on vieläkin. Rosslyn Chapelin rakennustyöt aloitettiin 1466 ja se on täynnä symbolisia veistoksia ja vapaamuurareitten omia symboleita. Kappelin valmistumiseen kului yli 40 vuotta ja lopputuloksena oli mitä ihmeellisemmät veistostyöt niin kappelin sisä- kuin ulkopuolellakin. Rosslynilla on pitkäaikaiset yhteydet Knights Templar eli temppeliritarikuntaan, joka perustettiin jo ristiretkien aikana. 1300-luvulla ritarit näet pakenivat Skotlantiin ja nimenomaan Rosslyniin. Paluu Edinburghiin. Iltapäivä on vapaata omaa ohjelmaa - ostoksia tai gallerioita varten. Yhteinen illallinen hotellissa.

3.päivä Glamis Castle, Edradourin viskitislaamo
Aamiaisen jälkeen lähdetään maaseudulle, edesmenneen kuningataräiti Elisabetin lapsuudenkoti Glamis Castleen, missä hän vietti paljon aikaa ollessaan Yorkin herttuatar. Hänen ja Yrjö VI:n nuorin tytär, Margaret, syntyi Glamisin linnassa. Linna on nähtävyys, joka perustettiin 1100-luvulla metsästyslinnaksi, mutta laajennettiin nykyiseen mittavaan kokoonsa jo 400 vuotta sitten. Omatoiminen lounastauko. Matka jatkuu tunnettuun Edradour-viskitislaamoon Pitlochryyn. Tämä Skotlannin pienin tislaamo on yksi viehättävimmistä ja myös ainoa, jossa mallasviskiä valmistetaan vanhanaikaisesti ”käsin”. Edradourin viski on ainutlaatuista sekä laadultaan että tekotavoiltaan. Majoittuminen ja yhteinen illallinen Invernessissä.
 
4.päivä Loch Ness, Glencoen laakso
Aamiaisen jälkeen ajetaan Loch Ness-järvelle. Valokuvaustauko ennen kuin jatketaan rantatietä kohti viehättävää Fort Augustuksen kylää, jossa on yksi monista Caledonian kanavan sulkuporteista. Omatoiminen lounastauko. Jatketaan matkaa mitä kauneimpien maisemien kautta yhteen Skotlannin sekä historiallisesti että maisemallisesti vaikuttavimpaan paikkaan, Glengoen laaksoon, klaanisotien surulliseen taistelupaikkaan. Matkan aikana kuullaan Skotlannin historian merkittävimmistä tapahtumista. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen.

5.päivä Glasgow, Falkirk, kotimatka
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Edinburghin lentokenttää ja vietetään viimeinen, mielenkiintoinen päivän Skotlannissa! Ajo Glasgown kaupunkiin, missä tutustutaan  kaupungin keskustaan ja mm.  Merchant City alueeseen, joka oli aikoinaan rikkaitten kauppiaitten asuinaluetta, mutta on nyt kehitetty iltaelämän keskukseksi.Omatoiminen lounastauko, jonka jälkeen jatketaan lyhyen ajomatkan päähän Falkirkin kuntaan, jossa on kaksi ihmettä: Falkirk Wheel ja Kelpies-patsaat. Falkirk Wheel on venehissi, joka yhdistää Forth Clyde- ja Unionkanavat toisiinsa. Kanavien korkeusero on huikeat 35 metriä. Lähellä sijaitsevat Kelpies-patsaat ovat 30 metrin korkuisia upeita hevospatsaita. Valokuvaustauko. Täältä ajetaan Edinburghin lentokentälle, josta lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Edinburgh 08.10 – 08.50
Edinburgh – Helsinki 19.45 – 00.25 +1


Holiday Inn Edinburgh City West, Edinburgh  Moderni keskitason hotelli sijaitsee noin 2,5 km  Princess Street ostoskadulta, hiukan ydinkeskustan ulkopuolella. Hotellissa on 101 tilavaa ja siistiä huonetta. Huoneissa on mukavuuksien lisäksi hiustenkuivaaja, tv, puhelin ja teen- ja kahvinkeittovälineet. Hotellin yleisiin tiloihin kuuluu Junction ravintola, baari ja 5 kokoustilaa. 

BW Inverness Palace Hotel
Keskitasoinen keskustahotelli Ness-joen varrella.  Huoneita 88, joissa kaikissa mukavuudet, tv, puhelin, sekä yleisissä tiloissa ravintola, baari ja hyvin varustettu vapaa-ajankeskus uima-altaineen ja saunoineen.

Loch Long Hotel, Arrochar
Rauhallinen metsän ympäröimä hotelli, jossa on 82 turistiluokan huonetta. Huoneissa on tv, hiustenkuivaaja, teen- ja
kahvinkeittovälineet sekä ilmainen WiFi. Yleisissä tiloissa on baari ja ravintola. Tässä yksityisessä pienessä hotellissa on erittäin ystävällinen henkilökunta.
 

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €