Skotlannin kiertomatka 7.-10.9.2017*

SKOTLANTI - EDINBURGH – YLÄMAA
Upea matka Skotlannin huikeisiin maisemiin kaupunkeja katsellen, tarinoita kuunnellen ja viskiä maistellen.

Asiantuntijan matkassa 

Jukarainen Sirpa

Jukarainen Sirpa, Asiantuntijaopas

Lontoon kaupungin virallinen opas vuodesta 1999. Erityisalaa ovat Lontoon lisäksi opastetut kiertomatkat Englannissa, Walesissa, Skotlannissa ja Irlannissa. Lisämausteena ...

Lukijamatka

ET-lehti

ET-lehti

Et-lehden lukijamatka ...

Hintaan sisältyy

• Finnairin suorat reittilennot
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• ohjelma mukaiset ateriat (3 x aamiainen,  3 x illallinen)
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Edinburghista alkaen

1 298 €

*ET-lehden lukijaetu - 70 €.

1. päivä
Edinburgh, Britannia-laiva
Finnairin lento Edinburghiin, jossa suomenkielinen opas on ryhmää vastassa. Lentokentältä ajetaan suoraan Edinburghin kaupunkiin, jossa tehdään  kaupunkikierros. Tämä Skotlannin pääkaupunki on rakennettu Ateenan ja Rooman tapaan monen kukkulan kupeeseen, ja yhdellä niistä seisoo vuosisatoja kaupungin turvallisuudesta huolehtinut Edinburghin linna. Edinburgh on jaettu keskiaikaiseen vanhaankaupunkiin ja kauniiseen, 1700-luvun uuteenkaupunkiin, jotka molemmat kuuluvat Unescon maailmanperintö luetteloon. Keskipäivällä pidetään tauko omatoimista lounasta varten. Iltapäivällä vieraillaan kuninkaallisessa Britannia-laivassa, joka palveli kuninkaallisen perheen yksityislaivana yli 40 vuoden ajan. Tällä huvijahdilla kuningatar Elisabet II ja prinssi Philip kävivät lukuisilla työmatkoilla sekä yhteisillä lomaristeilyillä. Vierailivatpa he aikoinaan myös Suomessa kyseisellä laivalla. Majoittuminen Edinburghissa ja yhteinen illallinen hotellissa.

2. päivä
Glamis Castle, Edradourin viskitislaamo
Aamiaisen jälkeen lähdetään maaseudulle. Ensimmäinen vierailukohde on edesmenneen kuningataräiti Elisabetin lapsuuden koti Glamis Castle, missä hän vietti paljon aikaa ollessaan Yorkin herttuatar. Hänen ja Yrjö VI:n nuorin tytär, Margaret, syntyi Glamisin linnassa. Skotlanti on aina ollut lähellä Kuningatar Elisabet II:n sydäntä, mihin ovat osaltaan vaikuttaneet onnelliset lapsuudenmuistot äidin kotilinnasta. Linna on jo itsessään nähtävyys ja sen historia ulottuu 600 vuoden taakse. Se perustettiin 1100-luvulla metsästyslinnaksi, mutta laajennettiin nykyiseen mittavaan kokoonsa jo 400 vuotta sitten. Linnassa voi ihastella vuosisatoja vanhoja kauniita posliiniastioita, maalauksia, seinävaatteita ja huonekaluja. Linnalla on mahdollisuus omatoimiseen lounaaseen. Iltapäivällä vieraillaan tunnetussa Edradour-viskitislaamossa, joka sijaitsee Pitlochryn kukkuloiden suojassa. Tämä Skotlannin pienin tislaamo on yksi viehättävimmistä ja myös ainoa, jossa mallasviskiä valmistetaan vanhanaikaisesti ”käsin”. Edradourin viski on ainutlaatuista sekä laadultaan että tekotavoiltaan, joista muilla tislaamoilla on jäljellä vain kaunis muisto. Majoittuminen hotelliin Rannochissa ja yhteinen illallinen.

3. päivä
Fort Augustus, Loch Ness, Inverness
Aamiaisen jälkeen lähdetään ajamaan kiehtovien maisemien kautta viehättavään Fort Augustuksen kylään, missä voi seistä yhdellä monista Caledonian kanavan sulkuporteista. Lähes 100 km pitkä kanava yhdistää Skotlannin itärannikon Invernessiin. Mahdollisuus omatoimiseen lounaaseen.Matka jatkuu Loch Nessin järven rannalle, jossa pysähdytään valokuvaustauolle. Nähdään Urquhartin linnan rauniot, sekä jos onni suo ehkä myös legendaarinen Loch Nessin hirviö. Paluu Invernessin kautta hotelliin Rannochissa pitkän, mutta uskomattoman kauniin päivän jälkeen. Yhteinen illallinen.

4. päivä
Stirling, Falkirk
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Edinburghin lentokenttää. Matkalla pysähdytään omatoimiselle lounastauolle historialliseen Stirlingin kaupunkiin, joka on kuuluisa vanhasta linnastaan. Täältä jatketaan lyhyen ajomatkan päähän Falkirkin kuntaan, jossa on kaksi ihmettä: Falkirk Wheel ja Kelpies-patsaat.Falkirk Wheel on venehissi, joka yhdistää Forth Clyde- ja Union-kanavat toisiinsa. Kanavien korkeusero on huikeat 35 metriä. Falkirk Wheel on ainoa laatuaan koko maailmassa. Lähellä sijaitsevat Kelpies -patsaat ovat kaksi 30 metrin korkuista upeaa hevosenpääpatsasta, jotka molemmat painavat yli 300 tonnia. Taiteilija Andy Scottin tekemät patsaat ovat esillä vuonna 2014 yleisölle avatussa puistossa, joka yhdistää 16 yhteisöä Falkirkin kunnan alueella. Täältä ajetaan Edinburghin lentokentälle, josta lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Edinburgh 08.40 – 09.20
Edinburgh – Helsinki 18.00 – 22.40


The Macdonald Loch Rannoch Hotel, Kinloch Rannoch Hotelli sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Loch Rannochin tuntumassa , 250 hehtaarin alueella maaseudun suojassa. Hotellissa on 49 hyvin varustettua huonetta, viihtyisä baari, ravintola, sekä kuntosali ja vapaa-ajan keskus.

Holiday Inn Edinburgh City West, Edinburgh  Moderni kolmen tähden hotelli sijaitsee noin 2,5 km  Princess Street ostoskadulta, hiukan ydinkeskustan ulkopuolella. Hotellissa on 101 tilavaa ja siistiä huonetta. Huoneissa on mukavuuksien lisäksi hiustenkuivaaja, tv, puhelin ja teen- ja kahvinkeittovälineet. Hotellin yleisiin tiloihin kuuluu Junction ravintola, baari ja 5 kokoustilaa. 

 

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 170 €