Tuntemattoman sotilaan jäljillä 14-17.8. ja 24.-27.8.2017

Kuka on kukin Tuntemattomassa sotilaassa? Mikä sotaromaanissa on totta, mikä tarua? Millainen on Väinö Linnan kirjailijakuva? Matka etenee Väinö Linnan Tuntematon sotilas -romaanin ja sen esikuvan, Linnan oman jalkaväkirykmentti JR8:n sotareittiä. Tuntemattoman sotilaan jäljillä -matka on toteutettu samansisältöisenä yli 40 kertaa.

Matkan toteuttamisesta ja sisällöstä vastaa evl Ilmari Hakala, viime vuosien tapaan yhdessä vaimonsa Leena Hakalan kanssa.

Asiantuntijan matkassa 

Hakala Ilmari

Hakala Ilmari, Asiantuntijaopas

Sotahistorian tutkija, Karjalan ja karjalaisen kulttuurin tuntija, joka on opettanut sotahistoriaa puolustusvoimissa yli kymmenen vuotta. Toiminut Lomalinjan asiantuntijaoppaana l& ...

Hakala Leena

Hakala Leena, Asiantuntijaopas

Sotahistorian harrastaja ,jonka juuret johtavat Karjalan kannaksen kautta Inkerinmaalle ja Itä-Preussiin. Esittää runojen kautta sodan todellisuutta. ...

Lukijamatka

ET-lehti

ET-lehti

Et-lehden lukijamatka ...

Hintaan sisältyy

• bussikuljetukset suomalaisella tilausajobussilla
• majoitus oheisissa hotelleissa kahden hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset retket ja tutustumiskäynnit
• ohjelman mukaiset ruokailut, puolihoito (3 x aamiainen, 3 x illallinen )
• ryhmäviisumi Suomen kansalaisille
• asiantuntijoiden evl Ilmari Hakalan ja Leena Hakalan matkanjohtaja- ja opaspalvelut matkan ajan

695 €

ET-lehden tilaajaetu -50 €/hlö.
Vain yksi etu/hlö.

 

1. päivä
Sortavala
Bussimatka Niiralan raja-aseman kautta Sortavalaan, ”viimänen tervehrys” ja Tuntemattoman sotilaan matka alkaa. Majoittuminen Sortavalassa ja illallinen.

2. päivä
Läskelä, Kollaa, Suojärvi, Jessoila, Petroskoi
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu. Tuntemattoman sotilaan ensimmäiset taistelut, tapahtumat Läskelässä, eteneminen Kollaan kautta Suojärvelle ja edelleen Jessoilan kautta Petroskoihin. Tutustuminen kaupunkiin Tuntemattoman sotilaan silmin. Majoittuminen Petroskoissa ja myöhäinen illallinen.

3. päivä
Syväri, Aunus
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Syvärille. Perehdytään taisteluihin Syvärin sillanpäässä, josta jatketaan Kuujärven kautta Aunuksen kaupunkiin. Majoittuminen Aunuksessa ja illallinen.

4. päivä
Tuulos, Salmi, Tulemajoki
Aamiaisen jälkeen kohteina ovat: Tuuloksen taistelut, tapahtumat Salmissa ja Tulemajoella, josta matka jatkuu Pitkärannan ja Kitilän kautta Niiralan raja-asemalle ja edelleen Suomeen.

Bussireitti
04.00 Tampere, Vanha kirkko
05.00 Hämeenlinna, Wetterhoff
06.30 Helsinki, Kiasma turistipysäkki
07.50 Lahti, rautatieasema
08.30 Heinola, turistipysäkki
09.45 Kuortti, ABC
10.20 Mikkeli, Maaherrankadun pysäkki
11.30 Savonlinna, ABC
14.30 Kitee, rautatieasema
15.40 Niirala, raja-asema
18.00 Sortavala


Hotellit
Sortavala, hotelli Seurahuone
Suomalaisten ennen sotia rakentama hotelli kaupungin keskustassa. 3 kerrosta, ei hissiä. 31 remontoitua kahden hengen huonetta, joissa mukavuudet. Muut palvelut hotellissa: kahvila, sauna (4 hengelle). Ravintola Ladoga noin 50 metrin ja ravintola Volna 200 m päässä.

Petroskoi, hotelli Park Inn Petrozavodsk
Nykyaikainen hotelli sijaitsee Petroskoin keskustassa, rautatieaseman lähellä. Hotellissa on 180 huonetta, joissa mukavuudet. Langaton internet-yhteys, Paulaner Brauhausravintola, kahvila Terrace Café, kuntosali ja tilat tapahtumien ja kokousten järjestämistä varten.

Aunus, hotelli Olonga
Vuonna 1991 rakennettu Aunuksen ydinkeskustassa sijaitseva vaatimaton hotelli. Kolme kerrosta, ei hissiä, 61 huonetta, joissa suihku, wc ja radio. Ravintola, baari, matkamuistokioski, valuutanvaihto, kokoustila, sauna ja saunatupa.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 125 €
Myymme matkalle nais- ja miespaikkoja.