Viron kartanokierros 13.-14.9.2017

Viron kartanoissa on odotettu ja kestitty vieraita vuosisatojen ajan. Nyt on meidän vuoromme nauttia ylellisestä tunnelmasta kauniissa Viron kansallismaisemassa.

Asiantuntijan matkassa 

Matinvesi Leena

Matinvesi Leena, Matkaemäntä

Leena on iloinen ja ihmisläheinen matkanjohtaja, joka on luotsannut lukuisia senioreitten matkoja. ...

Hintaan sisältyy

  • laivamatkat Tallinkin laivoilla kansipaikoin
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja tutustumiskäynnit
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ruokailut (1 x aamiainen, 1 x lounas, 1 x illallinen, 1 x kahvit)
  • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut
  • matkaemännän palvelut

298 €

 

1. päivä
Laivamatka Helsingistä Tallinnaan. Halukkaat voivat ostaa aamiaisbuffetin lisämaksusta. Perillä Tallinnassa on paikallinen suomenkielinen opas vastassa, matka jatkuu bussilla rannikkoa pitkin kohti Lahemaan kansallispuistoa. Kahvit nautitaan Kõuen kartanolla. Päivän aikana tutustutaan myös Palmsen ja Sagadin kartanoihin. Näistä Palmsen kartano on ehkä Viron tunnetuin ja ensimmäinen täysin kunnostettu kartanokokonaisuus puistoineen, puutarhoineen ja historiallisine rakennuksineen. Majoittuminen Vihulan kartanohotelliin. Illallinen.

2. päivä
Aamiaisen jälkeen lähtö Vihulasta. Vieraillaan Keila-Joan kartanossa. Hienon arkkitehtuurin lisäksi kartanolla on erinomainen sijainti – vieressä on syvässä laaksossa virtaava mutkainen joki, 6 metrin korkeudesta laskeutuva koski ja korkeat rinteet, joilta avautuu kaunis näköala ympäristön luontoon. Kartano toimii museona ja näyttelytilana. Lounas Padisen kartanossa, minkä jälkeen tutustutaan Kõltsun kartanoon. Paikan kauneus, laineiden kohina, puhdas meri-ilma ja tyylikäs arkkitehtuuri sekä venäläinen puupitsi, ranskalaiset ikkunat, viilukatto ja veranta värillisine ikkunoineen tekevät kartanosta ainutlaatuisen. Paluu Tallinnaan ja laivamatka Helsinkiin. Mahdollisuus ostaa illallisbuffet lisämaksusta.


Hotelli
Vihulan kartanohotelli
Hurmaava 1500-luvulta peräisin oleva miljöö, jossa kaksi päärakennusta, 25 muuta historiallista rakennusta sekä 50 hehtaaria kaunista puistomaata joen varrella Lahemaan kansallispuistossa vain 4 km päässä Itämeren rannoilta. Kartanohotellissa on ekokylpylä, joka sijaitsee historiallisessa vaunutallissa.

 


Lisämaksusta
• aamiaisbuffet menolaivamatkalla 10,50 €
• illallisbuffet paluulaivamatkalla 25 €
• yhden hengen huone 50 €

Laiva-aikataulu
Helsinki - Tallinna  07.30 - 09.30, Tallink
Tallinna - Helsinki  19.30 - 21.30, Tallink