Välimeren taideristeily 15.-22.10.2017

Unohda arki ja lähde kanssamme unohtumattomalle risteilylle taiteiden maailmaan. Näemme matkalla upeita Gaudin teoksia, käymme Firenzessä Uffizin taidegalleriassa ja Vatikaanin museossa, sekä lopuksi Napolissa Capodimonten taidemuseossa.  Taiteen asiantuntija VEIKKO HALMETOJA pitää laivalla kaksi luentoa eurooppalaisen taiteen historiasta ja professori JAAKKO HÄMEEN-ANTTILA luennoi viinirunoudesta ja arabialais-islamilaisesta kulttuurista. Risteilyllä on täysihoito.

Asiantuntijan matkassa 

Halmetoja Veikko

Halmetoja Veikko, Asiantuntijaopas

Galleristi ja kuraattori, joka on kirjoittanut kuvataidekritiikkejä pitkään muun muassa Helsingin Sanomiin. Hän on aikaisemmin toiminut Mäntän kuvatai ...

Hämeen-Anttila Jaakko

Hämeen-Anttila Jaakko, asiantuntijaopas

Jaakko Hämeen-Anttila on arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori Edinburghin yliopistossa. Hän on suosittu esitelmöitsijä ja laaja-alainen kulttuurihis ...

Hakala Pasi

Hakala Pasi, Asiantuntijaopas

Katalonian paikallisopas ja matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Luonto, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä sydäntä. ...

Katainen Pekka

Katainen Pekka, Asiantuntijaopas

Liikunnan monipuolinen asiantuntija, joka on työskennellyt oppaana kuuden vuoden ajan Välimeren maissa ja Espanjan alueella. Pekka on toiminut oppaana myös Kuubassa ...

Lukijamatka

ET-lehti

ET-lehti

Et-lehden lukijamatka ...

Hintaan sisältyy

 • lennot Lufthansan reittilennoilla
 • lentokenttäkuljetukset
 • 7 yön Välimeren risteily kahden hengen hytissä
 • ateriat laivalla, paitsi erikoisravintoloissa kattausmaksu
 • palvelumaksut laivalla
 • laivan ohjelma ja luennot
 • asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan
 • Barcelonan, Marseillen, Firenzen, Rooman, ja Napolin retket

  2143 €/hlö parvekkeellinen hytti, ET-lehden asiakkaille 2043 €
  1943 €/hlö ikkunallinen hytti, ET-lehden asiakkaille 1843 €

  Tilaajaetu 100e

1. päivä
Gaudin taideaarteita
Lento Barcelonaan. Lähtö taidekierrokselle. Aloitamme Antoni Gaudín suunnittelemasta Güellin puistosta, joka alun perin tarkoitettiin puutarhakaupunginosaksi. Vierailemme myös Sagrada Familiassa, Gaudín suunnittelemassa roomalaiskatolisessa kirkossa. Majoittuminen Freedom of the Seas laivaan, yhteinen illallinen pääravintolassa.

2. päivä
Marseille
Saavumme aamulla Ranskan viehättävään satamakaupunki Marseilleen, jossa tehdään opastettu kiertoajelu. Laivalla Veikko Halmetojan luento renessanssin vaikutuksesta taiteeseen.

3. päivä
Nizza

Saavumme aamulla Nizzaan, Ranskan Rivieralle. Palmujen reunustamalta rantakatu Promenade des Anglais´lta pääsee Nizzan sydämeen, tunnelmalliseen vanhaankaupunkiin. Aikaa nauttia provencelaisen keittiön herkkuja tai kuppi cappuccinoa.

4. päivä
Firenze, Uffizin taidegalleria
Ajamme Firenzeen ja tutustumme Uffizin taidegalleriaan, jossa saa loistavan läpileikkauksen renessanssin kehityksestä ja niistä muutoksista mitä renessanssi toi tyylikautenaan länsimaiden taiteeseen. Kevyt lounas.

5. päivä
Rooma, Vatikaanin museo
Ajo Roomaan. Vatikaani on todellinen aarreaitta kulttuurimatkailijoille. Vatikaanin museo on yksi maailman suurimmista ja arvokkaimmista taidekokoelmista. Tutustumme näihin upeisiin aarteisiin opastetulla kiertokäynnillä.

6. päivä
Napoli
Lähdemme aamulla tutustumaan Capodimonten taidemuseoon, jossa on esillä laaja kokoelma tunnettujen taiteilijoiden töitä. Esillä on sekä Caravaggion, että Tizianin maalauksia. Kierroksen jälkeen vapaa-aikaa Napolin keskustassa ennen satamaan lähtöä.

7. päivä
Meripäivä, luentoja laivalla
Veikko Halmetojan ja Jaakko Hämeen-Anttilan luennot. Aikaa myös tutustua perin pohjin laivan upeisiin tiloihin ja sen tarjoamiin palveluihin ja kylpylä-ja allasalueisiin. Laivalla tapahtuu koko ajan aikaisesta aamusta pikkutunneille, viihdettä ja tekemistä on jokaiseen makuun.  

8. päivä
Barcelonasta lento Helsinkiin

Aamiaisen jälkeen ajamme Barcelonan lentoasemalle, josta lento Helsinkiin.

 

 

Helsinki-Frankfurt  0635 0810                      
Frankfurt-Barcelona 0945 1145                     
Barcelona-Frankfurt 1030 1240                       
Frankfurt-Helsinki  1340 1705     


Laiva
Turussa rakennettu Freedom of the Seas aloitti liikennöinnin vuonna 2006. Viimeisimmät uudistukset laivalle on tehty vuonna 2015. Laivan sydän on Royal Promenade –ostoskatu, jonka varrella on tarjolla ruokaa ja juomia ympäri vuorokauden. Aluksen vaikuttavan, kolmen kannen korkuisen pääruokasalin antimet sisältyvät risteilylipun hintaan samoin kuin buffet-ravintola Windjammerin ja Café Promenadenkin tarjonta. Huonepalvelu: aamiainen vuoteessa, lounas parvekkeella tai illallinen omassa hytissä? Huonepalvelu kuuluu matkan hintaan (pieni maksu veloitetaan tilauksista klo 00.00 ja 05.00 välillä). Laivalla on myös suuri uima-allasalue, kuntosali, kylpylä ja 1350 paikkainen teatteri, jossa esitetään huippuviihdettä.

Hytit
Parvekkeellisissa merinäköalahyteissä (E3) voi valita erilliset sängyt tai parivuoteen. Hytin koko: 17 m2 ja parveke 3 m2
Ikkunallisissa hyteissä (I) voi valita erilliset sängyt tai parivuoteen. Hytin koko: 14,5 m2
Molemmissa hyteissä varusteluun kuuluvat pieni sohvaryhmä, TV, puhelin, kylpyhuone, jossa amme tai suihku, kassakaappi, minibaari, kampauspöytä hiustenkuivaajineen, vaatekaappi ja sähköpistorasiat PC:lle ja 110/120 voltin sähkölaitteille.