Kuuba - menneen ajan muistoja ja rentoa rantalomaa 18.2.-1.3.2018

Havanna – Cienfuegos – Trinidad – Santa Clara – Varadero – Havanna

Näe historiallinen Havanna amerikanraudan kyydissä, vieraile viehättävässä Trinidadissa ja Che Guevaran Santa Clarassa sekä nauti rennosta rantalomasta Kuuban suosituimmassa rantakohteessa, Varaderossa!

Matkalla mukana V8-lehden päätoimittaja Jarmo Markkanen.

Asiantuntijan matkassa 

Päivänsalo Timo

Päivänsalo Timo, Asiantuntijaopas

Timo on toiminut Kuubassa matkanjohtajana ja oppaana useaan otteeseen 90-luvulta lähtien. Hän on ammatilliseslta taustaltaan teatteri-ilmaisunohjaaja sekä muusikko/t ...

Lukijamatka

V8-Magazine

V8-Magazine

Lehti puhuu kuin V8-moottori, syvällä rintaäänellä. V8-Magazine on suomalaisen hot roddingin pioneeri. Se fiilistelee uusimmat rakentelutrendit, esittelee ...

Hintaan sisältyy

• KLM:n lennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset ruokailut, Trinidadissa ja Varaderossa all inclusive*
• ohjelman mukaiset retket ja pääsymaksut museoihin
• Kuuban turistikortti
• asiantuntijaopas Timo Päivänsalon palvelut matkan aikana

3 268 €

*All inclusive –palvelu sisältää ruokien lisäksi virvokkeita, olutta, viiniä ja paikallisia juomia – ei tuontialkoholia.

1. päivä
Saavutaan Havannaan. Majoittuminen, matkainfo ja illallinen hotellilla.

2. päivä
Amerikanraudoilla Havannaa kiertämään
Aamiainen. Havannan kaupunkikierros tehdään komeasti 50-luvun amerikanraudoilla, pysähtyen aina päänähtävyyksien luona. Lounas ja kävelykierros UNESCOn suojelemassa, upeasti restauroidussa vanhassa kaupungissa. Kierroksen jälkeen vapaa-aikaa ja kuljetus takaisin hotellille. Yhteinen illallinen.

3. päivä
Sikaritehdas ja rommimuseo
Aamiainen. Vieraillaan paikallisessa sikaritehtaassa ja rommimuseossa cocotaksien kyydissä. Yhteinen lounas, iltapäivä vapaa. Illalla lähdetään katsomaan Tropicana-kabareeta, joka on tanssittanut Kuubaa maailmankartalle jo vuodesta 1939.

4. päivä
Kauneinta Kuubaa - Cienfuegos ja Trinidad
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Cienfuegosia, joka tunnetaan yhtenä Kuuban kauneimmista kaupungeista. Nähdään 1800-luvun ranskalaisvaikutteinen keskustori ja tutustutaan sokeriparoni El Vallen erikoiseen palatsiin. Lounas. Jatketaan yhteen Kuuban suurimmista kaupungeista, pastellinsävyiseen Trinidadiin. Majoittuminen all inclusive –hotelliin.

5. päivä
Viehättävä Trinidad
Aamiainen. Kävelykierros Trinidadin keskustassa tuo esille kaupungin ihastuttavan arkkitehtuurin, upeat kartanot ja pastellinsävyiset talot. Vieraillaan Canchánchara-baarissa ja nautitaan paikallisesta musiikista. Yhteisen lounaan jälkeen iltapäivä vapaa.

6. päivä
Che Guevaran Santa Clara ja valkohiekkainen Varadero
Aamiaisen jälkeen ajetaan Santa Claran kaupunkiin ja tutustutaan Che Guevaran mahtavaan monumenttiin, mausoleumiin ja museoon. Lounaan jälkeen jatketaan Varaderoon nauttimaan rantalomasta. Majoittuminen all inclusive –hotelliin, illallinen.

7. -9. päivä
Rentoa rantalomaa
Nyt on aika nauttia rantalomailusta ja hotellin all inclusive -palvelusta. Kuuban suosituimmassa lomakohteessa on ranta-aktiviteettien lisäksi mahdollisuus myös syvänmerenkalastukseen, golfiin, purjehtimiseen tai sukeltamiseen.

10. päivä
Paluu Havannaan
Aamiainen ja huoneidenluovutus. Ennen Havannaan paluuta lounas hotellilla. Majoittuminen keskustahotelliin ja vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen.

11. päivä
Aamiaisen jälkeen on vielä aikaa tutustua Havannaan. Myöhään iltapäivällä kuljetus lentokentälle kotimatkaa varten.

12. päivä
Euroopan koneenvaihdon jälkeen Helsinkiin saavutaan alkuillasta.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Amsterdam 07.00 – 08.50
Amsterdam – Havanna 12.35 – 17.15
Havanna – Amsterdam 19.15 – 10.35+1
Amsterdam – Helsinki 13.50 – 17.15


Majoitus
Päivät 1–4, Habana Libre, Havanna, 3 yötä
Päivät 4-6, Brisas Trinidad del Mar, Trinidad, 2 yötä
Päivät 6–10, Sol Palmeras, Varadero, 4 yötä
Päivät 10-11, Habana Libre, Havanna, 1 yö


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 590 €
• kuubalaisen henkilökunnan palvelurahat
• museoiden kuvausmaksut

Ohjelmaan ja majoituspaikkoihin saattaa tulla kuubalaisten viranomaisten ja järjestäjien tekemiä muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matkan hinta perustuu 28.6.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin (USD).