Peking - keisarien jäljillä 16.-23.9.2017

Lähde Kiinan keisarien jäljille Kiellettyyn kaupunkiin, Taivaallisen rauhan aukiolle, Kiinan muurille ja Keisarilliseen kesäpalatsiin, joissa asiantuntijamme syventävät kokemaamme matkaelämystä niin keisarien hovielämästä kuin nyky-Kiinan arjesta.

Vapriikin näyttelypäällikkö Marjo-Riitta Saloniemi
Moron matkaisäntä tuottaja Jari Mylläri

Lukijamatka täynnä
- tutustu Lomalinjan muihin Kiinan matkoihin:
Peking 23.-30.9. ja 29.9.-06.10.2017
Peking - Xian - Shanghai - Kiinan kultainen kolmio
15.-24.9. ja 20.-29.10.2017

tutustu myös:
Museokeskus Vapriikki
KIELLETTY KAUPUNKI 21.4.-1.10.2017
- elämää Kiinan keisarien hovissa

Kielletty kaupunki toimii nykyään Palatsimuseona, jossa vierailee vuosittain noin 15 miljoonaa kävijää. Se on Unescon maailmanperintökohde ja sen kokoelmiin kuuluu yli miljoona keisarilliselle hoville kuulunutta taide-esinettä. Nyt niistä osa on esillä Vapriikin näyttelyssä Tampereella.

Asiantuntijan matkassa 

Rissanen Anna-Maija

Rissanen Anna-Maija, Opettaja kuvataiteilija

kuvataiteilija, joka on asunut pitkään Belgiassa ja valmistunut 2009 Brysselin kuninkaallisesta taideakatemiasta kuvataiteiden maisteriksi sekä saanut myös kuva ...

Lukijamatka

Moro

Moro

Kylän paras kaupunkilehti! ...

Hintaan sisältyy

• Finnairin suorat lennot
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat (6 x aamiainen, 5 x lounas)
• ohjelman mukaiset retket
• paikallisten kantajien, kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi
• asiantuntijaoppaan palvelut

1 368 €

1. päivä
Matkamme alkaa Helsingistä suoralla Finnairin lennolla Pekingiin.

2. päivä
Taivaan temppeli
Saavuttuamme Pekingiin aloitamme keisarien kaupunkiin tutustumisen ja ajamme lentokentältä suoraan kohti Taivaan temppeliä, jossa Ming- ja Qing-dynastioiden (1368 -1911) keisarit kävivät talvipäivän seisauksen aikaan uhraamassa jumalille ja rukoilemassa runsasta satoa. Harmoninen, pyöreä temppeli on UNESCOn maailmanperintökohde. Lounas ja majoittuminen hotelliin.

3.päivä
Taivaallisen rauhan aukio, Kielletty kaupunki, silkkitehdas
Aamiaisen jälkeen tutustumme Taivaallisen rauhan aukioon, jossa keisarivallan symbolit ja rakennukset jakavat huomiota nykyisen vallan perustajan Mao Zedongin kuvan kanssa. Jatkamme keisarilliselle palatsialueelle, Kiellettyyn kaupunkiin, joka toimi Ming- ja Qing-dynastioiden aikana keisarien asuinpaikkana. Paksujen muurien ympäröimien rakennusten arkkitehtuuri noudattaa tarkasti kiinalaisia fengshui -periaatteita ja yksikään kaupungin rakennus ei saanut olla korkeampi kuin keisarien palatsi. Ainoastaan keisari sai kulkea vapaasti palatseissa ja puutarhassa. Lounaan jälkeen käymme silkkitehtaassa ihmettelemässä, kuinka silkki valmistetaan silkkiperhosen toukan kehräämästä langasta.

4. päivä
Kiinan muuri, Ming-dynastian haudat
Aamiaisen jälkeen ajamme Kiinan muurille. Muurin nykyinen muoto on Ming-dynastian ajalta 1400-luvulta. Päivän aikana tutustumme myös kauniissa laaksossa sijaitsevaan Ming-dynastian hauta-alueeseen. Ming-kaudella (1368-1644) hallinneista keisareista 13 on haudattu laaksoon. Ainoa sisäänpääsy hautausmaalle on punaisesta portista, josta alkaa kiviveistosten vartioima Henkien tie. Lounaan jälkeen käynti cloisonné-tehtaassa (soluemali), jossa pääsemme seuraamaan emalitöiden valmistusta.

5. päivä
Keisarillinen Kesäpalatsi ja pandat
Aamiaisen jälkeen ajamme Keisarilliseen Kesäpalatsiin. Keisarien hovin kesänviettopaikka on jaettu kolmeen osaan: Keisarilliset palatsit, Pitkän iän kukkula ja Kunmingjärvi. Alue yhdistää Pohjois-Kiinan ja Etelä-Kiinan puutarhojen erityispiirteet ja sitä voidaan pitää kiinalaisen puutarhan esikuvana. Paikan tunnelma on elämys. Matkamme jatkuu Pekingin eläintarhaan, jossa vetonaulana ovat pandat, suloiset bambunsyöjät. Lounaan jälkeen osallistumme kiinalaiseen teeseremoniaan.

6. päivä
Kiinalaiset hutongit ja riksa-ajelu
Aamiaisen jälkeen tutustumme Pekingiin perinteisellä riksa-ajelulla. Keskustan perinteisiä asuinkortteleita, hutongeja, on rakennettu jo 1200-luvulta lähtien. Vieri viereen rakennettujen asumusten välillä risteilevät kapeat, vireät kujat. Pilvenpiirtäjien edestä väistyvillä hutongeilla pääsee lähelle kiinalaista arkea. Lounas kiinalaisessa perheessä.

7. päivä
Omaa aikaa Pekingissä
Aamiaisen jälkeen koko päivä aikaa nauttia Pekingin tunnelmasta. Oppaan johdolla voi tehdä edullisia ostoksia.

8. päivä
Aamiaisen jälkeen ajamme lentoasemalle, josta on Finnairin suora lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Peking 18.20 - 06.55+1
Peking - Helsinki 10.55 - 14.15


Majoitus
Sunworld-hotel, Peking****
Dongcheng-Wangfujing-kaupunginosassa sijaitseva hotelli. Hotellissa on kaksi ravintolaa, kuntokeskus ja hieronta. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti- tv, puhelin, minibaari, hiustenkuivain sekä ilmainen  wi-fi.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 450 €
• matkavakuutus
• akrobatiashow 30 €
• Pekingin ooppera 30 €
• Pekingin ankka -illallinen 35 €