Musiikkia ja kulttuuria Itävallassa 23.-27.10.2017

Loistelias Wien hurmaa Habsburgien keisarillisella lumovoimalla, musiikin sävelillä sekä ainutlaatuisella kahvilakulttuurilla. Pieni kurkistus Wachhaun laaksoon hurmaa upeilla maisemillaan.

Asiantuntijan matkassa 

Meszaros Veronika

Meszaros Veronika, Asiantuntijaopas

Itävallan ja Unkarin virallinen opas, joka on asunut jo usean vuoden ajan Wienissä. Veronica Meszarosilla on yli kymmenen vuoden kokemus erilaisista kulttuuri- ja histori ...

Lukijamatka

Senioriopettaja-lehti

Senioriopettaja-lehti

Senioriopettaja-lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Lehden ensimmäinen numero ilmestyi vuonna 1999 Veteraaniopettaja-nimisenä, ja sitä on julkaistu nykyisellä ...

Hintaan sisältyy

• lennot Finnairilla turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• ohjelman mukaiset ateriat (4 x aamiainen, 2 x lounas, 2 x illallinen)
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä

1 196 €


1.päivä
Wienin kaupunkikiertoajelu

Lento Wieniin. Lähtö suoraan kentältä kaupunkikiertoajelulle, jonka aikana näemme Wienin tärkeimmät ja kauneimmat nähtävyydet. Kiertoajelun päätteeksi nautimme kolmen ruokalajin lounaan ennen hotelliin majoittumista.

2.päivä
Säveltäjien jäljillä

Aamiainen. Lähdemme kävellen kaupunkiin tutustumaan kuuluisien säveltäjien maisemiin. Heidän entiset asuintalonsa, keskustan kirkot ja palatsit edustavat 1700- ja 1800-luvun Wienin musiikkielämää. Ne kertovat Mozartin, Beethovenin ja Haydnin elämänvaiheista, heidän tuttavistaan ja rakkauksistaan. Näemme Mozartin ja Beethovenin asuintalot ja käymme Tapaninkirkossa, jossa Haydn oli kuoripoikana ja jossa Mozart vihittiin. Käymme nauttimassa kahvit ja sacherkakut ennen vierailua musiikkitaloon, jossa on Wienin musiikkihistorian tärkeimpiä vaiheita esiteltynä neljässä kerroksessa. Kuulemme maailmankuulun uudenvuoden konsertin orkesterin Wienin filharmoonikkojen historiasta ja wieniläisten säveltäjien teoksista ja elämästä. Käynti Itävallan vanhimmassa kuohuviinikellarissa, tutustumiskierros ja viininmaistajaiset. Illallinen suositussa viinituvassa, jossa nautimme paikallisia viinejä ja ”wiener lied” musiikkia.

3.päivä
Straussin valsseja ja Mozartin pianokonserttoja

Aamiainen. Aamupäivä vapaata aikaa omatoimiseen Wienin ihasteluun.  Illalla Kursalonin konsertti, jossa ”Salonorchester Alt Wien” esittää kappaleita Straussin opereteista ja Mozartin pianosonaatteja. Myös tanssijat esiintyvät mm. Straussin valssien tahdissa. Kolmen ruokalajin illallinen.

4.päivä
Wachaun laakso

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Melkin upeaa Benediktiiniläisluostaria, josta on upeat näkymät Tonavalle. Luostarikierroksen jälkeen matka jatkuu Unescon suojelukohteena olevaa Tonavan jokilaaksoa pitkin lounaalle Wachaun laaksoon. Tie mutkittelee upeiden viini-ja aprikoosiviljelmien läpi ja reunustoilla näkee toinen toistaan upeampia kirkkoja, linnoja ja luostareita. Lopuksi kävelykierros Durnsteinin romanttisessa kylässä.

5.päivä
Schönbrunnin kesäpalatsi

Aamiainen. Iltapäivällä lähdemme Schönbrunnin kesäpalatsiin, jossa näemme keisari Franz Josephin ja keisarinna Elisabethin aikaisia huoneita, sekä 1750-luvulta olevia keisarinna Maria Theresian aikaisia rokokootyylisiä huoneita. Kierroksen jälkeen jää aikaa nauttia omatoiminen lounas linnan puutarhassa ennen kentälle lähtöä. Lento Helsinkiin.

 

 

 

Lennot:
Helsinki – Wien  08.30 – 9.55
Wien – Helsinki  19.20 – 22.40


Ibis Wien Mariahilf***
Mariahilfer Gürtel 22-24 – 1060 Wien

Hotelli sijaitsee Mariahilferstrasse-ostoskadun lähellä. Keskustaan on matkaa  noin 1,5 km kävellen. Mariahilferstrasse on Wienin kuuluisin ostoskatu, josta tuli vuonna 2014 osittain kävelyalue. Sen varrella lukuisia tavarataloja, kauppoja, butiikkeja sekä kahviloita ja ravintoloita. Lähin metroasema U3,  muutaman minuutin kävelymatka.  Metrolla pääsee vanhaankaupunkiin 7-8 minuutissa.

Hotelli peruskorjattiin vuonna 2014.  Hotellissa 341 huonetta, joissa suihku, WC, televisio, puhelin, ilmastointi. Hotellissa on ravintola sekä kahvila-baari.