Elohopeakerhon syysmatka Madridiin,mahtavien Habsburgien ja Bourbonien uljaaseen kulttuurikaupunkiin 26.9. – 1.10.2017

Espanjan uljas pääkaupunki ja Iberian niemimaan verraton kulttuuri- ja taidekaupunki on eräs Euroopan kiinnostavimmista kaupungeista. Kaupungin ylväs arkkitehtuuri, palatsit ja taidemuseot luovat hienot puitteet matkallemme. Tutustumme myös kaupungin ympäristöön, historialliseen Toledoon, jonka katedraali on niemimaan mahtavimpia, sekä Penafielin kaupunkiin, joka on kumpuilevien viinivainioiden keskus. Lähde mukaan nauttimaan Madridin syksystä, nähtävyyksistä, kulttuurikaupungin virkistävästä ilmapiiristä sekä espanjalaisen keittiön herkuista! 

Asiantuntijan matkassa 

Huhtala Liisa

Huhtala Liisa, Asiantuntijaopas

Matkailun ammattilainen, jonka lähes 40-vuotisen uran aikana erityisalueiksi ovat muodostuneet Istanbul ja ottomaanisulttaanien historia, Keski-Aasian kulttuurit ja Intian suu ...

Lukijamatka

Tampereen OP Elohopeakerho

Tampereen OP Elohopeakerho

Elohopeakerho on yksi Tampereen Seudun Osuuspankin omistajajäseneduista. Se on kerho, johon voivat liittyä pankin yli 55-vuotiaat omistajajäsenet. Kerhon suosio kasv ...

Hintaan sisältyy

• bussikuljetukset Tampere – Helsinki – Tampere
• Finnairin lennot Helsinki – Madrid –  Helsinki ekonomiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• matkaohjelman mukaiset ateriat (5 x aamiainen, 3 x lounas, 1 x kevyt lounas , 1 x tapasillallinen,
1 x  oopperaillallinen) Ruokajuomana vesi ja kahvi/tee  sekä  kaksi lasia viiniä/henkilö
• matkaohjelman mukaiset retket kuljetuksineen ja sisäänpääsyineen
• Liisa Huhtalan  matkanjohtaja- ja opaspalvelut
• Elohopeakerhon matkaisäntä mukana koko matkan ajan

1 985 €

1. päivä
Tampere – Helsinki – Madrid
Bussikuljetus Helsinkiin, josta Finnairin lento Madridiin. Paikallinen opas ja bussi ovat ryhmää vastassa. Kuljetus hotelli Emperadoriin Madridin keskustassa. Majoittumisen jälkeen madridilainen tapasillallinen kävelyetäisyydellä hotellista olevassa ravintolassa.

2. päivä
Madrid; taidemuseo Prado
Buffetaamiainen hotellin ravintolassa. Lähtö oppaan johdolla mielenkiintoiselle kaupunkikiertoajelulle. Kuulemme tietoa ja tarinoita tunnetuimmista rakennuksista ja kiinnostavimmista nähtävyyksistä. Reitin varrella näemme, kuinka Madrid on kasvanut ja levittäytynyt moneen suuntaan. Historiallisten kortteleiden lisäksi näemme modernia Madridia. Lounaan jälkeen lähdemme nauttimaan huipputaiteesta Prado–museoon, joka on yksi Euroopan merkittävimmistä taidemuseoista.  Kaikkiaan museossa on esillä yli 6000 taideteosta. Paluu hotelliin. Retkien jälkeen on mukava harrastaa omatoimista tutustumista kaupunkiin. Hotellimme Emperador sijaitsee kaupungin pääkatuihin kuuluvan Gran Vian varrella, joten lähiympäristöstä löytyy paljon palveluita, kahviloita, baareja, erilaisia liikkeitä ja tavarataloja. Nähtävää ja koettavaa riittää!

3. päivä
Toledo
Buffetaamiainen hotellissa. Lähtö koko päivän kestävälle retkelle Toledoon, Espanjan entiseen pääkaupunkiin, joka sijaitsee noin 70 km päässä Madridista. Toledo on ansaitusti valittu Unescon maailman kulttuuriperintölistan kohteeksi. Historiallinen keskusta, lukuisat palatsit, luostarit, Alcazar-linnoitus, kirkot ja muut vaikuttavat rakennukset tekevät Toledosta monumentaalisen kaupungin. Toledossa sijaitsee yksi Espanjan kauneimmista goottilaisista katedraaleista, jonka merkittävää antia ovat hienot Greco–maalaukset.  Katedraalin lisäksi vierailemme Santo Tome´n kappelissa. Varaathan mukavat pitäväpohjaiset kengät kaupungin mukulakivisille, nouseville ja laskeville kujille. Retkipäivän kohokohtia on hyvä lounas, joka nautimme perinteikkäässä ravintolassa paikallisista herkuista nauttien.  Paluu hotelliin alkuillasta.

4. päivä
Madrid; Kuninkaanlinna ja Almudenan katedraali, illallinen oopperasävelin. 
Aamiaisen jälkeen kävelemme hotellimme lähellä sijaitsevaan Palacio Realiin eli kuninkaanlinnaan. Kierroksellamme esitellään merkittävimmät huoneet ja salit, joiden sisustus ja kattomaalaukset sekä ainutlaatuisen arvokas kalustus ovat näkemisen arvoiset. Huom. palatsi pidättää itsellään oikeuden vierailuaikojen muutoksiin. Kuninkaallisen palatsin vieressä sijaitsee Almudenan kuninkaallinen katedraali, joka on Espanjan nykyisen Bourbon-hallitsijasuvun virallisten kirkollisten toimitusten tapahtumapaikka. Päivän aikana nautimme kevyen lounaan, ruokajuomana sangria. Myöhemmin illalla nautimme illallisen ja kuulemme taitavien esittäjien tulkitsemina tunnettuja oopperasävelmiä. Paluu hotelliin puolen yön jälkeen.

5. päivä
Ribera del Duero, Peñafiel ja viinitila
Buffetaamiainen hotellissa. Noin 200 km matkan päässä Madridista Ribera del Dueron viinialueella sijaitsee Peñafielin kaupunki. Yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä on Dueron ja Duratónin laaksojen välisellä kukkulalla sijaitseva Peñafielin linna. Linnan tiloissa olevassa viinimuseossa on esillä koko viinikulttuuri perinteineen.  Lounaan nautimme kuuluissa ravintolassa Molino de Palaciossa, joka  on entisöity 1700-luvun viljamyllyyn. Ennen Madridiin paluuta vierailemme vielä paikallisella viinitilalla.

6. päivä
Madrid – Helsinki - Tampere
Aamiainen hotellissa ja kuljetus Madridin lentoasemalle. Finnairin suora lento Helsinkiin, josta kuljetus takaisin
lähtöpaikkakunnille.

Matkaohjelma sitoumuksetta, muutokset mahdollisia paikallisista oloista johtuen.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Madrid 16.55 – 20.25
Madrid – Helsinki 10.20 – 15.30


Hotelli
Hotel Emperador ****
Grán Via, 53 (28013) - Madrid
Madridin  ydinkeskustassa Gran Vía kadulla sijaitseva klassiseen tyyliin sisustettu neljän tähden tasoinen hotelli.  Huoneet miellyttävät, asiallisesti kalustetut, niissä on työpöytä ja LCD-TV satelliittikanavilla. Kokolattiamatto.  Siistit kaakeloidut kylpyhuoneet. Noin 10 minuutin kävelymatkan päässä kuninkaallisesta palatsista Palacio Real de Madridista ja Puerta del Sol pääaukiolta. Hotellissa on kuntokeskus, sauna, hierontatilat ja kampaamo. Vastaanotossa on ilmainen Wi-Fi.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 450 €