Ikiaikainen Sri Lanka ja Qatarin moderni pääkaupunki Doha 8.-19.1.2018

Kaksi maata, ainutlaatuisia ja täysin erilaisia. Sri Lanka entiseltä nimeltään Ceylon, jota myös Intian vihreäksi helmeksi kutsutaan. Saarivaltio, jolla on tarjota kaikkea, ikiaikainen hindulaisuuden ja buddhalaisuuden värittämä historia ja arkkitehtuuri, upeat hienohiekkaiset rannat, vehreiden laaksojen runsas kasvillisuus, kukkien loisto ja teepensaiden peittämät vuorenrinteet.  Paluumatkallamme pysähdymme kokemaan toisenlaisen maailman Qatarin pääkaupungissa Dohassa. Näemme kaasun ja öljyn mahdin ja niiden mukanaan tuoman nykyaikaisen elämisen tason.
Lähde mukaan nauttimaan kulttuurista, elämyksistä, auringosta ja hyvästä seurasta!

Asiantuntijan matkassa 

Huhtala Liisa

Huhtala Liisa, Asiantuntijaopas

Matkailun ammattilainen, jonka lähes 40-vuotisen uran aikana erityisalueiksi ovat muodostuneet Istanbul ja ottomaanisulttaanien historia, Keski-Aasian kulttuurit ja Intian suu ...

Lukijamatka

Tampereen OP Elohopeakerho

Tampereen OP Elohopeakerho

Elohopeakerho on yksi Tampereen Seudun Osuuspankin omistajajäseneduista. Se on kerho, johon voivat liittyä pankin yli 55-vuotiaat omistajajäsenet. Kerhon suosio kasv ...

Hintaan sisältyy

• bussikuljetukset Tampere – Helsinki – Tampere
• edestakaiset Qatar Airwaysin reittilennot ekonomiluokassa Helsinki – Doha – Colombo / Colombo – Doha /   Doha – Helsinki
• ateriatarjoilu kaikilla lento-osuuksilla
• retket ja tutustumiskohteet Sri  Lankassa ja Dohassa matkaohjelman mukaisesti
• majoitus 4-5 tähden hotelleissa Sri Lankassa sekä  Dohassa
• täysihoito; aamiainen, lounas sekä päivällinen päivittäin lukuun ottamatta lentopäiviä, jolloin
ateria lennoilla sekä lepopäiviä Sri Lankassa 15.- 16.1., jolloin puolihoito: aamiainen ja
illallinen, Dohassa 17.1. illallinen ja 18.1. aamiainen, lounas ja illallinen.
• yksi juoma / ateria, mineraalivesi, virvoitusjuoma tai olut
• paikallisten englanninkielisten virallisten oppaiden palvelut sekä Liisa Huhtalan opas– ja matkanjohtajapalvelut
• Elohopeakerhon matkaisäntä mukana koko matkan ajan

3835 €

Ma 8.1.
Tampere – Helsinki – Doha
Bussikuljetus Helsinki – Vantaan lentoasemalle. Qatar Airwaysin reittilento Dohaan, jossa koneen vaihto vuonna 2017 maailman parhaaksi valitulla lentoasemalla.

Ti 9.1.
Doha – Colombo - Negombo
Qatar Airwaysin reittilento Colomboon, minne saavumme aamulla. Kuljetus lentoasemalta Colomboon, Sri Lankan pääkaupunkiin lyhyelle panoramakierrokselle. Kierroksen päätteeksi nautimme lounaan ja suuntaamme pohjoiseen Negombon kalastajakaupunkiin. Kaupunki on roomalaiskatolista aluetta ja monien siirtomaa-ajalta peräisin olevien kirkkojensa vuoksi sitä joskus kutsutaankin ”Pikku Roomaksi”.  Kaupungin merkittäviin rakennuksiin kuuluu myös vanha hollantilaisten aikanaan rakentama linnoitus vuodelta 1678 sekä hollantilainen kanava. Majoittuminen Goldi Sands hotelliin Negombossa. Loppupäivä varattu lepäilyyn tai vaikkapa virkistäytymiseen hotellin uima-altaalla.
Illallinen hotellin ravintolassa.

Ke 10.1.
Negombo – Polonnaruwa - Sigiriya
Varhainen aamiainen hotellissa. Matkatavarat mukaan ja lähtö kohden Polonnaruwaa, joka on yksi Sri Lankan muinaisista pääkaupungeista.  Polonnaruwassa sijaitsee kaksi merkittävää Unescon maailman kulttuuriperintölistan kohdetta, joissa näkyvät selkeästi alueella vaikuttanut Intiasta tullut hindulaisuus kuin myöhäisempi buddhalaisuuskin. Keskiaikaiset kaupungin rauniot kertovat loistokkaasta menneisyydestä upeine veistoksineen ja temppeliraunioineen. Saamme käsityksen siitä, minkälaista oli elämä 1100–luvulla kukoistaneessa alueen korkeakulttuurissa. Päivän aikana vierailemme norsujen orpokodissa, Maha Oya -joen rannalla. Täällä huolehditaan viidakosta löydetyistä orvoista norsuista.  Pienimpiä norsuja hoitajat syöttävät tuttipullosta. Päivän kohokohta norsuille kuin monesti kävijöillekin on kylpyhetki joella. Lounaan jälkeen vierailu puukaivertamossa, jossa tutustuminen paikalliseen vanhaan käsityötaitoon paikallisten mestarien esittelemänä.  Iltapäivän päätteeksi majoittuminen Sigiriyassa sijaitsevaan Aliya Resort and Spa hotelliin. Illallinen hotellissa.

To 11.1.
Sigiriya –  Dambulla
Aamulla nousemme kuuluisalle Sigiriyan graniittikivilinnakkeelle, joka on valtava 200 metrin korkeuteen kohoava  punaista kiveä oleva monoliitti, jolle kuningas Kasyapa rakennutti linnoituksensa 400-luvulla ja jota monet pitävät myös  maailman kahdeksantena ihmeenä.  Lounaan jälkeen mielenkiintoinen päivämme jatkuu tutustumisella maailman kuuluihin ja Unescon maailman kulttuuriperintölistalle kuuluviin Dambullan luolatemppeleihin.  Näitä viittä, maailman suurinta maalauksin ja patsain koristeltua luolatemppeliä vartioivat nykyään apinalaumat, joita voi tavata Sri Lankassa kaikkialla.  Paluu Aliya Resort and Spa –hotelliin. Illallinen hotellissa.

Pe 12.1.
Sigiriya –  Kandy 
Aamiainen hotellissa. Matkatavarat mukana lähdemme jatkamaan kohti viehättävää Kandyn kaupunkia, joka sijaitsee vuorten ympäröimänä, saaren viimeisen kuninkaan Sri Wickramarajasinghen vuonna 1806 rakennuttaman tekojärven rannalla ja on monen mielestä Sri Lankan saaren kaunein kaupunki. Kandyssa on paljon nähtävää, mm. buddhalaisen maailman eräs tärkeimmistä temppeleistä Sri Maligawa eli Buddhan Hampaan temppeli, jossa pidetään päivittäin kolme kertaa rukousseremonia, jonne niin pyhiinvaeltajat kuin muutkin ovat tervetulleita.
Kandyn kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha, Peradeniya on Aasian merkittävimpiä. Kandyssa on myös mahdollisuus vierailla jalokivimuseossa ja paikallisissa silkkikutomoissa. Majoittuminen ja illallinen Thilanka hotellissa Kandyssa.

La 13.1.
Kandy  -Nuwara Eliya
Aamiainen hotellissa ja matkatavarat mukana kohden Nuwara Eliyan aluetta, jota Pikku-Englanniksikin sanotaan. Hivelevän kauniit kumpuilevat maisemat, silmän kantamattomiin jatkuvat teepensaiden peittämät rinteet, vuoristoalueen raikas ilma, lintujen laulu ja vesiputousten solina. Nuwara Eliyan alue on paratiisimainen
vehreydessään ja sijaitsee Sri Lankan saaren korkeimman vuoren Mount Pidurutalangalan kainalossa.  Vierailemme Ceylonin teeplantaasilla, jossa näemme teen lehtien valmistusprosessin eri vaiheet ja lopuksi maistamme kupposen maukasta, maailmankuulua Ceylonin teetä. Illalla on mukava lähteä pienelle iltakävelylle tässä pienessä viehättävässä vuoristokaupungissa. Majoittuminen ja illallinen Araliya Green Hills hotellissa.

Su 14.1.
Nuwara Eliya - Induruwa
Aamiainen hotellissa. Matkatavarat mukana kohden Bentotaa, Sri Lankan saaren viimeistä kohdettamme, jossa lepäilemme ja rentoudumme.  Ajomatkan maisemat ovat jälleen nautittavat ja ohitamme mm. Devon and St. Claires –putouksen. Lounas, jonka jälkeen pysähdys David Leanin vuonna 1957 ohjaaman mestarillisen sotaelokuvan Kwai–joen silta kuvausmaisemissa. Saapuminen Induruwaan, pieneen Sri Lankan länsirannalla sijaitsevaan kalastajakylään. Majoittuminen Pandanus Beach hotelliin ja illallinen.

Ma – ti 15. – 16.1.
Näinä kahtena lepopäivänä aamiainen ja illallinen.

Ke 17.1.
Induruwa -  Bandaranaike Airport – Doha
Varhainen aamiainen. Kuljetus Induruwasta Sri Lankan kansainväliselle lentoasemalle, ajoaika noin kaksi tuntia.
Qatar Airwaysin suora reittilento Colombo – Doha, lentoaika 5t 5min. Paikallinen opas ryhmää vastassa Dohan lentoasemalle.  Siirtyminen ryhmälle varattuun tilausbussiin ja panoramakierros loisteliaasti elävän Qatarin pääkaupungissa Dohassa. Majoittuminen Doha Marriott hotelliin ja illallinen hotellissa.

To 18.1.
Doha
Aamiainen hotellissa. Lähtö kaupunkikierrokselle, jonka aika tutustumme Dohaan ja sen nähtävyyksiin. Vierailemme qatarilaisessa perinnekylässä, The Pearl-Qatar –kaupunginosassa sekä modernissa Islamilaisen taiteen museossa. Käymme myös basaarissa Souq Wakifissa, jossa itämainen kaupankäyntikulttuuri on vielä kunniassaan.  Nautimme lounaan, jonka jälkeen risteilemme tunnin verran Dohan lahdella. Paluu hotelliin iltapäivällä.   Aikaa pulahtaa hotellin altaaseen tai nauttia hotellin kylpylänhoidoista. Illallinen hotellissa.

Pe 19.1
Doha – Helsinki – Tampere
Kuljetus Dohan lentoasemalle, josta aamulento Helsinkiin. Helsingistä bussikuljetus Tampereelle.

Matkaohjelma sitoumuksetta, muutokset mahdollisia.

Qatar Airwaysin reittilennot ekonomiluokassa
08.01.2018 Helsinki – Doha   QR301   klo 16.55 – 23.40
09.01.2018 Doha – Colombo  QR 664  klo 02.10 – 09.20
17.01.2018 Colombo – Doha  QR 665  klo 10.50 – 13.25
19.01.2018 Doha – Helsinki   QR 301  klo 08.15 – 13.20
 * lennoilla tarjoillaan ateria kaikilla lento-osuuksilla, ruokajuomat veloituksetta                           


Hotellit

Hotel Goldi Sands ****, Negombo
Aliya Resort and Spa ****+, Sigiriya
Thilanka Hotel ****, Kandy
Araliya Green Hills Hotel ****, Nuwara Eliya
Pandanus Baech Hotel ****+, Induruwa
Doha Marriot Hotel *****, Doha, Qatar


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 680 €