Unohtumaton Afrikka 6.-16.3.2018

Ylellinen junamatka Pretoriasta Botswanan kautta Zimbabween ja Victorian putouksille. Safarielämyksiä ja lumoavia auringonlaskuja.

Rovos Rail, Victorian putoukset ja safari

Aloitamme matkamme maailmankuululla Pride of Africa –junalla, jolla matkustamme ylellisesti Pretoriasta Victorian putouksille. Nautimme omasta hytistä tai salonkivaunusta käsin maisemista ja ravintolan herkullisista aterioista ja erinomaisista viineistä. Botswana tunnetaan Afrikan kenties hienoimpana safarimaana, ja Chobe on Botswanan suurin ja tunnetuin kansallispuisto. Tutustumme myös valtaviin Victorian putouksiin, jotka tutkimusmatkailija David Livingstone nimesi Englannin silloisen kuningattaren mukaan.

Asiantuntijan matkassa 

Hofma Leena

Hofma Leena, Asiantuntijaopas

ET-lehden matkaemäntä, joka on matkustanut ryhmien kanssa ympäri maailmaa jo vuosikymmeniä. ...

Lukijamatka

ET-lehti

ET-lehti

Et-lehden lukijamatka ...

Hintaan sisältyy

 • Qatar Airwaysin reittilennot turistiluokassa
 • majoitus kahden hengen huoneessa/hytissä
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
 • ohjelman mukaiset ruokailut, junassa all inclusive
 • paikallisten englanninkielisten oppaiden palvelut
 • palvelupalkkiot oppaille ja kuljettajille
 • ET-matkaemäntä Leena Hofman palvelut koko matkan ajan

  6 498 € / hlö Deluxe sviitti junassa
  5 696 € / hlö Pullman sviitti junassa

  ET-lehden tilaajaetu -200 €.

1.päivä
Dohan lentokenttä

Lento Dohaan, jonne saavumme klo 17.00. Majoitumme hotelliin lepäämään ennen jatkolentoa, joka lähtee klo 02.45.

2.päivä
Saapuminen Johannesburgin lentokentälle
Lähdemme tutustumaan Soweton kaupunginosaan, jossa asuu noin 3,5 miljoonaa ihmistä. Nykyään siellä on edelleen paljon hökkeleitä, mutta myös todella hulppeita taloja, joissa asuu paikallisia kuuluisuuksia. Käymme myös Nelson Mandelan kotimuseossa, jonne Mandela muutti 1946 ja palasi myöhemmin vapauduttuaan vankilasta. Lounas ennen ajoa hotelliin Pretoriaan.

3. päivä
Ylellinen junamatka alkaa
Aamiaisen jälkeen kuljetus Pretorian juna-asemalle, jossa nousemme junaan. Vapaa-aikaa junan maisemista nauttimiseen ennen lounasta, joka tarjoillaan ravintolavaunuissa, samalla kun juna kulkee Kauriin kääntöpiirin tropiikin läpi. Ylellinen illallinen.

4. päivä
Rovos Rail
Aamiaisella seuraamme, kun juna ajaa apinanleipäpuiden keskellä kohti Bulawayon kaupunkia. Lounas, iltapäivätee ja illallinen junassa maisemista ja ylellisestä palvelusta nauttien.

5. päivä
Rovos Rail, Hwangen luonnonpuisto

Aamiainen. Lounas tarjoillaan junan kulkiessa Hwangen luonnonpuiston itäistä reunaa pitkin, jatkaen Afrikan pisimmälle suoralle junaraiteelle, joka on 114 km pitkä. Teemme safariajelun Zimbabwen suurimmassa luonnonpuistossa, Hwangessa. Se tunnetaan mm. suuresta norsukannastaan. Illallinen junassa keittiömestarin herkullisesta menusta ja erinomaisista viineistä nauttien.

6.päivä
Choben kansallispuisto Botswanassa

Aamiaisen junassa jonka jälkeen jälkeen ajamme Botswanan puolelle kauniiseen Choben kansallispuistoon. Chobessa elelee lukuisia eksoottisia eläinlajeja. Joen pinnan alla lymyilee krokotiileja ja virtahepoja, juomapaikkojen läheisyydessä näkyy norsu-, kirahvi- ja puhvelilaumoja. Majoitumme Chobe Game lodgeen, josta teemme retkiä sekä jeepeillä että moottoriveneillä. Iltapäivätee terassilla Chobejoen äärellä. Safariajelu puistossa ennen illallista.

7. päivä
Safariajeluita, luonnosta nauttimista
Aikainen safariajelu ennen aamiaista katsomaan eläinten aamutoimia. Aamiaisen jälkeen vielä jokisafari. Lounas ja rentoutumista ennen iltapäiväteetä ja auringonlaskuristeilyä. Illallinen lodgessa.

8. päivä
Victorian putoukset
Aikainen safariajelu ennen aamiaista. Ajo Zimbabween Victorian putouksille, jossa teemme kierroksen putouksilla. Majoittuminen Victoria Falls -hotelliin ja yhteinen illallinen.

9.päivä
Vapaapäivä Victorian putouksilla
Mahdollisuus lisämaksullisiin retkiin.

10.päivä

Aamiainen. Siirtyminen Victoria Fallsin kentälle, lennot Johannesburgin ja Dohan kautta kohti Helsinkiä.

11.päivä
Saapuminen Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
6.3. Helsinki - Doha 10.15 - 17.00
7.3. Doha - Johannesburg 02.45 - 10.05
15.3. Victoria Falls - Johannesburg 13.55 - 15.35
15.3. Johannesburg - Doha 20.35 - 05.50+1
16.3. Doha - Helsinki 08.15 - 13.20


Majoitus
Court Classic Hotel, Pretoria ****
Victoria Falls Hotel, ****
Chobe Game Lodge****


Rovos Rail -hytit
Pullman suite
Pullman-luokan hytit (7 m2 hytti) + suihku/wc. Hyteissä on päivisin vuodesohva, maisemaikkunat, ilmastointi. Kylpyhuoneessa on suihku ja wc. Iltaisin vuodesohvasta tulee parivuode (189 x 150) tai ylä- ja alavuode. Hyteissä on matkalaukkuteline ja avokomero vaatteille.

Deluxe suite
Deluxe suite -hytit (11 m2 hytti) + suihku/wc. Hyteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Parivuode 189 x 189 tai 189 x  160, erilliset vuoteet 189 x 90, maisemaikkunat, ilmastointi. Kylpyhuoneessa on suihku ja wc.  Hyteissä on matkalaukkuteline, pieni pöytä ja kaksi tuolia ja avokomero vaatteille. Hytit menevät varausjärjestyksessä.

Zimbabween tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 3 tyhjää aukeamaa. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Kysy toimistostamme lisätietoja alle 18-vuotiaita matkustajia koskevista viranomaisvaatimuksista. Matkan ajaksi suositellaan malarianestolääkitystä.

Lisämaksusta retket Victorian putouksilla:
• Auringonlaskuristeily Zambesijoella, sis. juomat ja pikkupurtava 85 €