Uuden-Seelannin risteily ja Sydney 15.-30.3.2018

Doha,Qatar - Sydney,Australia - Milford Sound, Uusi-Seelanti - Dunedin, Uusi-Seelanti - Akaroa, Uusi-Seelanti - Auckland, Uusi-Seelanti - Bay of Island, Uusi-Seelanti - Sydney, Australia

Näe sykähdyttävä Sydney ja nauti Uuden-Seelannin upeista maisemista Radiance of the Seas –laivalla risteillen. Reitin varrella on mielenkiintoisia kaupunkeja ja uskomattoman kauniita luontokohteita.

Asiantuntijan matkassa 

Laine Raila

Laine Raila, Asiantuntijaopas

Pitkän linjan matkailun ammattilainen, joka on opastanut lukuisissa maissa ja tulee toimeen kaikkialla maailmassa. Erityisalueena englanninkieliset maat. ...

Lukijamatka

ET-lehti

ET-lehti

Et-lehden lukijamatka ...

Hintaan sisältyy

  • Qatar Airwaysin reittilennot turistiluokassa Helsinki - Doha - Sydney - Doha - Helsinki
  • majoitus valitussa hyttiluokassa kahden hengen hytissä/huoneessa (Doha 1 yö, Sydney 1 yö, laiva 11 yötä)
  • kaupunkikiertoajelu, museokäynti ja lounas Dohassa
  • Sydneyn kiertoajelu ja Sinisten vuorten retki Sydneyssä
  • ohjelman mukaiset ruokailut, laivalla täysihoito
  • laivan palvelumaksut
  • Qatarin ja Australian viisumi
  • ET-matkaemäntä Raila Laineen palvelut koko matkan ajan

5 169 € /hlö parvekkeellinen hytti
4 619 € /hlö ikkunallinen hytti 
6 169 € /hlö yhden hengen ikkunallinen hytti

Et-lehden tilaajaetu 400 €

1. päivä
Dohaan

Lento Dohaan, jonne saavutaan vähän ennen keskiyötä. Kuljetus hotelliin ja yöpyminen hotellissa.

2. päivä
Dohan kaupunkikiertoajelu, markkinat ja upea Islamilaisen taiteen museo

Aamiaisen jälkeen Dohan kiertoajelu, käynti Souk Wakqifin markkinoilla ja upeassa Islamilaisen taiteen museossa. Lounas,  jonka jälkeen ajo takaisin lentokentälle. Lento Sydneyhin.

3. päivä
Sydney
Saavumme Sydneyhin illalla. Kuljetus hotelliin, jossa majoittuminen.

4. päivä
Sydneyn kiertoajelu
Aamiainen hotellissa. Sydneyn kiertoajelulla nähdään mm. musiikkikonservatorio, satama, korkeat pilvenpiirtäjät ja The Rocksin vanhakaupunki. Iltapäivällä siirrytään laivaan ja matka jatkuu kohti Uutta-Seelantia. Illallinen laivalla.

5.-6. päivä
Merellä

Aikaa toipua tulomatkan rasituksista ja nauttia upeista maisemista sekä laivan palveluista. Täysihoitoateriat.

7.
päivä
Milford Sound, Uusi-Seelanti (09:00 - 17:00)
Saavumme Fiordlandin kansallispuistoon ja risteilemme päivän aikana läpi Milford Sound, Doubtful Sound ja Dusky Sound vuonojen, jotka tarjoavat henkeäsalpaavia vuoristo- ja vuonomaisemia keskellä sademetsää. Alueella asuu myös pullokuonodelfiinejä, pingviinejä ja hylkeitä.

8. päivä
Dunedin, Uusi-Seelanti (08:00 -18:00)
Eteläsaaren Dunedin on edwardiaanisen ja viktoriaanisen ajan parhaiten säilyneitä kaupunkeja, ja sen karu luonto tarjoaa ainutlaatuisia kohteita myös luonnon ystäville.

9. päivä
Akaroa, Uusi-Seelanti (07:00 - 17:00)
Akaroa oli alun perin ranskalaisten siirtolaisten valaanpyyntikylä, joten ranskalainen siirtomaa-aika näkyy alueella erittäin voimakkaana. Täällä asuu myös maailman pienin delfiinilaji, Mauin delfiini.

10. päivä
Merellä
Rentouttava päivä merellä. 

11. päivä
Auckland, Uusi-Seelanti (08:00 - 17:00)
Aucklandin suurkaupunki sijaitsee maan pohjoisella saarella ja on sademetsän peittämien vulkaanisten kukkuloiden ympäröimä. Sen asukkaista koostuu kolmasosa koko maan väestöstä.

12. päivä
Bay of Island, Uusi-Seelanti (08:00 -17:00)
Yksi Uuden-Seelannin suosituimmista nähtävyyksistä, Bay of Islands, on tunnettu turkoosista vedestä ja uskomattoman kauniista luonnosta. Maorien kulttuuri elää edelleen vahvasti tällä alueella.

13.-14. päivä
Merellä
Ennen risteilymme päättymistä nautimme vielä muutamasta päivästä merellä. Nyt on aika ottaa kaikki ilo irti laivan monipuolisesta palvelutarjonnasta!

15. päivä
Siniset Vuoret

Saapuminen Sydneyhin. Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Sinisille vuorille, missä näemme monenkirjavaa luontoa sekä paikallisia pussieläimiä, kuten kenguruita, koaloja sekä vompatteja. Lounas retken aikana. Illalla lento Sydneystä Dohan kautta Helsinkiin.

16. päivä
Saapuminen Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)            
Helsinki – Doha 16.55 – 23.40         
Doha – Sydney   20.55 – 19.00 +1
Sydney – Doha   22.25 – 05.20 +1
Doha – Helsinki  08.45 – 14.40


Hotellit:
Plaza Inn Doha****
Parkroyal Darling Harbour, Sydney****


Laiva
Radiance of the Seas
Aloitti liikennöinnin vuonna 2001 ja se on remontoitu v.2011. Ruokailuvaihtoehtoja on yli 10, joista muutamaan erikoisravintolaan on lisämaksu. Laivalla on upea teatteri, jossa esitetään broadway tasoisia esityksiä, lisäksi upea kuntosali merinäköalalla, allasalue sekä sisällä että ulkona, useita ohjattuja liikuntatunteja sekä sauna ja höyrysauna.
Hytit ovat kooltaan 15-18m2. Parvekehytit (E3) ovat kannella 7, ikkunahytit kannella 2. Hyteissä on parivuode, jonka saa tarvittaessa kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Molemmissa hyteissä varusteluun kuuluvat pieni sohvaryhmä, TV, puhelin, kylpyhuone, jossa amme tai suihku, kassakaappi, minibaari, kampauspöytä hiustenkuivaajineen, vaatekaappi ja sähköpistorasiat PC:lle ja 110/120 voltin sähkölaitteille. Emme vastaa laivayhtiön risteilyohjelmaan tai maissaoloaikoihin liittyvistä muutoksista.

Retket
Bay of Island
Laiva saapuu aamulla satamaan. Paihia ja Kerikeri ovat osa Bay of Island saariryhmää, joka koostuu 150 saaresta kauniine kultaisine hiekkarantoineen. Lyhyt kiertoajelu Paihiassa, jonka jälkeen siirrytään Waitangi Treaty Grounds & Museum alueelle nauttimaan alkuperäiskansa maorien kulttuuriin perustuvia musiikkiesityksiä. Puolenpäivän aikaan jatketaan kohti Kerikeriä, matkalla lounas viinitilalla, jossa maistellaan tilan tuottamia viinejä. Iltapäivällä vierailu Kerikerissä Uuden-Seelannin vanhimmissa kivitaloissa.
145 €

Auckland
Pitkä ja kapea Aucklandin kaupunki sijaitsee Tyynenmeren ja Tasmanianmeren välissä. Ajetaan kuvankauniissa rantamaisemissa Tamaki Drivea pitkin puistoon, jossa sijaitsee Michael Joseph Savagen muistomerkki. Puisto on kaunis ja kuvauksellinen. Seuraavaksi pysähdytään Parnell villagessa, jonka historialliset rakennukset toimivat nykyään torialueena, jossa myydään antiikkia ja paikallisia käsitöitä. Matka jatkuu kohti Aucklandin sotamuseota, puistoon, jossa sijaitsee myös vanha tulivuori ja vanhoja veistoksia ja patsaita sekä aarteita maorien aikakaudelta.Iltapäivällä tutustutaan Soljas Estate viinitilaan ja nautitaan maittava lounas viineineen.
195€

Dunedin
Laivan saavuttua Port Chalmersin satamaan nautitaan ikimuistoisesta päivästä monimuotoisen Otagon niemimaan maisemissa. Lounas ja vierailu Larnach Castle –linnassa. Linna myytiin 1967 yksityiselle omistajalle, joka on restauroinut sen. Retki jatkuu kauniissa maalaismaisemissa, lammas- ja karjatiloja jää reitin varrelle. Pysähdytään merimetsojen pesimäalueella ja vieraillaan hylkeiden pesimäalueella, jossa poikaset makoilevat rantakivillä. Viimeisenä pysähdytään Penguin Beachin pesimäalueella katsomassa keltasilmäpingviinejä. Ennen satamaan ajoa noustaan 200 metrin korkeuteen ihailemaan upeaa näköalaa Otagon niemimaan ympäri.
220 €

Christchurch
Ajo Akaroasta Christchurchin kaupunkiin, jonka keskeisin alue sijaitsee katedraaliaukion ympäristössä. Keskustassa on edelleen havaittavissa maanjäristyksen jälkeisiä korjaustöitä. Retken aikana kuullaan kaupungin hätkähdyttävästä menneisyydestä ja nykypäivästä. Nautitaan lounas paikallisessa ravintolassa, joka sijaitsee kasvitieteellisessä puutarhassa. Lounaan jälkeen risteily Avonjoella kauniin vehreällä jokireitillä.
165€