matkaesite2016.jpg

Tonavan risteily on arvottu!

Kilpailu on päättynyt ja Tonavan risteilyn voittaja arvottu. Voittaja on Lellu Mäkeläinen Vantaalta. Paljon onnea ja mukavaa matkaa Tonavan aalloille. Kiitos kaikille osallistuneille!

SELAA ESITETTÄ tai OTA YHTEYTTÄ ja tilaa esite postitse kotiin!

Tonavan risteily on arvottu!

Kilpailuumme, jossa etsittiin suosikkimatkaa Lomalinjan esitteen sivuilta, tuli yli 2000 vastausta. Tonavan risteily voittaja arvottiin kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken 1.4. Voittaja on Lellu Mäkeläinen Vantaalta. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Paljon onnea ja mukavaa matkaa Tonavan aalloille!

KIITOS KAIKILLE KILPAILUUN OSALLISTUNEILLE!

Muutamia otteita suosikkimatkojen perusteluista:

RISTEILYT

Hurtigruten: Isäni on opettanut minulle haaveilun tästä matkasta, samalla olen myös oppinut häneltä meren kunnioittamisen ja rakastamisen. Isäni kuoleman jälkeen ollaan äidin kanssa aina puhuttu Hurtigrutenin risteilystä - että varmasti joskus vielä... en tiedä, risteily kuin risteily avaa sellaisia maisemia, että sydän pysähtyy siihen kauneuden tyyssijaan, meri tuo uurien salaisuuksen paikka.

Taideristeily Välimerellä: Syvä huokaus, mikä reissu! Yhdellä reissulla noin monta upeaa kohdetta. Risteily olisi niin vaivaton ja huoleton matkustustapa. Tämä on vielä kokematta.

Ihmeellinen Antarktis: Olen kylmien alueiden ystävä, mutta tällaisesta matkasta en ole vielä edes osannut haaveilla. Aivan täydellinen matkaohjelma, maailmanperintökohteita yritän aina käydä katsomassa.

Laatokan ja Äänisen risteily: En ole koskaan nähnyt Laatokkaa enkä Äänistä. Haluaisin nähdä edes osan tuosta menetetystä alueesta.

KAUKOMATKAT

Aito Kuuba: Kattava ja mielenkiintoinen kiertomatka Kuuban eri osiin. Voisi saada vielä kiinni Kuuban pysähtyneestä historiasta, joka pian muuttuu.

Nousevan auringon maa - Japani: Olen vain Tokiossa viettänyt viikon, joten haluaisin katsoa eri Japanin saaria ja kokea eri ruokatyylit ja lumen sekä hiekkarannat ja historiaa II maailmansotaan liittyen.

Pohjois-Intian ja Nepalin kiertomatka: Vaikuttavia maisemia ja luontoa, puhumattakaan monumenteista sekä tavallisen kansan elävästä elämästä. Vaikeissa olosuhteissa eläminen, silti myönteisenä ja hymyilevänä.

Etelä-Afrikka: Olen lukenut niin paljon Etelä-Afrikkaan liittyvää kirjallisuutta, että kyllähän tuo paikka olisi nähtävä livenä :)

KULTTUURIMATKAT/EUROOPPA

Vehreä Yorkshire - Sydämen asialla: Seuraan Emmerdalea oppiakseni puhe-englantia ja sarja on myös mielenkiintoinen. En ole käynyt Englannissa kuin kerran nuorena tyttönä, silloin Lontoossa. Olisi ihana kokea vihreä ja lumoava maaseutu!

Musiikkia ja taidetta Venetsiassa: Olen oopperan ystävä ja lapsena käynyt Venetsiassa kesällä lomalla. Haluaisin sinne uudelleeen.Yksityispalatsissa en ole koskaan siellä ollut.Osaan vähän italian kielen alkeita.

Andalusian aarteet: Valtavan rikas kultturi niin arkkitehtuurissa kuin ruoassa ja juomassa.

Hurmaavan eksoottinen Balkan: Kuvaus Albanian aitoudesta, Makedonian kauneudesta sekä Kosovon eksotiikasta, uskomattoman kaunis luonto, vuorimaisemat sekä reitin varrella Unescon  maailmanperintökohteet viehättävät ja kutsuvat.

SOTAHISTORIAMATKAT

Sotahistoriaa ja kulttuuria Karjalan kannaksella: Kiinnostaa nähdä paikkoja, joissa edesmennyt isänikin oli taistelemassa aikoinaan. Hän ei paljon kertonut sodasta, nyt ei voi enää kysellä.

Kulttuuria ja sotahistoriaa entisessä Itä-Preussissa: Kiinnostaisi käydä Kaliningradissa, Gdanskissa ja Palangassa, joissa en ole vielä käynyt.

MAALAUS- JA VALOKUVAUSKURSSIT

Akvarellikurssi Veneton maisemissa: Harrastan akvarellimaalausta ja uudet  maisemat ovat kiehtovia ja uuden opettajan johdolla opiskelu on antoisaa.

Valokuvauskurssi Espanjassa: Rakastan valokuvausta. Nyt se yhdistyy kulttuuriin ja lämpöön - täydellistä!

AKTIIVIMATKAT

Vaellus Sarriasta Santiago de Compostelaan:  Olen ollut caminolla x 2, uuden reissun ajatteleminen antaa puhtia eläkeläisen arkeeni ja kipinää aamuisille kävelylenkeille... camino on parasta!

Pilatesta Ranskan Rivieralla: Harrastan pilatesta. Uudenlaisessa ympäristössä ja hyvän asiantuntijan ohjauksessa se tuntuu varmasti suurenmoiselta! Rentouttava matkaelämys!

FORMULAMATKAT

Formula 1 -matka Monacoon: Luulisin, että Monacossa on hohtoa ja formulat tuo jännitystä matkaan.

MUMMUN MATKASSA MAAILMALLE

Harry Potter ja Lontoo: Haluan näyttää lapsenlapselle Lontoon ja samalla Harry Potterin "maailmaa".

RUOKA- JA VIINIMATKAT

Bella Italia: En ole koskaan käynyt Italiassa. Italian kieli on kauniin kuuloista ja viinien ystävänä olisi mahtava päästä viinitiloihin tutustumaan! Sopivan lentomatkan päässäkin olisi!

PUUTARHAMATKAT

Itävalta, puutarhamatka: Puutarhaharrastajana olisi mielenkiintoista nähdä muutakin, erilaista kulttuuria, tapoja yms. Itävalta kiinnostaa maana jo vuoristonsa ja laaksojensa myötä.