Australian ja Uuden-Seelannin risteily 3.-25.3.2018 ja 30.12.2018-18.1.2019

Lähde unohtumattomalle risteilylle Australiaan ja Uuteen-Seelantiin!

Mielenkiintoiset kaupungit ja uskomattoman kauniit luonnonnähtävyydet ovat tämän risteilyn kohokohtia. Liikut paikasta toiseen upealla Celebrity-laivalla nauttien myös laivan monipuolisesta ohjelmatarjonnasta, uima-altaista ja ruokailuista, jotka kaikki kuuluvat matkan hintaan.  

matkareitti 3.-25.3.2018
Perth - Adelaide - Melbourne - Milford Sound - Dunedin - Akaroa - Wellington - Picton - Sydney

matkareitti 30.12.2018-18.1.2019
Sydney - Newcastle, Australia - Hobart, Tasmania - Milford Sound, Uusi-Seelanti - Dunedin, Uusi-Seelanti - Akaroa, Uusi-Selanti - Picton, Uusi-Seelanti - Tauranga, Uusi-Seelanti - Auckland, Uusi-Seelanti

Asiantuntijan matkassa 

Helanen Topi

Helanen Topi, Asiantuntijaopas

Erittäin pidetty matkaopas, joka on opastanut jo vuosikymmeniä. Topi on ansioitunut erityisesti kaukomatkoilla. ...

Hintaan sisältyy

• Qatar Airwaysin reittilennot turistiluokassa
• yhden yön majoitus Dohassa
• kahden yön majoitus Sydneyssä
• kaupunkikiertoajelu, museokäynti ja illallinen Dohassa
• paluumatkalla hotelli Dohassa oloajaksi
• 16 yön risteily 2018, 13 yön risteily 2019
• yhden yön majoitus Perthissä, 1 x aamiainen, 1 x illallinen (2018 risteily)
• Perthin ja Sydneyn kiertoajelu, Sydneyn kiertoajelu 2019
• täysihoito laivalla
• majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa/hytissä
• Classic-juomapaketti laivalla
• laivan palvelumaksut
• asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan
• Australian viisumi

3. - 25.3.2018
5 596 €/hlö parvekkeellinen hytti (2B ja 1C)
6 696 €/hlö yhden hengen sisähytti (11)
Hinnat vahvistettu 5.5.2017.

30.12.2018 - 18.1.2019
5 796 €/hlö parvekkeellinen hytti (2B)
7 596 €/hlö yhden hengen sisähytti (10)
Lopullinen hinta vahvistuu helmikuussa 2018.

3.3. - 25.3.2018

1. päivä 
Matka alkaa
Lento Dohaan klo 10.15 - 17.00
Kuljetus hotelliin ja huone käyttöön kentälle lähtöön asti.

2. päivä
Perth
Lento Perthiin lähtee klo 2.35.
Saavutaan Perthiin klo 18.25. Kevyt illallinen ja majoittuminen hotelliin,

3. päivä
Perth

Aamiainen. Perthin kiertoajelu. Länsi-Australian helmi on Australian neljänneksi suurin kaupunki. Täällä näkee upeita rantoja ja pilvenpiirtäjiä. Iltapäivällä siirrytään laivaan. Risteily alkaa. Täysihoito laivalla.

4. - 6. päivä
Meripäivät
Aikaa toipua tulomatkan rasituksista ja nauttia upeista maisemista ja laivan herkuista, uima-altaista ja palveluista.

7. päivä
Adelaide, Australia

Adelaide on kaunis rannalla sijaitseva Etelä-Australian osavaltion pääkaupunki ja koko Australian viidenneksi suurin kaupunki.

8. päivä
Meripäivä


9. päivä
Melbourne

Melbourne on Australian kulttuuripääkaupunki. Sen postikorttimaiset maisemat tarjoavat jokaiselle jotain.

10. - 11. päivä 12. - 13.3.
Meripäivät


12. päivä
Milford Sound, Uusi-Seelanti, klo 8.00-9.00
Laiva seilaa luonnonpuistoalueella. Milford Soundia kutsutaan maailman kahdeksanneksi ihmeeksi ja se tarjoaa henkeäsalpaavia vuoristo- ja vuonomaisemia: näe suoraan merestä kohoavat jättiläismäiset lumihuippuiset vuoret ja tiheät sademetsät.

Doubtful Sound -vuono, Uusi-Seelanti, klo 13.30-14.30
Vuonon piilossa oleva tuloaukko paljastaa upeat maisemat karuine vuorenhuippuineen keskellä sademetsää. Täällä asustaa delfiinejä ja hylkeitä sekä useita lintulajeja kuten pingviinejä. Vuonopingviini elää ainoastaan tällä alueella.

13. päivä

Dunedin, Uusi-Seelanti klo 9.00-19.00
Yksi edwardiaanisen ja viktoriaanisen ajan parhaiten säilyneitä kaupunkeja. Ekopääkaupunkina tunnetun Dunedinin karu luonto tarjoaa ainutlaatuisia kohteita myös luonnon ystäville. Alueella asustaa laaja albatrossi-, hylje- ja delfiinikanta.

14. päivä
Akaroa, Uusi-Seelanti, klo 7.00-18.00
Akaroan  perustivat ranskalaiset v. 1840 valaanpyyntisatamaksi, joten ranskalainen siirtomaa-aika näkyy täällä erittäin voimakkaana. Täällä asuu maailman pienin delfiinilaji, Hectorin delfiini.

15. päivä
Wellington, Uusi-Seelanti, klo 8.00-18.00
Vuorten ympäröimä Uuden-Seelannin pääkaupunki sijaitsee Pohjois- ja Eteläsaaren erottaman Cookinsalmen rannalla. Vieraile Victoria-vuoren huipulla ihailemassa maisemia tai matkusta vuoristojunalla rinnettä ylös viehättävään Kelburnin lähiöön.

16. päivä
Picton
Picton on todella viehättävä pieni satamakaupunki, Blenheimin viinialueen ympäröimänä.

17. - 18. päivä
Meripäivät


19. päivä
Sydney, kiertoajelu

Saapuminen Sydneyhin aamulla. Sydneyn kiertoajelulla nähdään musiikkikonservatorio, kasvitieteellinen puutarha, satama, korkeat pilvenpiirtäjät ja The Rocksin vanhakaupunki. Lopuksi tehdään kierros Sydneyn kuuluisassa oopperatalossa, jonka suunnitteli 60 vuotta sitten tanskalainen John Utzon, ja kuullaan uskomaton tarina maailman kuuluisimman oopperatalon synnystä.  Rakennus muistuttaa täysin purjein seilaavaa purjelaivaa ja symboloi hienosti meren ympäröimää Sydneyn kaupunkia.

20. päivä
Kierros Sinisille vuorille (lisämaksullinen retki)
Aamiainen. Matkalla käydään Featherdalen luonnonpuistossa, jossa kukkii suuri määrä erilaisia kukkia. Täällä nähdään myös tyypillisiä paikallisia pussieläimiä, kuten kenguruita, koaloja ja vompatteja. Blue Mountains on tunnetuin osa Australian suurinta vuoristoa, joka on maailman neljänneksi pisin vuoristo. Päästään nauttimaan näistä uskomattomista maisemista. Lounas retken aikana.

21. päivä
Lento Dohaan

22. päivä
Saapuminen Dohaan klo 05:05
Kuljetus hotelliin.
Klo 15 lähtö Dohan kiertoajelulle, käynti Souk Wakqifin markkinoilla ja upeassa islamilaisen taiteen musossa.
Illallinen ja majoittuminen.

23. päivä
Lento Helsinkiin.


30.12.2018 - 18.1.2019

1. päivä  30.12.
Lento Dohaan
Lähtö Helsingistä Qatar Airwaysin suoralla lennolla Dohaan, yölento.

2. päivä 31.12.
Doha
Saapuminen aamulla aikaisin Dohan, kuljetus hotelliin ja majoitus. Päivän tarkempi ohjelma vahvistetaan lentoaikataulun vahvistuttua. Illalla meno kentälle, josta jatkolento Sydneyhin.

3. päivä 1.1.
Kiertoajelu
Saapuminen Sydneyyn illalla. Majoitus hotelliin, kevyt iltapala.

4. päivä 2.1.
Sydney, kiertoajelu
Aamiaisen jälkeen lähtö Sydneyn kiertoajelulle, jonka aikana nähdään musiikkikonservatorio, kasvitieteellinen puutarha, satama, korkeat pilvenpiirtäjät ja The Rocksin vanhakaupunki. Lopuksi tehdään kierros Sydneyn kuuluisassa oopperatalossa, jonka suunnitteli 60 vuotta sitten John Utzon. Kuullaan uskomaton tarina maailman kuuluisimman oopperatalon synnystä. Rakennus muistuttaa täysin purjein seilaavaa purjelaivaa ja symboloi hienosti meren ympäröimää Sydneyn kaupunkia. Illallinen hotellissa.

5. päivä 3.1.

Kierros Sinisille vuorille (lisämaksullinen retki)
Aamiainen. Retkelle lähdetään klo 7.20. Matkalla käydään Featherdalen luonnonpuistossa, jossa kukkii suuri määrä erilaisia kukkia. Nähdään myös tyypillisiä paikallisia pussieläimiä, kuten kenguruita, koaloja ja vompatteja. Blue Mountains on tunnetuin osa Australian suurinta ja maailman neljänneksi pisintä vuoristoa. Päästään nauttimaan näistä uskomattomista maisemista. Lounas retken aikana.

6. päivä 4.1.
Celebrity Solstice lähtee risteilylle
Lähtö hotellilta klo 12 satamaan. Lounas ja illallinen laivalla.

7. päivä 5.1.
Newcastle, Australia

Australian toiseksi vanhin kaupunki sijaitsee noin 160 km Sydneystä pohjoiseen. Kaupungissa on paljon siirtomaa-ajan rakennuksia ja vilkas keskusta-alue.

8. päivä 6.1.
Meripäivä
Koko päivä aikaa toipua pitkästä matkasta, nauttia uskomattomista merimaisemista, laivan herkuista, altaista, kylpylähoidoista ja viihdetarjonnasta.

9. päivä 7.1.

Hobart, Tasmania
Hobart on Australiaan kuuluvan Tasmanian saaren pääkaupunki. Hobart sijaitsee saaren kaakkoisrannikolla Derwentjoen suulla.

10. - 11. päivä 8. - 9.1.
Meripäivät
Matka jatkuu kohti Uuden-Seelannin Eteläsaarta. Aikaa nauttia laivan tarjoamista palveluista, auringosta ja hyvästä ruuasta.

12. päivä 10.1.
Milford Sound, Uusi-Seelanti, klo 8.00-9.00
Laiva seilaa luonnonpuistoalueella. Milford Soundia kutsutaan maailman kahdeksanneksi ihmeeksi ja se tarjoaa henkeäsalpaavia vuoristo-ja vuonomaisemia: näe suoraan merestä kohoavat jättiläismäiset lumihuippuiset vuoret ja tiheät sademetsät.

Doubtful Sound vuono, Uusi-Seelanti, klo 13.30-14.30
Vuonon piilossa oleva tuloaukko paljastaa upeat maisemat karuine vuorenhuippuineen keskellä sademetsää. Täällä asustaa delfiinejä ja hylkeitä sekä useita lintulajeja kuten pingviinejä. Vuonopingviini elää ainoastaan tällä alueella.

13. päivä 11.1.
Dunedin, Uusi-Seelanti
Yksi edwardiaanisen ja viktoriaanisen ajan parhaiten säilyneitä kaupunkeja. Ekopääkaupunkina tunnetun Dunedinin karu luonto tarjoaa ainutlaatuisia kohteita myös luonnon ystäville. Alueella asustaa laaja albatrossi-, hylje- ja delfiinikanta.
Lomalinjan lisämaksullinen retki heti satamaan saavuttaessa. Retki päättyy n. klo 16.15.

14. päivä 12.1.
Akaroa, Uusi-Seelanti
Maorihistoria sekä Ranskan ja Englannin siirtomaa-aika näkyy edelleen Akaroassa ja sen varhaisessa arkkitehtuurissa. Täällä asuu myös maailman pienin delfiinilaji, Mauin delfiini, joita arvioidaan olevan vain 43-47 yksilöä.

15. päivä 13.1.
Picton, Uusi-Seelanti

Pictonin kaupungista pääset tutustumaan Marlborough Soundin salmen uskomattoman upeaan luontoon. Sieltä avautuu upeat näköalat salmelle ja sen jylhiin merellisiin maisemiin.

16. päivä

Wellington, Uusi-Seelanti 14.1.
Vuorten ympäröimä Uuden Seelannin pääkaupunki sijaitsee pohjois-ja eteläsaaren erottaman Cookinsalmen rannalla. Vieraile Victoria-vuoren huipulla ihailemassa maisemia tai matkusta vuoristojunalla rinnettä ylös viehättävään Kelburnin lähiöön. Lomalinjan lisämaksullinen Wellingtonin kaupunkikiertoajelu klo 9.30 – 13.30.

17. päivä 15.1.
Meripäivä

18. päivä 16.1.
Tauranga, Uusi-Seelanti
Aurinkoisessa kaupungissa on saaren suurin luonnonsatama. Maa- ja merieläinten kannat ovat todella runsaat. Voit valita retkiä laivan monipuolisesta retkitarjonnasta. Lomalinjan lisämaksullinen retki klo 10.30 – 15.15.

19. päivä 17.1.
Auckland, Uusi-Seelanti
Risteily päättyy tähän viehättävään ja vihreään kaupunkiin. Lento Dohaan, jossa yöpyinen.

20. päivä 18.1
Lähtö Dohasta Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
3.3. Helsinki - Doha 09.40 - 16.30
4.3. Doha - Perth 02.35 - 18.40
23.3. Sydney - Doha 21.45 - 05.20 +1
25.3. Doha - Helsinki 08.45 - 14.40

30.12.2018 - 18.1.2019 matkan lennot vahvistuvat helmikuussa 2018.


Hotellit:
Plaza Inn, Doha Hyvätasoinen hotelli 
Parkroyal Darling Harbour, Sydney Hyvätasoinen hotelli tai vastaava
Four Points by Sheraton Perth Hyvätasoinen hotelli (vain 2018)

 


Laiva
Celebrity Solstice
Celebrity Solstice aloitti liikennöinnin loppuvuodesta 2008 ja se on remontoitu vuonna 2013. Solstice-luokan alukset ovat Celebrity Cruisesin suurimmat ja uusimmat, joissa on erityisesti kiinnitetty huomiota sisustukseen. Celebrity Cruises –varustamon päämäärä on ollut tarjota luksusta aluksen suuren ravintola-, viihde- ja aktiviteettitarjonnan avulla. Palvelu on erittäin korkeatasoista ja ruoka yksi tärkeimpiä vetonauloja.  Celebrity Solsticen sydän on aluksen yhdeksän kannen korkuinen atrium, jonka keskivaiheilla keinahtelee elävä puu. Laivassa on kymmenen ravintolaa. Ateriointi neljässä niistä sisältyy risteilylippuun, muissa maksetaan erillinen kattausmaksu.

Hytit
Majoitus parvekkeellisissa kahden hengen hyteissä tai yhden hengen sisähytissä. Hyttien koko 18 m2, parvekkeen koko 5 m2. Hytit sijaitsevat kansilla 6,7 ja 8. Hyttinumerot selviävät vasta lähellä lähtöä.

Lomalinjan omat retket, joissa asiantuntijaoppaamme Topi Helanen opastaa suomeksi:

Adelaiden retki 9.3.2018
Kaupunkikiertoajelu tässä kauniissa kaupungissa. Paluu laivalle lounaalle. Hinta 55€

Melbournen kätketyt aarteet, Melbourne Lane ja Arcades 11.3.2018
Melbournen kiertoajelu. Kierretään sekä uusi liikekeskusta että vanha keskusta. Käydään kasvitieteellisessä puutarhassa. Nähdään myös Cookin perheen kotitalo ja puutarha, jossa he elivät 1800- luvulla. Samalla kuullaan kapteeni James Cookin huimasta elämästä. Omatoiminen lounas kaupungilla.
Hinta 55€

Dunedin nähtävyydet ja Otagon niemimaa yhdistelmäretki 15.3.2018
Klo 9.00 Laiva saapuu Dunedin Chalmersin satamaan. Kaupunki on säilyttänyt oman erityisen lumonsa siirtomaa-ajoista nykypäivään ja nykyäänkin alueella on merkkejä sen skottilaisista perinteistä. Asuinalueet levittäytyvät kukkuloilla melkein kaupunkiin asti, ja aluetta kutsutaankin ”Etelän Edinburghiksi”. Kultakuumeen aikaan 1800-luvulla tämä erittäin rikas maakunta oli pääpankkialuetta. Klo 10.30 tavataan kuljettaja bussin luona kokopäiväretkeä varten. Nautitaan ikimuistoisesta päivästä kokopäiväretkellä monimuotoisen Otagon niemimaan maisemissa. Antaudutaan kauniiden maisemien vietäväksi ja nähdään alueen ainutlaatuisia villieläimiä. Retki alkaa Dunedin kierroksella. Ajetaan ohi näyttävien Viktoriaanisen ja Edwardiaanisen aikakauden rakennusten, nähdään myös kirkkoja, Dunedin rautatieasema, Otagon yliopisto ja oikeustalo. Käydään Badwin Streetillä, jota pidetään maailman jyrkimpänä asuttuna katuna. Klo 12.00 Vierailu Larnach Castlen uusgoottilaisessa linnassa, joka on yksityisomistuksessa ja restauroitu nykyiseen loistoonsa sen jälkeen, kun se myytiin vuonna 1967. Linna on rakennettu kokonaan käsin käyttäen ainoastaan korkealaatuisia materiaaleja. Kierros linnassa ja sen lähiympäristössä. Lounas.
Klo 15.00 retki jatkuu läpi kauniiden maisemien sekä lammas- ja karjatilojen. Käydään katsomassa hylkeiden pesimäaluetta ja jatketaan merenrantareittiä Penguin Beachin pesimäalueelle. Täällä pesii myös harvinainen keltasilmäpingviini. Jatketaan rinnettä ylös takaisin karjatilalle 200 metriin korkeuteen, josta avautuu esteetön 360-asteen näköala kauniille Otagon niemimaalle.
Klo 16.15 paluumatka kohti Dunedinia ja Chalmersin satamaa.
Klo 17.30 Arvioitu saapumisaika satamaan.
Klo 19.00 Risteily jatkuu.
Hinta 185€

Wellingtonin kaupunkikierros, 17.3.2018
7.00 laiva saapuu Wellingtoniin, Uuden-Seelannin pääkaupunkiin, joka sijaitsee Pohjoissaaren lounaiskärjessä Cookinsalmen rannalla ja jota ympäröivät rosoisen kauniit vihreät kukkulat. Kaupungin nopea, moderni kasvu ei ole vienyt vanhojen osien viehätystä ja siellä on edelleen nähtävissä vahva viktoriaaninen leima.
klo 9.30 tavataan bussinkuljettaja satamassa ja lähdetään kohti Mt. Victoriaa, josta avautuu upea panoraamamaisema kaupunkiin ja sen ympäristöön. Klo 10.30 tehdään tunnin mittainen kierros Papa Tongarewa -museossa, joka sijaitsee upealla paikalla meren ääressä ja herättää henkiin tarinoita ihmisistä, jotka asuivat Uudessa-Seelannissa.
Klo 12.00 Wellingtonin Cable Car, vuorenrinnettä nouseva vaunu, vie kasvitieteelliseen puutarhaan ja kaupungin merkittävimmälle ostosalueelle, Lambton Quayhin. Täällä on aikaa vaeltaa Lady Norwoodin ruusutarhassa. Jatketaan ohi parlamenttirakennusten ja nähdään ”Beehive” (mehiläispesä). Ennen laivalle paluuta vieraillaan St Paulin katedraalissa, joka on yksi Uuden-Seelannin vanhimmista puukirkoista.
13.30 Bussi saapuu satamaan.
18.00 Risteily jatkuu.
Hinta: 85€

Blue Mountains – Siniset Vuoret 23.3.2018
Tämä on matka ainutlaatuisen maailman perintökohdealueen sydämeen. Pysähdytään Featherdale Wildlife Parkissa, missä päästään tutustumaan eläimiin ja paijaamaan koalakarhuja sekä ruokkimaan kenguruita, vallabeita ja emuja. Jatketaan kohti Blue Mountainsia – Sinisiä vuoria. Ajetaan läpi kuvankauniin Wentworth Fallsin kylän näköalapaikalle, josta avautuu huikeat näkymät yli Jamison laakson ja suurenmoisten vesiputousten, joiden mukaan paikka on nimetty. Tehdään kävelyretki vesiputouksia ihastellen ennen matkan jatkumista kohti Eaglehawkin näköalapaikkaa. Tämä etäinen paikka kaukana ihmisvilinästä tarjoaa näkymän kuuluisalle Three Sisters nimiselle muodostelmalle - kolmelle vierekkäin seisovalle vuorenhuipulle. Iltapäivällä ihastellaan luonnonkauniita maisemia, näkymät Gowett’s Leapiltä ovat huikeat. Nähdään vesiputousten ryöppyävän 180 metriä alemmas kallion kielekkeille ja pysähdytään viehättävässä Mt Tomahin kasvitieteellisessä puutarhassa. Nautitaan lasillinen kuohuviiniä tai tuoremehua. Paluu Sydneyyn pitkin Bells Line Roadia. Lounas päivän aikana.
Hinta 155€

Myös laivayhtiöllä on omat retkensä, jotka voi tilata etukäteen tai vasta laivalla.
30.12.2018-18.1.2019 retket julkaisemme myöhemmin.