Ihmeellinen Antarktis - risteily Etelämantereelle ja Etelä-Amerikkaan 21.10. - 10.11.2017

Montevideo, Uruguay – Valdésin niemimaa, Argentiina – Falklandin saaret - Etelämanner - Drakensalmi - Kap Horn ja Chilen vuonot - Punta Arenas - Santiago de Chile

Kerran elämässä!
Risteily Etelämantereelle ja Etelä-Amerikkaan

Samalla risteilyllä Etelä-Amerikan rannikon kohokohdat ja ihmeellinen Antarktis! Risteily tehdään Hurtigrutenin laivalla, varustamolla on vuosien kokemus Etelämantereen risteilyistä. Matkalla on mukana Norjan vuonoristeilyiltä tuttu matkanjohtaja Marja Rantanen, joka oli oppaana myös Lomalinjan ensimmäisellä Etelämantereen risteilyllä vuonna 2016. Laivalla on tutkimusristeilyihin erikoistunut englanninkielinen tiimi. Tervetuloa Etelämantereen tutkimusmatkalle!

Asiantuntijan matkassa 

Rantanen Marja

Rantanen Marja, Asiantuntijaopas

Matkanjohtaja, erityisopettaja, KM, joka on opastanut Hurtigruten-risteilyjä Bergenistä Kirkkoniemeen ja takaisin vuodesta 1998. Asiantuntijuutta tukee nyt yli 80 tehty&a ...

Hintaan sisältyy

• lennot Helsinki – Montevideo/Santiago de Chile – Helsinki Finnairin ja Iberian reittilennoilla turistiluokassa
• Chilen sisäinen lento Punta Arenas – Santiago de Chile
• lentokenttä- ja satamakuljetukset sekä Montevideon kaupunkikierros
• 1 yön majoitus Montevideossa ja 1 yön majoitus Santiago de Chilessä sisältäen hotelliaamiaiset
• risteily Hurtigruten-varustamon MS Midnatsol –laivalla kahden hengen hytissä valitussa hyttiluokassa
• täysihoito laivalla risteilyn ajan (aamiainen, lounas ja päivällinen päivittäin sekä kahvia ja teetä)
• tuulen- ja vedenpitävä takki
• maihinnousu polarcirkel-veneillä sekä aktiviteetteja laivalla ja maissa
• englanninkielisen tutkimustiimin pitämät luennot laivalla
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut


8 119 €/hlö N2-luokka
9 059 €/hlö U2-luokka

1. päivä  Helsinki – Madrid
Lento Madridiin, jossa koneenvaihto.

2. päivä  Montevideo
Saapuminen Uruguayn pääkaupunkiin, Montevideoon. Kuljetus hotellille ja lepoaikaa. Mahdollisuus osallistua tangoshowhun ja illalliselle (lisämaksu).

3. päivä  Risteily alkaa
Aamiainen ja lähtö Montevideon kaupunkikierrokselle. Kaupunki on sekoitus nykyaikaa ja siirtomaa-aikojen henkeä. Kuljetus satamaan ja siirtyminen laivaan - MS Midnatsol lähtee ja seikkailu alkaa!

4. päivä  Merellä
Ensimmäinen meripäivä, jolloin on mahdollisuus kuunnella asiantuntijaluentoja ja osallistua laivan ohjelmaan tai vain nauttia maisemista.
 
5. – 6. päivä  Valdésin niemimaa, Puerto Madryn
Saavutaan Argentiinaan, Valdésin niemimaalle, jossa viivytään puolentoista päivän verran. Karu niemi työntyy 100 km Atlanttiin, se on yhteydessä mantereeseen 25 km pitkän kannaksen välityksellä. Paikka on eräs maailman merkittävimmistä merinisäkkäiden elinympäristöistä. Alue on UNESCO:n maailmanperintökohde. Täällä elää mm. etelänmerinorsuja, turkishylkeitä, patagonianmerileijonia, pingviinejä, delfiinejä ja miekkavalaita. Mahdollisuus osallistua lisämaksusta erilaisille englanninkielisille retkille (mm. valas-, pingviini-, snorklaus- tai ratsastusretki).

7. päivä  Merellä
Asiantuntijaluentoja ja ohjelmaa laivalla.

8. – 10. päivä  Falklandin saaret
Saavutaan Falklandin saarille, jotka koostuvat kahdesta isosta saaresta ja niitä ympäröivistä 700 pienemmästä saaresta. Asukkaita saarilla on arviolta 3000. Täällä elää laumoittain lampaita yhdessä valtavien albatrossi- ja kalliotöyhtöpingviiniyhdyskuntien kanssa. Saaret ovat todellinen luonnonystävän kohde – täällä on puhdas ilma, kirkkaansininen taivas ja kauniita valkoisia hiekkarantoja. Saarten pääkaupunki on Stanley, johon tutustuu helposti kävellen päivän aikana – kaupat, palvelut sekä eläväiset pubit ovat kaikki kätevästi sataman alueella. Mahdollisuus osallistua lisämaksusta erilaisille englanninkielisille retkille, joilla tutustutaan saarten kohokohtiin joko maasta tai ilmasta käsin.

11. päivä  Merellä
Matkan pääkohde lähenee - valmistaudutaan tuleviin päiviin Etelämantereella asiantuntijaluentoja kuunnellen ja maihinnousujen ohjeistuksiin perehtyen.

12. – 15. päivä  Etelämanner
Nyt ollaan yhdellä maapallon etäisimmistä paikoista! Vierailtavia paikkoja ovat valkokulmapingviinien koti Cuvervillen saari, Nekon satama kauniilla paikalla Andvordin lahden sisäosassa sekä Paratiisisatama, joka on aikoinaan saanut nimensä valaanpyytäjiltä. Wilhelminanlahdella on uskomaton maisema, paikkaa kutsutaan usein Whale-mina Bayksi, koska täällä nähdään joulukuussa runsaasti ryhävalaita. Laiva kulkee uskomattoman kauniissa maisemassa, kelluvan jään ja jopa 750 metriä korkeitten kallioitten keskellä. Maihin mennään pienemmillä polarcirkel-veneillä. Laivan englanninkielinen asiantuntija- ja tutkimustiimi pitää luentoja alueeseen liittyvistä aiheista. Kun tämä superlatiivein kuvattava manner on tutkittu, suunnataan kurssi takaisin kohti Etelä-Amerikkaa.

16. päivä  Drakensalmi
Laivamatka napa-alueen tutkimusmatkaajista tunnetulla Drakensalmella on ainutlaatuinen kokemus. Päivän aikana asiantuntijaluennot jatkuvat ja aikaa jää myös rentoutumiseen, valokuvasaaliin tutkailuun ja edellisten päivien kokemusten läpikäymiseen.

17. päivä  Kap Horn ja Chilen vuonot
Maapallon myyttisimpien paikkojen listalla on Kap Horn korkealla. Ennen Panaman kanavaa merenkulkijoiden piti kiertää Kap Horn halutessaan kulkea Amerikan rannikolta toiselle. Laivan miehistö tekee parhaansa, jotta täällä päästään rantautumaan – alue on tunnettu haastavista olosuhteistaan.

18. päivä  Chilen vuonot
Näkymät laivamatkalla kohti Punta Arenasia ovat todella vaikuttavat. Chilen vuonoja ympäröivät korkeat vuoret ja jäätiköt. Maisemia voi ihailla laivan kannelta tai maista, kuten Darwin teki yli 180 vuotta sitten.

19. päivä  Punta Arenas
MS Midnatsol saapuu päätesatamaansa, Chilen Punta Arenasiin. Nyt on aika sanoa näkemiin laivalle ja miehistölle. Matka jatkuu lentäen Chilen pääkaupunkiin, Santiago de Chileen. Kuljetus hotellille ja majoittuminen hotelliin. Mahdollisuus osallistua chileläiseen illanviettoon illallisineen (lisämaksu).

20. päivä  Santiago de Chile, kotimatka alkaa
Aamiainen. Kuljetus lentoasemalle. Lento yön yli Madridiin.

21. päivä
Koneenvaihto Madridissa ja jatkolento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Finnair ja Iberia
21.10.  Helsinki - Madrid                  16.55 - 20.25
21.10.  Madrid - Montevideo            23.45 - 07.20 (22.10.)
9.11.    Santiago de Chile - Madrid  12.40 - 06.30 (10.11.)
10.11.  Madrid - Helsinki                  10.20 - 15.30


Hotellit
Montevideo, 1 yö: Dazzler Hotel tai vastaava
Santiago de Chile, 1 yö: Sheraton Santiago Hotel tai vastaava


Lisämaksusta
• laivayhtiön järjestämät englanninkieliset retket
• palvelumaksut (tipit)
• matkavakuutus

Laiva
MS Midnatsol
Norjalaisen Hurtigruten-varustamon moderni, vuonna 2003 rakennettu laiva, joka on ollut Norjan vuonojen reitillä ja siirtyy vuonna 2016 eteläisimmille vesille. Laivassa on moderni teknologia ja varustettu hyvin jääolosuhteisiin. Laivalla on kaksikerroksinen panorama lounge, josta on mukava katsella maisemia lasin läpi. Ravintola, baareja, kahvila, kirjasto, luentosali, pelihuone, matkamuistokauppa, pieni kuntoiluhuone, sauna ja poreallas ulkokannella.


Hytti
Kaikissa hyteissä on mukavuudet ja kaksi erillistä vuodetta, joista toinen toimii myös
sohvana.
N2-hytit sijaitsevat kannella 4, ikkuna merelle.
U2-hytit sijaitsevat kannella 7, ikkuna merelle.