Ihmeellinen Antarktis - risteily Etelämantereelle 11.1. - 2.2.2019

Santiago de Chile – Punta Arenas - Chilen vuonot - Drakensalmi - Etelämanner ja eteläinen napapiiri - Falklandinsaaret - Magellanin salmi - Punta Arenas - Santiago de Chile

Kerran elämässä - risteily Etelämantereelle!

Koe ihmeellinen Antarktis ja eteläisen napapiirin ylitys Hurtigruten-varustamon upouudella ympäristöystävällisellä hybridilaivalla! MS Roald Amundsen -laivalla on tutkimusristeilyihin erikoistunut englanninkielinen asiantuntijatiimi ja Lomalinjan ryhmän oma suomalainen asiantuntijaopas. Tervetuloa elämäsi matkalle!

Asiantuntijan matkassa 

Rantanen Marja

Rantanen Marja, Asiantuntijaopas

Matkanjohtaja, erityisopettaja, KM, joka on opastanut Hurtigruten-risteilyjä Bergenistä Kirkkoniemeen ja takaisin vuodesta 1998. Asiantuntijuutta tukee nyt yli 100 tehty& ...

Hintaan sisältyy

• lennot Helsinki – Santiago de Chile – Helsinki
• Chilen sisäiset lennot Santiago de Chile - Punta Arenas - Santiago de Chile
• lentokenttä- ja satamakuljetukset
• majoitus Santiago de Chilessä, 2 yötä, sisältäen hotelliaamiaiset
• risteily Hurtigruten-varustamon MS Roald Amundsen –laivalla kahden hengen hytissä valitussa hyttiluokassa
• täysihoito laivalla risteilyn ajan (aamiainen, lounas ja päivällinen päivittäin sekä kahvia ja teetä)
• tuulen- ja vedenpitävä takki
• maihinnousu polarcirkel-veneillä sekä aktiviteetteja laivalla ja maissa
• englanninkielisen tutkimustiimin luennot laivalla
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

  9 929 €  kahden hengen RL-hytissä
10 949 €  kahden hengen RR-hytissä
12 669 €  kahden hengen XT-hytissä
14 539 €  yhden hengen RL-hytissä


Hinta vahvistuu maaliskuussa 2018.

1. päivä
Lento Madridiin tai Amsterdamiin, jossa koneenvaihto.

2. päivä  Santiago de Chile
Saapuminen Santiago de Chileen, kuljetus hotellille. Chilen pääkaupunki on jännittävä ja monimuotoinen. Kaupunkia reunustavat lumihuippuiset Andit jäätikköineen ja korkeine vuorijonoineen. Kaupunkia itseään värittävät korkeat pilvenpiirtäjät.

3. päivä  Risteily alkaa Punta Arenasista
Aamiainen. Lento Punta Arenasiin, jossa kuljetus satamaan ja siirtyminen laivaan - MS Roald Amundsen lähtee risteilylle ja seikkailu alkaa!

4. päivä  Chilen vuonot
Nautitaan vaikuttavista näkymistä laivamatkalla Beaglen kanaalin halki. Jää on uurtanut tiensä vuorien läpi jättäen jälkeensä eristyneitä saaria ja piilossa olevia lahtia muodostaen näin Chilen ainutlaatuiset vuonomaisemat. 

5. - 6. päivä  Drakensalmi
Kuuluisa Drakensalmi on paikka, jossa kaksi valtamerta kohtaavat toisensa. Laivamatka napa-alueen tutkimusmatkaajista tunnetulla Drakensalmella on ainutlaatuinen kokemus. Päivien aikana on mahdollisuus kuunnella asiantuntijaluentoja ja osallistua laivan ohjelmaan tai vain nauttia maisemista. Matkan pääkohde lähenee - valmistaudutaan tuleviin päiviin Etelämantereella asiantuntijaluentoja kuunnellen ja maihinnousujen ohjeistuksiin perehtyen.

7. - 15. päivä  Etelämanner
Kun lähestytään Antarktista, ilma muuttuu kirpakammaksi ja kylmemmäksi. Antarktiksen pingviinit alkavat ilmestyä vesiin ja ensimmäiset jäävuoret ajelehtivat ohi. Kun on mahdollista, nostetaan kajakit vesille ja päästään nauttimaan unohtumattomista vaelluksista yhdessä maailman kauneimmista ja koskemattomimmista paikoista maan päällä - kaikki aitoon tutkimusmatkailijan tyyliin. Sää- ja jääolosuhteista riippuen päästään mahdollisesti käymään Deceptionin saarella, missä on mahdollisuus osallistua vaellukselle ympyränmuotoisella kraatterilla. Vaeltaminen aktiivisella tulivuorella on aina harvinaista, mutta sen tapahtuessa Antarktiksella se tuntuu vieläkin erityisemmältä. Half Moon -saari on valokuvaajien paratiisi, jossa rikas eläimistö yhdistyy Antarktiksen upeaan maisemaan. Jos vierailu Antarktis Soundin vuonolla onnistuu, on siellä mahdollisuus nähdä uskomaton määrä jäävuoria - ja Adelien pingviinejä. Brown Bluffin linnusto ja luonto on ihmeellinen, ja matka pienillä veneillä Lemairen kanaalissa on ehdottomasti kokemus, jota ei kannata hukata. Nekon satamassa vihdoin astutaan Antarktiksen mantereelle ja vieraillaan entisessä brittiläisessä tutkimuskeskuksessa Port Lockroyssa sekä Paradise Harbourissa ja Wilhelminanlahdella. Mahdollisuuksien mukaan yritetään myös matkata Grandidierin kanaalin halki kohti Crystal Soundia ylittäen eteläisen napapiirin. Seikkailu, johon harvat pystyvät vastaamaan.

16. päivä  Merellä
Upeiden Antarktiksella vietettyjen päivien jälkeen on aikaa rentoutumiseen, valokuvasaaliin tutkailuun ja edellisten päivien kokemusten läpikäymiseen. Päivän luennolla kerrotaan matkan seuraavasta kohteesta, Falklandinsaarista.

17. - 19. päivä  Falklandinsaaret
Saavutaan kaupunkiin, joka on kuin minikokoinen Englanti - vaikuttaa hieman epätodelliselta. Falklandinsaarien pääkaupunki on Stanley. Punaiset bussit ja puhelinkopit sekä englantilaiset pubit värittävät kaupunkia. Vaeltele katuja pitkin ja tutustu kaupunkiin, joka on helposti kierrettävissä yhdessä päivässä. Tai osallistu retkelle ja tutustu ympäröivään luontoon ja eläimistöön. Falklandinsaarilla on saastumaton ympäristö - kirkkaansininen taivas, kaukana siintävä horisontti, suunnattoman avarat alueet ja upeat valkoiset hiekkarannat yhdistyvät upeaksi kokonaisuudeksi.

20. päivä  Magellanin salmi
Ympyrä sulkeutuu, kun laiva saapuu Magellanin salmelle. Kerrataan upeita kokemuksia, joita matkan aikana on saatu. Nautitaan vielä viimeisistä hetkistä laivan kannella luontoa ihaillen.

21. päivä  Punta Arenas - Santiago de Chile
MS Roald Amundsen saapuu takaisin päätesatamaansa, Chilen Punta Arenasiin. Nyt on aika sanoa näkemiin laivalle ja miehistölle. Matka jatkuu lentäen Santiago de Chileen. Kuljetus hotellille. Mahdollisuus osallistua chileläiseen illanviettoon illallisineen.

22. päivä  Santiago de Chile, kotimatka alkaa
Aamiainen. Kuljetus lentoasemalle. Lento yön yli Madridiin tai Amsterdamiin.

23. päivä
Koneenvaihto ja jatkolento Helsinkiin.


Tähän ainutlaatuiseen risteilyyn voi tulla muutoksia mm. sää- ja jääolosuhteista johtuen. Turvallisuus on matkalla tärkeintä - laivan kapteeni päättää lopullisesta reitistä ja matkaohjelmasta risteilyn aikana.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Finnair ja Iberia
11.1. Helsinki - Madrid/Amsterdam            
11.1. Madrid/Amsterdam - Santiago de Chile (perillä 12.1.)
1.2.   Santiago de Chile - Madrid/Amsterdam (perillä 2.2.)
2.2.   Madrid/Amsterdam - Helsinki

Lentoaikataulu vahvistuu maaliskuussa 2018.


Hotellit
Santiago de Chile, 2 yötä: 4 tähden hotelli


Lisämaksusta
• laivayhtiön järjestämät englanninkieliset retket
• palvelumaksut (tipit)

Laiva
MS Roald Amundsen
Hurtigruten-varustamon vuonna 2018 valmistuva alus. Laiva esittelee uuden, kestävää kehitystä tukevan hybriditeknologian. Yhdistettynä edistyksellisesti rakennettuun runkoon ja sähkön tehokkaaseen käyttöön se vähentää polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä 20 prosentilla. Tulevaisuudessa laivamatkat tulevat olemaan hiljaisia ja päästöttömiä. MS Roald Amundsen näyttää tietä kohti entistä kestävämpää matkailua. Laiva on erityisesti rakennettu napaseutujen merimatkoja silmällä pitäen. Se tarjoaa miellyttävän turvasataman tuoden seikkailijoita ympäri maailman upeisiin matkakohteisiin ympäristöä säästävällä tavalla.


Hytit
Tilavat hytit, n. 20 m2
RL-hytti: Polar Outside, kahden hengen hytti, erilliset vuoteet, saatavissa myös yhdelle hengelle, rajoitettu näköala, kansi 5
RR-hytti: Polar Outside, kahden hengen hytti, parivuode (vuoteet saa halutessa erilleen), kannet 4-5
XT-hytti: Arctic Superior, kahden hengen hytti, parivuode (vuoteet saa halutessa erilleen), kannet 7-8