Jangtsejoen risteily, Peking, Xian ja Chongqing 29.10. - 09.11.2017

Peking - Xian - Yichang - Chongqing

Jangtsejoen risteilyllä voi rentoutua ja ihastella huimia maisemia vaikka omalta parvekkeelta. Risteilyllä nähdään upeat Qutangin kallioseinämät, joiden solassa alus etenee. Alus seilaa myös Wuxianin rotkoon, jota reunustavia vuoria kutsutaan ”Jangtsen jumalattariksi”. Nähdään myös Kolmen rotkon pato, valtava rakennelma, joka on muuttanut valtavasti alueen elämänmenoa. Tutuksi tulevat myös Xian ja Peking. Xianissa ihaillaan valtavaa terrakotta-armeijaa ja Pekingissä nähtävyyksiä, joita miljoonat turistit tulevat ihailemaan vuosittain.

Asiantuntijan matkassa 

Tiensuu Marja-Leena

Tiensuu Marja-Leena, Asiantuntijaopas

Opettaja ja matkanjohtaja, jolla on yli 40 vuoden kokemus matkailusta. Erityisalueena Kiina. ...

Hintaan sisältyy

• Finnairin lennot
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa
• laivaristeily Jangtsejoella, majoitus parvekkeellisessa hytissä
• ohjelman mukaiset ateriat (10 x aamiainen, 9 x lounas, 5 x illallinen)
• ohjelman mukaiset retket
• ohjelman mukainen sisäinen lento ja junamatka
• paikallisten kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi
• asiantuntijaoppaan palvelut

2 196 €

1.päivä
Lento Helsinki - Peking

2.päivä
Taivaallisen rauhan aukio ja Kielletty kaupunki
Saapuminen Pekingiin aamulla. Lähtö Taivaallisen rauhan aukiolle, jolle sanotaan mahtuvan kerralla miljoona ihmistä. Nähdään myös Kielletty kaupunki, jonka kuuluisiin nähtävyyksiin kuuluu mm. käsittämättömän suuri Maon kuva. Kielletty kaupunki on yli 800 rakennuksesta koostuva palatsialue, joka toimi Ming- ja Qing-dynastioiden aikana keisareiden asuinpaikkana. Lounas ennen hotelliin majoittumista.

3.päivä
Kiinan muuri  ja helmimarkkinat
Aamiainen. Lähtö Kiinan muurille, joka on yksi maailman kymmenestä ihmeestä. Muurin nykyinen muoto on Ming-dynastian ajalta 1400-luvulta. Päivän aikana tutustutaan myös Ming-dynastian hauta-alueeseen. Lounas, helmimarkkinat sekä Cloisonnen tehdas ja myymälä. Illalla lisämaksullinen akrobatia-show.

4.päivä
Vapaapäivä Pekingissä, yöjunalla Xianiin
Aamiainen. Koko päivä aikaa tutustua Pekingiin. Asiantuntijaoppaamme neuvoo tarvittaessa.Illalla kuljetus rautatieasemalle, josta yöjuna Xianiin.

5.päivä
Xian ja terrakotta-armeija
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti terrakotta-armeijaa, joka sijaitsee noin 43 km päässä keskustasta. Alue löydettiin sattumalta vuonna 1974, kun maanviljelijät kaivoivat pellollaan kaivoa. Käynti myös kaupungin museossa. Lounas. Illalla lisämaksullinen Tang-dynastian show. Shown aikana nautitaan illallinen.

6.päivä
Xianin vanhakaupunki ja muuri
Aamiainen. Lähtö vanhaankaupunkiin. Kaupungin muurit rakennettiin Tang-dynastian aikaan ja niitä laajennettiin Ming-dynastian ensimmäisen keisarin, Zhu Yuanzhangin, valtakaudella. Muuri on täydellisimpänä säilynyt kaupungin muuri Kiinassa. Vuonna 742 rakennettu Suuri moskeija taas on yksi vanhimmista, suurimmista ja parhaiten säilyneistä moskeijoista Kiinassa. Lounas päivän aikana. Illalla lento Yichangiin, jossa illallinen ennen laivaan siirtymistä.

7.päivä
Kolmen rotkon pato ja Xilingin upea rotko
Aamiaisen jälkeen retki Kolmen rotkon padolle, joka on kiinalaisten ylpeänä esittelemä valtava projekti. Itse padon lisäksi nähdään juuri valmistunut laivahissi, jossa padon ohittaminen laivoilla kestää vain puoli tuntia. Lounas. Iltapäivällä laiva seilaa läpi Xilingin rotkon, joka on pisin (41 mailia) ja syvin kolmesta rotkosta. Illallinen.

8.päivä
Qutangin ja Wuxianin rotkot
Aamiainen. Matka jatkuu läpi upeiden Qutangin ja Wuxianin rotkojen. Lisämaksullinen retki Shennonjoelle. Retki lähtee Badongista ja se tehdään pienemmällä päiväristeilijällä. Poiketaan myös katselemassa Tuija-heimon värikkäitä perinnetansseja sekä nähdään pienessä museossa kaksi vuorten "roikkuvaa ruumisarkkua". Huom! Säävaraus. Myös muita lisämaksullisia retkiä tarjotaan laivalla.
Lounas ja illallinen laivalla.

9.päivä
Shibaozhai-puinen pagoda
Aamiainen. Risteily jatkuu pitkin kaunista Jangtsejokea. Lähdetään retkelle katsomaan puista pagodaa, jota kutsutaan myös Jangtsejoen helmeksi. Jos vesiolosuhteet sallivat, retki myös Fengdun aavekaupunkiin. Lounas ja illallinen laivalla.

10.päivä
Chongqing

Aamiaisen jälkeen saavutaan Chongqingin vuoristokaupunkiin. Tämä miljoonakaupunki on kehittynyt valtavalla vauhdilla. Kaupunkikierroksen jälkeen majoittuminen kaupungin keskustaan.Lounas.

11.päivä
Dazun kiviveistokset ja hot pot-illallinen
Aamiainen. Retki Unescon maailmanperintölistalla oleville Dazun kiviveistoksille. Matkalla nähdään kuinka kaupunkimaisemat muuttuvat maalaismaisemiksi.  Dazun kiviveistokset ovat säilyneet kulttuurivallankumoukselta syrjäisen sijaintinsa vuoksi. Täällä on kaivettu seinään buddhalaisuuden opetukset. Lounas retken aikana. Illalla Chongqingin erikoisuus - hot pot-illallinen.

12.päivä
Aamiaisen jälkeen lähtö lentokentälle.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Peking     18.20 - 06.55 +1
Chongqing  - Helsinki 09.50 - 14.05


Hotellit
Sunworld Hotel Peking ****
Bell Tower Hotel Xian ****
Harbour Plaza, Chongqing*****


Lisämaksusta
• yhden hengen huone hotellissa ja laivalla 460 €
• matkavakuutus
• Tang-show, sisältää illallisen 69 €
• akrobatia-show 30 €

Laiva
Victoria Anna, Victoria cruises
Valmistunut v. 2006, remontoitu v.2010. Laivalla hissi, 2 ravintolaa, baari, kauneushoitola ja matkamuistomyymälä.
Parvekkeelliset hytit (Superior). Hytit 20 m2. Hyteissä parveke, ilmastointi, TV, hiustenkuivaaja, kampauspöytä ja kylpyhuone.