Jokiristeily viisi päivää Volgalla, Kazan ja Astrahan 24.-30.9.2018

Kazan, Cheboksary, Tetjushi, Uljanovsk, Samara, Saratov, Volgograd, Astrahan             

” Volga, Volga villinä ja vapaana” . Joen törmällä ovat historiaa tehneet niin venäläiset, mongolit, tataarit kuin viikingitkin.

Tarunhohtoisen kaunis Kazan on tataarikulttuurin tärkein keskus. Samarassa Stalinin bunkkerit ja Volgogradissa monumentaalinen Äiti Venäjä – patsas muistuttavat toisen maailmansodan taisteluista. Risteilyn varrelle mahtuu nähtävää, joiden kautta saa vahvan läpileikkauksen naapurimaan historiaan ja nykypäivään.

Risteilyisäntä, asiantuntijaopas, toimittaja Jyrki Härkönen
Matkanjohtaja, asiantuntijaopas, Liisa Hämäläinen 

Asiantuntijan matkassa 

Härkönen Jyrki

Härkönen Jyrki, Asiantuntijaopas

Kulttuurihistorioitsija ja päätoimittaja sekä Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leon teologinen sihteeri. Asunut ja opiskellut Venäjällä ja Ransk ...

Hämäläinen Liisa

Hämäläinen Liisa, Asiantuntijaopas

Liisa on työskennellyt matkanjohtajana ja oppaana yli kolmen vuosikymmenen ajan Euroopassa ja Aasiassa. Suosikkimaita, joiden tapoihin ja kulttuuriin hän on erityisesti p ...

Lukijamatka

ET-lehti

ET-lehti

Et-lehden lukijamatka ...

Hintaan sisältyy

• Finnairin suora reittilento Helsinki – Kazan, paluu Astrahan – Moskova - Helsinki Aeroflotin reittilennoilla
• risteily valitussa hyttiluokassa
• ohjelman mukaiset ruokailut, täysihoito laivalla (6 x aamiainen, 5 x lounas, 5 x illallinen )
• ohjelman mukaiset retket ja tutustumiskohteet paikallisen oppaan johdolla, opastus tulkataan suomeksi
• asiantuntijoiden päivittäinen luento- ja viihdeohjelma
• risteilyisännän ja Lomalinjan matkanjohtajan palvelut
• Venäjän henkilökohtainen viisumi Suomen kansalaisille

Hinta alk. 1 998 €/hlö

 

1. päivä
Suora yölento Helsingistä Kazaniin. Majoittuminen Ibis Kazan hotelliin.

2. päivä
Kazan, Kul Sharif-moskeija, Volgan risteily alkaa
Myöhäisen aamiaisen jälkeen kaupunkikiertoajelu, jonka aikana tutustutaan Unescon maailmanperintökohteeseen Kazanin Kremlin alueeseen ja käydään loisteliaassa Kul Sharif moskeijassa. Vanhan rakennuskantansa säilyttänyt Kazan on yksi Venäjän kauneimmista kaupungeista. Majoittuminen laivaan. Lounas, tervetulotilaisuus, laivan henkilökunnan esittely ja illallinen.

3. päivä
Samara, Stalinin bunkkerit
Aamiaisen jälkeen saavutaan teollisuuskaupunki Samaraan, joka tunnetaan nimeään kantavista autoista. Kiertoajelu Samaran miljoonakaupungissa, jonka historia linkittyy vahvasti Staliniin. Hitlerin joukkojen ollessa Moskovan porteilla jouluna 1941 Stalin siirrätti valtakunnan johdon Kuibysheviin eli nykyiseen Samaraan. Stalinin bunkkeri rakennettiin 34 metrin syvyyteen.
Kierroksella nähdään johtokeskus ja Stalinin huone pakoreitteineen. Lounas, illallinen sekä luento ja ohjelmaa laivalla. Iltapäivällä laiva lähtee kohti Saratovia. ”Volga, Volga villinä ja vapaana…”, tanssit Volgalla.

4. päivä
Saratov 
Aamiainen. Aamupäivällä saavutaan Saratoviin, jossa kaupunkikiertoajelulla ihaillaan Sokolovin vuoren maisemia ja hetki omaa aikaa kaupungin keskustassa ennen laivan lähtöä kohti Volgogradia. Lounas, illallinen ja ohjelmaa laivalla.

5. päivä
Volgograd, Stalingradin taistelu
Aamiaisen jälkeen saavutaan Volgogradiin, entiseen Stalingradiin. Kaupunkikiertoajelulla tutustutaan Stalingradin taisteluihin ja käydään Mamajevin kurgaanilla, Äiti Venäjä –muistomerkillä. Lounas ja illallinen laivalla. Illalla viihdettä, tunnelmaa ja haikeita venäläisiä jäähyväissävelmiä.

6. päivä
Astrahan
Aamiainen, luento ja viihdeohjelmaa laivalla. Lounaan jälkeen saavutaan Astrahaniin. Kaupunkikiertoajelu ja majoittuminen hotelli Novomoskovskajaan, jäähyväisillallinen.

7. päivä
Aikainen aamiainen ja lento Moskovan kautta Helsinkiin.

Lentoaikataulut (sitoumuksetta)
24.9. Helsinki – Kazan 23.55 – 02.25 ( tulo Kazaniin 25.9. )
30.9. Astrahan – Moskova 07.25 – 08.40
30.9. Moskova - Helsinki 10.45 – 12.35


Kazan
Ibis hotelli Kazan 
Siisti, hyvätasoinen hotelli sijaitsee keskustassa kävelymatkan päässä Kremlistä.
Hotellissa on ravintola ja baari.
Astrahan
Novomoskovskaja
Hyvätasoinen hotelli kaupungin keskustassa. Hotellissa on ravintola ja baari.


hyttiluokka hinta/henkilö
A1 4.kansi 2 398€
A2 4.kansi 2 198 €
B2 3.kansi 1 998€
 B1 3.kansi  2 296 €
   

Myymme nais- ja miespaikkoja B-2hengen hyteistä.

M/S MIKHAIL FRUNZE on vuonna 1980 Tsekkoslovakiassa rakennettu ja 2009 peruskorjattu jokiristeilijä, jossa on neljä matkustajakantta, ylimpänä aurinkokansi. Matkustajapaikkoja on 250. Laivassa on kaksi ravintolaa ja baaria, luku-, musiikki- ja luentosali sekä sairaanhoitajan/lääkärin vastaanottotilat. Jännite 220V. Laivassa ei ole hissiä. Sisääntulo kannelta 2.

Kaikissa hyteissä on kokolattiamatto, ikkuna, wc, suihku ja ilmastointi. Hytit ovat pieniä. Samoin hyttien wc on pieni ja suihku on samassa tilassa.