Kaukoidän risteily 30.8.-12.9.2017

Shanghai – Okinawa – Hongkong, Kiina – Ho Chi Minh, Vietnam - Singapore

 

 

Tyylikäs kaukoristeily Royal Caribbean Internationalin Suomessa rakennetulla Mariner Of the Seas laivalla, joka tarjoaa loisteliaat puitteet täydelliseen lomaan. Kohteet ovat mielenkiintoiset ja edustavat sekä Kaukoidän eksotiikkaa että tunnettuja matkailukohteita. Laivalla on mielenkiintoista toimintaa aamusta iltaan ja ateriat sisältyvät hintaan varhaisaamiaisesta yöruokaan.

Asiantuntijan matkassa 

Lehtovirta Lauri

Lehtovirta Lauri, Asiantuntijaopas

Matkaopas, jolla on vuosien kokemus matkailualalla, erityisesti Aasiassa. Laurille erityisen mielenkiintoista kerrottavaa ovat alueiden kulttuurihistoria, uskonnot, kansan elä ...

Hintaan sisältyy

 • lennot Finnairin reittivuoroilla
 • lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • yhden yön majoittuminen Shanghaissa
 • risteily (9 yötä) valitussa kahden hengen hytissä
 • yhden yön majoitus Singaporessa
 • täysihoito laivalla
 • 2 x aamiainen, 2 x lounas Shanghaissa
 • aamiainen, 1 x lounas, ja 1 x illallinen Singaporessa
 • palvelumaksut ja verot laivalla
 • kiertoajelu Singaporessa ja 2 x kiertoajelu Shanghaissa
 • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan


2 996 € / parvekkeellinen hytti
2 796 € / ikkunallinen hytti
3 296 € / ikkunallinen yhden hengen hytti/huone

Matkaohjelma (Huom reittimuutos Xiamen muuttunut Okinawaksi)

1. päivä 30.8
Lento Helsinki-Shanghai

 2. päivä 31.8
Shanghai, luotijuna, Nanjing road, satamaristeily, lounas.
Aikainen saapuminen Shanghaihin. Yksi Shanghain erikoisuuksista on Maglev-luotijuna, joka pystyy saavuttamaan 420 km tuntinopeuden. Matka sillä keskustaan kestää vain 8 minuuttia ja on mielenkiintoista seurata nopeusmittarin kiipeämistä huippunopeuteen. Nanjing Road tavarataloineen on Shanghain varsinainen ostoskatu, jossa käydään vilkaisemassa sen jatkuvaa ihmisvilinää. Ennen lounasta

vielä tunnin kestävä satamaristeily, jonka aikana nähdään uuden ja vanhan kaupunginosan parhaimmat puolet. Majoittuminen hotelliin.  

3. päivä 1.9
Shanghain kiertoajelu
Aamiainen. Kierros vanhassakaupungissa ja vierailu Yuyuanin puutarhassa sekä hiljattain lisärakennuksen saaneessa Jade Buddhan temppelissä. Sen pyhin nähtävyys on yhdestä jadekimpaleesta Burmassa veistetty Buddhan patsas. Lähtö satamaan, josta risteily alkaa. Lounas ja illallinen laivalla.

4.päivä 2.9 
Merellä
Hytteihin illalla tulevassa risteilyohjelmassa kerrotaan mitä risteilyohjelmaa on tarjolla kansilla, uima-altaalla, kylpylässä, baareissa ja Savoy Teatterissa. Ohjelmaa riittää varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan.

5. päivä 3.9
Okinawa, Japani
Retkiohjelma vahvistuu myöhemmin.

6. päivä 4.9
Merellä

7. päivä 5.9
Hongkong
Idän ja lännen sulatusuuni Hongkong on yksi maailman tiheimmin asutetuista kaupungeista. Pinta-alaltaan vain hiukan Suomen pääkaupunkiseutua suuremmalla alueella asuu yli 7 miljoonaa asukasta. Upeitten pilvenpiirtäjien lisäksi alueelta löytyy myös perinteisempää kiinalaista elämää. Lisämaksullisella kiertoajelulla noustaan Hongkongin saarella olevalle Victoria Peakille, josta avautuu upea näköala satamaan ja Kowlooniin. Käydään myös Repulse Bayn rannoilla sekä Aberdeenin lahdella dzonkki-risteilyllä. 
  
 
8.-9. päivät 6.-7.9
Merellä
Meripäivinä suuri risteilyalus tarjoaa parastaan, hyvää ruokaa ja juomia, itsensä hemmottelua, kuntoilua, informatiivista ohjelmaa ja huvituksia, kaikkea riittää aamusta iltaan.

10
. päivä 8.9
Ho Chi Minh City
Risteilysatama Phu My sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Saigonista, joten lisämaksullisella retkellä pääsee hyvin tutustumaan sekä sotien aikaisiin Cu Chin tunneleihin, että itse Saigoniin ja retkeen kuuluu myös vietnamilainen lounas.
 
11. päivä 9.9
Meripäivä
Viimeinen kokonainen päivä merellä, joten nyt voi hyvin piipahtaa kuntosalilla päästäkseen taas matkakuntoon. Myös kauneussalonki hierontoineen houkuttelee ja Royal Promenaden kaupoissa on alennusmyyntejä.

 12. päivä
Singapore 10.9
Laiva saapuu Singaporeen klo 8, kiertoajelu pääsee alkamaan klo 10. Singapore sijaitsee vain yhden asteen päässä päiväntasaajasta, joten sen ilmasto on läpi vuoden trooppisen kuuma ja hiostava, mutta kaikki kaupat ja tavaratalot ovat tietenkin hienosti ilmastoituja ja houkuttelevat ostoksille. Kiertoajelulla vieraillaan kaupungin ylpeydessä, katetussa ja ilmastoidussa Gardens by the Bay-puutarhan Flower Domessa. Koko puutarhan isä oli maan pääministeri, jonka mielestä Singaporea ei pitäisi tuntea nimellä "Garden City", vaan nimellä "City in a Garden". Sen jälkeen tehdään puolisen tuntia kestävä "Bumboat"-risteily, jolla tutustutaan keskustan maamerkkeihin mukavasti veneessä istuen. Bussilla nähdään vielä monumentaalisen keskustan rakennuksia sekä Little India-alue. Dim Sum-lounas. Majoittuminen hotelliin.

 13. päivä 11.9
Singapore ja lentokentälle.
Aamiainen. Koko päivä vapaata ostoksia ja nähtävyyksiä varten. Kuljetus lentokentälle ja yölento Suomeen. Lisämaksusta voi hotellihuoneen pitää klo 18 asti. Muuten huoneet tulee luovuttaa klo 12. 

14. päivä 12.9 
Aamulla saapuminen Helsinkiin. 

 

 

 

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

Helsinki - Shanghai  17:20 - 07:10+1
Singapore - Helsinki 23:35 - 06:35+1


Hotellit

River View ****, Shanghai

Rendez-Vous ****, Singapore


Lisämaksusta

 • Retket Hongkongissa (85 €), Xianmenissa (65 €), Cu Chi -tunnelit ja lounas Vietnamissa(95€)
 • laivayhtiön retket voi vapaasti valita laajasta tarjonnasta, englanninkielinen opastus
 • matkavakuutus

Laiva: Mariner of the Seas on Royal Caribbean Internationalin Turussa vuonna 2003 valmistunut risteilyalus joka on remontoitu v.2012. Laivan sydämessä sijaitsee Royal Promenade, joka on neljän kerroksen korkuinen ostoskatu. Laivalla näet Broadway tasoisia esityksiä ja luistinradalla esitetään upea jääshow. Laivalta löytyy kuntoilualue upealla merinäköalalla, allasalue useilla altailla, useita ohjattuja liikuntatunteja sekä sauna että höyrysauna. Kylpylässä on tarjolla laaja valikoima erilaisia hoitoja.

Hytit:
Parvekkeelliset hytit (E2) sijaitsevat kansilla 7 ja 8 ja ovat kooltaan 17m2 ja niissä on 5m2 kokoinen parveke.
Ikkunalliset hytit (I) sijaitsevat kannella 2 ja ovat kooltaan 15m2.
Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta, sohva, kampauspöytä ja kylpyhuone. Hytit ovat ilmastoituja ja hyttien lämpötilan voi jokainen säätää itse. Jokaisessa hytissä on pistoke parranajokoneelle (110/120 V), joten erillistä adapteria ei tarvita.


Ateriat: Kaikki ateriat seuraavissa ravintoloissa kuuluvat matkan hintaan:
Laivan pääravintola: Runsas aamiainen, lounas ja illallinen tyylikkäässä ympäristössä. Ryhmälle varattu illallisille oma pöytä klo 20. Windjammer Cafè: Herkullinen noutopöytä täynnä ruokia maailmalta.
Café Promenade: Kahvila tarjoaa valikoiman wrapseja, täytettyjä patonkeja ja kakkuja. Ota annoksesi mukaasi tai nauti se paikan päällä.
Jade Sushi: Tuoretta sushia ja kaikkia mahdollisia aasialaisia ruokia.
Huonepalvelu: Aamiainen vuoteessa, lounas parvekkeella tai illallinen omassa hytissä? Huonepalvelu kuuluu matkan hintaan (pieni maksu veloitetaan tilauksista klo 00.00 ja 05.00 välillä).

Pientä kattausmaksua vastaan voi ruokailla seuraavissa ravintoloissa:
Giovanni's Table:  Perinteinen, perhe-ystävällinen ja italialainen. Erikoistunut Toscanan makuihin, rakkaudella ja uudenaikaisella otteella toteutettuna.
Izumi: Tuoretta ja maistuvaa sushia ja sashimia, tai tulikuumalla kivellä pöydässä ishi-yaki -tyyliin valmistettuja annoksia.
Johnny Rockets: Aito amerikkalainen 1950-luvun tyylisine jukeboxeineen jokaisen pöydän kohdalla ja ruokalista täynnä amerikkalaisia suosikkeja.
Portofino: Tyylikäs italialainen ravintola, jossa tarjoillaan moderneja ruoka-annoksia yhdistettyinä kaikkiin saapasmaan klassisiin makuihin.