Kaukoidän risteily 30.8.-12.9.2017

Shanghai – Okinawa – Hongkong, Kiina – Ho Chi Minh, Vietnam - Singapore

 

Tyylikäs kaukoristeily Royal Caribbean Internationalin Suomessa rakennetulla Mariner Of the Seas laivalla, joka tarjoaa loisteliaat puitteet täydelliseen lomaan. Kohteet ovat mielenkiintoiset ja edustavat sekä Kaukoidän eksotiikkaa että tunnettuja matkailukohteita. Laivalla on mielenkiintoista toimintaa aamusta iltaan ja ateriat sisältyvät hintaan varhaisaamiaisesta yöruokaan.

Asiantuntijan matkassa 

Lehtovirta Lauri

Lehtovirta Lauri, Asiantuntijaopas

Matkaopas, jolla on vuosien kokemus matkailualalla, erityisesti Aasiassa. Laurille erityisen mielenkiintoista kerrottavaa ovat alueiden kulttuurihistoria, uskonnot, kansan elä ...

Hintaan sisältyy

 • Finnairin reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • yhden yön majoitus kahden hengen huoneessa Shanghaissa
 • risteily (9 yötä) valitussa hyttiluokassa kahden hengen hytissä
 • yhden yön majoitus kahden hengen huoneessa Singaporessa
 • täysihoito laivalla
 • 2 x aamiainen, 2 x lounas Shanghaissa
 • aamiainen, 1 x lounas, ja 1 x illallinen Singaporessa
 • palvelumaksut ja verot laivalla
 • kiertoajelu Singaporessa ja 2 x kiertoajelu Shanghaissa
 • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan


2 996 €/hlö parvekkeellinen hytti
2 796 €/hlö ikkunallinen hytti
3 296 /hlö ikkunallinen yhden hengen hytti/huone

Matkaohjelma (Huom reittimuutos Xiamen muuttunut Okinawaksi)

1. päivä 30.8.
Lento Helsinki-Shanghai

2. päivä 31.8.
Shanghai, luotijuna, Nanjing road, satamaristeily, lounas
Aikainen saapuminen Shanghaihin. Yksi Shanghain erikoisuuksista on Maglev-luotijuna, joka pystyy saavuttamaan 420 km tuntinopeuden. Matka sillä keskustaan kestää vain 8 minuuttia ja on mielenkiintoista seurata nopeusmittarin kiipeämistä huippunopeuteen. Nanjing Road tavarataloineen on Shanghain varsinainen ostoskatu, jossa käydään vilkaisemassa sen jatkuvaa ihmisvilinää. Ennen lounasta vielä tunnin kestävä satamaristeily, jonka aikana nähdään uuden ja vanhan kaupunginosan parhaimmat puolet. Majoittuminen hotelliin.

3. päivä 1.9.
Shanghain kiertoajelu
Aamiainen. Kierros vanhassakaupungissa ja vierailu Yuyuanin puutarhassa sekä hiljattain lisärakennuksen saaneessa Jade Buddhan temppelissä. Sen pyhin nähtävyys on yhdestä jadekimpaleesta Burmassa veistetty Buddhan patsas. Lähtö satamaan, josta risteily alkaa. Lounas ja illallinen laivalla.

4. päivä 2.9.
Merellä
Hytteihin illalla tulevassa risteilyohjelmassa kerrotaan mitä risteilyohjelmaa on tarjolla kansilla, uima-altaalla, kylpylässä, baareissa ja Savoy Teatterissa. Ohjelmaa riittää varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan.

5. päivä 3.9.
Okinawa, Japani
Okinawan saari sijaitsee Japanin ja Taiwanin puolivälissä. Lisämaksullinen retki.

6. päivä 4.9.
Merellä

7. päivä 5.9.
Hongkong
Idän ja lännen sulatusuuni Hongkong on yksi maailman tiheimmin asutetuista kaupungeista. Pinta-alaltaan vain hiukan Suomen pääkaupunkiseutua suuremmalla alueella asuu yli 7 miljoonaa asukasta. Upeitten pilvenpiirtäjien lisäksi alueelta löytyy myös perinteisempää kiinalaista elämää. Lisämaksullisella kiertoajelulla noustaan Hongkongin saarella olevalle Victoria Peakille, josta avautuu upea näköala satamaan ja Kowlooniin. Käydään myös Repulse Bayn rannoilla sekä Aberdeenin lahdella dzonkki-risteilyllä.  
 
8.-9. päivät 6.-7.9.
Merellä
Meripäivinä suuri risteilyalus tarjoaa parastaan, hyvää ruokaa ja juomia, itsensä hemmottelua, kuntoilua, informatiivista ohjelmaa ja huvituksia, kaikkea riittää aamusta iltaan.

10. päivä 8.9.
Ho Chi Minh City
Risteilysatama Phu My sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Saigonista, joten lisämaksullisella retkellä pääsee hyvin tutustumaan sekä sotien aikaisiin Cu Chin tunneleihin, että itse Saigoniin ja retkeen kuuluu myös vietnamilainen lounas.
 
11. päivä 9.9.
Merellä
Viimeinen kokonainen päivä merellä, joten nyt voi hyvin piipahtaa kuntosalilla päästäkseen taas matkakuntoon. Myös kauneussalonki hierontoineen houkuttelee ja Royal Promenaden kaupoissa on alennusmyyntejä.

12. päivä 10.9.
Singapore
Laiva saapuu Singaporeen klo 8, kiertoajelu pääsee alkamaan klo 10. Singapore sijaitsee vain yhden asteen päässä päiväntasaajasta, joten sen ilmasto on läpi vuoden trooppisen kuuma ja hiostava, mutta kaikki kaupat ja tavaratalot ovat tietenkin hienosti ilmastoituja ja houkuttelevat ostoksille. Kiertoajelulla vieraillaan kaupungin ylpeydessä, katetussa ja ilmastoidussa Gardens by the Bay-puutarhan Flower Domessa. Koko puutarhan isä oli maan pääministeri, jonka mielestä Singaporea ei pitäisi tuntea nimellä "Garden City", vaan nimellä "City in a Garden". Sen jälkeen tehdään puolisen tuntia kestävä "Bumboat"-risteily, jolla tutustutaan keskustan maamerkkeihin mukavasti veneessä istuen. Bussilla nähdään vielä monumentaalisen keskustan rakennuksia sekä Little India-alue. Dim Sum-lounas. Majoittuminen hotelliin.

13. päivä 11.9.
Singapore ja lentokentälle
Aamiainen. Koko päivä vapaata ostoksia ja nähtävyyksiä varten. Kuljetus lentokentälle ja yölento Suomeen. Lisämaksusta voi hotellihuoneen pitää klo 18 asti. Muuten huoneet tulee luovuttaa klo 12.

14. päivä 12.9.
Aamulla saapuminen Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

Helsinki - Shanghai  17:20 - 07:10+1
Singapore - Helsinki 23:35 - 06:35+1


Hotellit
River View
****, Shanghai
Rendez-Vous ****, Singapore


Lisämaksusta

Viimeinen päivä Singaporessa/päivähuone
Hotellihuoneet on luovutettava viimeistään klo 12. Matkatavarat voi jättää hotelliin säilytykseen. Mikäli haluatte pitää huoneen klo 18 asti, maksaa se 130€/huone. Jos haluaa pitää huoneen myöhempään, maksaa se koko huoneen verran, 260€/huone. Huoneet tulee myös tilata 30.7.2017 mennessä.

Lisämaksulliset Lomalinjan retket (suomenkielinen opastus)
Okinava 3.9  115€

Okinawa on yksi Riukiu-saarista ja saavumme aamulla sen pääkaupunkiin Nahaan. Aluksen sisään selvittämisen jälkeen pääsemme siirtymään omaan bussiimme. Okinawasta tulevat mieleen toisen maailmansodan tapahtumat ja erityisesti amerikkalaisten verinen lähes kolme kuukautta kestänyt maihinnousu keväällä 1945. Sodan jäljet ovat 70 vuodessa jo hävinneet ja tutustumme mielenkiintoisen Nahan nykypäivään. Ensimmäinen kohteemme on historiallinen ja uudelleen rakennettu Shurin linna, joka on otettu UNESCON maailmanperinnön luetteloon. Kävelemme myös linnan eteläpuolella Kinjo-chon tiellä jonka varrella korkea-arvoiset samurait asuivat. Päästäkseen japanilaiseen tunnelmaan on aina vierailtava puutarhassa ja meidän kohteemme on 1700-luvun lopulla Riukiu-kuninkaille suunniteltu Shikina-en puutarha. Vierailemme vielä lyhyesti keskustan Kokusai-dōri –ostoskadulla ennen laivalle palaamista.

Hong Kong 5.9 86 €   
Kiinan kansantasavaltaan taas liitetty Hongkong on yksi mailman mielenkiintoisimmista kohteista. Laivamme kiinnittyy uuteen risteilysatamaan ja siirrymme siellä tulomuodollisuuksien jälkeen bussiimme. Ensimmäinen kohteemme on Hongkongin saarella oleva runsaan 500 m korkuinen Victoria Peak, josta avautuu upea näköala yli pilvenpiirtäjien Hongkongin salmeen ja Tsimshatsuin turistialueelle.

Aberdeenin lahti tunnetaan pilvenpiirtäjien varjossa ankkurissa makaavista sadoista kalastuslaivoistaan. Nistä saa hienoja kuvia sampan-aluksella tehtävällä lyhyellä risteilyllä. Kaunis Repulse Bay kuuluu Hongkongin kalleimpiin asuma-alueisiin tornitaloineen. 1900-luvun alussa sinne raivattiin uimaranta, rakennettiin nyt jo purettu Repulse Bay Hotel ja sinne alkoi liikkua bussikin. Nykyään rannalla on varsin mielenkiintoinen Kwun Yam Shrine värikkäine kulttirakennelmineen. Mielenkiintoinen kiertoajelumme kestää aamupäivän.

8.9 Saigon  96€
Upean Saigonin nähtävyydet. Laivamme saapuu Phu Myn konttisatamaan parin tunnin bussimatkan päähän Ho Chi Minh/Saigonista. Satamassa tai sen läheisyydessä ei ole yhtään mitään, joten mikäli haluaa tutustua Saigoniin, on syytä varata retki. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen nousemme bussiimme ja ajamme riisiviljelmien ja tiiviisti asutetun maaseudun kautta Hochi Minh Cityyn, jota paikalliset edelleen kutsuvat Saigoniksi, sillä se on saanut ikivanhan nimensä Saigon-joesta. Tämä miljoonakaupunki oli aikoinaan Ranskan Indokiinan helmi ja vieläkin siellä on jäljellä siirtomaamenneisyydestä kertovia rakennuksia. Vietnamin julma sota on edelleen osa maan historiaa, joten vierailemme lyhyesti War Remnants Museumissa, jossa sodan muistot, lentokoneet ja helikopterit ovat nähtävissä. Sen jälkeen tutustumme kaupungin värikkääseen keskustaan, sen kaoottiseen liikenteeseen ja näemme tärkeimmät nähtävyydet, ooppera, Nôtre Dame de Saigonin katedraali, vanha pääpostitoimisto, Reunification Palace, Saigon-joki jne. Syömme maittavan vietnamilaisen lounaan keskustan ravintolassa. Aikaa todennäköisesti jää vielä käyntiin Ben Tanhin valtavilla markkinoilla, jossa tinkimisen jälkeen voi tehdä todella edullisia ostoksia. Paluumatka laivalle samaa reittiä ja satamassa olemme n. klo 17.

Laivayhtiön omat englanninkieliset retket
Juomapaketit laivalla
Erikoisravintoloiden kattausmaksut
Kylpylähoidot ja jotkut aktiviteetit

Laiva
Mariner of the Seas Royal Caribbean Internationalin Turussa vuonna 2003 valmistunut risteilyalus joka on remontoitu vuonna 2012. Laivan sydämessä sijaitsee Royal Promenade, joka on neljän kerroksen korkuinen ostoskatu. Laivalla näet Broadway tasoisia esityksiä ja luistinradalla esitetään upea jääshow. Laivalta löytyy kuntoilualue upealla merinäköalalla, allasalue useilla altailla, useita ohjattuja liikuntatunteja sekä sauna että höyrysauna. Kylpylässä on tarjolla laaja valikoima erilaisia hoitoja.

Hytit
Parvekkeelliset hytit (E2) sijaitsevat kansilla 7 ja 8 ja ovat kooltaan 17m2 ja niissä on 5m2 kokoinen parveke.
Ikkunalliset hytit (I) sijaitsevat kannella 2 ja ovat kooltaan 15m2.
Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta, sohva, kampauspöytä ja kylpyhuone. Hytit ovat ilmastoituja ja hyttien lämpötilan voi jokainen säätää itse. Jokaisessa hytissä on pistoke parranajokoneelle (110/120 V), joten erillistä adapteria ei tarvita.

Ateriat
Kaikki ateriat seuraavissa ravintoloissa kuuluvat matkan hintaan:
Laivan pääravintola: Runsas aamiainen, lounas ja illallinen tyylikkäässä ympäristössä. Ryhmälle varattu illallisille oma pöytä klo 20. Windjammer Cafè: Herkullinen noutopöytä täynnä ruokia maailmalta.
Café Promenade: Kahvila tarjoaa valikoiman wrapseja, täytettyjä patonkeja ja kakkuja. Ota annoksesi mukaasi tai nauti se paikan päällä.
Jade Sushi: Tuoretta sushia ja kaikkia mahdollisia aasialaisia ruokia.
Huonepalvelu: Aamiainen vuoteessa, lounas parvekkeella tai illallinen omassa hytissä? Huonepalvelu kuuluu matkan hintaan (pieni maksu veloitetaan tilauksista klo 00.00 ja 05.00 välillä).

Pientä kattausmaksua vastaan voi ruokailla seuraavissa ravintoloissa:
Giovanni's Table: Perinteinen, perhe-ystävällinen ja italialainen. Erikoistunut Toscanan makuihin, rakkaudella ja uudenaikaisella otteella toteutettuna.
Izumi: Tuoretta ja maistuvaa sushia ja sashimia, tai tulikuumalla kivellä pöydässä ishi-yaki -tyyliin valmistettuja annoksia.
Johnny Rockets: Aito amerikkalainen 1950-luvun tyylisine jukeboxeineen jokaisen pöydän kohdalla ja ruokalista täynnä amerikkalaisia suosikkeja.
Portofino: Tyylikäs italialainen ravintola, jossa tarjoillaan moderneja ruoka-annoksia yhdistettyinä kaikkiin saapasmaan klassisiin makuihin.