Lumoava Tonava 3.- 8.7.2016

Passau - Wien - Budapest - Bratislava - Melk - Passau

Sävelten siivin, oopperaa, operetteja ja musikaaleja!

Lumoava Tonava - vesireitti, joka yhdistää kolmen maan
historialliset pääkaupungit - Budapestin, Wienin ja Bratislavan. Koko laiva on varattu vain Lomalinjan risteilyvieraiden käyttöön.

Tonava kaunoinen - Sinikka Sokka, Ritva Auvinen, Laura Heinonen ja Jukka Nykänen - musiikkielämyksiä neljän tähden laivassa Tonavan mutkitellessa halki romanttisten viininviljelyalueiden.

Asiantuntijan matkassa 

Hofma Leena

Hofma Leena, Asiantuntijaopas

ET-lehden matkaemäntä, joka on matkustanut ryhmien kanssa ympäri maailmaa jo vuosikymmeniä. ...

Hytönen Kirsi

Hytönen Kirsi, Asiantuntijaopas

Itävallan virallinen opas, jonka tiedot ja tarinat ovat saaneet monilta matkailijoilta kiitosta jo useiden vuosien ajan. ...

Jakus Monika

Jakus Monika, Asiantuntijaopas

Budapestissa jo yli 20 vuotta oppaana toiminut Monika Jakus on turismin ammattilainen. Hän on toiminut kääntäjänä mm. Suomen Budapestin suurlähet ...

Meszaros Veronika

Meszaros Veronika, Asiantuntijaopas

Itävallan ja Unkarin virallinen opas, joka on asunut jo usean vuoden ajan Wienissä. Veronica Meszarosilla on yli kymmenen vuoden kokemus erilaisista kulttuuri- ja histori ...

Nagy Elisabeth

Nagy Elisabeth, Asiantuntijaopas

Toiminut Unkarin paikallisoppaana vuodesta 2005. Hän on koulutukseltaan opettaja, ja on opiskellut suomen kieltä ja kulttuuria 6 vuotta Helsingin yliopistossa. Elisabeth ...

Reviczki Gabriella

Reviczki Gabriella, Asiantuntijaopas

Opiskellut Debrecenin yliopistossa unkarin ja suomen kielen ja kirjallisuuden opettajaksi sekä matkailukorkeakoulussa ekonomiksi. Hän on toiminut 14 vuotta matkaoppaana U ...

Nykänen Jukka

Nykänen Jukka, Artisti

Pianovirtuoosi ...

Lukijamatka

ET-lehti

ET-lehti

Et-lehden lukijamatka ...

Hintaan sisältyy

• Finnairin tai Lufthansan suorat reittilennot Helsinki – München – Helsinki turistiluokassa
• majoitus neljän tähden m/s A-Rosa Riva -laivalla jaetussa kahden hengen hytissä
• täysihoito risteilyllä alkaen menopäivänä illallisella ja päättyen paluupäivänä aamiaiseen (5 x aamiainen, 4 x lounas, 5 x illallinen)
• lentokenttäkuljetukset
• suomalainen matkanjohtaja
• suomenkieliset asiantuntijaoppaat retkillä
• 2 konserttia laivalla

1 896 €/hlö A2
1 784 €/hlö B2
1 486 € C2
1 986 € C1

ET-lehden tilaajaetu -150 €/hlö ylläolevista hinnoista.

Matka ei sovellu liikuntaesteisille.

1. päivä
Passau, konsertti oopperan ja operetin sävelmistä
Suora Finnairin lento Müncheniin tai Wieniin. Kentältä bussikuljetus Passauhun. Majoittuminen laivaan, illallinen ja tervetulotilaisuus. Ensimmäinen konsertti laivalla lumoavissa maisemissa.

2. päivä
Wienin kiertoajelu, Schönbrunnin linna
Aamiaisen jälkeen rauhallista aikaa ihailla laivan kannelta Tonavan jokimaisemia. Lounas laivalla. Laiva saapuu iltapäivällä Wieniin. Mahdollisuus viettää loppupäivä ihaillen Mozartin kaupungin arkkitehtuuria ja maistella aitoja sacherkakkuja Wienin lukuisissa kahviloissa tai osallistua lisämaksulliselle asiantuntijaoppaiden opastamalle kaupunkikiertoajelulle ja retkelle Schönbrunnin linnaan. Paluu laivaan, illallinen.

3. päivä
Budapest, urkukonsertti Pyhän Tapanin Tuomiokirkossa
Aamiaisen jälleen aikaa nauttia kiireettömästä tunnelmasta laivan lipuessa kohti Budapestiä. Lounaan jälkeen mahdollisuus omatoimisesti viettää päivä ja alkuilta ihaillen kaupunkia Budan ja Pestin puolelta, poiketa värikkäässä kauppahallissa unohtamatta ihania kahviloita tai osallistua opastetulle lisämaksulliselle kiertoajelulle, joka päättyy tutustumiseen Pyhän Tapanin Tuomiokirkkoon. Kirkossa on hyvä akustiikka, josta nautitaan urkukonsertin aikana. Illallinen laivalla.

4. päivä
Bratislava
Aamiainen laivalla. Lounaan jälkeen saavutaan Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan. Koko iltapäivä aikaa nauttia tästä hienotunnelmaisesta
kaupungista. Illallinen laivalla.

5. päivä
Tonava kaunoinen, Melkin barokkiluostari
Aamiaisen jälkeen on mahdollisuus lisämaksusta vierailla Melkin luostarissa tai jäädä laivalle, joka jatkaa matkaa Kremsin kautta Melkiin. Melkin 1700-luvulla rakennettu benediktiiniluostari on Euroopan suurimpia barokkirakennuksia ja helmi Wachaun kauniissa laaksossa. Iltapäivällä nautitaan Tonavan maisemista ja lounaasta laivalla. Jäähyväiskonsertti ennen illallista.

6. päivä
Lento Helsinkiin
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Passausta Münchenin tai Wienin lentoasemalle, josta lento Helsinkiin.

Laivan aikataulu          

Tulo       Lähtö    
Passau, Saksa   17.00
Wien, Itävalta 14.00 20.00
Budapest, Unkari 12.30 20.00
Bratislava, Slovakia 13.00 18.00
Krems, Itävalta 08.30 09.00
Melk, Itävalta 12.30 13.00
Passau,Saksa 07.00  

Matkaohjelmaan saattaa tulla muutoksia Tonavan vesitilanteen takia.

Finnair:
Helsinki - München  08.00 - 09.30
München - Helsinki  18.40 - 22.05

Lufthansa:
Helsinki - München  06.30 - 08.05
München - Helsinki  18.55 - 22.20Lisämaksusta
• ruokajuomat laivalla
• yhden hengen hytti C-luokka 500 €
• juomapaketti laivalla koko risteilyn ajan, hinnat selviävät vuonna 2016
• palvelurahasuositus 5-7 €/päivä, jätetään viimeisenä päivänä hyttiin
• retket 46 €/retki/henkilö
• matkustajavakuutus

Laiva m/s A-Rosa Riva
on vuonna 2004 rakennettu neljän tähden jokiristeilijä, jossa on neljä kantta. Laivalla aurinkokansi, jossa uima-allas, ravintola ja ulkoterassi, kahvila, baari, hieronta/kauneussalonki, sauna, kuntosali. Konsertit pidetään laivan tanssisalissa. HUOM! Laivalla ei ole hissiä.

Hytit
Laivan kaikissa hyteissä on ikkuna, radio, tallelokero, hiustenkuivain, suihku ja wc. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.
A2 2 hengen hytti, 2. kansi, panoramaikkuna, parivuode, ranskalainen parveke, koko 16 m2
B2 2 hengen hytti, 1. kansi, ikkuna, parivuode, koko 15,5 m2
C2 2 hengen hytti, 1. kansi, ikkuna, parivuode, koko 14,5 m2
C1 2 hengen hytti, joka myydään lisämaksusta yhdelle


Asiantuntijoiden opastamat retket
Wien
Kaupunkikiertoajelu ja retki Schönbrunnin linnaan. UNESCOn maailmanperintölistalle kuuluva palatsi oli kuningatar Elisabethin (Sissi) suosikki. Schönbrunnin puisto pensaslabyrintteineen ja Neptunuksen suihkukaivoineen on näkemisen arvoinen. Kiertoajelun ja retken päätteeksi jää halukkaille omaa aikaa Wieniin.

Budapest
Kiertoajelun aikana pysähdytään Sankarten Aukiolla, josta jatketaan historiallista Andrássy Bulevardia pitkin ohi kuuluisan oopperatalon ja muiden merkittävien nähtävyyksien. Kierros jatkuu Budan puolelle, jonne ajetaan Tonavan yli, kaupungin vanhimmalle alueelle kohti Linnavuorta. Nähdään Budan kuninkaanlinna, Kalastajalinnake ja Matias-kirkko. Gellért-vuoren Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin. Kierroksen aikana pysähdytään ostoksille kauppahalliin. Kaupunkikiertoajelun kohokohtana on vierailu Pyhän Tapanin Tuomiokirkossa, jossa kuullaan urkukonsertti.

Melk
Melkin 1700-luvulla rakennettu benediktiiniluostari on Euroopan suurimpia barokkirakennuksia ja helmi monien luostarien joukossa Wachaun laaksossa. Merkittävä nähtävyys on luostarin kirjasto, jota pidetään yhtenä maailman arvokkaimpana. Sen hyllyillä lepää yli 100 000 teosta, joista esimerkiksi 750 on inkunaabelia eli teoksia, jotka on painettu ennen vuotta 1501. Vierailu päättyy luostarin kirkkoon, joka on koristeltu näyttävästi marmorilla ja freskoilla.