Persianlahden risteily Dubaista 22.-30.12.2017

Dubai, Arabiemiraatit – Abu Dhabi, Arabiemiraatit - Sir Bani Yas Island, Arabiemiraatit - Muscat, Oman - Khor al Fakkan, Arabiemiraatit – Dubai, Arabiemiraatit

Dubai on moderni keidas keskellä erämaata, ja täysin erilainen kuin beduiinielämä ympäröivillä aavikoilla. Täällä mikään ei ole pientä! Kun hallitsija Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum oli kertonut suunnitelmistaan, epäili moni niiden toteutumista. Nyt epäilijätkin voivat ihastella näiden unelmien toteutumista.  Kaupungissa liikkuessa ei voi välttyä miettimästä, onko kaikki totta vai pelkkää kangastusta. Abu Dhabissa idän eksotiikka ja ikivanhat perinteet kohtaavat huippumodernin nykypäivän pilvenpiirtäjineen, ostoskeskuksineen ja värikkäine basaareineen. Soukeista moni ostaa mm. komeita itämaisia mattoja. Omanin sulttaanikunta on yksi perinteisimpiä arabimaita, ja risteilyllä vieraillaan mm. sen pääkaupungissa Muscatissa. MSC:n laivalla risteilet mukavasti satamasta toiseen. Täysihoito laivalla ja laivan tarjoamat uima-altaat, spa-hoidot ja ohjelma tarjoavat puitteet unohtumattomalle risteilylle!

Luennoitsijana Jaakko Hämeen-Anttila. 
1. Islam: uskonto ja elämäntapa
- mitä islam on, mitä se merkitsee maailman yli miljardille muslimille ja kuinka se näkyy ihmisten arjessa.
2. Lähi-idän nykytilanne
- mistä Lähi-idän levottomuudet kertovat? Minne Lähi-itä on matkalla, ja mitä meidän on tilanteesta ajateltava?
3. Arabikulttuuri ja sen suhde länsimaiseen kulttuuriin
- millainen arabialais-islamilainen kulttuuri on historian saatossa ollut ja miten se on vaikuttanut länsimaisen kulttuurin muotoutumiseen?

Asiantuntijan matkassa 

Hämeen-Anttila Jaakko

Hämeen-Anttila Jaakko, asiantuntijaopas

Jaakko Hämeen-Anttila on arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori Edinburghin yliopistossa. Hän on suosittu esitelmöitsijä ja laaja-alainen kulttuurihis ...

Laine Raila

Laine Raila, Asiantuntijaopas

Pitkän linjan matkailun ammattilainen, joka on opastanut lukuisissa maissa ja tulee toimeen kaikkialla maailmassa. Erityisalueena englanninkieliset maat. ...

Hintaan sisältyy

• reittilennot Helsinki - Dubai - Helsinki
• majoitus kahden hengen hytissä
• ensimmäisen päivän Dubain kiertoajelu
• täysihoito laivalla
• asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan
• Jaakko Hämeen-Anttilan luennot laivalla

2 396 €

1. päivä
Lento Dubaihin yön yli
Lento illalla kohti Dubaita.

2. päivä
Dubai, Arabiemiraatit
Saapuminen aamulla Dubaihin. Lähdetään kiertoajelulle ja noustaan Burj Khalifan näköalatasanteelle, josta ihaillaan kaupunkia. Siirtyminen laivalle. Aluksen palvelut, kuten lounasravintolat ja aurinkokansi uima-altaineen, ovat heti alkuiltapäivästä käytettävissä. Yhteinen illallinen.

3. päivä
Abu Dhabi, Arabiemiraatit, lisämaksullinen retki
Aavikon keskelle rakennettu Abu Dhabi on Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien pääkaupunki ja suurin emiraatti. Lisämaksullisella retkellä nähdään Sheikki Zayedin moskeija, joka on yksi maailman suurimmista moskeijoista ja kaupungin upein nähtävyys. Valtavassa moskeijassa on tilaa 41.000 ihmiselle, upea arkkitehtuuri ja koristelut saavat haukkomaan henkeä. Moskeijan lattioita peittävä suuri matto vaati 1300 matontekijää, kattokruunut ovat Swarovski kristallia ja mahtaviin pylväisiin on upotettu tuhansia helmiä.

4. päivä
Sir Bani Yas Island, Arabiemiraatit
Risteilyalus saapuu Sir Bani Yasin paratiisisaarelle aamulla klo 9.00. Rannalle matkataan pienemmän yhteysveneen kyydissä. MSC Cruisesin yksityisellä, kolmen kilometrin mittaisella rantaviivalla pääsee nauttimaan auringosta täysin rinnoin. Saarella voi nauttia rentouttavasta hieronnasta tai siemailla cocktaileja aurinkovarjon suojassa.  

5. päivä
Meripäivä
Meripäivän aikana rentoudutaan ja nautitaan risteilyaluksen monipuolisista palveluista. Luento laivalla klo 12-13.00.

6. päivä
Muscat, Oman
Lisämaksullinen Muscatin kaupunkikiertoajelu. 200-luvulta peräisin oleva Muscat on yksi alueen vanhimmista kaupungeista. Perinteinen arabialainen kulttuuri välittyy täällä aidosti, upeat moskeijat ja palatsit hurmaavat ja vanhan kaupungin kujilla pääset hyppäämään ajassa taaksepäin. Kaupunkikiertoajelullamme tutustutaan tämän mystisen kaupungin saloihin.

7. päivä
Khor al Fakkan, Arabiemiraatit
Risteilyalus saapuu Khor al Fakkaniin aamulla klo 7.00. Tutustu rannikkokaupunkiin omatoimisesti tai osallistu jollekin varustamon järjestämälle retkelle. Voit viettää päivän rannalla tai lähteä aavikkoajelulle alueen upeisiin maisemiin. Risteily jatkuu klo 13.00.

8. päivä
Dubai
Risteilyalus saapuu takaisin Dubaihin aamulla klo 9.00. Lisämaksullisella Dubain kierroksella tutustutaan tämän Lähi-idän nopeimmin kasvavan kaupungin historiaan. Nähdään mm. Jumeirahin moskeija, joka on ainoa moskeija johon muutkin kuin islaminuskoiset pääsevät tutustumaan. Kävellään pitkin vanhankaupungin kapeita kujia jotka pursuvat erilaisia kaupustelijoita. Täällä tinkiminen kuuluu ehdottomasti asiaan. Sokkeloisilla basaareilla tunnelma on kuin Tuhannen ja yhden yön saduissa. Nähdään Al Fahidin linnoitus, josta jatketaan perinteisellä Abra-veneellä eteenpäin. Pysähdytään maustetorilla ja kultatorilla, täällä voi tehdä upeita löytöjä, kojuissa myydään erilaisia koruja ja koristeita, ja hinnat ovat todella edullisia.

Iltapäivällä lisämaksullinen aavikkoretki(englanninkielinen): Safari on unohtumaton elämys. Aavikon auringonlasku ei helposti unohdu ja karun kauniit dyynit jatkuvat pitkälle horisonttiin asti. Safarilla vieraillaan beduiinileirissä joka on koristeltu perinteisellä arabialaisella tyylillä. Halutessaan pääsee ratsastamaan kamelilla tai hiekkahiihtämään. Laiva yöpyy Dubain satamassa ja toimii hotellina risteilyn viimeisenä iltana.

9. päivä
Dubai-Helsinki
Yhteinen kuljetus satamasta lentokentälle.  Lento Dubaista Helsinkiin lähtee aikaisin aamulla.

Lennot (sitoumuksetta)
Turkish Airlines
22.12 Helsinki - Istanbul 1815 2240
23.12 Istanbul - Dubai 0125 0650
30.12 Dubai - Istanbul 0830 1240
30.12 Istanbul - Helsinki 1445 1720Lisämaksusta
• Lomalinjan ja laivayhtiön retket (hinnat tarkentuvat lähempänä lähtöä)
• juomat laivalla

Laiva
Fantasia-luokan MSC Splendida aloitti liikennöinnin vuonna 2009. MSC Splendida on yksi varustamon neljästä laivasta, jolta löytyy ylellinen Yacht Club -alue. Alukseen mahtuu noin 3250 matkustajaa ja 1313 miehistön jäsentä. Aluksessa on 17 kantta, 25 hissiä sekä 27 000 m2 laajuudelta yleistä tilaa. 

Hytit
Parvekkeelliset hytit ovat kuin hotellihuoneita. Hyteissä on parisänky, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Hytin varustukseen sisältyy myös mm. interaktiivinen televisio, puhelin, hiustenkuivaaja, langaton internetyhteys (lisämaksullinen), ilmastointi, vaatekaappi, WC ja kylpyhuone, minibaari/jääkaappi, tallelokero ja vaatekomero. Hytin koko on 15-17 m² ja parvekkeen koko on noin 3 m², koot vaihtelevat laivoittain.

Lisämaksulliset retket:

24.12.
Sheikki Zayedin moskeija, Abu Dhabi
Nähdään Sheikki Zayedin moskeija, joka on yksi maailman suurimmista moskeijoista ja kaupungin upein nähtävyys. Valtavassa moskeijassa on tilaa 41.000 ihmiselle, upea arkkitehtuuri ja koristelut saavat haukkomaan henkeä. Moskeijan lattioita peittävä suuri matto vaati 1300 matontekijää, kattokruunut ovat Swarovski kristallia ja mahtaviin pylväisiin on upotettu tuhansia helmiä. Hinta 95 €

27.12.
Muscat, Oman

Kulttuurikierros Muscatissa, jo 200-luvulta peräisin oleva Muscat on yksi alueen vanhimmista kaupungeista. Perinteinen arabialainen kulttuuri välittyy täällä aidosti ja vanhan kaupungin kujilla pääset hyppäämään ajassa taaksepäin. Kierros alkaa Shatti Al-Qurmista, jota asuttaa Muscatin hienostoväki. Nähdään kuninkaallinen ooperatalo, jota pidetään musiikkitaiteen johtavana keskuksena. Vierailu vanhalla hajuvesitehtaalla Amouage Factory & Visitors Centressä. Tämän jälkeen vierailu myös Bait Adam museossa, joka sijaitsee erään asuinrakennuksen alimmassa kerroksessa. Museossa on laaja kokoelma taidetta, kirjoja, vanhoja postirekistereitä ja esineitä. Hinta 139 €

29.12.
Dubai 
Risteilyalus saapuu takaisin Dubaihin aamulla. Lisämaksullisella Dubain kierroksella tutustutaan tämän Lähi-idän nopeimmin kasvavan kaupungin historiaan. Nähdään mm. Jumeirahin moskeija, joka on ainoa moskeija johon muutkin kuin islaminuskoiset pääsevät tutustumaan. Kävellään pitkin vanhankaupungin kapeita kujia jotka pursuvat erilaisia kaupustelijoita. Täällä tinkiminen kuuluu ehdottomasti asiaan. Sokkeloisilla basaareilla tunnelma on kuin Tuhannen ja yhden yön saduissa. Nähdään Al Fahidin linnoitus, josta jatketaan perinteisellä Abra-veneellä eteenpäin. Pysähdytään maustetorilla ja kultatorilla, täällä voi tehdä upeita löytöjä, kojuissa myydään erilaisia koruja ja koristeita, ja hinnat ovat todella edullisia. Hinta 95 €

Iltapäivällä lisämaksullinen aavikkoretki (englanninkielinen): Safari on unohtumaton elämys. Aavikon auringonlasku ei helposti unohdu ja karun kauniit dyynit jatkuvat pitkälle horisonttiin asti. Safarilla vieraillaan beduiinileirissä joka on koristeltu perinteisellä arabialaisella tyylillä. Halutessaan pääsee ratsastamaan kamelilla tai hiekkahiihtämään. Laiva yöpyy Dubain satamassa ja toimii hotellina risteilyn viimeisenä iltana.