Reinin risteily 26.-31.10.2017

Risteily Euroopan legendaarisimmalla joella, Reinillä. Majoitu vaivattomasti omassa hytissäsi ja matkusta läpi kauniiden viinialueiden, maisemista ja hyvästä ruuasta nauttien. Retkillä tulevat tutuksi monet keskiaikaiset kaupungit.

Asiantuntijan matkassa 

Rinnekangas Arja

Rinnekangas Arja, Asiantuntijaopas

Filosofian tohtori ja joogaopettaja, joka on asunut ja työskennellyt lähes 20 vuotta eri puolilla Saksaa sekä Espanjan Baskimaassa. Kulttuurialalla toimivan Arjan sy ...

Hintaan sisältyy

 • lennot Finnairin reittilennoilla
 • majoitus kahden hengen hytissä
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket suomenkielisellä opastuksella
 • täysihoito laivalla alkaen illallisella ja päättyen aamiaiseen
 • asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan


  1 166 €  C2
  1 766 €  B2
  1 866 €  A2

1. päivä
Risteily alkaa Baselista

Lento Zürichiin, josta ajo Baseliin. Risteily alkaa. Yhteinen illallinen.

2. päivä
Strasbourg

Aamulla saavutaan Strasbourgiin, joka perustettiin jo 1100-luvulla. Se on osin moderni, osin vuosisatoja vanhan leimansa säilyttänyt metropoli yliopistoineen, jokisatamineen, sekä merkittävä taidekaupunki museoineen ja katedraaleineen. Strasbourg on myös vuodesta 1949 alkaen ollut Euroopan Neuvoston pääkaupunki. Kiertoajelu, jonka päätteeksi nautitaan maittava lounas kuuluisalla Alsacen viinitiellä. Illallinen laivalla.

3. päivä
Speyer ja Heidelberg

Kiertokävely vanhassakaupungissa, käynti Speyerin tuomiokirkossa, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Se on rakennettu vuosina 1030 – 1060 ja on yksi parhaiten alkuperäisen tyylinsä säilyttäneistä romaanisen arkkitehtuurin kirkoista. Kirkkoon on haudattu useita saksalaisia hallitsijoita ja piispoja. Matka jatkuu Mannheimiin ja sen jälkeen yhteen Saksan kauneimmista kaupungeista, Heidelbergiin, jossa on kiertoajelu. Vierailu vanhassakaupungissa sekä maalauksellisessa raunioituneessa linnassa. Lounas ja illallinen laivalla.

4. päivä
Rüdesheim ja Koblenz

Rüdesheimin pieni, noin 10000 asukkaan kaupunki sijaitsee keskellä Rheingaun viinialueita, jotka Unesco liitti 2002 maailmanperintölistalleen. Keskustan kujilla on vieri vieressä pieniä viinitupia ja sieviä ravintoloita, joissa tynnyrit ovat täynnä viiniä ja pöydät notkuvat herkkuja. Tutustutaan Siegfriedin mekaaniseen musiikkimuseoon ja nautitaan kaupungin tunnelmasta. Paluu laivalle ja matkataan läpi Loreleyn korkean kallion, joka kohoaa noin 120 metrin korkeudelle joen pinnasta. Lopuksi saavutaan Koblenzin kaupunkiin, jossa laiva seisoo yön yli.

5. päivä
Vierailu Moselilla, Cochemissa

Idyllinen Cochem sijaitsee Moselin varrella ja sen ympärillä levittäytyvät viininviljelysalueet. Vanhan keskustan kapeilla kujilla on vieri vieressä erilaisia putiikkeja, viininmaistelupaikkoja ja ravintoloita. Vierailu tuhatvuotisen historian omaavassa Reichsburgin linnassa, joka hallitsee kaunista viiniviljelymaisemaa ylhäällä rinteessä. Paluu laivalle, jossa viimeinen yhteinen illallinen.

6. päivä
Köln

Saavutaan Kölniin. Kaupunkikiertoajelu ja käynti goottilaisessa Kölnin tuomiokirkossa, joka on yksi  Saksan merkittävimmistä arkkitehtuurikohteista. Kirkko kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Tuomiokirkon vieressä levittäytyy Kölnin vanhakaupunki, jossa on mahdollisuus käydä ennen lähtöä lentokentälle.

Lennot (sitoumuksetta)
Helsinki – Zürich 07.55 - 09.40
Düsseldorf – Helsinki 18.45 - 22.05

 Lisämaksusta
• juomat
• palvelumaksut (tipit) laivalla, suositus 10 €/hlö/päivä
• matkavakuutus

FINNAIRIN ISTUMAPAIKAT ja ATERIAT
Voitte varata istumapaikan Finnairin lennolle internet-lähtöselvityksen yhteydessä osoitteessa:  www.finnair.fi (avautuu 36 tuntia ennen lähtöä).
 Mikäli haluatte varata istumapaikan etukäteen, maksaa se alk. 12 €/hlö/suunta. Istumapaikan voi varata toimistostamme lomalinja@lomalinja.fi tai soittamalla numeroon 010 289 8122. Lomalinja perii palvelumaksun istumapaikkojen varauksesta 10 €/varaus,
Lentomatkanne tarjoiluun sisältyy mustikkamehu, kahvi/tee ja vesi maksutta. Koneessa myydään välipaloja ja muita juomia. Mikäli haluatte tilata aterian etukäteen, voitte myös tehdä sen kauttamme. Aterioita on rajoitetusti. Koneeseen voi myös ostaa eväästä lentoaseman kahviloista.

 Laiva
MS Amadeus Classic
Alus on valmistunut vuonna 2001 ja peruskorjattu vuonna 2016. Laivalla on 74 reilunkokoista hyttiä, uima-allas, näköalaravintola ja -baari, Lido-baari, kampaaja, myymälä, sähköpostiasema ja suuri shakkipeli aurinkokannella. Kaikki hytit ovat ikkunallisia ulkohyttejä, varustukseen kuuluu suihku, ilmastointi, kaksoisvuode, vaatekaappi, puhelin, työpöytä, tuoli ja TV.

C2:  Kahden hengen Haydn-hytti, kansi 1. 15m2, pieni ikkuna.
B2:  Kahden hengen Strauss Premium-hytti, kansi 2. 15m2, ranskalainen parveke.
A2:  Kahden hengen Mozart Premium-hytti, kansi 3. 15m2, ranskalainen parveke.

Hyteissä hiustenkuivaaja ja ilmastointi.