Risteily Japanin, Etelä-Korean ja Kiinan merillä 12.- 29.10.2018

Tokio – Yokohama – Shimizu – Kobe – Kochi – Hiroshima – Kagosima – Nagasaki – Busan – Soul – Shanghai

Lähde upean Celebrity Cruises -varustamon Millennium-laivan risteilylle. Näe samalla matkalla Japani, Etelä-Korea ja Kiina, kolme täysin erilaista kulttuuria, joissa vanhat perinteet kulkevat modernin kulttuurin rinnalla. Laivalla nautit täysihoidosta ja mielenkiintoisesta viihdetarjonnasta tai voit vain rentoutua laivan kylpyläosastolla. Voit myös itse valita mieleisesi retket runsaasta Lomalinjan retkitarjonnasta.

Asiantuntijan matkassa 

Paltschik Rasmus

Paltschik Rasmus, Asiantuntijaopas

Helsingin yliopistolla Itä-Aasian valuuttayhteistyötä käsittelevää pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä japanintutkija, joka on omistanut el&au ...

Hintaan sisältyy

 • Finnairin reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • Ensimmäisen päivän kiertoajelu ja lounas Tokiossa
 • kahden yön majoitus kahden hengen huoneessa Shanghaissa
 • kaupunkikiertoajelu, Jade Buddha -museo, Shanghai-museo ja lounas Shanghaissa
 • risteily (13 yötä) valitussa hyttiluokassa kahden hengen hytissä
 • täysihoito laivalla
 • classic juomapaketti risteilyn ajan
 • 2 x aamiainen, 1 x lounas Shanghaissa
 • palvelumaksut ja verot laivalla
 • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan


5 326 € / hlö parvekkeellinen hytti
4 826 € / hlö ikkunallinen hytti
6 926 € / hlö ikkunallinen yhden hengen hytti
Hinnat vahvistuneet.

1. päivä
Lento Helsinki - Tokio

2. päivä
Tokio, Meiji Shrine, Keisarillinen palatsi, Sensoji
Saapuminen Tokioon aamulla. Siirtyminen bussilla Naritan lentokentältä kohti Meiji Shrine -pyhättöä.  Lounas paikallisessa ravintolassa, vierailu Keisarillisessa palatsissa ja lasisillalla. Tutustuminen kuuluisaan Sensojin temppeliin. Kuljetus Tokion satamaan, majoittuminen laivaan. Illallinen. Risteilyalus viettää ensimmäisen yön Tokion satamassa.

3. päivä
Yokohama, Japani
Lisämaksullisella puolipäiväretkellä tutustutaan Japanin toiseksi suurimpaan kaupunkiin Yokohamaan. Päivä alkaa vierailulla Sankeienin perinteisessä japanilaisessa puutarhassa. Siirtyminen Yokohaman keskustan merenranta-alueelle, joka nimi Minato Mirai 21 tarkoittaa ”tulevaisuuden satamaa”. Tämän jälkeen vuorossa käynti kauniissa Yamashita-puistossa. Paluu laivalle. Celebrity Millenium aloittaa matkansa kohti Shimizua.

4. päivä
Shimizu, Fuji-vuori
Lisämaksullinen retki Shimizun satamasta kohti Mt. Fuji 5th -asemaa, jossa voi sään salliessa ihastella Fuji-tulivuorta. Siirtyminen Hakoneen, jossa vierailu ulkoilmamuseossa. Paluu laivalle iltapäivällä ennen lounasta.

5. päivä
Kobe, Japani
Saapuminen Koben satamaan. Vapaapäivä, laivayhtiöllä tarjolla useita retkiä, joista voi valita.

6. päivä
Kobe, Japani
Lisämaksullinen retki Kiotoon. Nähdään aluksi šintolainen Fushimi Inari-taishan pyhättöalue, joka on yksi Kioton vierailluimmista turistikohteista. Oransseista porteistaan tunnetun pyhätön jälkeen matka jatkuu kohti Kultaista paviljonkia. Kioton pohjoisia vuoria vasten piirtyvä temppeli on saanut nimensä siitä, että sen kaksi ylintä kerrosta on päällystetty lehtikullalla, kun taas alin kerros edustaa vaatimattomampaa samurai-estetiikkaa hillityillä väreillään. Lounaan jälkeen tutustuminen Kiyomizun temppeliin. 1600-luvulla nykyisen muotonsa saanut temppeli on rakennettu jyrkälle vuorenrinteelle ja on rakenteeltaan verantamainen. Hämmästyttävintä temppelissä on kuitenkin se, että temppelin tukirakenteessa, joka koostuu 139 puupilarista, ei ole käytetty yhtäkään naulaa. Paluu laivalle.

7. päivä
Kochi, Japani
Kochi on Kochin prefektuurin pääkaupunki ja sijaitsee Shikokun saarella. Saari on tunnettu mm. ihastuttavasta luonnostaan ja kirkkaista vesistään. Asiantuntijaoppaalta voi kysyä vinkkejä lähialueen omatoimiseen tutustumiseen.

8. päivä
Hiroshima, Japani
Lisämaksullinen retki Hiroshiman ulkopuolella sijaitsevalle Miyajiman saarelle. Saari on tunnettu erityisesti Itsukushiman pyhätöstä ja pyhätön pääportista, joka seisoo saaren edustalla meressä. 1100-luvulla perustettu pyhättö on kauneutensa ohella myös rakenteellisesti kiinnostava: nousuveden aikaan pyhättö nousee kokonaisuutena paalutuksiltaan veden varaan kellumaan, ja laskuveden aikaan se laskeutuu takaisin paalutuksilleen kuin mitään ei olisi tapahtunut. Lounas ennen paluuta laivalle.

9. päivä
Meripäivä
Meripäivinä on mahdollisuus nauttia laivan monipuolisista palveluista. Hyvää ruokaa ja juomaa, itsensä hemmottelua, kuntoilua, informatiivista ohjelmaa ja huvituksia on tarjolla runsain mitoin aamusta iltaan.

10. päivä
Kagoshima
Saapuminen Kagoshiman satamaan. Vapaapäivä, laivayhtiöllä tarjolla useita retkiä, joista voi valita vaikka retken Sakurajiman tulivuorisaarelle.

11. päivä
Nagasaki

Saapuminen Nagasakin satamaan. Päivän lisämaksullisella retkellä pääsee tutustumaan Nagasakin historiaan. Päivän ensimmäinen kohde on Rauhanpuisto, jonka jälkeen vuorossa on toisen maailmansodan aikana tuhoutunut ja sittemmin restauroitu Urakamin katedraali. Vierailemme myös Nagasakin tunteita nostattavassa Atomipommimuseossa. Lopuksi tutustuminen Glover Gardeniin. Illalla alus jatkaa matkaa kohti Etelä-Koreaa.

12. päivä
Busan, Etelä-Korea
Lisämaksullinen retki Busaniin. Vieraillaan Jagalchin kuhisevilla kalamarkkinoilla, jonne kaupungin kalastajat tuovat aamuvarhain saaliinsa myyntiin. Kalamarkkinoilta suunnataan Gamcheonin kulttuurikylään, joka sai alkunsa 1950-luvulla, kun Korean sodan pakolaiset rakensivat hökkelikylänsä Busanin vuorten juurelle. Etelä-Amerikan faveloita muistuttava kaupunginosa pysyi köyhänä aina 2000-luvulle asti, jolloin Etelä-Korean hallitus päätti lanseerata Gamcheonin “Busanin Macchu Picchuna”. Nykyään kylä tunnetaan boheemista ilmapiiristään ja legomaisista, värikkäistä taloistaan, joiden seiniä koristavat muraalit. Gamcheonista suunnataan Busanin rannikolle Taejongdaen luonnonpuistoon, jossa voi ihailla niemimaan majesteetillisia rantakallioita. Lounas.

13. päivä
Jeju, Etelä-Korea
Jejun vulkaaninen saari on erittäin suosittu lomakohde korealaisten keskuudessa. Se on tunnettu kauniista rannoistaan ja vehreästä maisemastaan. Vietä rentouttava päivä rannalla tai luonnossa patikoiden.

14. päivä
Soul
Lisämaksullinen retki Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin, jossa vieraillaan ensimmäiseksi Namsan Seoul Towerissa eli Soulin maisemaa hallitsevassa radio- ja näköalatornissa. Tornilta suunnataan Soulin vanhalle kuninkaalliselle palatsille, Gyeongbokgungille. Vuonna 1395 rakennettu palatsi toimi Koreaa hallinneen Joseon-dynastian hallintopalatsina sen alkuvuosina ja entiseen loistoonsa restauroituna jälleen 1800-luvun loppupuolella. Vaikka palatsi kärsikin mittavia vahinkoja japanilaisten miehityksen aikana 1900-luvun alkupuolella, Etelä-Korean hallitus on tehnyt vaikuttavaa työtä saattaakseen palatsin entiseen loistoonsa. Palatsin ohella käydään sen yhteydessä sijaitsevassa Korean kansanperinteen museossa, jonka näyttelyt tarjoavat vierailijalle mahdollisuuden perehtyä konkreettisesti siihen, kuinka korealaiset ovat eläneet ja asuneet vuosisatoja sitten. Lounas.

15. päivä
Meripäivä
Rentoudu laivalla ja nauti viimeisestä kokonaisesta meripäivästä. Vieraile kuntosalilla, rentoudu laivan kauneussalongissa tai tee löytöjä laivan monissa kaupoissa.

16. päivä
Shanghai, Kiina
Saapuminen aamulla Shanghain päätesatamaan. Laivasta poistumisen jälkeen tutustutaan Shanghain viehättävään vanhaan kaupunkiin. Vierailu Jade Buddhan temppelissä, jossa on kaksi erilaista buddhaveistosta: Lepäävä Buddha ja yhdestä jadekimpaleesta veistetty Istuva Buddha. Lounaan jälkeen käynti upeassa Shanghain museossa.

17. päivä
Shanghai, Kiina
Aamiaisen jälkeen lisämaksullinen retki Zhujiajiaon vesikaupunkiin. Tätä pientä kaupunkia, jolla on 1700-vuotinen historia, kutsutaan Shanghain Venetsiaksi. Kaupungin kauniit sillat on rakennettu Ming- ja Qing-dynastioiden aikana ja ne on rakennettu puusta, tavallisesta kivestä tai marmorista. Lounas retken aikana.

18. päivä
Kotiinlähtö
Aamiainen. Lähtö lentokentälle, josta suora lento Shanghai - Helsinki.

Helsinki - Tokio klo 16.45 - 08.05+1
Shanghai - Helsinki klo 10.05 - 14.20


Hotelli:
River View, Shanghai
Hyvätasoinen hotelli


Lisämaksusta:
14.10. Yokohaman retki 120 €
15.10. Retki Fuji-vuorelle 140 €
17.10. Retki Kiotoon 240 €
19.10. Hiroshiman retki 150 €
22.10. Nagasakin retki 120 €
23.10. Busanin retki 120 €
25.10. Soulin retki 140 €
28.10. Retki Zhujiajiaon vesikaupunkiin 50 €
Lomalinjan retkillä on suomenkielinen opastus, laivayhtiön retkillä opastetaan pääsääntöisesti englanniksi. Pidätämme oikeuden retkiohjelman muutoksiin.

Laivan ravintolat
Laivalla on monenlaisia ravintolavaihtoehtoja jotka kuuluvat risteilyn hintaan. Muutamaan erikoisravintolaan peritään kattausmaksu  (30-55 USD/hlö) ja pöytävaraus tulee tehdä etukäteen. Pääravintolassa teidät ohjataan pöytään, joka on käytössässänne illallisilla koko risteilyn ajan.

Laiva:
Celebrity Millenium
Laiva aloitti liikennöinnin v. 2000, ja se on remontoitu v. 2012. Laivalla on paljon tarjolla viihdettä aina Broadway-tasoisiin esityksiin asti. Laivalla on kylpylä, Aqua spa, jonka yhteydessä on iso kuntoilualue upealla merinäköalalla. Lisämaksusta saa ylellisiä kauneus- ja hyvinvointipalveluja. Ylimmillä kansilla sijaitsee kaksi uima-allasta ja porealtaita. Laivan upeassa pääravintolassa tarjoillaan joka päivä kolmen ruokalajin lounaita ja illallisia, buffet-ravintolassa on myös monipuolinen noutopöytä. Erikoisravintolat tarjoavat laajan valikoiman ruokailuelämyksiä 5–40 USD:n kattausmaksua vastaan.

Hytit
Ikkunallinen hytti, 07.
Kahden hengen hytti, 16m2,  jossa on suuri ikkuna. Hytissä Queen-size parivuode, jonka saa myös pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin vakiovarusteluun kuuluu: merinäköala, sohvaryhmä TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Parvekkeellinen hytti, 2B
Kahden hengen hytti, 16m2, jossa parveke 3,5m2. Hytissä Queen-size parivuode, jonka saa myös pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Kylpyhuoneessa on suihku. Hytin vakiovarusteluun kuuluu: sohvaryhmä, TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Muutokset mahdollisia
Risteilyohjelma sitoumuksetta. Sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.