Risteily Keski-Amerikasta San Diegoon 22.3.-11.4.2019

Santiago de Chile – Valparaiso, Chile – Lima, Peru – Manta, Equador – Puntarenas, Costa Rica – Huatulco, Mexico – Puerta Vallarta, Mexico – Cabo San Luxas, Mexico – San Diego, Usa

Tällä uutuusristeilyllä risteillään eteläiseltä Tyyneltämereltä pohjoiselle Tyynellemerelle, Chilestä San Diegoon. Matka taittuu Perun, Equadorin, Costa Rican ja Meksikon kautta, joten nähtävyyksiä riittää. Aluksena toimii tasokas Celebrity Equinox, joka varustamon kruununjalokivenä takaa, että risteilyllä varmasti viihtyy.

Asiantuntijan matkassa 

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, Asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Hintaan sisältyy

• reittilennot turistiluokassa
• yhden yön majoitus Santiago de Chilessä kahden hengen huoneessa
• kahden yön majoitus San Diegossa kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja kiertokäynnit Chilessä
• ohjelmassa mainitut ateriat (1 x aamiainen ja 2 x lounas Chilessä, täysihoito laivalla, 2 x aamiainen San Diegossa)
• majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa/hytissä
• laivan palvelumaksut
• classic-juomapaketti laivalla
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut matkan aikana


4 546 €
/hlö ikkunallinen hytti
4 846 €/hlö parvekkeellinen hytti
5 144 €/hlö yhden hengen ikkunallinen hytti

Hinnat alustavia, vahvistetaan toukokuussa 2018.

 

1. päivä
Lento Helsinki – Santiago de Chile

2. päivä
Santiago
Saapuminen Santiagoon. Kiertoajelu, lounas ja majoittuminen hotelliin.

 3. päivä
Valparaiso, Chile
Aamiaisen jälkeen lähtö kohti Valparaisoa. Matkalla pysähdytään Casablanca Valleyssa, jossa päästään tutustumaan viininvalmistuksen saloihin. Välimerellisen ilmastonsa vuoksi Chilen keskiosa on ihanteellista viininviljelysmaata. Casablancan alue on tunnettu erityisesti valkoviineistään, lajikkeina Sauvignon Blanc ja Chardonney. Jatketaan matkaa rannikolle lomakaupunki Viña del Mariin, jossa lounas. Sen jälkeen kierros legendaarisessa Valparaison satamakaupungissa ennen laivaannousua. Lähtöselvityksen jälkeen majoittuminen, tutustumista laivaan ja yhteinen illallinen.

4. päivä
La Serena (Coquimbo), Chile
Aito chileläinen kaupunki Tyynen valtameren rannalla. Mahdollisuus osallistua laivayhtiön retkiin tai vain kävellä kaupungilla ja rannoilla sekä seurata paikallisten elämää.

5. ja 6. päivä
Merellä
Meripäivinä on mahdollisuus nauttia laivan monipuolisista palveluista. Illalla hytteihin tuleva risteilyohjelma kertoo tarjonnan kansilla, uima-altaalla, kylpylässä, baareissa ja teatterissa. Nyt on aikaa ottaa osaa erilaisiin aktiviteetteihin tai rentoutua laivan uima-altailla.

7. päivä
Lima (Callao), Peru
Perun pääkaupungissa on uutta ja vanhaa. Espanjalaisen valloittajan Fransisco Pizarron perustamasta kaupungista on yhä jäljellä Unescon suojelusta nauttiva vanha keskusta suorakulmaisine kortteleineen. Perun museoissa näkee mm. Inkojen kulta-aarteita.

8. päivä
Merellä
Hyvää ruokaa ja juomaa, itsensä hemmottelua, kuntoilua, informatiivista ohjelmaa ja huvituksia on tarjolla runsain mitoin.

9. päivä
Manta, Equador
Pieni rantakaupunki Tyynen valtameren rannalla. Kaupunki toipuu vuoden 2016 maanjäristyksestä.

10. päivä
Merellä
Nyt on aika ottaa kaikki ilo irti laivan monipuolisesta palvelutarjonnasta ja all inclusive -palvelusta.

11. päivä
Puntarenas, Costa Rica
Suosittu lomakohde, jonka rantakadulla on mukava kävellä pikkukauppojen ja baarien lomassa. Sen viereisellä, lähes koko kaupungin pituisella South Beachillä, voi nauttia auringosta ja rantaelämästä. Puolen tunnin ajomatkan päässä odottaa mieletön sademetsä upeine lintuineen. Tutustu laivan monipuolisiin retkiin.

12. päivä
Merellä
Aikaa vierailla kuntosalilla, rentoutua laivan kauneussalongissa tai tehdä löytöjä laivan monissa kaupoissa.

13. päivä
Huatulco, Meksiko
Viehättävä loma-alue Mexicossa, kauniita rantoja ja palmuja. Laivayhtiön retkillä pääsee mm. sukeltamaan ja tutustumaan pieniin lähisaariin.

14. päivä
Merellä

15. päivä
Puerto Vallarta, Meksiko
Suojaisan Banderasin lahden rannalla ja Sierra Madren vuorten juurella lepäävästä Puerto Vallartasta löydät upeita rantoja ja luonnonihmeitä. Kannattaa myös maistella paikallisia erikoisuuksia. Täältä ei kannata lähteä pois ennen kuin on maistanut paikallista cheviceä! El Maleconin rantabulevardilla voi kävellä ja katsella maisemia, katutaiteilijoita ja kuunnella meksikolaisia sävelmiä. Näkyvillä on myös paikallisten intiaanien valmistamia värikkäitä käsitöitä. Tarjolla retkiä vaikkapa Unescon perintökohteeseen Tequilan alueelle, jossa valmistetaan aitoa tequilaa.

16. päivä
Cabo San Lucas, Meksiko
Lisää kauniita rantoja, aurinkoa ja luonnonihmeitä.

17. päivä
Merellä

18. päivä
San Diego, Kalifornia
Saapuminen San Diegoon, jossa kiertoajelu ja lounas.

19. päivä
San Diego, Kalifornia
San Diego tarjoaa lukemattomia vaihtoehtoja vapaapäivän viettoon. Kaupunki sijaitsee aivan Meksikon rajan tuntumassa. Latinalaiskulttuuri näkyykin vahvana sen katukuvassa ja tunnelmassa sekä ravintoloiden makumaailmassa. Kulttuurista kiinnostuneet suuntaavat matkansa kohti Balboa-puiston museokeskittymää. Shoppailijaa hemmotellaan suurilla ostoskeskuksilla ja outlet-myymälöillä. Mallia voi ottaa myös paikallisista ja viettää päivän yhdellä kaupungin monista rannoista – Kalifornian auringosta nauttien.

20. päivä
San Diego, Kalifornia            
Kuljetus lentokentälle. Lento Suomeen.

21. päivä
Saapuminen Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
julkaistaan toukokuussa 2018


Majoitus
Hotell Atton El Bosque, Santiago de Chile
hyvätasoinen hotelli
Best Western Hacienda Plus, San Diego
keskitasoinen hotelli


Celebrity Equinox: Celebrity-varustamon parhaimmistoa. Aloitti liikennöinnin vuonna 2009. Aluksella on yhteensä 10 tasokasta ja monipuolista ravintolaa. Risteilyn hintaan sisältyy kaikki ruokailut muutamaa erikoisravintolaa lukuun ottamatta, joihin on pieni kattausmaksu. Laivan kylpyläosastolla voi rentoutua höyrysaunassa tai ottaa lisämaksullisia hoitoja. Suuressa kuntosalissa voi treenata upeita merimaisemia ihaillen. Ylhäällä sijaitsevat aurinkokannet, joissa pääsee uimaan uima-altaissa tai rentoutumaan poreammeissa tai aurinkotuoleissa. Viihde laivalla on korkeatasoista ja sitä on paljon.

Hytit
Ikkunallinen hytti, 08.
Kahden hengen hytti, 16m2, jossa on suuri ikkuna. Hytissä Queen size -parivuode, jonka saa myös pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin vakiovarusteluun kuuluu: merinäköala, sohvaryhmä, TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Parvekkeellinen hytti, 2B
Kahden hengen hytti, 16m2, jossa parveke 3,5m2. Hytissä Queen size -parivuode, jonka saa myös pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Kylpyhuoneessa on suihku. Hytin vakiovarusteluun kuuluu: sohvaryhmä, TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Asiantuntijaoppaamme Päivi Suomalainen tarjoaa laivalla myös suomenkielisiä retkiä. Niistä lisätietoa myöhemmin.

ESTA - TÄRKEÄÄ TIETOA
Yhdysvallat  vaatii online-rekisteröitymistä eli sähköistä matkustuslupaa. Kukin matkustaja hakee matkustuslupaa netissä osoitteessa https://esta.cbp.dhs.gov/ erikseen viimeistään 72 tuntia ennen matkan alkua. Järjestelmä on suomenkielinen.  Esta on voimassa 2 vuotta, jonka aikana voi matkustaa maahan useammankin kerran.  Estan joitakin tietoja voi myös päivittää. Etukäteisrekisteröityminen on pakollista kaikille, jotka matkustavat ilman viisumia. Matkustusluvan hinta on 14 dollaria . Maksu peritään lomakkeen täytön yhteydessä luottokorttimaksuna. Myös lapsista on tehtävä omat anomukset. Jos vastaus on myönteinen, voi luvan anoja matkustaa Yhdysvaltoihin ilman viisumia edellyttäen, että viisumivapauden muut ehdot toteutuvat. Henkilöillä, joilla on passissaan Yhdysvaltain voimassaoleva viisumi, ei tarvitse rekisteröityä ESTA-järjestelmässä. Jos lupaa ei myönnetä, tulee teidän hakea viisumia. Helsingissä Yhdysvaltain konsulaatin viisumianomusten käsittelyaika on yleensä vähintään kuukausi.