Historiallinen Pietari muistojen Karjala 1.-4.9.2016

Lähde tutustumaan Mannerheimin ja tsaarien ajan Pietariin, Eremitaasin aarteisiin ja Katariinan palatsiin Pushkinissa. Karjalan kannaksella vieraillaan Kronstadtissa ja Viipurissa.

Asiantuntijan matkassa 

Hakala Ilmari

Hakala Ilmari, Asiantuntijaopas

Sotahistorian tutkija, Karjalan ja karjalaisen kulttuurin tuntija, joka on opettanut sotahistoriaa puolustusvoimissa yli kymmenen vuotta. Toiminut Lomalinjan asiantuntijaoppaana l& ...

Lukijamatka

Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti

Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaanja maailman tapahtumat luotettavasti. Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen ...

Hintaan sisältyy

• bussikuljetukset suomalaisella tilausajobussilla
• majoitus Puskinissa ja Viipurissa kahden hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset retket ja tutustumiskäynnit
• ohjelman mukaiset ruokailut, puolihoito (3 x aamiainen, 3 x illallinen)
• ryhmäviisumi Suomen kansalaisille
• asiantuntijaopas evl Ilmari Hakalan opaspalvelut koko matkan ajan

595 €


1. päivä
Bussimatka Vaalimaan raja-aseman kautta Pietariin. Matkan aikana asiantuntija kertoo talvi- ja jatkosodan taisteluista Karjalankannaksella. Majoittuminen Pietarissa hotelli Oktjabrskajassa ja yhteinen illallinen hotellissa.

2. päivä
Eremitaasin aarteet ja Pietarin kiertoajelu
Aamiaisen jälkeen lähdetään Eremitaasiin ja sen jälkeen tehdään Pietarin kiertoajelu teemana "Suomalaiset Pietarissa ja Mannerheimin jalanjäljillä". Nähdään Mannerheimille merkittäviä rakennuksia ja kuullaan suomalaisten elämästä tsaarien ajan Pietarissa. Iltapäivällä lähdetään Puskiniin, Tsarskoye Seloon, jossa majoitutaan Natali-hotelliin. Illallinen Admiralteystvo ravintolassa.  

3. päivä
Katariinan palatsi Pushkinissa, Kronstadt ja Viipuri
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Katariinan palatsiin ja sen mielenkiintoiseen meripihkahuoneeseen. Venäjän tsaarien kesäasunto on puiston ympäröimä loistelias palatsi. Matka jatkuu Kronstadtiin, missä tutustutaan kaupungin historiaan ja Kronstadtin kapinaan. Jatketaan Terijoen, Vammelsuun  ja Raivolan ehtikuusimetsän ja Edith Södergranin muistomerkin kautta Viipuriin. Matkalla asiantuntija kertoo talvi- ja jatkosodan tapahtumista Karjalankannaksella. Majoittuminen Viipurissa hotelli Viipuriin. Yhteinen illallinen Pyöreässä Tornissa.

4. päivä
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Viipuriin. Käydään Monrepos'n puistossa ihailemassa kunnostettuja kaarisiltoja ja muistellaan puiston historiaa. Kauppahallissa ja torilla on mahdollisuus tehdä ostoksia. Paluu Suomeen Vaalimaan raja-aseman kautta.

Bussiaikataulu
05.00 Tampere, Vanha kirkko
06.00 Hämeenlinna, Wetterhoffin pysäkki
07.30 Helsinki, Kiasman turistipysäkki
08.30 Porvoo, moottoritien ramppi
09.35 Kotka, Sutelan pysäkki
09.55 Hamina, ABC
10.30 Vaalimaa, raja-asema
n. 19.00 Pietari

Paluumatkan bussireitti
Vaalimaa – Hamina – Kotka – Porvoo – Helsinki – Hämeenlinna – Tampere


Hotellit
Hotelli Oktjabrskaja, Pietari
Erinomainen sijainti ydinkeskustassa, vastapäätä Moskovan rautatieasemaa Nevski prospektin ja Ligovskin kulmassa. Perinteikäs vuonna 1851 rakennettu hotelli, kunnostettu 2006-08. 5 kerrosta. 484 huonetta, joissa suihku ja wc, puhelin, tv ja jääkaappi.
Hotelli Natali, Pushkin Sijainti Pushkinin keskustassa. 47 huonetta, joissa WC, kylpyhuone, TV, tallelokero, hiustenkuivaaja, Wi-Fi, minibaari.
Hotelli Viipuri, Viipuri Entisen Karjalankadun varrella ydinkeskustassa vuonna 1929 rakennettu ja 2000 kunnostettu hotelli. Kerroksia on kuusi, huoneita 103, hissi. Huoneissa on suihku, wc, puhelin ja tv. Hotellissa on ravintola, yökerho, baari, arvotavarasäilytys, sauna.

 


Lisämaksusta
• majoitus yhden hengen huoneessa 80 €