Kulttuuria ja sotahistoriaa Pohjois-Italiassa ja Sveitsissä 17.-22.4.2018

Gardajärvi-Comojärvi-Maggiorejärvi-Montreux

Sampo Ahton opastuksella tutustutaan monipuolisesti sotahistoria- ja kulttuurikohteisiin upeissa Pohjois-Italian järvimaisemissa alppien tuntumassa. Matka suuntautuu myös Sveitsiin, missä käydään mm. Mannerheimin muistomerkillä Montreux´ssä.

Asiantuntijan matkassa 

Ahto Sampo

Ahto Sampo, Asiantuntijaopas

Lukuisten sotahistoriallisten matkojen arvostettu ja pidetty asiantuntijaopas, eversti ja sotahistorian tuntija, joka on opettanut Sotakorkeakoulussa historiaa. ...

Suominen Piia

Suominen Piia, Asiantuntijaopas

Opas, joka on asunut Roomassa lähes 30 vuotta, loistava Italian tuntemus 20 vuoden opaskokemuksella. Luonteeltaan avoin ja iloinen Piia rakastaa työtänsä ja hal ...

Hintaan sisältyy

• Finnairin reittilennot Helsinki - Milano, Geneve - Helsinki
• majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ruokailut (5 x aamiainen, 5 x illallinen)
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja tutustumiskäynnit sisäänpääsymaksuineen
• matkanjohtaja ja asiantuntijaopas Sampo Ahton palvelut koko matkan ajan
• Italian opas Piia Suomisen opastukset kohteessa

1 496 €

1. päivä
Gardajärvi
Lento Milanoon, missä opas Piia Suominen on ryhmää vastassa. Bussimatka kohti Gardajärveä. Majoittuminen Riva del Gardan hotelliin, kävelykierros keskustassa ja illallinen hotellissa.

2. päivä
Kirjailija Gabriele d´Annunzion kotimuseo, Gardonen kaupunki, Varonen vesiputoukset
Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla kohti Gardonen kaupunkia. Vieraillaan Italian kauneimmaksi puistoksi valitussa Il Vittorialessa runoilija ja kirjailija Gabriele d’Annunzion residenssissä. Matkalla ohitetaan Mussolinin asuinpaikka Villa Feltrinelli Salòn tasavallan aikana. Gardonen alueella sijaitsee myös Villa Fiordaliso, joka toimii nykyisin hotellina ja jossa Mussolinin rakastajatar Claretta Petacci aikanaan asusteli samaan aikaan, kun Mussolini majaili villassaan. Matka jatkuu Salòn kaupunkiin ja sieltä vuoriston kautta Idro- sekä Ledrojärven ohi takaisin Gardajärvelle. Pysähdys Varonen vesiputouksilla ja paluu Riva del Gardaan. Illallinen hotellissa.

3. päivä
Malcesine, Gardan kaupunki, Catulluksen luolat
Aamiaisen jälkeen bussimatka Gardajärven vastarannalle Malcesineen, missä tutustutaan kaupungin keskustaan. Matka jatkuu Gardan kaupunkiin ja edelleen Sirmionen niemelle, missä vieraillaan Catulluksen luolilla sekä poiketaan Sirmionen eteläpuolella Solferinon ja San Martinon taistelukentillä. Paluu Riva del Gardaan ja illallinen hotellissa.

4. päivä
Comojärvi, Sondrio, Dongon kylä
Aamiaisen jälkeen pakataan matkatavarat bussiin ja jatketaan matkaa kohti pohjoista ja Trenton kaupunkia, josta edelleen Valtellinan laaksoon ja Sondrioon. Tauon jälkeen matka jatkuu Comojärven pohjoisosan kautta kohti Comon kaupunkia. Matkan aikana ohitetaan mm. Dongon kylä, missä Mussolini joutui pysäytetyksi ja sittemmin teloitettiin II maailmansodan loppuvaiheissa. Saapuminen illansuussa Comoon, majoittuminen hotelliin ja illallinen.

5. päivä
Maggiorejärvi, Stresan kaupunki, Isola Bellan saari, Palazzo Borromeon palatsi, Montreux
Aamiaisen jälkeen pakataan matkatavarat bussiin ja suunnataan kohti Maggiorejärveä. Tauko Stresassa, mistä laivalla Isola Bellan saarelle. Tutustuminen Palazzo Borromeoon ja sen puutarhaan. Paluu Stresaan. Matka jatkuu Domodossolan kautta Sveitsin puolelle, Rhonen laaksoon ja edelleen Montreux´hön. Matkan varrella käydään Chillonin linnassa. Majoittuminen Montreux´n hotelliin ja illallinen.

6. päivä
Montreux, Geneve
Aamiaisen jälkeen käynti Mannerheimin muistomerkillä Montreux´ssä. Matka jatkuu Geneveen, missä tutustutaan kaupungin keskustaan. Kuljetus Geneven lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Milano 08.00-10.05
Geneve – Helsinki 19.00 – 22.55


Hotellin nimi vahvistuu myöhemmin, Riva del Garda

Hotel Como, Como
Kilometrin päässä Comon keskustasta sijaitseva keskitason hotelli. Noin 20 minuutin kävelymatka rannalle. Tilavat huoneet, joissa parkettilattia. Huoneissa on taulu-tv, minibaari ja ilmastointi. Kylpyhuoneessa on hiustenkuivaaja ja kylpytuotteita. Wi-Fi on ilmainen.Huoneita 79.
Hotel Helvetie, Montreux
Keskustahotelli Casino Barrièreä vastapäätä ja 200 metrin päässä Genevejärveltä. Vuonna 1865 avatussa hotellissa on runsaasti vanhan maailman charmia. Hieman vanhahtavissa huoneissa on korkeat katot ja antiikkihuonekalut. Ilmainen Wi-Fi. Huoneita 62.  Suihku, hiustenkuivaaja, TV, radio, puhelin, minibaari.

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 215 eur
• ruokajuomat (hotelli Comossa sisältyvät)